• BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,19
  • EURO

    34,74% -0,53
  • GRAM ALTIN

    2440,56% 0,19
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Malatya'da İncelemelerde Bulundu

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Malatya'nın Doğanyol ve Pütürge ilçesinde depremzedeler için yapımı devam eden konutlarda incelemelerde...

MALATYA 11.09.2020 22:42:43 2826 0
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Malatya
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Malatya'nın Doğanyol ve Pütürge ilçesinde depremzedeler için yapımı devam eden konutlarda incelemelerde bulundu. Şantiye sahasındaki incelemenin ardından açıklamalarda bulunan Bakan Kurum, 3 gün önce Pütürge'de 4.6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini anımsatarak, Pütürgelilere ve Malatyalılara geçmiş olsun dileklerini iletti. Bakan Kurum, Elazığ'ın ardından Malatya'ya geldiklerini yarında sel bölgesi Giresun'a gideceklerini ifade etti.

24 Ocak'ta Sivrice merkezli depremden etkilenen illerin başında Elazığ ve Malatya'nın geldiğini kaydeden Bakan Kurum, 'Pütürge, Doğanyol, Kale ve Battalgazi ilçelerimizin köylerinde yine Malatya merkezde kısmi olarak depremden etkilenen alanlar vardı. Hemen Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla bütün bakanlıklarımız, milletvekillerimiz, valilerimiz, belediye başkanlarımız harekete geçtik ve Battalgazi'mizin torunlarına, merhum Turgut Özal'ın memleketi Malatya'mız sadece kendinden ibaret değil hem bölgesi için hem de Türkiye'miz için çok önemli bir il olmuştur. Her zaman buradan yetişen devlet adamları ülkemize çok ciddi katkılar sağlamıştır, hizmetler etmiştir. Bizimde Malatya'mıza bir vefa borcumu var. Bu vefa borcumuzu ödemek adına Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla hemen depremden sonra bir taraftan hasar tespitlerini yaptık bir taraftan da kalıcı konutlarla ilgili çalışmalarımızı başlatmış olduk' dedi.

Bakan Kurum, 322 adet binanın yıkımının gerçekleştirildiğini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü: 'Toplamda yaklaşık 6 bin bağımsız bölümü Malatya'da, 18 bin 500’ü de Elazığ'da olmak üzere 25 bin konutluk kentsel dönüşüm, deprem dönüşümü projesi başlattık. Bu çerçevede konutlarımız kısmi olarak yılsonuna kadar tamamlanmaya başlayacak. Vatandaşlarımıza söz verdiğimiz şekliyle bir yıl içerisinde hızlı bir şekilde konutlarımızın inşasını gerçekleştiriyoruz.

Konutlarımızın bir kısmı bu yılsonuna kadar tamamlanacak, kalan kısmı da önümüzdeki yılın kalan mayıs, haziran aylarına kadar tamamlanmak suretiyle 6 bin konutumuzu vatandaşlarımıza teslim etmiş olacağız.'

Pütürge'de yerel mimariye uygun şekilde yapılan konutların bitme aşamasına geldiğini kaydeden Bakan Kurum, 'İnşallah ekim ayı içerisinde Pütürge merkezdeki konutlarımızın teslimlerini yapıyor olacağız. Onun dışında köylerimizde hem kırsal kalkınma kapsamında hem de afetten zarar gören vatandaşlarımıza ev yapımı çerçevesinde tek katlı evlerimizin yapımı devam ediyor. Bu çerçevede yaklaşık bin 400 bağımsız bölümden oluşan Malatya merkezde ve köylerinde projelerimiz var. Yine 687 tanede ahırımız var. Vatandaşlarımızın talepleri halinde yine projelerimizi köy konutlarımızın da yapım sürecini başlatmış bulunuyoruz. Tabii bunun dışında yine belediyelerimizin ihtiyacı kapsamında İller Bankası Genel Müdürlüğümüz ile birlikte belediyelerimizin yürüttüğü ve toplamda 521 milyon değerinde 42 tane altyapı projesi yürütüyoruz' diye konuştu.

Yine belediyelere depremde hasar gören altyapılarının iyileştirilmesi kapsamında 26 milyon lira iyileştirme yapmak üzere hibede bulunduklarını kaydeden Bakan Kurum, 'Bu çerçevede de tüm altyapı hasarlarımızı hızlı bir şekilde giderip, vatandaşımızın bu noktadaki eksikliklerini gidermiş olduk. Yine Malatya Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte İller Bankası Genel Müdürlüğümüz 341 milyon lira değerinde bir altyapı projesi gerçekleştiriyor. Bu projelerin finansmanını da temin ettik. Büyükşehir belediyemizde yılsonuna kadar ihaleleri yapmak suretiyle hem Malatya merkezinde hem de ilçelerinde altyapıya ilişkin tüm sorun ve problemleri de ortadan kaldırmış olacağız' şeklinde konuştu.

Millet Bahçesi projelerine de değinen Bakan Kurum, 'Malatya’da Doğanşehir ve Battalgazi de olmak üzere iki tane Millet Bahçesi projelendirdik. Malatya merkezdeki Millet Bahçemizin yapımı

tamamlanmak üzere, yılsonuna kadar açılışını gerçekleştireceğiz. Malatya'da yapmış olduğumuz yatırımların toplam tutarı yaklaşık 3 milyar TL'ye ulaşmış durumdadır. Bu anlamda Malatya'mızı, Elazığ'ımızı önemsiyoruz. Vatandaşlarımızın ihtiyaçları, projeleri neyse valilerimiz, milletvekillerimiz ve belediye başkanlarımızla birlikte hızlı bir şekilde yapmaya gayret gösteriyoruz' ifadelerini kullandı.

'Deprem bölgesinde, depremle birlikte yaşamayı öğrenmek zorundayız' diyen Bakan Kurum, şunları söyledi: 'Bin yıldır bu topraklarda depremler meydana geliyor. Biz de depremlere hazır hale getirecek çalışmaları kararlı bir şekilde yapacağız. Vatandaşlarımızın yaralarını söz verdiğimiz ve hızlı bir şekilde saracağız. İnşallah daha iyi ve güvenli şartlarda şehirlerimizi inşa ve ihya etmiş olacağız. Biz de vatandaşımıza karşı olan görevlerimizi yerine getirmenin mutluluğunu yaşamış olacağız.'

Bakan Kurum, 'Elazığ ve Malatya'daki 25 bin konut tam anlamıyla ne zaman teslim edilecek?' sorusuna karşılık şu cevabı verdi: 'Elazığ'da 8 bin konutu bu yılsonuna kadar tamamlıyoruz. Malatya'da da 2 bine yakın konut yılsonu itibariyle teslim edilmiş olacak. Kalan konutlarımızın 4 bini Malatya'da, 10 bini de Elazığ'da önümüzdeki yılın altıncı ayına kadar bitecek. Toplamda 24 bin 500 konutun 10 binini yılsonuna kadar teslim ediyor olacağız, etaplar halinde de en geç mayıs haziran ayına kadar 24 bin 500 konut Elazığ ve Malatya'da tamamlanıp, vatandaşlarımıza teslim edilmiş olacak.'

Doğanyol ve Pütürge ilçelerinde deprem konutlarını incelemelerinin ardından Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kale ilçesinde TOKİ tarafından yaptırılan köy konutlarını gezdi.

Malatya'da deprem konutlarında incelemelerde bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kale ilçesinde TOKİ tarafından yaptırılan köy konutlarını gezdi. Kurum, depremden etkilenen Malatya ve Elazığ'da 5 bin civarında köy konutunun yapımının sürdüğünü söyledi.

Kale ilçesinde TOKİ tarafından yaptırılan deprem konutlarında incelemede bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, daha sonra Bent Mahallesi'nde yapımı süren köy konutlarını da yerinde inceledi. Firma yetkililerinden çalışmalar hakkında bilgiler alan Bakan Kurum, daha sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Elazığ ve Malatya'da 24 bin 500 bağımsız bölümden oluşan konutların inşasına başladıklarını ifade eden Bakan Kurum, “Bunların bir kısmı şehir merkezlerinde bir kısmı da yerleşik alanlarda, köylerimizde ve vatandaşımızın tarımla uğraştığı, hayvancılık yaptığı alanlarda” dedi.

Depremden etkilenen vatandaşların yaralarını sarmak adına hızlı bir şekilde sağlam ve imalat süresinin de çok hızlı olduğu çelik konstrüksiyon evler yaptıklarını dile getiren Bakan Kurum, “Bunların imalatlarını yapacağımızı daha önce söylemiştik. Şimdide imalatları yerinde inceleme fırsatı bulduk. Bu gördüğünüz ev 15 gün içerisinde ince işçiliğiyle birlikte tamamlanabiliyor. Firmanın kapasitesine göre günde 10-15 tane her firma üretimi sahada günlük itibariyle yapabiliyor. Hem Elazığ hem de Malatya'da kırsalda yaklaşık 5 bin civarında köy konutu inşası yapıyoruz. Doğanyol'da, Pütürge'de ve Kale ilçelerinde incelemelerde bulunduk. Bu çerçevede hem şehir merkezindeki ilçe merkezindeki konutlarımızı hem de köy konutları dediğimiz çiftçimizin, vatandaşımızın yine köyünde, memleketinde yaşamasını temin etmek adına köy konutları projelerimizi birlikte inceledik. Tabii bu konutlarımızın yanında hemen ahırımız var. Hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımızın hayvanlarını bu ahırlarda bakabileceklerini ve hayvanlarını otlatabilecekleri bir projeyi hayata geçiriyoruz” ifadelerine yer verdi.

Bu projeyle köylerin daha güçlü hale geleceğini de dile getiren Bakan Kurum, konuşmasını şöyle sürdürdü:“Bunları yaptığımızda bizim köylerimiz daha da güçlü hale gelecek. Yani kırsal anlamda kalkınacağız. Bu projenin bir başka amacı da budur yani kırsal kalkınmayı sağlamak. Bu çerçevede amacımız bu örnek projeleri Türkiye'mizin her yerine yaymaktır. Nasıl şehir merkezlerinde sosyal konut talebi alıyorsak, köy yerleşik alanlarında da vatandaşımızdan gelecek talep doğrultusunda köy konutları, tarımköy uygulamalarını

tüm ülke genelinde yaygınlaştıracağız. Cumhurbaşkanımızın talimatı çerçevesinde 81 il valiliğine bir yazı gönderdik ve ‘Elinizde tarımköy uygulaması istediğiniz alanları çalışıp, bize gönderin' dedik. Hızlı bir şekilde de bu uygulamaları yapacağız ve uzun vadede vatandaşımızın, çiftçimizin ödeyebileceği şartlarda kendilerine bu projeleri sunmuş olacağız. Bu köydeki, kırsaldaki dönüşümün bir modeli olacak. Giresun'daki selde de yine Elazığ ve Malatya'daki depremde de köy konutlarımız hasar gördü çünkü baktığınızda mühendislik alınmamış, kerpiç, yığma yapılardan oluşan ve depremlerle de ciddi anlamda hasar görmüş yapılar. Biz, nasıl TOKİ ile tüm Türkiye genelinde bir milyon sosyal konut rakamına ulaşıyorsak, inşallah köykent, tarımköy uygulamasıyla da yine şehirlerimizden gelen talep doğrultusunda kırsal kalkınmayı, köylerdeki dönüşümü sağlayacak bu adımı atmış olacağız. Buda yaylalarımızın, köylerimizin korunması geleceğe aktarılması açısından çok önemli, bunu çok önemsiyoruz. Aynı şekilde çiftçimizi desteklemek, uzun vadede aynı kira öder gibi şehir merkezinde nasıl sosyal konut uygulamasında konutların bedellerini ödüyorlarsa, kırsalda da köylümüz, çiftçimiz aynı şekilde kira öder gibi konutların fiyatlarını ödeyecekler” dedi.

Daha sonra Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Malatya'da bin 500 konutun yapılacağı Gelincik Tepesi'ndeki çalışmaları inceleyerek, örnek daireyi gezdi ve gelişmeler hakkında bilgi aldı. Bakan Kurum, 'Gelincik Tepesi'ndeki konutlar bitme aşamasına geldi. Yılsonuna kadar tamamlayarak, vatandaşlara teslim etmeyi hedefliyoruz' dedi.

1. ve 2. etap çalışmalarının devam ettiği Gelincik Tepesi'ndeki çalışmalar hakkında bilgiler alan Bakan Kurum, daha sonra örnek daireyi gezdi. 3.etap konutlarının yapılacağı alanda da incelemede bulunan Bakan Kurum, Gelincik Tepesi'ndeki konutların bitme aşamasına geldiğini ve yılsonuna kadar tamamlayarak, vatandaşlara teslim etmeyi hedeflediklerini belirtti.

Gelincik Tepesi'ndeki çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, “Battalgazi Belediyemizin sınırları içerisinde bulunan Gelincik Tepesi'nde, afetten evleri zarar gören vatandaşlarımız için 1500 konut inşası yapıyoruz. Burada yapmış

olduğumuz konutlarımız bitme aşamasına gelmiş durumda. Yeşil alanlarıyla, sosyal donatılarıyla ve otopark alanlarıyla ilçede yaşanabilir, sağlam, güvenli konutlarımızda ki çalışmalarda sona yaklaşılmış durumda. Dairelerimizin mimarisi yatay mimari esaslı bir şekilde gerçekleştiriliyor. Bizde afetzede vatandaşlarımızın bu yapılan güzel konutlarda yaşayacağı günün hayali ve motivasyonuyla işlerimizi yapıyoruz. İnşallah yılsonuna kadar konutlarımızı tamamlayarak, vatandaşlarımıza teslim etmeyi hedefliyoruz. Şimdiden bütün konutlarımız Malatya'mıza ve Battalgazi'mize hayırlı olsun diyoruz” dedi.

Malatya'da yapımı devam eden deprem konutlarındaki çalışmaları incelemek için Malatya'ya gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Fatma Varank, Vali Aydın Baruş, AK Parti Malatya Milletvekilleri Öznur Çalık, Hakan Kahtalı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan eşlik ettiler

Bülten: malatyagundemozel.com







 

"Ahmet Bereket Yeni Parti Kuruyor" İddiası!

Başkan Tahmazoğlu: "1 ayda beton fiyatları Türkiye standartlarına gerilemezse beton santralleri kuracağız"

İlk kazayı atlatan kadın ile çocuk, saniyeler sonra ikinci kazada ağır yaralandı

İsias Otel Davası’nda yeni bilirkişi raporu istenmesine karar verildi

Fiziksel engelli genç girdiği gölette boğuldu

İpekyolu’nda mısır yüklü tır devrildi: 2 yaralı

Gaziantep’te boşanma davası sonrası kavga: 1 polis hafif yaralı

Başkan Bayram, Doğanşehir Belediyesi’nin borcunu açıkladı

Arslantepe Höyüğü’nde yeni dönem kazı çalışmaları başlıyor

Jandarmadan traktör sürücülerine trafik güvenliği eğitimi

Kâhta’da 2 otomobil çarpıştı: 5 yaralı

Diyarbakır’da ’ters laleler’ doğayı renklendiriyor

23 Nisan Çocuk Şenliğinde son iki gün

Sınırda karbon düzenleme mekanizması ve doğrulamanın önemi GSO’da konuşuldu

Toz taşınımında 2,5 mikronun altındaki partiküller kana karışıp çeşitli sağlık risklerine neden oluyor

Geçici konteyner iş merkezinde yaşanan 180 bin liralık hırsızlık esnafı bezdirdi

Başkan Taşkın: “Doğalgazsız mahalle bırakmayacağız”

MAGİNDER, kentteki çalışmaların hızlandırılmasını istiyor

Yeşilyurt’ta sanatsal ve kültürel kurslara yoğun ilgi

İsias Otel duruşmasına ara verildi

Türkiye’nin Uzay Vizyonu GİBTÜ’de konuşuldu

Gölbaşı’nda resim yarışması

Gina Mercimek davasında mütalaa açıklandı

Başkan Sadıkoğlu: “Kişisel rantları uğruna Malatya’yı borç batağına sürüklediler”

Şanlıurfa’da 380 bin adet uyuşturucu hap ele geçirildi

Şanlıurfa’da fuhuş operasyonu: 9 gözaltı

Ofis Semti’ndeki altgeçit temizlendi

’Zuzubak’ Otunun fiyatını duyan dönüp bir daha bakıyor: Kilosu 5 bin liradan alıcı buluyor

Mesken yangınına itfaiye müdahale etti

Huzur uygulamasında 557 kişinin kimliği kontrol edildi

Yükleniyor

SONDAKİAK: Karabağ’da Yakıt Deposunda Patlama: Ölü Ve Yaralılar Var

Somali’de Bomba Yüklü Kamyon Patladı: 13 Ölü, 40 Yaralı

Fransa'daki Gösterilerin 4. Gecesinde Gözaltı Sayısı Bin 311'e Yükseldi

Biden: 'Ukrayna'nın NATO'ya Katılım Süreci Kolay Olmayacak'

F-18 Savaş Uçağı Otoyola Düştü

Kazanan Kim Olursa Olsun Onunla Çalışmayı Dört Gözle Bekliyor

Rusya: 'Ukrayna, İHA'larla Kremlin'i Hedef Aldı'

Baraj Çöktü: 7 Ölü

İklim Değişikliği Eylem Planı Oluşturulması İçin Çalışmalara Başladı

Tahıl Koridoru İçin Türkiye Stratejik Öneme Sahip

TÜİK’in çocuk portalı Malatya’da öğrencilerine tanıtıldı

Diyarbakır’da teknoloji semineri düzenlendi

Dicle’de öğrenciler projelerini sergiledi

Güneydoğu’da çiftçilerin elektrik borcu 27 milyara ulaştı

Öğrenciler hazırladıkları Projeler İle bölge finallerine yükseldi

Dicle Elektrik seçim hazırlıklarını tamamladı, koordinasyon merkezi açılıyor

Mardin’de silah tasarımı ve üretimi yapan lise öğrencisinin hedefi tank ve top yapmak

Dicle Elektrik ekiplerinin zorlu mesaisi

Adıyaman Üniversitesi’nden sağlıkta yapay zeka adımı

Akyol Medya Şirketi yönetiminden domain ve patent açıklaması

SANKO Okulları öğrencilerinin Fırst Lego başarısı

Okul Sporları Basketbol 2. Küme Mahalli Müsabakaları başladı

Şırnak U18 ve Süper Amatör Ligi Şampiyonu Cizre Diclespor, Play Off’a yükseldi

Diyarbakır takımları haftayı puansız kapattı

Haliliye Belediyesi Futbol Okulu ile genç yetenekler yetişiyor

Türkiye KİCK BOKS Top Ten Euro Cup’ta Yine Tarih Yazdı

Göztepeli Torbjörn Blomdahl 3 Bant Bilardo Ferdi Erkekler Avrupa Şampiyonu Oldu

İller Arası Kick Boks Şampiyonası Tamamlandı

Trendyol Süper Lig: Gaziantep FK: 2 - Kasımpaşa: 0 (İlk yarı)

Atılan kulaçlar ve yapılan hamlelerde bayram coşkusu vardı

Geçit: “Temiz Ve Güzel Bir Yeşilyurt İçin 7/24 Görev Başındayız”

Başkan Geçit Koltuğunu Fatma Nazlı’ya Devretti

Battalgazi Devlet Hastanesi'nde 23 Nisan Coşkusu

Başkan Yalçın'dan 23 Nisan Kutlama Mesajı

Başkan Taşkın’dan 23 Nisan Mesajı

Başkan Er'den 23 Nisan Mesajı

Keskin, “Haklı Gururunu Yaşıyor, Coşkuyla Kutluyoruz”

Başkan Er Dilek Mahallesi Esnaflarını Ziyaret Etti

Ağbaba “23 Nisan Esaretin Asla Kabul Edilmeyeceğinin Tüm Dünyaya Gösterildiği Tarihtir”

Büyükşehir Belediye Meclisi Nisan Toplantısı Sona Erdi

Siverek'te Karar Açıklandı ! Belediye Başkanı Belli Oldu!

AK Partili Taşkın: “Her Kesimle İstişare İçinde Olacağız”

Battalgazi İlçemiz Hizmet Etmek İçin Yola Çıktık

"Türkiye Bugüne Kadar Ne Çektiyse Zübük Siyasetçi Tiplerinden Çekmiştir”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Malatya Belediye Başkan Adaylarını Açıkladı

Bakan Özhaseki’den Muhalefete Tepki

ASRİAD Battalgazi’de Karakuş’u Destekleyecek

Emekliye Ek Zam Oranı Belli Oldu!

AK Parti’nin “Aday Tanıtım” Toplantısı 18 Ocak’ta

Bakan Yerlikaya, Kahramanmaraş’ta Ziyaret Ve Temaslarda Bulundu

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16