• BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,34% 0,29
  • EURO

    35,09% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2308,86% 1,39
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29

Başkan Gürkan, Amdf’yi Tarihi Kentler Birliği’nin Misyonuna Benzetiyorum”

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Avrupa Malatyalılar Federasyonu yönetimi ile iftar yemeğinde bir araya geldi. Başkan Gürkan, “Avrupa Malatyalılar Federasyonu, aktivite olarak çok güzel bir sivil toplum kuruluşu. Ben bu sivil t

MALATYA 20.05.2018 15:00:00 798 0
Başkan Gürkan, Amdf’yi Tarihi Kentler Birliği’nin Misyonuna Benzetiyorum”
Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Avrupa Malatyalılar Federasyonu yönetimi ile Battalgazi Belediyesi Orduzu Galip Demirel Çınar Park Sosyal Tesisleri’nde verilen iftar yemeğinde bir araya geldi. İftar yemeğine, Battalgazi Kaymakamı Abdül Kadir Duran, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, AK Parti Battalgazi Merkez İlçe Başkanı Osman Güder, Avrupa Malatyalılar Federasyon Başkanı Murat Alabaş ve federasyon yönetimi ve üyeleri katıldı. Burada konuşan Avrupa Malatyalılar Federasyonu Malatya Temsilcisi Mehmet Fendoğlu, “Milliyetçi Hareket Partisi 1. sıradan Malatya milletvekili adayı olduğum için Avrupa Malatyalılar Federasyon’u başkanlık görevini bugün bırakıyorum. Bu görevi içimizde bulunan Osman Avşar kardeşimize devredeceğiz. Şimdiden kendisine teşekkür ediyorum ve görevinde başarılar diliyorum. Avrupa Malatyalılar federasyonu bugüne kadar olduğu gibi yine bu günden sonrada Malatya’nın ve Türkiye’nin Avrupa’da sesi olmaya devam edecektir” dedi.

Avrupa Malatyalılar Federasyon Başkanı Murat Alabaş ise, “Bugün benim için, bizim için, Avrupa Malatyalılar Federasyon’u için çok önemli bir gün. Sılayı rahim dediğimiz Malatya’dayız ve Ramazan ayındayız. Bugün 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm şehitlerimizin bugün 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nda şükran ve minnetle anıyorum. Bugün bize ev sahipliği yapan Avrupa Malatyalılar Federasyon’u kurucu üyesi değerli abim Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’a şahsım ve yönetim adına teşekkür ediyorum bizleri buluşturduğu için. Şehrimize böyle parklar ve yeşil alanlar bizlere lazım. Buranın eski halini herkes bilir. Yurt dışında yaşayan Malatyalılar olarak bugünkü halini gördükten sonra gurur duyuyorum. Ben, aramızda bulunan Avrupa Malatyalılar Federasyonu kurucu üyelerimizden olan sevgili abim Mehmet Fendoğlu’na çok teşekkür ediyorum. Çünkü 2017’den beri yurt içinde ve yurt dışında bu işin rehberliğini üstlendi. Kendisi bugün bir siyasi partide 1. sıradan aday oldu” diyerek başarılar diledi.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’da, Avrupa Malatyalılar Federasyonu’nu, Tarihi Kentler Birliği’nin misyonuna benzettiğini belirterek, “Avrupa Malatyalılar Federasyonu, aktivite olarak çok güzel bir sivil toplum kuruluşu. Ben bu sivil toplum kuruluşunu bizim Tarihi Kentler Birliği’nin misyonuna benzetiyorum. Orada da fikri, düşüncesi, ideolojisi, mezhebi ve inancı ne olursa olsun, o platform içerisinde aidiyet olgusu olarak kendisini, tarihi kentlerin bir mensubu olarak herkes addediyor. Burada da aynı misyonu görüyorum. Hangi düşüncede olursa olsun, hangi fikirde olursa olsun, burası onların üzerinde bir çadır, güneş örtü gibi o örtünün gölgesinde ve altında herkes kendisini fotoğrafik olarak ta ait hissetme duygusu içerisinde bulabiliyor. Bu ortamı hazırlayan Avrupa Malatyalılar Federasyonu’nun değerli genel başkanı Murat Alabaş’a şimdiye kadar il başkanlığımızı yürüten değerli Mehmet Fendoğlu kardeşimize ve bundan sonrada yürütecek olan Osman Avşar kardeşime çok teşekkür ediyorum. Buradaki bu misyonu ve bu vizyonu bozmamamız gerekiyor. Netice itibariyle siyaset biter, ideoloji biter, esas olan insanlık değerlerdir, insani vasıflardır, insani kriterlerdir. Avrupa Malatyalılar Federasyonu’nun da bunu önemsediğini görüyoruz. Yurt dışı

ve yurt içi seyahatlerimizdeki toplantılarımızda, Avrupa Malatyalılar Federasyon’unda hep bunu gördük. Amerika’daki ve Avrupa’nın değişik devletlerinde ve vilayetlerinde olan temsilciliklerimizde olsun, hep bunları yakinen müşahede ettik. Bu ortamı bozmamamız gerekiyor. Bugünde yine Avrupa Malatyalılar Federasyonu içerisinde bir kardeşimiz Malatya’da Milliyetçi Hareket Partisi’nin 1. sırada milletvekili adaylığı tescil oldu. Ben değerli kardeşime de bu çıkmış olduğu siyasi yolda kendisine başarılar diliyorum” diye konuştu.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’da, “Mehmet abiye çıkmış olduğu bu yolda başarılar diliyorum. Malatyalılık bizim için ortak değerdir, ortak buluşma noktamızdır. Özellikle yurt dışında olan Malatyalılarda bu birliktelikle ayrı bir anlam ifade ediyor. Avrupa’da 1960’den beri gelen bir serüvenimiz var, O gün 2. Dünya Savaşı’ndan sonra sanayileşmede ciddi atılımlar yapmış olan Avrupa, bununda başında Almanya gelir. İnanılmaz bir şekilde iş gücüne ihtiyaç var, bu süreçte iş gücünü de Türkiye üzerinden çok ciddi iş gücü transfer oldu o gün. Aslında o gün başlayan serüven, bugün bizim Avrupa’daki kardeşlerimiz, Avrupalı pozisyonunda Türk Avrupalı durumunda. İş gücü olarak giden kardeşlerimiz, bugün orada hayatın her dalında, her alanında varlar. Siyasetin ve Belediye başkanlığının içinde de var, bu bizim için büyük bir gurur. Bu tür yapılanmalarda Derneğin ve Vakfın birliktelikleri çok önemlidir. Bu yönüyle de kıymetli başkanımız Murat Alabaş’ta çok yoğun gayretleriyle bu birlikteliğin en güzel bir şekilde olması için mücadele ediyor, onu da tebrik ediyorum, kutluyorum. Rabbim birliğimizi ve beraberliğimizi daim eylesin. Bu ülkenin en büyük ihtiyacı, birliğimiz ve beraberliğimizdir. Çünkü tarih boyunca bu topraklarda hainler çok olmuş. Biz, bir olduğumuz ve beraber olduğumuz zaman da onların bütün komploları, planları kursaklarında kalmış. Son dönemde emperyalist güçlerin bizim bölgemizdeki planları bizi aslında parçalayıp yutmak. Suriye’de ve Irak’ta ne yaptılarsa aynısını bize yapmak istiyorlar. Ama millet gücümüz, beraberliğimiz, birlikteliğimiz Allah’ın izniyle bunların hepsinin üstünden geliyor” ifadelerini kullandı.

Battalgazi Kaymakamı Abdül Kadir Duran ise, “Bugün burada böyle güzel Ramazan iftar yemeğinde Avrupa Malatyalılar Federasyon’u kurucu üyeleriyle bir arada olmaktan mutluluk duydum. Böyle bir organizasyon yaptığı için Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum bizleri bir araya getirdiği için. İnşallah Ramazanın bütün Müslüman milletlere, bütün İslam alemi için hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.





 

 

 

Şanlıurfa’da zincirleme kaza: 3 ölü, 6 yaralı

Uzmanından "1 milyon varil petrol" iddiası

Şırnak’ta Millet Kıraathanesi törenle hizmete açıldı

İftar vaktinde husumetlisinin iş yerine ateş etti

Şanlıurfa’da zincirleme kaza: Ölü ve yaralılar var

Final Okulları ilkokul öğrencileri ağırladıkları misafirlerine etkinlik düzenledi

GAÜN’de Türklerde ağırlık kaldırma kültürü eğitimi

Sahte Doktor Suçüstü Yakalandı

Diyarbakır’da ‘Seçim Güvenliği Toplantısı’ yapıldı

Vali Şıldak hayırseverlerin iftar programına katıldı

DBB sporcuları, Avrupa ve Dünya Şampiyonası’nda

Bayram Taşkın: "Bu Enkazı Ancak Güçlü Bir Hükümet Ayağa Kaldırabilir”

Malatya’da Zincirleme Trafik Kazası: 1 Yaralı

Başkan Şahin, gençlerin sorularını yanıtladı

Artuklu’ya kazandırılan ’Valilik Parkı’ hizmete açıldı

Siirt’te bir hastaya polikistik böbrekte nefrektomi işlemi uygulandı

Diyarbakır’da Ramazan’a renk katan söyleşi ve konser etkinliği yapıldı

Diyarbakır’da zabıtadan toplu taşıma araçlarına abonman kart denetimi

AK Parti Büyükşehir Adayı Sami Er’den Şire Pazarı ve Canlı Hayvan Pazarını Ziyaret Etti

31 Mart'ta Milletimizle Beraber Hep Birlikte Kazanacağız. Yada Hep Birlikte Kaybedeceğiz

GAÜN uluslararası öğrencileri iftar programında bir araya geldi

GTO Meclisi Fatma Şahin’i ağırladı

Adıyaman’dan Gazze’ye 10 bin bebek zıbını yola çıktı

Diyarbakır’da okul temizliği yapan 14 öğrenci zehirlendi

“Malatyalılar Kötünün İyisine Mecbur Değil, Artık Yeniden Refah Var”

Şerafettin Elçi Havalimanı Şubat ayında 29 bin 933 kişiye hizmet verdi

Adıyaman’da sandık kurulu başkanlarına eğitim verildi

Evlenmek için kredi alacak depremzede gençlerin eğitimi başladı

Merdivenlerden yuvarlanan işçi yaralandı

OSB çalışanları için konut müjdesi

Yükleniyor

SONDAKİAK: Karabağ’da Yakıt Deposunda Patlama: Ölü Ve Yaralılar Var

Somali’de Bomba Yüklü Kamyon Patladı: 13 Ölü, 40 Yaralı

Fransa'daki Gösterilerin 4. Gecesinde Gözaltı Sayısı Bin 311'e Yükseldi

Biden: 'Ukrayna'nın NATO'ya Katılım Süreci Kolay Olmayacak'

F-18 Savaş Uçağı Otoyola Düştü

Kazanan Kim Olursa Olsun Onunla Çalışmayı Dört Gözle Bekliyor

Rusya: 'Ukrayna, İHA'larla Kremlin'i Hedef Aldı'

Baraj Çöktü: 7 Ölü

İklim Değişikliği Eylem Planı Oluşturulması İçin Çalışmalara Başladı

Tahıl Koridoru İçin Türkiye Stratejik Öneme Sahip

Dicle Elektrik seçim hazırlıklarını tamamladı, koordinasyon merkezi açılıyor

Mardin’de silah tasarımı ve üretimi yapan lise öğrencisinin hedefi tank ve top yapmak

Dicle Elektrik ekiplerinin zorlu mesaisi

Adıyaman Üniversitesi’nden sağlıkta yapay zeka adımı

Akyol Medya Şirketi yönetiminden domain ve patent açıklaması

Çermik Fen Lisesinde TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı açıldı

Cizre’de kaçak kablo patlamaya neden oldu

Yenişehir’de 11 bin öğrenciye tablet desteği

Dicle Elektrik Ramazan ayı için önlemlerini aldı

TÜBİTAK Projeleri Batman’da yarışıyor

DBB sporcuları, Avrupa ve Dünya Şampiyonası’nda

Vali Çeber’den Gaziantep FK’ya moral ziyareti

1.Etap Türkiye Şampiyonları Belli Oldu

Minikler Tatami Sporlarında Fırtına Gibi Esti

Gaziantep Kolej Vakfı öğrencileri başarıdan başarıya koşuyor

Gaziantep ALG Spor, 1207 Antalyaspor’u 1-0 mağlup etti

Şahinbey Ampute deplasmandan galibiyetle döndü: 5-1

DBB’nin başarılı sporcuları madalya kazandı

Muaythai elemeleri Besni’de yapıldı

Şahinbey Ampute deplasmandan galibiyetle döndü

Bayram Taşkın: "Bu Enkazı Ancak Güçlü Bir Hükümet Ayağa Kaldırabilir”

AK Parti Büyükşehir Adayı Sami Er’den Şire Pazarı ve Canlı Hayvan Pazarını Ziyaret Etti

31 Mart'ta Milletimizle Beraber Hep Birlikte Kazanacağız. Yada Hep Birlikte Kaybedeceğiz

“Malatyalılar Kötünün İyisine Mecbur Değil, Artık Yeniden Refah Var”

Özbey: İlçede En Büyük Sorun İşsizlik!

Bayram Taşkın: “Durmadan Yorulmadan Hizmet Edeceğiz”

Karakuş, ‘’İkinci Yüzyılda Parlayacak Bir Battalgazi İçin Geliyorum’’

Ağbaba: “Malatya’da Sosyal Belediyeciliği Herkes Hissedecek”

İyi Parti’li Adaylar Çelikhanlılar Derneğini Ziyaret Etti

Kendine Değil, Kentine Çalışan Bir Belediye Olacağız

AK Partili Taşkın: “Her Kesimle İstişare İçinde Olacağız”

Battalgazi İlçemiz Hizmet Etmek İçin Yola Çıktık

"Türkiye Bugüne Kadar Ne Çektiyse Zübük Siyasetçi Tiplerinden Çekmiştir”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Malatya Belediye Başkan Adaylarını Açıkladı

Bakan Özhaseki’den Muhalefete Tepki

ASRİAD Battalgazi’de Karakuş’u Destekleyecek

Emekliye Ek Zam Oranı Belli Oldu!

AK Parti’nin “Aday Tanıtım” Toplantısı 18 Ocak’ta

Bakan Yerlikaya, Kahramanmaraş’ta Ziyaret Ve Temaslarda Bulundu

Murat Kurum'dan İlk Açıklama:

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 30 26 1 3 48 81
2.Fenerbahçe 30 25 1 4 54 79
3.Trabzonspor 30 15 11 4 11 49
4.Beşiktaş 30 14 12 4 4 46
5.Kasımpaşa 30 12 11 7 -2 43
6.İstanbul Başakşehir 30 12 12 6 3 42
7.Rizespor 30 12 12 6 -11 42
8.Antalyaspor 30 10 9 11 2 41
9.Adana Demirspor 30 9 9 12 7 39
10.Alanyaspor 30 9 9 12 -4 39
11.Sivasspor 30 9 10 11 -7 38
12.Samsunspor 30 10 14 6 -6 36
13.Kayserispor 30 10 11 9 -7 36
14.Ankaragücü 30 7 11 12 -3 33
15.Hatayspor 30 7 11 12 -4 33
16.Konyaspor 30 7 11 12 -11 33
17.Gazişehir Gaziantep 30 8 15 7 -10 31
18.Fatih Karagümrük 30 7 14 9 -4 30
19.Pendikspor 30 7 15 8 -27 29
20.İstanbulspor 30 3 20 7 -33 13
1.Galatasaray 30 26 1 3 48 81
2.Fenerbahçe 30 25 1 4 54 79
3.Trabzonspor 30 15 11 4 11 49
4.Beşiktaş 30 14 12 4 4 46
5.Kasımpaşa 30 12 11 7 -2 43
6.İstanbul Başakşehir 30 12 12 6 3 42
7.Rizespor 30 12 12 6 -11 42
8.Antalyaspor 30 10 9 11 2 41
9.Adana Demirspor 30 9 9 12 7 39
10.Alanyaspor 30 9 9 12 -4 39
11.Sivasspor 30 9 10 11 -7 38
12.Samsunspor 30 10 14 6 -6 36
13.Kayserispor 30 10 11 9 -7 36
14.Ankaragücü 30 7 11 12 -3 33
15.Hatayspor 30 7 11 12 -4 33
16.Konyaspor 30 7 11 12 -11 33
17.Gazişehir Gaziantep 30 8 15 7 -10 31
18.Fatih Karagümrük 30 7 14 9 -4 30
19.Pendikspor 30 7 15 8 -27 29
20.İstanbulspor 30 3 20 7 -33 13