• BIST 100

    9074,82%-0,06
  • DOLAR

    32,36% 0,17
  • EURO

    34,96% -0,24
  • GRAM ALTIN

    2324,75% 0,24
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00

“Kapalı Fırından Ekmek Çıkar mı?

Cumhuriyet Halk Partisi Emeksiz Meydanı’nda buluşan binlerce Malatyalı ile bir miting gerçekleştirdi. Malatya Milletvekili adaylarının yanı sıra CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel’in katıldığı miting büyük bir c

MALATYA 21.06.2018 18:26:50 696 0
 “Kapalı Fırından Ekmek Çıkar mı?
Mitingde konuşan Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, haksız bir rekabetin olduğunu ifade ederek, “Erdoğan devletin bütün olanaklarını kullanıyor. Devletin uçağı ile seçim kampanyası yapıp, Devletin olanaklarını kullanarak reklam filmleri veriyorlar. Mersin’de miting yaptık, orada devlet olanakları olmadan, kendi iradesiyle gelen kadınlar, gençler, her yaştan insan vardı. Gariban dedikleri Muharrem İnce, iktidardakilerin mitinginin iki katı kalabalığı topladı.” dedi. Medyanın çok kanallı tek sesli bir hale geldiğini ifade eden Ağbaba, televizyon kanalları muhalif adayları gösteremiyor ama buna rağmen anketlerde her gün yükselen bir Muharrem İnce ve CHP var.” İfadelerini kullandı.

“Siyasete Yeniden Utanma Duygusunu Kazandıracağız”

En büyük vaatlerinden birinin, “siyasete yeniden utanma duygusunu kazandırmak” olduğunu ifade eden Ağbaba, “Siyasi Etik yasasını çıkaracağız. Çalıp çırpıp, sonra da meydanlarda pişkince yolsuzlukları bitirdik diyenlere bakınca buna ne kadar ihtiyacımız olduğu ortada.” dedi. İktidar partisinin halka doğruları söylemediğini ifade eden Ağbaba, “Her gün 3.5 kat büyüdüğümüzü iddia ediyorlar, ama aramızda 3.5 kat büyüyen hiç kimse yok. 16 yıldır iktidarı destekleyen esnaflar ya da komşularınız da zenginleşmiyor. CHP ye oy verenler ne kadar yoksulsa, diğer partilere oy verenlerde o kadar yoksul. Çünkü 16 yıldır zenginleşenler AKP milletvekillerinin yakınları, belediye başkanları ve rantiyeciler. AKP ye oy veren seçmenler de zenginleşmiyor. Osman Gazi Köprüsünden geçmeseniz bile o köprünün vergisini siz ödüyorsunuz. Dolar arttıkça, Euro arttıkça biz yoksullaşıyoruz. Bu nedenle diyoruz ki ilk işimiz halkın fakirleşmesini engelleyip halkı zenginleştirmek. 2010 yılında çeyrek altın 115 lira iken bugün 320 lira. Yoksulluk en az 3.5 kat artmış. Size söz sadece oy verenlerin değil bütün yoksulların, bütün emekçilerin yoksulluğunu bitirmek bizim boynumuzun borcudur.” dedi.

Muhalefetteyken Yaptık, Artık İktidardayken Yapacağız

Hükümetin artık CHP’nin vaatleri için “yapamazlar” diyemediğini belirten Malatya Milletvekili Ağbaba, “2015 te asgari ücret 900 lira iken 1.500 lira yapacağız demiştik. Taşerona kadro vereceğiz demiştik. Emekliye 2 bayramda birer maaş ikramiye vereceğiz demiştik. Sayemizde asgari ücret 900 iken 1.500 lira oldu. Taşeron işçisine kadro verdik. Biz muhalefetteyken bile vaatlerimizi gerçekleştiriyoruz. Bu değişimler CHP ve Kemal Kılıçdaroğlu sayesindedir. Şimdi yine söz veriyoruz, asgari ücret CHP iktidarında 2.200 lira olacak. Emekli maaşı en az 1.500 lira olacak. Kurban ve Ramazan bayramlarında emekliye en az 1.500 ve maaşı kadar ikramiye vereceğiz. 1 Ocak 2019’dan sonra 180 bin atanamayan öğretmen okullarda ders başı yapacak.” dedi.

Bu Gurur Benim Değil Sizin

24 Haziran seçimlerinin kendisi için karne günü olduğunu ifade eden Ağbaba, “İki anket sonucunu sizinle paylaşmak istiyorum. Biri AKP’ye yakın bir kuruluş diğeri bağımsız. Yapılan anketlere göre Malatya denilince akla ilk gelen isim Veli Ağbaba oluyor. Bu benim için büyük bir gurur ama en büyük gurur sizin. Hep partinizin yanında durduğunuz için. Kimi zaman cezaevlerinde mağdurların yanındayım, kimi zaman Zonguldak’ta madencilerin yanındayım, kimi zaman şeker fabrikalarının satılmaması için emek veriyorum, kimi zaman tütün emekçilerinin yanındayım. Meclis’te sesiniz oldum, kavgada yoldaşınız oldum. Bugün bir kez daha desteğinizi bekliyorum.” dedi.

Özel “Erdoğan’ın Toplumun Tamamını Kucaklama Yeteneği Yok”

Mitingde konuşan CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, partililere görev vererek, “Size iki önemli görev düşüyor. Kararsızları ikna etmek ve sandığa sahip çıkmak. Komşunuzun, arkadaşlarınızın, çalışanınızın, öğrencinizin, öğretmenizin, sabah alışveriş yaptığınız esnafın gözüne bakın. Bir kararsızlık varsa, oy kullanmamayı düşünüyorsa ona bu seçimin önemini anlatın. Gerekirse pazar günü koluna girin, arabanıza bindirin, sandığa götürün. Belki bu seçim senin ikna edeceğin ya da sahip çıkacağın bir oyla kazanılacak. Sen de bu ülke için kıymetli bir iş yapacaksın” çağrısında bulundu.

Kadro Alamayan Tek Taşeron İşçisi Kalmayacak

CHP’li Özel, Emeksiz Meydanı’nda yaptığı konuşmada, “Saray, CHP’nin seçim beyannamesinden korkuyordu. 2015’in 7 Haziran’ındaki bildirgemizin bir kısmını taklit ederek oy toplamaya çalışıyorlar. Muhalefette olduğu halde emekliye ikramiye veren tek genel başkan, Kemal Bey. Muhalefette olduğu halde taşerona kadro veren, muhalefette olduğu halde asgari ücreti yükselten gerçek bir sosyal demokrat partiyiz biz” dedi. Özel,

“Bütün devlet memurlarına 3600 ek gösterge müjdeler olsun. Biz söylüyoruz, onlar yarım yamalak yapıyorlar. Taşerona kadro verdiler ama dışarıda tutulanlar oldu. Bütün taşeronlara söz veriyoruz. Kadro alamayan tek taşeron işçisi kalmayacak, maaşı kesilenlerin geriye dönük maaşını telafi edeceğiz, tüm taşeronlar en az 500 TL zam alacaklar. Atanamayan öğretmen, öğretmensiz köy bırakmayacağız. CHP, verdiği tüm sözleri teker teker tutuyor. Muharrem İnce’yle de CHP’yle de baş edemezler” diye konuştu.

Devletin Adayına Dönüşmüş Durumda

Özel, “24 Haziran’da devletin adayı ile milletin adayı yarışıyor. Normalde devletin adayı olmaz. 1930’ların Almanyasına, İtalyasına özenenlerle karşı karşıyayız. Oralara özenen birileri var. Kendisi, devletin adayına dönüşmüş durumda. Örtülü ödeneği kullanarak, senin, benim vergimi kullanarak, devletin uçağına, devletin helikopterine binerek siyaset yapıyor. Karşısında milletin adayı var. Öğrenci Mehmet’in yatırdığı 20 TL, emekli Hüseyin Amca’nın yolladığı 100 TL ile kampanya yapan Muharrem İnce var. Devletin adayı ile milletin adayı yarışıyor. Milletin adayı 24’ünde bu ipi göğüsleyecek. Eğer birinci turda olmazsa ikinci turda bu işi bitiriyoruz.” Dedi.

Kapalı Fırından Ekmek Çıkar Mı?

Özel, “Bir yanda seçimi kaybedeceğini anlayıp olmadık vaatlerde bulunanlar var. Bahçeli, af çıkacak diyor. Af, Meclis’ten 330 oyla çıkar. Hem Meclis’i kapatmış hem de kader mahkumlarının ailelerine yalandan göz kırpıyor. Hiç kapalı fırından ekmek çıkar mı? Bahçeli, vatandaşı oy için kandırıyor. Adalet ve Kalkınma Partisi yetkilileri, düne kadar bedelli askerlik istemek vatana ihanettir derken, bir anda bedelli askerlik konuşmaya başladı. Türkiye’de ve Malatya’da size düşen görev CHP’ye sahip çıkmaktır. Asgari ücretin 2200 TL olmasını istiyorsan oylar Muharrem İnce’ye. Kadro alamayan taşeron, atanamayan öğretmene, artık Erdoğan’dan umut yok. Umut Muharrem İnce’de. Bu ülkenin kaderini değiştireceğiz. Hiçbir AKP’li, hiçbir MHP’li ötekileştirilmeyecek. Ötekileştirmek onlara ötekinin hakkını savunmak bize düşer. Kutuplaştırmak onlara, kucaklaşmak bize düşer, düşmanlaştırmak onlara, barıştırmak bize düşer. Fakirleştirmeyi onlar yaptı, zenginleştirmek bize düşer.”

Erdoğan’ın Toplumun Tamamını Kucaklama Yeteneği Yok

CHP’li Özel, “Adalet ve Kalkınma Partisi, bütün yönetme kabiliyetini kaybetti. Onlar bir tek adam rejimi istediler. Onlar 23 Nisan 1920’de kurulmuş meclisi işlevsizleştirmek istediler, meclise verilmiş yetkileri meclisten alıp tek adama vermek istediler. Biz CHP olarak huzur vaat ediyoruz. Gerginlik siyaseti yapıyorlar. Erdoğan’ın toplumun tamamını kucaklama ve tamamını memnun etme yeteneği yok” dedi.







Alataş, ‘ 31 Mart Seçimlerinde Hep Birlikte Yeni Bir Yola Çıkacağız’

Akçadağ Doğu Mahallesi Muhtar Adayı Refika Döğer İle Röportaj

Dönmezer: Yanlış Bir Kararla 5 Yılınızı Heba Etmeyin!

DTSO’da “Gençlerin Dijital Sektörlerde İstihdamın Artırılması Projesi” düzenlenen etkinlikle başladı

AK Parti Diyarbakır’da 7’den 70’e her gönüle dokunuyor

Şanlıurfa’da zincirleme kaza: 3 ölü, 6 yaralı

Uzmanından "1 milyon varil petrol" iddiası

Şırnak’ta Millet Kıraathanesi törenle hizmete açıldı

İftar vaktinde husumetlisinin iş yerine ateş etti

Şanlıurfa’da zincirleme kaza: Ölü ve yaralılar var

Final Okulları ilkokul öğrencileri ağırladıkları misafirlerine etkinlik düzenledi

GAÜN’de Türklerde ağırlık kaldırma kültürü eğitimi

Sahte Doktor Suçüstü Yakalandı

Diyarbakır’da ‘Seçim Güvenliği Toplantısı’ yapıldı

Vali Şıldak hayırseverlerin iftar programına katıldı

DBB sporcuları, Avrupa ve Dünya Şampiyonası’nda

Bayram Taşkın: "Bu Enkazı Ancak Güçlü Bir Hükümet Ayağa Kaldırabilir”

Malatya’da Zincirleme Trafik Kazası: 1 Yaralı

Başkan Şahin, gençlerin sorularını yanıtladı

Artuklu’ya kazandırılan ’Valilik Parkı’ hizmete açıldı

Siirt’te bir hastaya polikistik böbrekte nefrektomi işlemi uygulandı

Diyarbakır’da Ramazan’a renk katan söyleşi ve konser etkinliği yapıldı

Diyarbakır’da zabıtadan toplu taşıma araçlarına abonman kart denetimi

AK Parti Büyükşehir Adayı Sami Er’den Şire Pazarı ve Canlı Hayvan Pazarını Ziyaret Etti

31 Mart'ta Milletimizle Beraber Hep Birlikte Kazanacağız. Yada Hep Birlikte Kaybedeceğiz

GAÜN uluslararası öğrencileri iftar programında bir araya geldi

GTO Meclisi Fatma Şahin’i ağırladı

Adıyaman’dan Gazze’ye 10 bin bebek zıbını yola çıktı

Diyarbakır’da okul temizliği yapan 14 öğrenci zehirlendi

“Malatyalılar Kötünün İyisine Mecbur Değil, Artık Yeniden Refah Var”

Yükleniyor

SONDAKİAK: Karabağ’da Yakıt Deposunda Patlama: Ölü Ve Yaralılar Var

Somali’de Bomba Yüklü Kamyon Patladı: 13 Ölü, 40 Yaralı

Fransa'daki Gösterilerin 4. Gecesinde Gözaltı Sayısı Bin 311'e Yükseldi

Biden: 'Ukrayna'nın NATO'ya Katılım Süreci Kolay Olmayacak'

F-18 Savaş Uçağı Otoyola Düştü

Kazanan Kim Olursa Olsun Onunla Çalışmayı Dört Gözle Bekliyor

Rusya: 'Ukrayna, İHA'larla Kremlin'i Hedef Aldı'

Baraj Çöktü: 7 Ölü

İklim Değişikliği Eylem Planı Oluşturulması İçin Çalışmalara Başladı

Tahıl Koridoru İçin Türkiye Stratejik Öneme Sahip

Dicle Elektrik seçim hazırlıklarını tamamladı, koordinasyon merkezi açılıyor

Mardin’de silah tasarımı ve üretimi yapan lise öğrencisinin hedefi tank ve top yapmak

Dicle Elektrik ekiplerinin zorlu mesaisi

Adıyaman Üniversitesi’nden sağlıkta yapay zeka adımı

Akyol Medya Şirketi yönetiminden domain ve patent açıklaması

Çermik Fen Lisesinde TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı açıldı

Cizre’de kaçak kablo patlamaya neden oldu

Yenişehir’de 11 bin öğrenciye tablet desteği

Dicle Elektrik Ramazan ayı için önlemlerini aldı

TÜBİTAK Projeleri Batman’da yarışıyor

DBB sporcuları, Avrupa ve Dünya Şampiyonası’nda

Vali Çeber’den Gaziantep FK’ya moral ziyareti

1.Etap Türkiye Şampiyonları Belli Oldu

Minikler Tatami Sporlarında Fırtına Gibi Esti

Gaziantep Kolej Vakfı öğrencileri başarıdan başarıya koşuyor

Gaziantep ALG Spor, 1207 Antalyaspor’u 1-0 mağlup etti

Şahinbey Ampute deplasmandan galibiyetle döndü: 5-1

DBB’nin başarılı sporcuları madalya kazandı

Muaythai elemeleri Besni’de yapıldı

Şahinbey Ampute deplasmandan galibiyetle döndü

Akçadağ Doğu Mahallesi Muhtar Adayı Refika Döğer İle Röportaj

Dönmezer: Yanlış Bir Kararla 5 Yılınızı Heba Etmeyin!

Bayram Taşkın: "Bu Enkazı Ancak Güçlü Bir Hükümet Ayağa Kaldırabilir”

AK Parti Büyükşehir Adayı Sami Er’den Şire Pazarı ve Canlı Hayvan Pazarını Ziyaret Etti

31 Mart'ta Milletimizle Beraber Hep Birlikte Kazanacağız. Yada Hep Birlikte Kaybedeceğiz

“Malatyalılar Kötünün İyisine Mecbur Değil, Artık Yeniden Refah Var”

Özbey: İlçede En Büyük Sorun İşsizlik!

Bayram Taşkın: “Durmadan Yorulmadan Hizmet Edeceğiz”

Karakuş, ‘’İkinci Yüzyılda Parlayacak Bir Battalgazi İçin Geliyorum’’

Ağbaba: “Malatya’da Sosyal Belediyeciliği Herkes Hissedecek”

AK Partili Taşkın: “Her Kesimle İstişare İçinde Olacağız”

Battalgazi İlçemiz Hizmet Etmek İçin Yola Çıktık

"Türkiye Bugüne Kadar Ne Çektiyse Zübük Siyasetçi Tiplerinden Çekmiştir”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Malatya Belediye Başkan Adaylarını Açıkladı

Bakan Özhaseki’den Muhalefete Tepki

ASRİAD Battalgazi’de Karakuş’u Destekleyecek

Emekliye Ek Zam Oranı Belli Oldu!

AK Parti’nin “Aday Tanıtım” Toplantısı 18 Ocak’ta

Bakan Yerlikaya, Kahramanmaraş’ta Ziyaret Ve Temaslarda Bulundu

Murat Kurum'dan İlk Açıklama:

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 30 26 1 3 48 81
2.Fenerbahçe 30 25 1 4 54 79
3.Trabzonspor 30 15 11 4 11 49
4.Beşiktaş 30 14 12 4 4 46
5.Kasımpaşa 30 12 11 7 -2 43
6.İstanbul Başakşehir 30 12 12 6 3 42
7.Rizespor 30 12 12 6 -11 42
8.Antalyaspor 30 10 9 11 2 41
9.Adana Demirspor 30 9 9 12 7 39
10.Alanyaspor 30 9 9 12 -4 39
11.Sivasspor 30 9 10 11 -7 38
12.Samsunspor 30 10 14 6 -6 36
13.Kayserispor 30 10 11 9 -7 36
14.Ankaragücü 30 7 11 12 -3 33
15.Hatayspor 30 7 11 12 -4 33
16.Konyaspor 30 7 11 12 -11 33
17.Gazişehir Gaziantep 30 8 15 7 -10 31
18.Fatih Karagümrük 30 7 14 9 -4 30
19.Pendikspor 30 7 15 8 -27 29
20.İstanbulspor 30 3 20 7 -33 13