• BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,57% 0,32
  • EURO

    34,77% 0,18
  • GRAM ALTIN

    2507,45% 0,94
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22

EYMS'da Adil Gevrek Yeniden Başkan

Evkur Yeni Malatya Sporda (EYMS) kongre heyecanı yaşandı. Yapılan 4. olağan kongre sonrasında mevcut Başkan Adil Gevrek Güven tazeleyerek yediden kulüp başkanlığına seçildi.

SPOR 9.06.2019 18:39:42 1016 0
EYMS
Battalgazi Konferans Salonunda gerçekleştirilen kongreye MHP Malatya Milletvekili M. Celal Fendoğlu, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, AK Parti Malatya İl Başkanı İhsan Koca, bazı STK temsilcileri, kulüp yöneticileri, üyeler ve taraftarlar katıldı.

 Divanın oluşturulmasının ardından kongre Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile birlikte start aldı.

'MALATYALILARIN TAKIMI'

Kongrede konuşan EYMS Başkanı Adil Gevrek; 'Bugünlere buralara sizlerle birlikte geldik. Evkur Yeni Malatyaspor’umuzu birlikte beraber oralara taşıdık. Malatyaspor’umuzu 2. Ligden buralara gelmesinde 5 yıl içerisinde yapmış olduğumuz hizmetlerden, o dönem bizlerle birlikte yönetim kurulunda olan arkadaşlarımız, bugüne kadar emek vermiş herkese canı gönülden teşekkür ederim. Çünkü o gün yönetim kurulundakiler, desteğini kesmeyenler, yanında olanlar, birlikte çalıştığımız, emek verdiğimiz arkadaşlarımızla bir nöbet değişikliği oluyor, bizler de burada geçiciyiz. Bugün çok şükür ki Süper ligde çok güzel bir konumdayız. Tabi buralara gelirken her zaman şunu söylüyoruz, emeği geçenleri asla unutmuyoruz. Evkur Yeni Malatyaspor ailesi olarak Malatya’nın takımı bütün şehrin takımıdır, hep birlikte bizler Malatya’yız ve Malatyasporluyuz. Herkesi bu çatı altında toplamaya gayret ediyoruz' dedi. 

'EN BÜYÜK BAŞARI TARAFTARIN'

Başarıda taraftarların katkısı büyük diyen Gevrek;'Zor süreçlerden geçtik, beraber sevindik, beraber üzüldük. Bu süreçte takımı en zor günde görevden kaçmayan, görev verildiği zaman çıkıp görevini yapan, Sportif Direktörümüz Sayın Ali Ravcı’ya ve ekibine canı gönülden teşekkür ederiz. Malatyaspor herkesin takımı ve tabiki burada bir seçim var ve bu seçimde herkes aday olabilir. Malatyalı hemşerilerimiz bu görevi isteyen her kardeşimiz buna aday olur. Bu bana göre demokrasinin vazgeçilmezi. Malatyalı hemşerilerimizin bu kon uda takımlarına destek verecekler, tabiki başkan olmak isteyecekler ama şunun da altını çizerek de söylemek istiyorum. Biz buraya gelirken, bu kulübün bir tüzüğü vardı ve bu kurallara uymaya çalıştık. Buraya gelirken, bazı şeyleri engelliyormuşuz gibi bir algı oluştu. Bu algıların aslı yoktur. Bunun tüzüğüne bakarsanız, incelerseniz görmek mümkün. Biz buraya gelirken, geçtiğimiz dönemde yönetici bulmakta zorluk çekiyorduk. Buraya yönetici bulmak için ciddi çabalar harcadık. İlk senesinde yönetici bulamadık, kendi yanımda çalışan arkadaşlarımı yazmak zorunda kaldım. Böyle bir dönemden geçtik. Şimdi ise bir başarı var, yönetimin, takımın, taraftarların bir başarısı var, onların desteği oldu. Bu takıma en çok sahip çıkan taraftarımız. İyi günde kötü günde en çok yanımızda olan taraftarımız var, yağmur çamur demeden bu takıma sahip çıktılar' şeklinde konuştu.

'ZARAR VERMEK İSTEYENLER KAYIT ALTINDA'

Kulübe zarar vermek isteyen kişilerin olduğunun da altını çizen Gevrek; 'Bir şey yaparken asla bir beklentimiz olmadı. Sadece sevdiğimiz için hizmet etmek istedik. Bazen bizi çok üzen şeyler oluyor. Protesto, eleştirmek haktır, bunlar olacak ki güçlü olalım ama bazı şeyler vardır ki onlar ne haktır, ne de ahlaktır, ne de insanlıktır. Çünkü 5. Olmuş bir takımın, UEFA’ya giden bir takımın belli bir grup tarafından organize bir şekilde bunlara taraftar demeyeceğim, Malatya taraftarı yapmaz ama biz grubun bunu yapması Malatya’ya fayda sağlamaz. Bu kadar başarılı olan bir takımı daha maçın başlangıcında organize olundu, bizler bunu biliyoruz, bizim de bir takım araştırmalarımız oldu. Malatya’ya zarar vermek isteyenler kayıt altında, bunlar taraftar olamazlar, bir refleks ile bazı şeyler yapılabilir bu normaldir ama bire bir organize edilmiş bu grup bunu yapıyorsa bu taraftar olamaz. Bugüne kadar yaptıklarımız ortada ve tüm bunları şahsıma mal etmedim. Yönetimdeki arkadaşlarımız zaman zaman çok eleştirildiler, onlar maddi olarak destek verdiler, zamanlarını harcadılar, hiçbir şey beklemeden destek veren emek verenlere karşı saygı gösterilmesi lazım.

Bizim kulüp olarak alt yapıya yatırım yapmamız lazım, gittiğimiz yerde de bunu dile getiriyoruz. Hem Malatya’nın hem bölgenin bir tesise ihtiyacı olduğunu, Türkiye’nin alt yapıda tesisleşmesini, alt yapıya önem vermesi gerektiğini her yerde söylüyorum, söylemeye de gayret ediyorum' şeklinde konuştu.

'ORTAK DEĞERİMİZ MALATYASPOR'

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder; 'Biliyorsunuz insanları bir arada tutan değerler vardır bunlar; inanç, ahlak, etik olabilir tabi Malatyaspor da Malatya’mız için bir ortak değer olduğuna inanıyoruz. İnsanları bir arada tutan ortak değerlerdir. Belediyeler olarak, bugüne kadar Malatya’mızın ortak değeri olan Malatyaspora sahip çıktık bundan sonrada başta başkan seçilecek arkadaşımız ve yönetim kuruluna belediyelerimiz ve bütün malatya sahip çıkmamız lazım. Evkur Malatyaspor üç yıl içerisinde Süper Lige çıktı, üç yılda UEFA Ligine gitmeye hak kazandı inşallah önümüzdeki üç yıl içerisinde de şampiyon olur' dedi.

'BİR BİR İLERLEDİK'

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar ise; 'Malatyaspor artık bizim hayalimizdeki yerlere bir bir, adım adım ilerlemeye başladı özellikle bu yıl Avrupa kapısını aralamasıyla birlikte inşallah yeni dönemde de biz inanıyoruz ki artık şampiyonluklar, kupalar Malatya’mıza bir bir gelmeye başlayacak. Bugünlerde sporda aldığımız başarılar inşallah yeni dönemin başlangıcı olur.  Malatyamızda güzel şeyler oluyor bu güzel şeylerin başında Evkur Yeni Malatyasporun başarısı geliyor. Yeşilyurt Belediye Sporun 3. Lige çıkmasıyla artık iki tane profesyonel takım tarafından temsil edileceğiz ve bölgemize spor anlamında güzel şeyler olmaya devam edecek, katkı sunacak, geliştirecek ve eksiklikleri giderecek. Malatya artık bir spor şehri diğer alanlarda da adından söz ettirmeye başladı. Bizler büyük bir aileyiz futbol camiasının alt yapısının da güçlü olması lazım. Kendi bölgemizde sporcu yetiştirmeliyiz' şeklinde konuştu.

'GURURLUYUZ'

Takımımız bizleri gururlandırdı diyen Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Selim Pilten; 'Ligi 5. sırada bitirerek, sezon boyunca bize müthiş bir şekilde heyecanlanacağımız bir sezon geçiren takımımızın 16 yıl sonra Avrupa kupalarında oynayacak olması bizleri gururlandırdı. Emeği geçen değerli Başkanımız Adil Gevrek ve yönetim kuruluna, futbolcu, teknik heyetine emeği geçen herkese ve takımımızı yalnız bırakmayan taraftarımıza teşekkür ediyoruz' ifadelerinde bulundu.

'KENDİSİNİN YANINDAYIM'

Adil Gevrek'in başarılı bir başkan olduğunun altını çizen MHP Malatya Milletvekili M. Celal Fendoğlu; 'Öyle bir mevki makam ki bu makam, başarılı olursanız alkışlarlar, flaşlar patlar, kameralar çevrenizi sarar. Evinizi dahi göremezsiniz. O kadar ayağı yerden kestiren bir makam. Amam başarısız olursanız evinizi, arabanızı, dükkanınızı kaybedersiniz. Yönetici bulalım derken, Malatya'da yönetici vardı amma velakin benle beraber 300 kişi mahkemelik. Sorun bu 300 kişide mi, 300 kişi mahkemelik eden kötü yönetimde mi? geride bıraktıkları hasar hem maddi, hem manevi, 'yönetici olamaz' bir kadro bıraktılar. Ben bundan muafın ilk bir ayda berat ettim. Çünkü 8 saatlik bir yöneticiydim. Başkanımızın çalışmalarını çok takdir ettim. Başkanımızın çalışmalarını çok takdir ettim. Kendisiyle sürtüşmemiz olmasına rağmen. Sürtüşmemiz şahsi değil, Malatyaspor adınadır. Başarısı devam ettiği sürece ben kendisinin sürekli arkasındayım. Başarısız olduğu takdirden kendisini bırakır, yönetim kurulu ve arkasındakileri eleştiririm' dedi.

Haber:malatyagundemozel.com





Bakan Göktaş, Cudi’nin yıldız kızları ile söyleşi yaptı

Turistik Diyarbakır Ekspresi davul zurnayla karşılandı

Siirt’te 266 gram metamfetamin uyuşturucu ele geçirildi, 1 şüpheli tutuklandı

Konteynerde çıkan yangında yanarak öldü

Şahinbey’de 23 Nisan Şenliği başladı

Gaziantep’te yeni dönemin ilk meclis toplantısı yapıldı

Sur Belediyesinde Atatürk ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın fotoğraflarına yönelik hakarete ilişkin soruşturma

Şanlıurfa’da uyuşturucu operasyonunda 3 gözaltı

Malatya’da motosiklet kazası, 2 yaralı

Kalp sağlığına dikkat

Bayram coşkusu, sahada mücadele ederek yaşandı

18 yıldır cinayetten aranan şahıs Ankara’da yakalandı

İşçilerin kaldığı prefabrikte çıkan yangın büyümeden söndürüldü

Milletvekili Ölmeztoprak: “ Tek bir vatandaşımızı mağdur etmeyeceğiz”

Malatya’da uyuşturucu operasyonu

MHP Heyetinden Başkan Taşkın’a hayırlı olsun ziyareti

Gölbaşı’nda öğrenciler ağaç dallarına kuş yuvası astı

Nusaybin’de yolun karşısına geçemeyen yaşlı adama polis yardımcı oldu

Diyarbakır’da akasyalar çiçek açtı

Adıyaman’da uyuşturucu madde ele geçirildi

Haliliye Belediyesi ile daha bilinçli nesiller yetişiyor

Şırnak’ta trafik kazası: 3 yaralı

Düzensiz hurda taşıyan tırlara ceza yazıldı

Şırnak yer fıstığıyla şahlanıyor

Diyarbakır’da gasp ve yaralama olaylarına karışan gruba ‘balistik’ operasyonu: 6 tutuklama

Turizm Bölümü öğrencileri yemek yarışmasında mücadele etti

Gaziantep’te tehlikeli yolculuk

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri 40 yaşında

Koçkar şehitleri dualarla anıldı

Diyarbakır’a hafta sonu 1 milyona yakın taraftar gelmesi bekleniyor

Yükleniyor

SONDAKİAK: Karabağ’da Yakıt Deposunda Patlama: Ölü Ve Yaralılar Var

Somali’de Bomba Yüklü Kamyon Patladı: 13 Ölü, 40 Yaralı

Fransa'daki Gösterilerin 4. Gecesinde Gözaltı Sayısı Bin 311'e Yükseldi

Biden: 'Ukrayna'nın NATO'ya Katılım Süreci Kolay Olmayacak'

F-18 Savaş Uçağı Otoyola Düştü

Kazanan Kim Olursa Olsun Onunla Çalışmayı Dört Gözle Bekliyor

Rusya: 'Ukrayna, İHA'larla Kremlin'i Hedef Aldı'

Baraj Çöktü: 7 Ölü

İklim Değişikliği Eylem Planı Oluşturulması İçin Çalışmalara Başladı

Tahıl Koridoru İçin Türkiye Stratejik Öneme Sahip

Diyarbakır’da teknoloji semineri düzenlendi

Dicle’de öğrenciler projelerini sergiledi

Güneydoğu’da çiftçilerin elektrik borcu 27 milyara ulaştı

Öğrenciler hazırladıkları Projeler İle bölge finallerine yükseldi

Dicle Elektrik seçim hazırlıklarını tamamladı, koordinasyon merkezi açılıyor

Mardin’de silah tasarımı ve üretimi yapan lise öğrencisinin hedefi tank ve top yapmak

Dicle Elektrik ekiplerinin zorlu mesaisi

Adıyaman Üniversitesi’nden sağlıkta yapay zeka adımı

Akyol Medya Şirketi yönetiminden domain ve patent açıklaması

Çermik Fen Lisesinde TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı açıldı

Bayram coşkusu, sahada mücadele ederek yaşandı

Diyarbakır’a hafta sonu 1 milyona yakın taraftar gelmesi bekleniyor

Diyarbakır stadyumunda şampiyonluk maçı hazırlıkları tamamlandı

Bismilli sporcular 7 altın, 3 gümüş madalya kazandı

Diyarbakır’da okullar arası boks il seçmeleri düzenlendi

Engelli Sporcular Yüzme Şampiyonasında performanslarıyla göz doldurdu

Alg Spor, Karagümrük’ü rahat geçti 2-0

Yaşar Işık: "Ne olursa olsun kazanmamız gereken bir maçtı"

Cihat Arslan: “Alınan her puan çok değerli”

Trendyol 1. Lig: Şanlıurfaspor: 1 - Bandırmaspor: 1

Büyükşehir Belediye Meclisi Nisan Toplantısı Sona Erdi

Başkan Taşkın: “Kaybedecek Vaktimiz Yok”

Kayısı İhracatı Hız Kesmiyor

Engelsiz Yaşam Merkezi Öğrencileri Şehitliği Ziyaret Etti

21 Kişiye Mezar Olan Kırçuval Oteli'yle İlgili Savcılık İddianamesi Kabul Edildi

Malatya’da 4,3 Büyüklüğünde Deprem

Başkan Erayabakan’dan Ramazan Bayramı Mesajı

Başkan Yalçın’dan Ramazan Bayramı Mesajı

Başkan Dönmezer’den Ramazan Bayram Mesajı

Başkan Dağ'dan Ramazan Bayramı Mesajı

Siverek'te Karar Açıklandı ! Belediye Başkanı Belli Oldu!

AK Partili Taşkın: “Her Kesimle İstişare İçinde Olacağız”

Battalgazi İlçemiz Hizmet Etmek İçin Yola Çıktık

"Türkiye Bugüne Kadar Ne Çektiyse Zübük Siyasetçi Tiplerinden Çekmiştir”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Malatya Belediye Başkan Adaylarını Açıkladı

Bakan Özhaseki’den Muhalefete Tepki

ASRİAD Battalgazi’de Karakuş’u Destekleyecek

Emekliye Ek Zam Oranı Belli Oldu!

AK Parti’nin “Aday Tanıtım” Toplantısı 18 Ocak’ta

Bakan Yerlikaya, Kahramanmaraş’ta Ziyaret Ve Temaslarda Bulundu

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 32 28 1 3 53 87
2.Fenerbahçe 32 27 1 4 57 85
3.Trabzonspor 32 16 12 4 12 52
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.Rizespor 32 14 12 6 -4 48
6.İstanbul Başakşehir 32 13 12 7 4 46
7.Kasımpaşa 32 13 12 7 -2 46
8.Sivasspor 32 11 10 11 -5 44
9.Antalyaspor 32 10 10 12 -1 42
10.Alanyaspor 32 10 10 12 -5 42
11.Adana Demirspor 32 9 10 13 5 40
12.Samsunspor 32 10 14 8 -6 38
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 32 10 12 10 -9 37
15.Konyaspor 32 8 12 12 -11 36
16.Hatayspor 32 7 13 12 -8 33
17.Gazişehir Gaziantep 32 8 17 7 -15 31
18.Fatih Karagümrük 32 7 16 9 -6 30
19.Pendikspor 32 7 16 9 -28 30
20.İstanbulspor 32 4 21 7 -34 16