• BIST 100

    9524,59%-0,06
  • DOLAR

    32,50% 0,17
  • EURO

    34,76% 0,13
  • GRAM ALTIN

    2492,16% 1,23
  • Ç. ALTIN

    4168,04% -0,71

Malatya Tarım Fuarı 13. Kez Kapılarını Açtı.

Fuarlar şehri olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Malatya’da Tarım Fuarı’nın Bu yıl 13.si açıldı. Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve Kültür A.Ş. tarafından organize edilen fuar, çiftçiler ve tarım sektörüne

MALATYA 11.04.2019 11:38:42 670 0
Malatya Tarım Fuarı 13. Kez Kapılarını Açtı.
Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş. tarafından organize edilen ve bu yıl 13’üncüsü düzenlenen Doğu ve Güneydoğu Anadolu Tarım Teknolojileri Makine Hayvancılık ve Gıda Fuarı,10 Nisan Çarşamba günü Mişmişpark Fuar alanında düzenlenen törenle açıldı.

13. Tarım Fuarı’nın açılışı dolayısıyla Mişmişpark Fuar Alanında bir tören düzenlendi. Düzenlenen açılış törenine  Vali Aydın Baruş ve Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın yanısıra 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hançeri Sayat, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Aysun Bay Karabulut, İl Jandarma Komutanı Albay Necmi İnce, İl Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal, AK Parti İl Başkanı İhsan Koca, Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Enver Kiraz, Kaymakamlar, İlçe Belediye Başkanları, kurum, kuruluş, oda ve Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri ile çiftçiler ve kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.

Sabri Akın: Malatya’nın cazibe merkezi haline gelmesinde fuarların önemi büyük



Törende ilk konuşmayı Kültür A.Ş. Genel Müdürü Sabri Akın yaptı. Malatya’nın fuarlar şehri olduğunu belirten Kültür A.Ş. Genel Müdürü Akın, “Bütün fuarları düzenlemekteki amacımız Malatya’mızı tanıtıp, kültürel değerlerimizi yaşatmak ve yaygınlaştırmak. Malatya ekonomisine katkılarda bulunarak bölgemizde cazibe merkezi haline gelmesini sağlamak. Tarım sektörü Malatya’mız ve ülkemiz açısından stratejik öneme sahip bir sektördür. Malatya ve bölge nüfusunun yüzde 50’den fazlası tarım ve hayvancılıkla geçimini sağlıyor. Tarım Fuarımız bu anlamda daha da büyük bir önem kazanıyor. Tarım ve hayvancılık alanındaki gelişmeleri yakından takip edip, doğru ve verimli üretim yapmak, ülkemize katkı sağladığı gibi insanlığı da doğrudan etkiliyor” dedi.

İhsan Akın: El birliği yapmalıyız



Gıda ve su olmadan hiçbir canlının yaşayamayacağını belirten Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın, “Güzel ülkemizde insanlarımızın daha sağlıklı gıdalar yiyebilmesi için tarım ve hayvancılık sektörünün mutlaka desteklenmesi gerekiyor. Malatya tarım ve hayvancılıkta bölgede önemli bir konumda. Nüfusu artıyor ama üretimi azalıyor. Sorunların çözümü için mutlaka herkes el birliği yapmalı” dedi.

Kılıç: Tarım sektörünün iyi yerlere gelmesi tüm sektörleri etkiler



Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Yunus Kılıç ise yaptığı konuşmada Malatya genelinde yetişen tarım ürünlerinin Dünyada eşi benzeri olmadığına dikkat çekerek, tarım sektörünün iyi yerlere gelmesinin tüm sektörleri etkileyeceğini söyledi. Kılıç tarım ve hayvancılık ile ilgili sorunları dile getirerek, bazı talep ve önerilerde bulundu.

Sadıkoğlu: Teknolojik altyapı yatırımları gerekiyor



Daha sonra konuşan TSO Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu da tarımın ülkelerin gelişmişliğini doğrudan etkilediğini belirterek, “Tarım ve hayvancılığın ülkemizde hak ettiği yere gelebilmesi için teknolojik altyapı yatırımlarının yapılması gerekiyor. Ürün kalitesini üst seviyelere çekerek, ihracatının yapılması sadece Malatya’mız için değil ülkemiz adınada önemli kazanç olacaktır. İşte fuarlar bu anlamda çok önemli. Büyükşehir Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan’a teşekkür ediyorum” dedi.

Başkan Gürkan: Tarım ve Hayvancılık sektörünün sorunlarını iyi analiz etmeliyiz



Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan: Yerel yönetimler olarak çiftçilerimizin daha verimli ve sağlıklı ürünler elde etmeleri için elimizden gelen bütün çabayı göstereceğiz. Bu çabayı gösterirken şehrimizin bütün değerlerini dikkate alacağız.

 13. Tarım Fuarına 150 firmanın katıldığına dikkat çeken Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, bu firmaların 60’ının 38 ayrı ilden geldiklerini söyledi. Türkiye’nin ihracat ürünlerinin önemli bir kısmının tarıma dayalı olduğunu belirten Başkan Gürkan, “Türkiye’de az iş gücüyle daha fazla üretim noktasında büyük mesafeler kat ettik. Bu mesafeleri kat etmek öyle kolay olmadı. Tabiki sorunlarımız var. Tarım ve Hayvancılık sektörünün sorunlarını iyi analiz etmemiz gerekiyor.

Tarım Fuarımızın amaçlarından biride bu sektörle uğraşan çiftçilerimizin sorunlarına çözüm bulabilmek. Eğitim, aynı zamanda iletişim ve etkileşim ürünüdür. Tarım Fuarımız bu anlamda çiftçilerimize ve yetiştiricilerimize kılavuzluk ediyor. Yerel yönetimler olarak çiftçilerimizin daha verimli ve sağlıklı ürünler elde etmeleri için elimizden gelen bütün çabayı göstereceğiz. Bu çabayı gösterirken şehrimizin bütün değerlerini dikkate alacağız.

Ziraat Odası Başkanımızın ifade ettiği gibi özellikle üreticiden tüketiciye direkt bir pazarın olması önerisini destekliyorum. Bizler de organik pazarlar kurarak üretici ve tüketiciyi aynı noktada buluşturulmasını ifade etmiştik. İnşallah bu çalışmaları yaparken şehrimizin bütün değerleri ile bunu yürüteceğimizi her platformda ifade ettik. 13. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Tarım Teknolojileri Makine, Hayvancılık ve Gıda Fuarımızın çiftçilerimize, bölgemize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyor, Fuarımızın bu aşamaya gelmesinde emeği bulunan herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Vali Baruş: Tarım fuarı bu ilerlemenin kilometre taşlarından biridir



Bütün medeniyetlerin temel amacının insanı yaşatmak olduğunu belirten Malatya Valisi Aydın Baruş, “İnsanı yaşatmak için ona sağlıklı bir ortam sunmanız gerekiyor. Bunun en temel koşullarından biri insanlarımızı sağlıklı besleyebilecek verimli topraklara sahip olmak ve verimli toprakları en iyi şekilde kullanarak hem kendi insanımızı beslemek hemde o topraklardan insanımıza katkı sağlayacak değerler üreterek dış dünyaya satabilmektir. Türkiye bu anlamda çok önemli bir ülkedir. İnsanın olduğu her yerde tarımsal faaliyetler hep olmuştur. Biz dünya üzerinde iklimsel olarak en olumlu şartlara sahip ülkelerden biriyiz. Malatya’nın yüzölçümünün yüzde 34’ü tarım toprağı. Bu toprakların 173 bin hektarı sulanabiliyor. Malatya tarımı nasıl daha iyi bir düzeye gelir, bunun çabası içerisinde olacağız. Tarım Fuarımızda bu ilerlemenin kilometre taşlarından biridir. Fuarın düzenlenmesi nedeniyle başta Büyükşehir Belediye Başkanımız olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından 13’üncü Doğu ve Güneydoğu Anadolu Tarım Teknolojileri Makine Hayvancılık ve Gıda Fuarı’nın açılışı,kurdele kesilerek yapıldı. Açılışın ardından törene katılan davetliler birlikte standları ziyaret ettiler.

Fuar, 14 Nisan Pazar gününe kadar 10.00-19.00 saatleri arasında açık kalacak.

Bülten:malatyagundemozel.com







 

 

Adliye Çıkarılan Şüphelilere Bıçaklı Saldırı

Kınaya Giden Ailenin Hafif Ticari Aracı Dereye Uçtu: 10 Yaralı

TBMM Başkanı Kurtulmuş: "Dünya barışının kalbi Ortadoğu’dur"

Malatya’da İş Yeri Yangını Korkuttu

Terör örgütüne yardım ve yataklıktan kesinleşmiş cezası olan şahıs tutuklandı

Dicle Nehri’nde ceset ihbarı ekipleri harekete geçirdi

Engelsiz Yaşam Merkezi Öğrencileri Şehitliği Ziyaret Etti

Mutluluk Ve Başarının Sırrı; Psikolojik Sağlamlık

21 Kişiye Mezar Olan Kırçuval Oteli'yle İlgili Savcılık İddianamesi Kabul Edildi

Aksaçlılar Genel Başkanı Bereket’den , AKP ve DEM Partisine Sert Açıklama...

Malatya’da iş yeri yangını korkuttu

Boğazına cisim kaçan öğrenci Heimlich manevrası ile kurtarıldı

Motosikletle otomobil çarpıştı: 2 yaralı

2 çocuğun öldüğü ATV kazasında alkol iddiası

Pütürge Belediyesi’nin ilk meclis toplantısı yapıldı

Tekstil sektörünün Brüksel çıkarması

“Antep işi nakışı” insanlığın ortak mirası olma yolunda

Diyarbakır’da parmağı kopan genç ambulans helikopter ile hastaneye sevk edildi

Otomobil ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı

Kuyuya düşen ineği itfaiye kurtardı

Vali Varol, köylülerin taleplerini dinledi

Başkan Tutdere, ilk açılışını kadınlar için yaptı

Malatya il müftüsü sarık ve cübbe giyme töreni ile görevine başladı

Eyyübiye’de tematik park yapılıyor

Kilis’te geleneksel çocuk oyun şenliği düzenlendi

Çelikhan’da kırsal afet konutları inşaat alanı

Kırsal mahallelerde üstyapı iyileştiriliyor

Doğanşehir Belediyesi tabelasına T.C. ibaresi eklendi

Batman’da bölgesel sağlık toplantısı

Otomobil ile motosiklet çarpıştı: 1 ağır yaralı

Yükleniyor

SONDAKİAK: Karabağ’da Yakıt Deposunda Patlama: Ölü Ve Yaralılar Var

Somali’de Bomba Yüklü Kamyon Patladı: 13 Ölü, 40 Yaralı

Fransa'daki Gösterilerin 4. Gecesinde Gözaltı Sayısı Bin 311'e Yükseldi

Biden: 'Ukrayna'nın NATO'ya Katılım Süreci Kolay Olmayacak'

F-18 Savaş Uçağı Otoyola Düştü

Kazanan Kim Olursa Olsun Onunla Çalışmayı Dört Gözle Bekliyor

Rusya: 'Ukrayna, İHA'larla Kremlin'i Hedef Aldı'

Baraj Çöktü: 7 Ölü

İklim Değişikliği Eylem Planı Oluşturulması İçin Çalışmalara Başladı

Tahıl Koridoru İçin Türkiye Stratejik Öneme Sahip

Güneydoğu’da çiftçilerin elektrik borcu 27 milyara ulaştı

Öğrenciler hazırladıkları Projeler İle bölge finallerine yükseldi

Dicle Elektrik seçim hazırlıklarını tamamladı, koordinasyon merkezi açılıyor

Mardin’de silah tasarımı ve üretimi yapan lise öğrencisinin hedefi tank ve top yapmak

Dicle Elektrik ekiplerinin zorlu mesaisi

Adıyaman Üniversitesi’nden sağlıkta yapay zeka adımı

Akyol Medya Şirketi yönetiminden domain ve patent açıklaması

Çermik Fen Lisesinde TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı açıldı

Cizre’de kaçak kablo patlamaya neden oldu

Yenişehir’de 11 bin öğrenciye tablet desteği

Diyarbakır’da okullar arası boks il seçmeleri düzenlendi

Engelli Sporcular Yüzme Şampiyonasında performanslarıyla göz doldurdu

Alg Spor, Karagümrük’ü rahat geçti 2-0

Yaşar Işık: "Ne olursa olsun kazanmamız gereken bir maçtı"

Cihat Arslan: “Alınan her puan çok değerli”

Trendyol 1. Lig: Şanlıurfaspor: 1 - Bandırmaspor: 1

Şahinbeyli sporcu Batman’dan madalya ile döndü

Eruh’ta 27 Nisan’da dağ koşuları yapılacak

Memik Yılmaz: "Gaziantep’i Süper Lig’de tutmaya devam edeceğimizin bilincindeyiz ve inanıyoruz"

Erden Timur: ”Toplumun Gerilmemesi İçin Herkesin Her Şeyi Görmesi Lazım”

Engelsiz Yaşam Merkezi Öğrencileri Şehitliği Ziyaret Etti

21 Kişiye Mezar Olan Kırçuval Oteli'yle İlgili Savcılık İddianamesi Kabul Edildi

Malatya’da 4,3 Büyüklüğünde Deprem

Başkan Erayabakan’dan Ramazan Bayramı Mesajı

Başkan Yalçın’dan Ramazan Bayramı Mesajı

Başkan Dönmezer’den Ramazan Bayram Mesajı

Başkan Dağ'dan Ramazan Bayramı Mesajı

Başkan Yavuzkurt’un Ramazan Bayramı Kutlama Mesajı

Başkan Er Çocukların Bayram Sevincine Ortak Oldu

Başkan Taşkın’dan Ramazan Bayramı Mesajı

Siverek'te Karar Açıklandı ! Belediye Başkanı Belli Oldu!

AK Partili Taşkın: “Her Kesimle İstişare İçinde Olacağız”

Battalgazi İlçemiz Hizmet Etmek İçin Yola Çıktık

"Türkiye Bugüne Kadar Ne Çektiyse Zübük Siyasetçi Tiplerinden Çekmiştir”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Malatya Belediye Başkan Adaylarını Açıkladı

Bakan Özhaseki’den Muhalefete Tepki

ASRİAD Battalgazi’de Karakuş’u Destekleyecek

Emekliye Ek Zam Oranı Belli Oldu!

AK Parti’nin “Aday Tanıtım” Toplantısı 18 Ocak’ta

Bakan Yerlikaya, Kahramanmaraş’ta Ziyaret Ve Temaslarda Bulundu

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 32 28 1 3 53 87
2.Fenerbahçe 32 27 1 4 57 85
3.Trabzonspor 32 16 12 4 12 52
4.Beşiktaş 32 14 12 6 4 48
5.Rizespor 32 14 12 6 -4 48
6.İstanbul Başakşehir 32 13 12 7 4 46
7.Kasımpaşa 32 13 12 7 -2 46
8.Sivasspor 32 11 10 11 -5 44
9.Antalyaspor 32 10 10 12 -1 42
10.Alanyaspor 32 10 10 12 -5 42
11.Adana Demirspor 32 9 10 13 5 40
12.Samsunspor 32 10 14 8 -6 38
13.Ankaragücü 32 8 11 13 -1 37
14.Kayserispor 32 10 12 10 -9 37
15.Konyaspor 32 8 12 12 -11 36
16.Hatayspor 32 7 13 12 -8 33
17.Gazişehir Gaziantep 32 8 17 7 -15 31
18.Fatih Karagümrük 32 7 16 9 -6 30
19.Pendikspor 32 7 16 9 -28 30
20.İstanbulspor 32 4 21 7 -34 16