• BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,50% -0,09
  • EURO

    34,89% 0,27
  • GRAM ALTIN

    2431,39% 0,35
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04

“Vergisini Zamanında Ödeyene %5 Vergi İndirimi Getirdik”

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından düzenlenen 2017 faaliyetlerinin değerlendirilmesi ve 2018 yılı hedeflerinin belirlenmesi toplantısına katıldı.

MALATYA 16.03.2018 19:12:17 720 0
“Vergisini Zamanında Ödeyene %5 Vergi İndirimi Getirdik”
Toplantıya Vali Ali Kaban, Büyükşehir Belediye Başkanı Hakan Kâhtalı, Yeşilyurt İlçe Başkanı Hacı Uğur Polat ve Gelir İdaresi Başkanlığı bünyesinde 30 ilden verdi dairesi başkanları katıldı.



Bakan Ağbal toplantıda, “her alanında vergi kanunlarına düzenleme yapmaya devam edeceğiz. Bu sayede de, inşallah arzu ettiğimiz basit, adaletli, ödeme gücü esas alan vergi sistemini daha da güçlendiririz” dedi. Ekonomi anlamda Türkiye üzerinde birçok senaryolar tertiplendiğinin altını çizen Bakan Ağbal, “Ekonomi tıkırında işliyor. Bugün 2017 yılında ekonomideki sağladığımız başarıları 2018 yılında da aynen devam ettiriyoruz. Dün açıklandı rakamlar, son bir yılda istihdamda 1 Milyon 611 kişiye yeni istihdam artışı sağlamışız. Bir taraftan ekonomi büyütüyoruz, diğer taraftan da bütçe disiplininden vazgeçmiyoruz. Ayağımızı yorganımıza göre uzatıyoruz. Bütçede öngördüğümüz hedef, bütçe açığı milli gelirin %1 açığı olsun, ne oldu %1,5 oldu.  Çok yazdılar, çok konuştular Aralık ayı geldi bu bütçe açığı %2 geçecek dediler Ocak ayı geldi bütçe sonuçları açıklandı suspus oldular. Şimdi Aynı şeyi, 2018 yılı için yapıyorlar. Çok gördük bunları, çok okuduk. Türkiye ekonomisi üzerinde sürekli evhamlar üretenler, sürekli felaket senaryosu yazanlar her defasında hüsrana uğradı. Kim kazandı millet kazandı. Biz kendimize güveniyoruz, çünkü bu millet her şeyin en iyisini hak ediyor. Ama bütün bunları yaparken kimsenin bize de akıl vermesi ne gerek yok, bizim bize ders vermesine gerek yok. Bize söylediklerini Biz onlardan daha iyi biliyoruz” diye konuştu.

“ÖDEMEYİ ERKEN YAPANLARA YÜZDE 5 İNDİRİM”

Vergisini zamanında ödeyen vatandaşlara yüzde 5 vergi indirimi uyguladıklarını vurgulayan Bakan Ağbal şunları ifade etti, “Vergi kanunla konulur ama idare ile toplanır. Dolayısıyla kanunu yapsanız bile toplama mevzu bahis olunca, idarenin mutlaka etkin ve verimli bir şekilde toplaması lazım. Burada vergi politikasında AK Parti hükümetleri olarak ortaya koyduğumuz temel bir yaklaşım var. Vergide adalet, vergide ödeme gücü ilkesinin esas alınması. Vatandaşımız alın teri ile ürettiği, kazandığı paradan getirip vergisini vermeye çalışıyor. Önce onun hakkını teslim edeceğiz. Vatandaş olmazsa, kazanmasa, riski almazsa nereden vergi alacağız. Bir kere vatandaşla olan ilişkilerimizi kurarken, bunu hiçbir zaman için aklından çıkarmayacağız. Tabi ki, vergi vermek her vatandaşın anayasal görevi. Vergiler verilecek ki işler yapılsın, vergiler olmazsa o zaman gidersiniz borçlanırsınız. Borçlanmak çare mi? o zaman gider yine vatandaştan alırısınız. Vergiler verilecek, ama adaletle toplanacak. Gönüllülük esastır. Vergisini zamanında ödeyen vatandaşlarımıza %5 vergi indirimi getirdik. İşte vatandaş vergi borcunu ödeyemeyen vatandaşa, sadece iyi gün dostu değil, kötü gün dostu olduğumuzu da göstermek için kolaylaştırılmış tecvit müessesini de getirdik. Vergisini düzenli veren ve Allah göstermesin işleri kötü giden Esnafın, ilk elinden tutması gereken biz olacağız dedik.”

“VATANDAŞ ÖDEMELERİNİ DAHA KOLAY YAPACAK”

Getirilen yeni teknolojik sistemlerle vatandaşın ödemelerini daha kolay yapabileceklerini ifade eden Bakan Ağbal, “Gelir İdaresi Başkanlığı birçok konuda ardı ardına teknoloji çözümleri kullanıyor. Gerçekten Türkiye'de e devlet uygulamaları birçok kurumda var ama Gelir İdaresi Başkanlığı o anlamda bir numara desem yanlış olmaz. Teknolojik çözümleri kullanma yaygınlığı bakımından gerçekten önde. Öncü vaziyette bugün elektronik tebligatı en yaygın bir şekilde uygulayan kurum Gelir İdaresi Başkanlığı. Biz başladık, bizden talep ediyorlar. Bizimkilerini de tebliğ eder misiniz diyorlar. Elektronik defter, elektronik ortamda defter beyan sistemi.  Bunları hep sizlerin geliştirdiği teknolojik çözümler. Elektronik arşiv elektronik fatura elektronik sevk irsaliyesi ve en son olarak interaktif Vergi Dairesi. Şu anda temel amacımız bu konuda buradan da güzel fikirler çıkması lazım. İnteraktif Vergi Dairesi projesi ile nihai amacımız vatandaşın hiçbir işlem için vergi dairesine gitmesine gerek olmaksızın bütün işlemlerini yapması. Bütün başvuruları elektronik ortamda yapması idarenin bütün Tebligatları bütün geri dönüşleri elektronik ortamda yapması ve bu sayede vergi dairelerinde iş yapma devrinin kapanması.  Bunu yapacağız da, tamamen vergi daireleri kapanacak. Ama ne olacak Belki şehir merkezlerinde çok az noktalarda başvuru merkezleri olacak. Yani yaşlı olur ben bunu kullanmayı bilmiyorum diyen vatandaşlara hizmet verecek buralar. Vatandaş ödemelerini rahatlıkla yapacak” ifadesini kullandı.

“YENİ REFOM VATANDAŞIN İŞİNİ KOLAYLAŞTIRIYOR”

“Katma Değer Vergisi'nde önemli bir reform içeren düzenlemeyi yakında hayata geçireceğiz” diyen Ağbal, vatandaşın bu reformla işinin daha da kolaylaşacağını belirterek şöyle konuştu, “Eskiden mevcut sistemde vatandaşın sindiremediği, indirim yoluyla gideremediği KDV yıllarca üzerinde yük olarak kalırdı. Şimdi Biz diyoruz ki, en fazla 12 ay içerisinde indiremediyseniz bunu devlet olarak size iade edeceğiz. Bu düzenleme son derece önemli bir düzenleme. Vatandaşın işimi kolaylaştırıyor, onun üzerindeki yükü alıyor. Bunlar zaten bizim yapmak istediklerimiz. Ama diğer taraftan eğer buraya reformu yapıyorsan, Gelir İdaresi'nin bütün pratiklerini de değiştireceğiz. Daha fazla takip daha, fazla izleme, daha fazla kontrol, daha fazla denetim, daha fazla uyuma riayet konusunda süreçler geliştireceğiz. Gerçekten indirim yollarına giderilemeyen KDV’yi, 3 ay dedik kanunda daha kısa bir sürede vatandaşımıza ödeyeceğiz. Ödeme süreçleri kolay olacak Ama öbür taraftan da 2019 iki aşamalı diyorum. Devlet yatırımı yapacak, vatandaşa ortamı kendisi sunacak,  vatandaş sadece o ortam üzerinden uygulamaları yapacak.  Yani kayıt dışı ekonomiyle mücadele etmek daha fazla vergi toplamak bir tek başına haksız rekabeti önlemek. Bir taraftan vergi vermeyen, var Bir taraftan vergisini düzgün ödeyen var ikisi rekabet etmeyecek.

VERGİ USUL KANUNU GELİYOR

Vergi Usul Kanunu yapmaya hazırlandıklarını öne süren Ağbal, “Bir de Vergi Usul Kanunu yapacağız. Şuanda, Nisan ayına kadar yoğun bir şekilde vergi konseyimizle, gelir idaremiz zaten bu işleri koordine ediyor. Özel sektörden, sivil toplum örgütlerinden alınabilecek bütün görüşleri aldık yoğun bir şekilde bu kanuna çalışacağız ve Nisan ayı içerisinde Allah'tan bir mani olmazsa bu kanunda İnşallah hükümetimize getireceğiz.  Burada da ciddi anlamda sistemden kolaylıklar sağlayan bir düzenlemeyi de yapacağız. Gündemimizde Gelir Vergisi Kanunu var, İstanbul Finans Merkezi kanunu var ve diğer taraftan gündelik karşılaştığımız sorunlara cevap olmak üzere de her alanında vergi kanunlarına düzenleme yapmaya devam edeceğiz. Bu sayede de, inşallah arzu ettiğimiz basit, adaletli, ödeme gücü esas alan vergi sistemini daha da güçlendiririz. Gelir İdaresi Başkanlığımız, gerçekten yapmış olduğu yatırımlarla, ortaya koyduğu projelerle vergi toplamada daha etkin ve daha verimli. 2017 yılında gerçekten birçok alanda önemli başarılar sağladığımızı da görüyorum. Vergi tahakkuk tahsilat oranları 2017 yılında yüzümüzü güldürdü, yani ekonomide meydana getirdiğimiz olumlu gelişmeler verdiğimiz destekler karşılık buldu. 2017 yılının başında prim ertelemeleri yaptık, vergide yeniden yapılandırma yaptık, vergi indirimleri yaptık mükelleflerimize, kolaylık getirecek düzenlemeler yaptık.  Vatandaş nefes aldı, önünü gördü” şeklinde konuştu.

YENİDEN YAPILANDIRMADA 15 MİLYAR GELİR

“2017'de 15 milyar lira yeniden yapılandırmada gelir tahsil ettiklerini ifade eden Ağbal son olarak şunları belirtti, “Yani beklentilerimizin üzerinde bir tahsilat yaptık. Ekonomi canlandı ben bütün vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Devlet arkalarında yanlarında oldu ekonomiye destek oldu onlar da ne yaptılar Vergi borçlarını prim borçlarını ödediler ödemeyi de devam ediyorlar. Şimdi 2018 yılının ilk 2 ayını bitirdik çok iyi vergi gelirleri tarafında gerçekleşmeler çok iyi. Ekonomideki canlanma devam ediyor, Çarklar dönüyor, ihracat artmaya devam ediyor güçlü bir istek ve tüketim var. Yatırım tarafı üretim tarafı güçlü. Gerçekten Türkiye ekonomisi içindeki gücü potansiyeli bir defada herkese gösterdi. Şimdi bu işler öyle Excel tablolarıyla öyle matematiksel hesaplamalarla olmuyor. Ekonominin gizli gücü tablolara sığmıyor. Bugün ekonomideki bu canlanmanın 2018 yılı içerisinde süreceğini görüyoruz. Tabii ki, ekonomideki aktiviteleri hükümet olarak takip ediyoruz. Yatırım ortamlarının iyileştirilmesi kapsamında işyeri kuruluşları, İşe başlama ve özellikle İnşaat izinleri konusunda bütün Mevzuatı değiştiren sistemi basitleştiren bir reform yaptık. Bu mikro sektörü ve reform bunu Uluslararası kuruluşların da bu konudaki yazdıkları çizdikleri ile beraber yaptık ve gerçekten Türkiye ekonomisinde önemli bir mikro Sektör el reformu bu şekilde hayata geçirdik.”



 

  

Gaziantep’te esrarengiz patlama sesi korku ve paniğe neden oldu

Ağaçta sıkışan yavru kedi kurtarıldı

Bakan Yerlikaya Acı haberi Duyurdu! Polis Memuru Emrah Büke Şehit Oldu

Diyarbakırlı öğrenciler NASA Conrad Challenge 2024 Finallerinde Türkiye’yi temsil ediyor

Yeşilyurt Kent Konseyinde düzenlenen seminere yoğun ilgi

1. Uluslararası Kommagene Fotoğraf Zirvesi başladı

DEM Parti Batman İl Başkanı gözaltına alındı

Başkan Tutdere: “Adıyaman’ımızı tozdan ve görüntü kirliliğinden kurtarıyoruz”

Milletvekili Şan, sağlık yatırımlarıyla ilgili açıklama yaptı

Şanlıurfa’da acil servis doktorunun öldüğü kaza kameraya yansıdı

Şahinbey’de fide dağıtımı devam ediyor

SANKO Okulları öğrencilerinin Fırst Lego başarısı

"Minik eller büyük hayaller” projesi Adıyaman’da devam ediyor

’Yüzen adaları kurtarma projesi desteklenecek

Birecik’te eğitim yatırımları denetlendi

Kayıp çoban 3 gündür arazi, gölet, mağara ve metruk yapılarda aranıyor

Koyunun kafa attığı yetiştirici yaralandı

Şanlıurfa’da ayağı sandalyeye sıkışan çocuğu itfaiye kurtardı

Diyarbakır’da vektörlere karşı ilaçlama çalışmaları sürüyor

Diyarbakır’da günlük 150 bin metrekarelik yeşil alanda çalışma yürütülüyor

TÜİK’in çocuk portalı Malatya’da öğrencilerine tanıtıldı

GAÜN’lü akademisyen Tunus’ta sergi açtı

Şanlıurfa’da markette kaşar peynir hırsızlığı kameraya yansıdı

GTO nisan ayı meclis toplantısı yapıldı

Gaziantepli halıcılar Senegal’de

GAÜN Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği lisans programı mesleki yeterlilik kurumu tarafından onaylandı

Türkiye’de tarımsal sulama için tüketilen enerjinin yarısı DEPSAŞ enerji bölgesinde harcanıyor

Doğanşehir’de dağ sümbülleri çiçek açtı

Siirt Fıstığı üretimine yönelik eğitimler devam ediyor

Siverek’te minibüsün şarampole devrilme anı güvenlik kamerasında

Yükleniyor

SONDAKİAK: Karabağ’da Yakıt Deposunda Patlama: Ölü Ve Yaralılar Var

Somali’de Bomba Yüklü Kamyon Patladı: 13 Ölü, 40 Yaralı

Fransa'daki Gösterilerin 4. Gecesinde Gözaltı Sayısı Bin 311'e Yükseldi

Biden: 'Ukrayna'nın NATO'ya Katılım Süreci Kolay Olmayacak'

F-18 Savaş Uçağı Otoyola Düştü

Kazanan Kim Olursa Olsun Onunla Çalışmayı Dört Gözle Bekliyor

Rusya: 'Ukrayna, İHA'larla Kremlin'i Hedef Aldı'

Baraj Çöktü: 7 Ölü

İklim Değişikliği Eylem Planı Oluşturulması İçin Çalışmalara Başladı

Tahıl Koridoru İçin Türkiye Stratejik Öneme Sahip

TÜİK’in çocuk portalı Malatya’da öğrencilerine tanıtıldı

Diyarbakır’da teknoloji semineri düzenlendi

Dicle’de öğrenciler projelerini sergiledi

Güneydoğu’da çiftçilerin elektrik borcu 27 milyara ulaştı

Öğrenciler hazırladıkları Projeler İle bölge finallerine yükseldi

Dicle Elektrik seçim hazırlıklarını tamamladı, koordinasyon merkezi açılıyor

Mardin’de silah tasarımı ve üretimi yapan lise öğrencisinin hedefi tank ve top yapmak

Dicle Elektrik ekiplerinin zorlu mesaisi

Adıyaman Üniversitesi’nden sağlıkta yapay zeka adımı

Akyol Medya Şirketi yönetiminden domain ve patent açıklaması

SANKO Okulları öğrencilerinin Fırst Lego başarısı

Okul Sporları Basketbol 2. Küme Mahalli Müsabakaları başladı

Şırnak U18 ve Süper Amatör Ligi Şampiyonu Cizre Diclespor, Play Off’a yükseldi

Diyarbakır takımları haftayı puansız kapattı

Haliliye Belediyesi Futbol Okulu ile genç yetenekler yetişiyor

Türkiye KİCK BOKS Top Ten Euro Cup’ta Yine Tarih Yazdı

Göztepeli Torbjörn Blomdahl 3 Bant Bilardo Ferdi Erkekler Avrupa Şampiyonu Oldu

İller Arası Kick Boks Şampiyonası Tamamlandı

Trendyol Süper Lig: Gaziantep FK: 2 - Kasımpaşa: 0 (İlk yarı)

Atılan kulaçlar ve yapılan hamlelerde bayram coşkusu vardı

Geçit: “Temiz Ve Güzel Bir Yeşilyurt İçin 7/24 Görev Başındayız”

Başkan Geçit Koltuğunu Fatma Nazlı’ya Devretti

Battalgazi Devlet Hastanesi'nde 23 Nisan Coşkusu

Başkan Yalçın'dan 23 Nisan Kutlama Mesajı

Başkan Taşkın’dan 23 Nisan Mesajı

Başkan Er'den 23 Nisan Mesajı

Keskin, “Haklı Gururunu Yaşıyor, Coşkuyla Kutluyoruz”

Başkan Er Dilek Mahallesi Esnaflarını Ziyaret Etti

Ağbaba “23 Nisan Esaretin Asla Kabul Edilmeyeceğinin Tüm Dünyaya Gösterildiği Tarihtir”

Büyükşehir Belediye Meclisi Nisan Toplantısı Sona Erdi

Siverek'te Karar Açıklandı ! Belediye Başkanı Belli Oldu!

AK Partili Taşkın: “Her Kesimle İstişare İçinde Olacağız”

Battalgazi İlçemiz Hizmet Etmek İçin Yola Çıktık

"Türkiye Bugüne Kadar Ne Çektiyse Zübük Siyasetçi Tiplerinden Çekmiştir”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Malatya Belediye Başkan Adaylarını Açıkladı

Bakan Özhaseki’den Muhalefete Tepki

ASRİAD Battalgazi’de Karakuş’u Destekleyecek

Emekliye Ek Zam Oranı Belli Oldu!

AK Parti’nin “Aday Tanıtım” Toplantısı 18 Ocak’ta

Bakan Yerlikaya, Kahramanmaraş’ta Ziyaret Ve Temaslarda Bulundu

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16