• BIST 100

    9524,59%-0,06
  • DOLAR

    32,50% 0,17
  • EURO

    34,76% 0,13
  • GRAM ALTIN

    2492,16% 1,23
  • Ç. ALTIN

    4168,04% -0,71

Yeşilyurt Belediyesinin Görevi Marketçilik mi?

Malatya'nın ortak değeri Esenlik Şirketine rakip olarak çıktığı iddia edilen 'Yeşil Gıda Marketler zincirinin' ilki Bostanbaşı mevkiinde düzenlenen törenle açıldı.

MALATYA 25.09.2020 16:30:45 2191 0
 Yeşilyurt Belediyesinin Görevi Marketçilik mi?
Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar'ın 31 Marttaki yerel seçim döneminde 45 vaadinin arasında olan Yeşil Gıda Marketlerin birincisi hizmete girerken diğer marketlerin ise kısa sürede Yeşilyurt ilçesiyle sınırlı kalınmayacağını Malatya'nın her alanında görüleceğini iddiası Esenlik Şirketine karşı atılmış bir adım olarak kamuoyunda değerlendirilmeye devam ediyor.

Geçtiğimiz yıl Ankara Caddesi Güven Market önüne ve bir iki güzergah önüne Yeşilyurt Belediyesi tarafından önce kayısı satış standı ardından. Ekmek ve Unlu mamuller satış standı açmak istemiş Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından kaldırılmıştı.

      Bu girişim Malatya Fırıncılar odası Başkanı Mehmet Büyükelçi tarafından da sert tepkiyle karşılanmış ardından Megsaş Şirketine karşı rakip olarak yapıldığı kamuoyunda algılanmıştı.

    Şimdi ise Marketçilik sektöründe Malatya'nın yıllardır öz malı olan Esenlik şirketine karşı yapıldığı düşünülen Yeşil Gıda Marketler zincirinden sonra ise Malatyalıların bakış açısı ve Malatya Büyükşehir Belediyesinin tavrı hangi aşamada olacak merak konusu olmaya devam ediyor.

        Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar'ın hayalim dediği ' Yeşil Gıda Marketler ' zincirinin ilki sessiz sedasız Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı ve AK Parti İl Başkan Av. İhsan Koca Tarafından açıldı.

       İlginin sıfır olduğu Market açılışının kafalardaki bıraktığı soru işareti ise, Malatya'da günün konusu olmaya devam ediyor. Kurulduğu günden bugüne Malatya'nın öz sermayesiyle Malatyalılarla bütünleşen Esenlik Şirketi'ne karşı yapılmış bir algı olarak hafızalara kazınmaya başlandı.

     'Asli Görevi Neyse Onu Yapsın'

  Geçtiğimiz günlerde Bilboart savaşından sonra bu hamle ile Malatya Büyükşehir Belediyesini köşeye sıkıştırma çalışmaları diye algılanan Yeşilyurt Belediyesinin asli görevi bostan ekip domates biber yetiştirmek mi? Çiftçilerin ürünlerine Rakip Olmak mı? diye kamuoyu tepki gösterirken son olarak Yeşil Gıda Marketler adında marketler zincirinin ilki açılarak faaliyete girdi.

        'Ekmek Teknemizde Gözü Var' 

Yeşilyurt Esnaflarının büyük zorluk yaşayacağı şimdiden dillendirilirken her kesimden tepkiler de gelmeye başladı. Birçok esnaf kızgınlıklarını sosyal medya hesabından belirten vatandaşlar ' gelsin anahtarları verelim bizim dükkanları da işletsinler. Maden Başkanın hayali ekmek teknemizde gözü var ceketimizi alıp çıkarız.

      Pandemi döneminde iş yapamadığımız gibi borçlarımızı da ödeyemeyecek durumdayız birde buna Yeşilyurt Belediyesinin kazığı Yeşil Gıda Marketler tuzu biberi oldu. Belediye gitsin Asli görevi olan Altyapı, Üstyapı konularına baksınlar. Her türlü vergimizi alan belediye çocuğumuzun rızkına göz dikmesinler. Belediyede bizlere iş versinler dükkanları kapatıp gelip çalışalım. ' diye tepkilerini dile getirdiler.

 Yeşil Gıda Marketler zincirinin açılışı yapıldı ve protokol üyeleri katıldı. AK Parti Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı, AK Parti Malatya İl Başkanı Av. İhsan Koca, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, AK Parti Yeşilyurt İlçe Başkanı Muhammed Emin Yalçınkaya açılış kurdelesini birlikte kestiler.

Yeşilyurt Basın Bürosundan çıkan haber ise şöyle;

 'Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’ın yeni dönem vaatlerinden olup, ‘Üreticiden Tüketiciye’ temalı ‘Yeşil Gıda Market’ projesinin ilki Bostanbaşı mahallesinde düzenlenen törenle vatandaşların hizmetine sunuldu.

 “Bir Vaadimizi Daha Gerçeğe Dönüştürmekten Mutluluk Duyuyoruz”

         Bostanbaşı Yeşil Gıda Marketin önünde sosyal mesafe kuralları altında gerçekleşen törenin açılış konuşmasını yapan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, 31 Mart Seçimlerindeki 45 vaadi arasında yer alan Yeşil Gıda Market projesini vatandaşlarla buluşturmaktan büyük bir onur ve mutluluk duyduklarını söyledi.

“Hemşerilerimiz Nezih Ve Kalite Alanlarda İstediği Ürüne Ulaşabilecek”

         Yeşil Gıda Marketlerin hizmet sektörüne farklı bir kimlik kazandıracağını belirten Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “ Yeşilyurt’umuzda hemşerilerimize kaliteli ve güzel hizmetler verebilmek adına her alanda farklılık oluşturacak, örneklik teşkil edecek yatırımlarımıza bugün bir yenisini daha ekliyoruz.31 Mart 2019 Mahalli İdareler Seçimlerindeki 45 vaadimiz arasında yer alan Yeşil Gıda Market projemizin ilkini Bostanbaşı mahallesinde kıymetli hemşerilerimizin hizmetine sunmaktan kıvanç duymaktayız. ‘Üreticiden Tüketiciye’ temalı ‘Yeşil Gıda Market’ projemiz ile hizmet sektörüne farklı bir bakış açısı kazandırmayı hedefliyoruz.

        Yeşilyurt’umuzun farklı bölgelerinde açtığımız sosyal tesislerimizi başarıyla yöneten, hemşerilerimizin teveccühünü kazanan Yeşilyurt İnşaat İŞGEM şirketimiz tarafından Bostanbaşı mahallesine kazandırılan sitemizin hemen alt katında, mülkiyeti şirketimize ait işyerinde çok güzel ve nezih alanlara sahip Yeşil Gıda Marketimizi tamamladık. Bostanbaşı mahallemiz hızla gelişip ihtiyaçları arttığı için parklar, yollar, otoparklar ve yürüyüş yollarının yanı sıra hem seçim döneminde halkımızın bizden beklentisi hem de bu bölgemizin ihtiyaç duyduğunu tespit ettiğimiz marketimizi faaliyete sunduk. Vatandaşlarımızdan çok güzel geri dönüşler aldık, hem verilen hizmetler hem de ürünlerin kalitesini halkımızın beğenmesi bizleri mutlu etmiştir. Yeşil Gıda Marketimizin raflarında temel ihtiyaç malzemelerinin yanı sıra Tarımsal Hizmetler Müdürlüğümüzün kontrolündeki seracılık alanımız ve kırsal bölgelerde ki çiftçilerimizin hijyenik koşullarda hazırladıkları süt ve süt ürünleri, sebze, meyve, pekmez ve salça gibi doğal ve organik gıda ürünleri yer almaktadır. 

         Marketimizin hizmete girmesinden memnun kalan hemşerilerimiz böylelikle hem evlerinin temel ihtiyaçlarını temin ederken, hem de doğal ve organik ürünlere kolay ve rahat bir şekilde ulaşma fırsatına kavuşmuş oluyor.  Bir yandan istihdama katkı sunarken diğer taraftan bölgemizin bir ihtiyacını da karşılamış oluyoruz. İkinci Yeşil Gıda Marketimizi Turgut Özal Mahallemizdeki Emanet Çarşısı-Doğal Ürünler Pazarının alt katında tamamladık, yakında açılışını yapacağız. Yeşiltepe Hoca Ahmet Yesevi ile Seyran mahallelerimizin birleşme noktasına ki Semt Pazarı alanı içerisine üçüncü Yeşil Gıda Marketi açmak adına hazırlıklarımız devam ediyor. Yeşilyurt’umuzda market ihtiyacının olduğu bölgelere Yeşil Gıda Marketleri kurarak, vatandaşlarımızın da takdirini toplayan bu değerli yatırımı yaygınlaştırıp, marketçilik yönümüzü de geliştireceğiz. Amacımız; halkımıza temiz, organik ve hijyenik, aynı zamanda da uygun  fiyata ürün tedarik edip, güzel mekanlarda hemşerilerimizin alış veriş yapmasını sağlamaktır.  Her şey Mutlu İnsanların Şehri Yeşilyurt için, her şey Malatya’mızın kalkınması ve büyümesi için, Yeşil Gıda Marketimiz hayırlı uğurlu olsun. Bugün ki törenimizde bizleri yalnız bırakmayan tüm katılımcılara saygı ve şükranlarımı sunuyorum. ” diye konuştu.

“Başkanımızı Verdiği Sözleri Yerine Getirmesinden Dolayı Kutluyorum”

        Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’ı seçim döneminde verdiği sözleri yerine getirmesinden dolayı tebrik eden AK Parti Yeşilyurt İlçe Başkanı Muhammed Emin Yalçınkaya, “Yeşil Gıda Marketimiz bölgedeki hemşerilerimizin ihtiyaçlarını giderecek olması nedeniyle çok güzel bir yatırımdır. Yeşil Gıda Sera alanlarımızda üretilen doğal ve organik ürünler, uygun fiyata hijyenik ortamlarda vatandaşlarımızla buluşturulurken, aynı zamanda istihdama da katkı sunmuş olacaktır.Belediye Başkanımızı ve ekiplerini kutlarım.” diye konuştu.

“Hep Birlikte Çalışarak Bölgemize Güzel Hizmetler Sunmaya Devam Edeceğiz”

        Yeşil Gıda Marketin Bostanbaşı’nın gelişip ve kalkınmasına katkı sunacağını söyleyen AK Parti İl Başkanı İhsan Koca ise, “ Belediye Başkanımızı öncelikle tebrik ediyorum, Allah hizmetlerini daim eylesin inşallah. Sayın Başkanımız Bostanbaşı’nın hak ettiği hizmetleri yerine getirme noktasında büyük bir özveriyle çalışıyor, hizmetleri hep beraber yapacağız. Milletvekillerimizin ve Kaymakamımızın destekleri, teşkilatımızın katkılarıyla hem Bostanbaşımıza hem de Yeşilyurt’umuza güzel hizmetler gelecektir. Yeşil Gıda Marketimizin Malatya’mıza, Yeşilyurt’umuza ve bölgemize hayırlı olmasını temenni ediyorum.” dedi.

“Belediyemizin Başarılı Hizmetlerinden Memnunuz”

        Yeşilyurt Kaymakamı Turgay Gülenç’te Yeşilyurt’ta yatırımların hız kesmeden devam etmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirirken, “ Yeşilyurt Belediyemizin başarılı çalışmalarından dolayı Belediye Başkanımız başta olmak üzere emeği geçenleri kutluyorum.  Gün geçmiyor ki bir temel atma ya da açılış olmasın, bu hizmetlerden gayet memnunuz. Yeşilyurt’umuz sözünün eri bir Belediye Başkanına sahip, vermiş olduğu sözlerin büyük bir kısmını yerine getirdi. Başkanımız sözlerinin geri kalan kısımlarını ve fazlasını yerine getireceğinden şüphemiz yoktur. Yeşil Gıda Marketlerimizin ilkini açıyoruz hayırlı olsun, ikincisi ve üçüncüsü yakın zamanda açıp, market zincirinin oluşacağını düşünüyorum.” şeklinde konuştu.

“Belediyemiz Merkez-Kırsal Ayrımı Yapmadan Her Bölgeye Hizmet Ulaştırıyor”

        Yeşilyurt’ta ardına ardına gerçekleşen temel atmalar ve açılışlardan mutluluk duyduklarını söyleyen AK Parti Milletvekili Hakan Kâhtalı ise, “ Geçen hafta Türkiye’de fazla örneği olmayan, bölgemizde de ilk kez hayata geçecek olan Şahintepesi Mecera Parkı ve Sosyal Tesislerinin temelini atmıştık, bugünde Yeşil Gıda Marketin açılışındayız. Yeşilyurt Belediyemizin hizmetlerini ilçemizin 82 mahallenin tamamında yakından görüyoruz. Belediyemiz merkez-kırsal ayrımı yapmadan her bölgeyi geliştirmek adına çok yoğun çalışıyor.

         Belediye Başkanımızla seçim döneminde birlikte çalışırken açıkladığı büyük vaatlerden gururlanıyorduk. Başkanımız 1,5 yıl gibi kısa bir sürede vaatlerinden 3/2’sini tamamlaması bizi ve teşkilatımızı onurlandırıyor.Bostanbaşı mahallemizin gelişimine ışık tutacak yatırımlara öncelik tanıyan Yeşilyurt Belediyemizin hızla gelişen bu bölgemizin ihtiyaç duyduğu, doğal ve organik ürünlerinde yer aldığı Yeşil Gıda Market her yönüyle çok güzel olmuş, emeği geçenleri tebrik ediyorum. İkinci Yeşil Gıda Marketide yakında açacağız.  “ dedi.

        Protokol konuşmalarından sonra Yeşil Gıda Marketin açılış kurdelası okunan duanın ardından kesildi. Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, davetlilere market gezisi sırasında Yeşil Gıda Marketin hizmet felsefesi ve raflardaki ürünler hakkında detaylı bilgiler paylaştı.

Haber: kazim erayabakan



Adliye Çıkarılan Şüphelilere Bıçaklı Saldırı

Kınaya Giden Ailenin Hafif Ticari Aracı Dereye Uçtu: 10 Yaralı

TBMM Başkanı Kurtulmuş: "Dünya barışının kalbi Ortadoğu’dur"

Malatya’da İş Yeri Yangını Korkuttu

Terör örgütüne yardım ve yataklıktan kesinleşmiş cezası olan şahıs tutuklandı

Dicle Nehri’nde ceset ihbarı ekipleri harekete geçirdi

Engelsiz Yaşam Merkezi Öğrencileri Şehitliği Ziyaret Etti

Mutluluk Ve Başarının Sırrı; Psikolojik Sağlamlık

21 Kişiye Mezar Olan Kırçuval Oteli'yle İlgili Savcılık İddianamesi Kabul Edildi

Aksaçlılar Genel Başkanı Bereket’den , AKP ve DEM Partisine Sert Açıklama...

Malatya’da iş yeri yangını korkuttu

Boğazına cisim kaçan öğrenci Heimlich manevrası ile kurtarıldı

Motosikletle otomobil çarpıştı: 2 yaralı

2 çocuğun öldüğü ATV kazasında alkol iddiası

Pütürge Belediyesi’nin ilk meclis toplantısı yapıldı

Tekstil sektörünün Brüksel çıkarması

“Antep işi nakışı” insanlığın ortak mirası olma yolunda

Diyarbakır’da parmağı kopan genç ambulans helikopter ile hastaneye sevk edildi

Otomobil ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı

Kuyuya düşen ineği itfaiye kurtardı

Vali Varol, köylülerin taleplerini dinledi

Başkan Tutdere, ilk açılışını kadınlar için yaptı

Malatya il müftüsü sarık ve cübbe giyme töreni ile görevine başladı

Eyyübiye’de tematik park yapılıyor

Kilis’te geleneksel çocuk oyun şenliği düzenlendi

Çelikhan’da kırsal afet konutları inşaat alanı

Kırsal mahallelerde üstyapı iyileştiriliyor

Doğanşehir Belediyesi tabelasına T.C. ibaresi eklendi

Batman’da bölgesel sağlık toplantısı

Otomobil ile motosiklet çarpıştı: 1 ağır yaralı

Yükleniyor

SONDAKİAK: Karabağ’da Yakıt Deposunda Patlama: Ölü Ve Yaralılar Var

Somali’de Bomba Yüklü Kamyon Patladı: 13 Ölü, 40 Yaralı

Fransa'daki Gösterilerin 4. Gecesinde Gözaltı Sayısı Bin 311'e Yükseldi

Biden: 'Ukrayna'nın NATO'ya Katılım Süreci Kolay Olmayacak'

F-18 Savaş Uçağı Otoyola Düştü

Kazanan Kim Olursa Olsun Onunla Çalışmayı Dört Gözle Bekliyor

Rusya: 'Ukrayna, İHA'larla Kremlin'i Hedef Aldı'

Baraj Çöktü: 7 Ölü

İklim Değişikliği Eylem Planı Oluşturulması İçin Çalışmalara Başladı

Tahıl Koridoru İçin Türkiye Stratejik Öneme Sahip

Güneydoğu’da çiftçilerin elektrik borcu 27 milyara ulaştı

Öğrenciler hazırladıkları Projeler İle bölge finallerine yükseldi

Dicle Elektrik seçim hazırlıklarını tamamladı, koordinasyon merkezi açılıyor

Mardin’de silah tasarımı ve üretimi yapan lise öğrencisinin hedefi tank ve top yapmak

Dicle Elektrik ekiplerinin zorlu mesaisi

Adıyaman Üniversitesi’nden sağlıkta yapay zeka adımı

Akyol Medya Şirketi yönetiminden domain ve patent açıklaması

Çermik Fen Lisesinde TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı açıldı

Cizre’de kaçak kablo patlamaya neden oldu

Yenişehir’de 11 bin öğrenciye tablet desteği

Diyarbakır’da okullar arası boks il seçmeleri düzenlendi

Engelli Sporcular Yüzme Şampiyonasında performanslarıyla göz doldurdu

Alg Spor, Karagümrük’ü rahat geçti 2-0

Yaşar Işık: "Ne olursa olsun kazanmamız gereken bir maçtı"

Cihat Arslan: “Alınan her puan çok değerli”

Trendyol 1. Lig: Şanlıurfaspor: 1 - Bandırmaspor: 1

Şahinbeyli sporcu Batman’dan madalya ile döndü

Eruh’ta 27 Nisan’da dağ koşuları yapılacak

Memik Yılmaz: "Gaziantep’i Süper Lig’de tutmaya devam edeceğimizin bilincindeyiz ve inanıyoruz"

Erden Timur: ”Toplumun Gerilmemesi İçin Herkesin Her Şeyi Görmesi Lazım”

Engelsiz Yaşam Merkezi Öğrencileri Şehitliği Ziyaret Etti

21 Kişiye Mezar Olan Kırçuval Oteli'yle İlgili Savcılık İddianamesi Kabul Edildi

Malatya’da 4,3 Büyüklüğünde Deprem

Başkan Erayabakan’dan Ramazan Bayramı Mesajı

Başkan Yalçın’dan Ramazan Bayramı Mesajı

Başkan Dönmezer’den Ramazan Bayram Mesajı

Başkan Dağ'dan Ramazan Bayramı Mesajı

Başkan Yavuzkurt’un Ramazan Bayramı Kutlama Mesajı

Başkan Er Çocukların Bayram Sevincine Ortak Oldu

Başkan Taşkın’dan Ramazan Bayramı Mesajı

Siverek'te Karar Açıklandı ! Belediye Başkanı Belli Oldu!

AK Partili Taşkın: “Her Kesimle İstişare İçinde Olacağız”

Battalgazi İlçemiz Hizmet Etmek İçin Yola Çıktık

"Türkiye Bugüne Kadar Ne Çektiyse Zübük Siyasetçi Tiplerinden Çekmiştir”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Malatya Belediye Başkan Adaylarını Açıkladı

Bakan Özhaseki’den Muhalefete Tepki

ASRİAD Battalgazi’de Karakuş’u Destekleyecek

Emekliye Ek Zam Oranı Belli Oldu!

AK Parti’nin “Aday Tanıtım” Toplantısı 18 Ocak’ta

Bakan Yerlikaya, Kahramanmaraş’ta Ziyaret Ve Temaslarda Bulundu

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 32 28 1 3 53 87
2.Fenerbahçe 32 27 1 4 57 85
3.Trabzonspor 32 16 12 4 12 52
4.Beşiktaş 32 14 12 6 4 48
5.Rizespor 32 14 12 6 -4 48
6.İstanbul Başakşehir 32 13 12 7 4 46
7.Kasımpaşa 32 13 12 7 -2 46
8.Sivasspor 32 11 10 11 -5 44
9.Antalyaspor 32 10 10 12 -1 42
10.Alanyaspor 32 10 10 12 -5 42
11.Adana Demirspor 32 9 10 13 5 40
12.Samsunspor 32 10 14 8 -6 38
13.Ankaragücü 32 8 11 13 -1 37
14.Kayserispor 32 10 12 10 -9 37
15.Konyaspor 32 8 12 12 -11 36
16.Hatayspor 32 7 13 12 -8 33
17.Gazişehir Gaziantep 32 8 17 7 -15 31
18.Fatih Karagümrük 32 7 16 9 -6 30
19.Pendikspor 32 7 16 9 -28 30
20.İstanbulspor 32 4 21 7 -34 16