• BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,50% -0,09
  • EURO

    34,89% 0,27
  • GRAM ALTIN

    2431,39% 0,35
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04

' Cumhuriyet Tarihinin En Borçlu Dönemini Yaşıyoruz '

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan; ' Toplam borcumuz devlet, millet ve özel sektör olarak 1 trilyon Dolar'a yaklaştı. Cumhuriyet tarihinin en borçlu dönemini yaşıyoruz. Merkez bankasının en zor günler için sakladığı, elind

MALATYA 23.05.2019 21:48:47 777 0





 

Malatya Büyükşehir Belediyesi Nikah Sarayında verilen iftar yemeğine partililer yoğun ilgi gösterirken, Erbakan salona ‘Mücahit Erbakan’ sloganları ile girdi.



Programı tertip eden Yeniden Refah Partisi Malatya İl Başkanı Bilal Yıldırım, yaptığı selamlama konuşmasında şunları söyledi; '20 Şubat itibariyle il yönetimimizi, gençlik kollarımızı, hanım kollarımızı kurduk. Şuanda üç ilçede kongremizi tamamladık, üç ilçede önümüzdeki haftada kongremizi tamamlayarak daha sonrada haziran ayında bütün ilçeleri tamamlayıp, temmuzun ilk haftasında il kongremizi yapacağız. Biz milli görüş neferleri bugün burada surların önündeki askerler gibiyiz. İstanbul’un Fethi örnek almamız gereken en önemli olaylardan bir tanesi. Liderimizin şu sözü aklımıza gelmelidir, ‘Bir ülkenin gücü; tankı, tüfeği, topu değildi; imanlı, inançlı gençleridir’ Nasıl ki Kâbe’yi yıkmaya giden Ebrehenin filleri sahiplerini ezip gittiyse bugün Suriye’de, Irakta, Yemende, İran’da Müslüman kanı dökmeye çalışan Siyonistlerin topları, tüfekleri, uçakları kendilerini ezecektir inşallah'

'Partimizi, Türkiye'yi, İslam Birliğini Kurmak İçin Kurduk'



Muhalefet partilerini eleştirerek başlayan Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan;'Yeniden Refah Partisini yaşanabilir, büyük Türkiye'yi, İslam birliğini kurmak için, İnancımızın temel değerleri ve prensipleri doğrultusunda adil bir dünyayı kurmak için kurduk. Partimizi milletimizin büyük bir ihtiyacı olduğu ve milletin beklentisi olduğu için kurduk. Nedeni Türkiye bugün muhalefetten ve iktidardan şikayetçi. Muhalefetten neden şikayetçi bunlar gitsin de ne olursa olsun anlayışıyla siyaset yapan muhalefetten şikâyetçi. Eleştiren asla çözüm önermeyen, sadece teşhis ve tespit yapan çözümü ortaya koyamayan muhalefetten şikayetçi. İktidarın yapmış olduğu bir camiyi, üniversiteyi, bir ilim yuvasını eleştiri malzemesi yapacak kadar ileri giden bir muhalefetten şikayetçi. Bu milletin evlatlarının 15 Temmuz gecesi iyi niyetle, samimi olarak ihlasla ortaya koyduğu bir direnişi bile eleştirecek noktaya gelen muhalefetten şikayetçi bu millet' dedi.

“Türkiye’nin Yüzde 40’ı Açlık Sınırının Altında”

İktidar partisinin yaptığı bazı hizmetler için takdir ettiğini söyleyen Erbakan, sonrasında ekonomi üzerinden ağır eleştirilerde bulundu. Erbakan; 'İktidardan neden şikayetçiyiz başörtü sorunu ortadan kalktı, imam hatip okullarını açtı kuran kursları açıldı inançlı insanlar artık yönetimdeler. Başörtülü milletvekillerimiz, bakanlarımız var. Resmi üniformalı başörtülü polislerimiz var öyleyse iktidardan neden şikayetçiyiz bütün bunlar önemli adımlar ama düğer taraftan Türkiye’de mevcut iktidar döneminde işsizlik, vergiler, bütçe açığı, devlet ve millet olarak borcumuz, faizler, dolar, Euro, enflasyon, dış ticaret açığı, icra ve iflas dosyaları, konkordatolar, fakirlik ve yoksulluk arttı. Bugün Türkiye’de asgari ücret açlık sınırının altında en düşük memur maaşı yoksulluk sınırının altında. Evet çocuğumuzu imam hatibe gönderiyoruz, başörtülü kızımızı üniversiteye gönderiyoruz, inançlı devletin her kademesinde alnı secdeye varan imanlı, inançlı kimseler var ama aynı zamanda enflasyon yüzde 30’u, mevduat faizi yüzde 25’i, kredi faizleri faizi yüzde 35’i aşmış, genç işsizlik yüzde 30’u geçmiş gelir seviyesi bakımından Türkiye’nin yüzde 40’ı açlık sınırının altında Türkiye de 82 milyonun yüzde 80’ı gelir seviyesi bakımından yoksulluk sınırının altında. Vatandaşların bankalara borcu bu iktidar döneminde 80 misli artmış. 2002 de vatandaşın bankalara borcu 6 milyardı bugün 505 milyara çıkmış. Dolar Euro, mazot fırlamış eski Türkiye’nin değerlerine geri dönmüşüz. Peki, bunlar ne olacak. Bizim davamız milli görüş olarak, sadece inanç özgürlüğünü temin etmek değildir, bizim işimiz bununla birlikte yönetimde ve paylaşımda adalete tesis etmek' şeklinde konuştu. 

' Cumhuriyet Tarihinin En Borçlu Dönemini Yaşıyoruz '

Ekonomik sıkıntılarla ilgili değerlendirmesini devam ettiren Erbakan; 'Türkiye’de son on altı senede hükümetin borcu beş misli, özel sektörün borcu 25 misli, vatandaşların bankalara borcu 80 misli arttı, belediyelerin borcu boğazını bile geçti.  Toplam borcumuz, devlet, millet ve özel sektör olarak 1 trilyon Dolar'a yaklaştı. Cumhuriyet tarihinin en borçlu dönemini yaşıyoruz. Toplam borcumuz devlet, millet ve özel sektör olarak 1 trilyon Dolar'a yaklaştı. Cumhuriyet tarihinin en borçlu dönemini yaşıyoruz.  Devlet, millet ve özel sektörün uçan kuşa bile borcu var. Bu borçtan dolayı 82 milyon insan  her sene, 100 milyar Dolar faiz ödemek mecburiyetinde. Belediyeler deseniz, onlarda merkezi hükümet gibi hepsi borca battı. Vatandaşın borcu 6 milyardan 505 milyara çıkmıştır. Bugün Türkiye'de bankalar, konut kredisi taksitlerini ödeyemeyenlerin elinden evini alsa, Türkiye'nin üçte biri sokakta kalır. Otomobil kredisini ödeyemeyen vatandaşın altından arabasını geri alsa İstanbul trafiği diye bir derdimiz kalmaz. Suriyeli kardeşlerimize yardım etmek, kucak açmak çok güzel bir şeydir ama, bizim kendimize hayrımız yok. Kelin merhemi olsa kendi başına sürer. Bakınız hükümet rezerv bırakmamış. Devletin resmi rakamlarını söylüyorum, 2019 yılında ödenecek toplam borç miktarı 170 milyar Dolar, merkez bankasında kalan ve kullanılabilir rezerv miktarı 29 milyar Dolar. 29 lira borcunuz var 170 lira borç ödemeniz gerek. Hükümetimiz, günlerdir yalanlamadı, bir takım haberler çıktı. Ne diyor bu haberlerde, 'Cumhuriyet tarihinde ilk defa hükümet, merkez bankasının yedek akçesini kullanmak üzere düğmeye bastı' Merkez bankasının en zor günler için sakladığı, elinde avunca kalan 40 milyar TL'yi kullanabilmek için yasal düzenleme yapıyor. Ne demek bunun manası, elde avuçta bir şey kalmadı, paralar suyunu çekti. 16 senelik beton ve çimento ekonomisinin bizi getirdiği nokta budur. Üretime, İstihdama, AR-GE'ye teknolojiye kaynak aktarmazsanız, yüz milyonlarca Dolar'ı betona çimentoya bağlarsanız geleceğiniz nokta bu olur' ifadelerinde bulundu.

Ülkede yaşanan sıkıntıların bitirilmesi için eğitim ve üretime dikkat çeken Erbakan; 'Ülkemizin bu noktada kurtulabilmesi ancak ve ancak, eğitim ve üretim seferberliği ile olur. İhracatı arttırmak, yüksek teknolojik ürünü üretmek, işsizlikten kurtulmak, dış ticaret açığını azaltmak, borç ve faizden kurtulmak, Türk lirasının her sene döviz karşısında ezilmekten kurtulması da  buna bağlı' dedi.

'Malatya Sürekli Göç Veriyor'

Malatya'nın ekonomik anlamda rakamlarını da paylaşan Erbakan, açıklamasının sonunda ise şunları söyledi; 'Malatya TÜİK tarafından yapılan açıklamada, Malatya'ya gelen ve giden insanlar arasında, Malatya'da yetişmiş eğitimli insanların sürekli göç verdiğini gösteriyor. Malatya, vasıflı insanlarını kaybediyor. Türkiye'nin en büyük 500 firması arasından Malatya'dan bir tane firma yok. Türkiye'nin 30 Büyükşehir arasında olmasına rağmen bu sıralamada yok. Malatya'ya yıllarıdır, devlet eli ile istihdam oluşturacak üretime yönelik bir tesis yapılmadığı gibi, Tekel sigara fabrikası, Sümerbank pamuklu dokuma fabrikası AVM yapılıyor. Üretim yok, istihdam yok sürekli olarak vasıflı insan göçü veriliyor. Tüm ülkede olduğu gibi kaynaklar betona, çimentoya, AVM'ye ayrıldığından dolayı işsizlik almış başını gitmiş. Malatya ilimiz kamu yatırımlarından hak ettiği payın yarısını bile alamıyor. Malatya'nın Türkiye ihracatındaki payı yüzde 0,14'tür. 2002'de en fazla ihracat yapan iller arasında Malatya'mız 25'inci sıradayken, bugün 33. sıraya geriledi. Diğer taraftan Malatya'nın ithalatı katlanarak artıyor. bundan 10 yıl önce Malatya, 50-60 milyon Dolar ithalat yaparken, 2017 yılında neredeyse 150 milyon Dolar ithalat yapıyor. İhracat azalıyor, ithalat artıyor'dedi.

 haber .malatyagundemozel.com









Bakan Yerlikaya Acı haberi Duyurdu! Polis Memuru Emrah Büke Şehit Oldu

Diyarbakırlı öğrenciler NASA Conrad Challenge 2024 Finallerinde Türkiye’yi temsil ediyor

Yeşilyurt Kent Konseyinde düzenlenen seminere yoğun ilgi

1. Uluslararası Kommagene Fotoğraf Zirvesi başladı

DEM Parti Batman İl Başkanı gözaltına alındı

Başkan Tutdere: “Adıyaman’ımızı tozdan ve görüntü kirliliğinden kurtarıyoruz”

Milletvekili Şan, sağlık yatırımlarıyla ilgili açıklama yaptı

Şanlıurfa’da acil servis doktorunun öldüğü kaza kameraya yansıdı

Şahinbey’de fide dağıtımı devam ediyor

SANKO Okulları öğrencilerinin Fırst Lego başarısı

"Minik eller büyük hayaller” projesi Adıyaman’da devam ediyor

’Yüzen adaları kurtarma projesi desteklenecek

Birecik’te eğitim yatırımları denetlendi

Kayıp çoban 3 gündür arazi, gölet, mağara ve metruk yapılarda aranıyor

Koyunun kafa attığı yetiştirici yaralandı

Şanlıurfa’da ayağı sandalyeye sıkışan çocuğu itfaiye kurtardı

Diyarbakır’da vektörlere karşı ilaçlama çalışmaları sürüyor

Diyarbakır’da günlük 150 bin metrekarelik yeşil alanda çalışma yürütülüyor

TÜİK’in çocuk portalı Malatya’da öğrencilerine tanıtıldı

GAÜN’lü akademisyen Tunus’ta sergi açtı

Şanlıurfa’da markette kaşar peynir hırsızlığı kameraya yansıdı

GTO nisan ayı meclis toplantısı yapıldı

Gaziantepli halıcılar Senegal’de

GAÜN Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği lisans programı mesleki yeterlilik kurumu tarafından onaylandı

Türkiye’de tarımsal sulama için tüketilen enerjinin yarısı DEPSAŞ enerji bölgesinde harcanıyor

Doğanşehir’de dağ sümbülleri çiçek açtı

Siirt Fıstığı üretimine yönelik eğitimler devam ediyor

Siverek’te minibüsün şarampole devrilme anı güvenlik kamerasında

Malatya Valisi Yazıcı’dan kurum müdürlerine kamuda israf uyarısı

Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden ‘Dev’ ameliyat

Yükleniyor

SONDAKİAK: Karabağ’da Yakıt Deposunda Patlama: Ölü Ve Yaralılar Var

Somali’de Bomba Yüklü Kamyon Patladı: 13 Ölü, 40 Yaralı

Fransa'daki Gösterilerin 4. Gecesinde Gözaltı Sayısı Bin 311'e Yükseldi

Biden: 'Ukrayna'nın NATO'ya Katılım Süreci Kolay Olmayacak'

F-18 Savaş Uçağı Otoyola Düştü

Kazanan Kim Olursa Olsun Onunla Çalışmayı Dört Gözle Bekliyor

Rusya: 'Ukrayna, İHA'larla Kremlin'i Hedef Aldı'

Baraj Çöktü: 7 Ölü

İklim Değişikliği Eylem Planı Oluşturulması İçin Çalışmalara Başladı

Tahıl Koridoru İçin Türkiye Stratejik Öneme Sahip

TÜİK’in çocuk portalı Malatya’da öğrencilerine tanıtıldı

Diyarbakır’da teknoloji semineri düzenlendi

Dicle’de öğrenciler projelerini sergiledi

Güneydoğu’da çiftçilerin elektrik borcu 27 milyara ulaştı

Öğrenciler hazırladıkları Projeler İle bölge finallerine yükseldi

Dicle Elektrik seçim hazırlıklarını tamamladı, koordinasyon merkezi açılıyor

Mardin’de silah tasarımı ve üretimi yapan lise öğrencisinin hedefi tank ve top yapmak

Dicle Elektrik ekiplerinin zorlu mesaisi

Adıyaman Üniversitesi’nden sağlıkta yapay zeka adımı

Akyol Medya Şirketi yönetiminden domain ve patent açıklaması

SANKO Okulları öğrencilerinin Fırst Lego başarısı

Okul Sporları Basketbol 2. Küme Mahalli Müsabakaları başladı

Şırnak U18 ve Süper Amatör Ligi Şampiyonu Cizre Diclespor, Play Off’a yükseldi

Diyarbakır takımları haftayı puansız kapattı

Haliliye Belediyesi Futbol Okulu ile genç yetenekler yetişiyor

Türkiye KİCK BOKS Top Ten Euro Cup’ta Yine Tarih Yazdı

Göztepeli Torbjörn Blomdahl 3 Bant Bilardo Ferdi Erkekler Avrupa Şampiyonu Oldu

İller Arası Kick Boks Şampiyonası Tamamlandı

Trendyol Süper Lig: Gaziantep FK: 2 - Kasımpaşa: 0 (İlk yarı)

Atılan kulaçlar ve yapılan hamlelerde bayram coşkusu vardı

Geçit: “Temiz Ve Güzel Bir Yeşilyurt İçin 7/24 Görev Başındayız”

Başkan Geçit Koltuğunu Fatma Nazlı’ya Devretti

Battalgazi Devlet Hastanesi'nde 23 Nisan Coşkusu

Başkan Yalçın'dan 23 Nisan Kutlama Mesajı

Başkan Taşkın’dan 23 Nisan Mesajı

Başkan Er'den 23 Nisan Mesajı

Keskin, “Haklı Gururunu Yaşıyor, Coşkuyla Kutluyoruz”

Başkan Er Dilek Mahallesi Esnaflarını Ziyaret Etti

Ağbaba “23 Nisan Esaretin Asla Kabul Edilmeyeceğinin Tüm Dünyaya Gösterildiği Tarihtir”

Büyükşehir Belediye Meclisi Nisan Toplantısı Sona Erdi

Siverek'te Karar Açıklandı ! Belediye Başkanı Belli Oldu!

AK Partili Taşkın: “Her Kesimle İstişare İçinde Olacağız”

Battalgazi İlçemiz Hizmet Etmek İçin Yola Çıktık

"Türkiye Bugüne Kadar Ne Çektiyse Zübük Siyasetçi Tiplerinden Çekmiştir”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Malatya Belediye Başkan Adaylarını Açıkladı

Bakan Özhaseki’den Muhalefete Tepki

ASRİAD Battalgazi’de Karakuş’u Destekleyecek

Emekliye Ek Zam Oranı Belli Oldu!

AK Parti’nin “Aday Tanıtım” Toplantısı 18 Ocak’ta

Bakan Yerlikaya, Kahramanmaraş’ta Ziyaret Ve Temaslarda Bulundu

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16