• BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,32% 0,22
  • EURO

    35,05% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2306,14% 1,27
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29

Ağbaba, 7 Ayında 102’si Çocuk En Az 224 Kişi Boğularak Öldü

2019’un ilk 7 ayında 102’si çocuk en az 224 kişi boğularak öldü...

MALATYA 2.08.2019 01:46:08 1016 0
Ağbaba, 7 Ayında 102’si Çocuk En Az 224 Kişi Boğularak Öldü
Ülkemizde her yıl yüzlerce kişi serinlemek, balık tutmak, yüzmek vb sebeplerle girdikleri deniz, göl, gölet, akarsu ve su birikintilerinde boğulma sonucu hayatlarını kaybetmektedir. Özellikle denize yakın, su kaynaklarının yoğun olduğu, baraj göletleri, akarsular, nehirlerin bulunduğu illerimizde boğulma vakaları özellikle yaz aylarında ciddi oranda yükselmektedir.

Boğulma vakalarının ciddi bir kısmı yüzme bilmemeleri sebebiyle gerçekleşmektedir. Yüzme bilenlerin ise şiddetli akıntıya kapılma, sara/epilepsi/diğer hastalık nöbetleri, kalp krizi veya kramp girmesi nedeniyle boğulmaktadır. Akarsular ve şiddetli akıntının olduğu denizlerde ise yüzme bilmek boğulmayı doğrudan engelleyen bir durum değildir. Pek çok yüzme bilen kişi şiddetli akıntıya kapılarak boğulmaktadır.

Su kaynaklarının tuzluluk oranının sıfır veya sıfıra yakın olup suyun kaldırma kuvvetinin düşük olmasından kaynaklı boğulma olaylarında da artış olmaktadır. Ayrıca; baraj, göl ve göletlerin dibinin balçık olması boğulma riskini arttırmaktadır.

Türkiye'nin doğusunda deniz olmamasına rağmen, baraj gölleri, göletler ve nehirlerde boğulma vakalarının doğu ve güneydoğu illerinden artış gösterdiği bilinmektedir. Özellikle yüzme bilmeyen çocukların serinlemek için derin sulara girmeleri, zemindeki çamura saplanmaları veya güçlü akıntıya kapılmaları boğulma vakalarını artırmaktadır. Aynı şekilde sıcak altında saatlerce çalışmak zorunda kalan mevsimlik işçiler de yüzme bilmeseler dahi yoğun sıcağın etkisini azaltmak amacıyla zeminini görmedikleri su birikintilerine veya debisi yüksek akarsulara girmektedirler. Bu tarz ölümlerin sayısında da her sene ciddi oranda artış yaşanmaktadır.

Düzensiz göçmenlerin göç sürecinde yaşadıkları en önemli tehlike de yine boğulmadır. Açık denizde son derece güvensiz tekne ve botlarla umuda yolculuk etmek zorunda bırakılan bu insanların önemli kısmı yüzme bilmemektedir. Bu nedenle botun veya teknenin alabora olması veya batması durumunda boğulmaktan kurtulma şansları çok düşüktür. Güvenlik önlemlerinin son derece yetersiz olması, bazen bir can yeleğinin bile engelleyebileceği ölümlerin önüne geçilmesini engellemektedir. Düzensiz göçü organize eden kişi ve örgütler çoğunlukla insanların can güvenliğini değil o insanlardan aldıkları parayı umursamaktadır. Bu nedenle botlarında ya hiçbir can yeleği bulundurmamakta ya yetersiz sayıda bulundurmaktadır. İstisna olarak can yeleği varsa da bu can yelekleri asgari güvenlik şartlarını karşılamamaktadır. Yüzme

bilinse veya standartlar içinde bir can yeleği kullanılsa dahi, su soğukluğu nedeniyle hipotermi geçirme veya kurtarılamadan açlık veya susuzluktan hayatını kaybetme riski de bir o kadar fazladır. Bu nedenle açık denizde yaşanacak ufak bir olumsuzluk, düzensiz göçmenlerin neredeyse tamamının ölümüyle sonuçlanmaktadır.

SAATTE 40 KİŞİ BOĞULUYOR

Birleşmiş Milletler Dünya Sağlık Örgütü’nün yayınladığı Küresel Boğulma Raporu’na göre her yıl ortalama 360 bin kişi boğularak ölmektedir. Bu rakam tüm ölümlerin yaklaşık yüzde 1’ini oluşturmaktadır.

Dünya Sağlık Örgütü verilerinde, suda boğulma olayları, trafik ve ev kazalarından sonra en önemli üçüncü kazayla ölüm sebebi olarak belirtilmektedir. İstatistiklere göre dünyada saatte 40 kişi boğularak ölmektedir. Erkeklerin boğulma sonucu ölme riski ise kadınlara göre iki kat fazladır.

Boğulmaların yüzde 90’dan fazlası düşük ve orta gelirli ülkelerde görülmektedir. Dünyada en fazla boğulma olayı yaşanan ülkeler Bangladeş, Kamboçya, Çin, Hindistan, Filipinler, Tayland ve Vietnam olarak tespit edilmiştir. Öyle ki Bangladeş’te halen 1-4 yaşlarındaki çocuk ölümlerinin yüzde 43’ü boğulmadan kaynaklıdır.

SUDA BOĞULMALAR ÖNLENEBİLİR

Afrika’da yaşanan suda boğulma kaynaklı ölümler İngiltere veya Almanya’da yaşanan ölümlerden 15-20 kat daha fazladır. Bu durum da suda boğulma ile doğru ve etkin olarak mücadele edildiğinde boğulma sayısının ciddi biçimde düşürülebileceğine işaret etmektedir. Çocukluktan itibaren iyi bir yüzme eğitimi verilmesi, çocukların boğulabilecekleri alanların doğru güvenlik tedbirleriyle güvenli hale getirilmesi, ebeveynler doğru biçimde eğitilerek bilinçlendirilmesi, can kurtaran eğitiminin yaygınlaştırılması vb. yöntemler etkin mücadelenin temelini oluşturmaktadır. Ülkemizde ise bu konuda yürütülen çalışmalar ne yazık ki yetersiz kalmakta ve bu son derece ciddi mesele yeterince önemsenmemektedir. Bu konuda daha önce vermiş olduğum kanun teklifi acilen Meclis gündemine alınmalıdır. Meclis’in bu konuda alacağı tedbirler binlerce vatandaşımızın hayatını kurtaracaktır.

HER YIL EN AZ 800 KİŞİ BOĞULUYOR

Türkiye’de son yıllarda artan boğulma vakaları ürkütücü boyutlara ulaşmaktadır.

Türkiye’de trafik kazalarından sonra en fazla ölüm olayı boğulma vakalarında görülmektedir. Basına yansıyan haberlere göre Türkiye’de her yıl yaklaşık 800 kişi boğulma sonucu hayatını kaybetmektedir. Ne yazık ki basına yansıyan haberler tüm boğulma olaylarını yansıtmaktan uzaktır. Bu nedenle gerçek boğulma sayısının 800 rakamından çok daha yüksek olduğunu söylemek gerekir. Bu sayı doğal afetlerde kaybettiğimiz insanların yıllık ortalamalarına yakın rakama denk düşmektedir.

YAZ DÖNEMİNDE BOĞULMALARDA 5 KATA VARAN ARTIŞ YAŞANIYOR

Yaz aylarında yaşanan boğulma vakalarında diğer aylara göre 5-6 kat artış yaşanmaktadır. Basına yansıyan haberlere göre yılın ilk 6 ayında 70’i çocuk 160 kişi boğulma sonucu hayatını kaybetmiştir. Fakat 160 ölümün 100’ü mayıs ve haziran aylarında yaşanmıştır. Mayıs- Eylül döneminde her gün yaklaşık 2 kişi boğularak can vermektedir. Bu 2 kişiden 1’ini ise ne yazık ki çocuklarımız oluşturmaktadır.

TÜRKİYE’DEKİ BOĞULMALARIN %45’İNİ ÇOCUK ÖLÜMLERİ OLUŞTURUYOR

Boğulma olaylarının daha çok genç nüfusu tehdit ettiği istatistiklere yansıyan bir gerçektir. Dünyada en çok 1-4 yaş ve sonrasında 5-9 yaş arası çocuklar boğularak hayatını kaybetmektedir. Türkiye’de de 1-4 yaş arası çocukların boğulma oranı bir hayli yüksek görünmektedir. 2019 yılının ilk yedş ayında basına yansıyan haberlere göre boğularak ölen 102 çocuğun 11’i dört, 7’si üç, 8’i iki ve 2’si bir yaşında olmak üzere 29’u 1-4 yaş aralığındadır. Bu yedi aylık dönemde boğulma kaynaklı 102 çocuk ölümü yaşandığı düşünüldüğünde ölen her 4 çocuktan 1’i 4 yaşından küçüktür. Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre, 4 yaşından küçük çocukların ölüm sebepleri arasında suda boğulma 5. sırada yer almaktadır.

Bu dönemde yaşları 12 ile 18 arasında olan 40 çocuk hayatını kaybetmiştir. Bu da ölen çocukların yaklaşık yarısının bu yaş aralığı aralığında olduğunu göstermektedir.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığına (AFAD) göre, boğulma vakaları sahil kentlerinden öte en çok iç bölgelerde görülmektedir. En çok boğulma vakalarının göze çarptığı bölgelerin başında İç Anadolu, Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgeleri gelmektedir.

2019’UN İLK 7 AYINDA 102’si ÇOCUK EN AZ 224 KİŞİ BOĞULARAK ÖLDÜ

TEMMUZ 2019’da 29’u çocuk 71 kişi öldü

· Samsun’un Tekkeköy ilçesinde A.B. (14), G.B. (16) ve T.B. (17) isimli 3 amca çocuğu Kirazlık Deresi'nde boğularak hayatlarını kaybetti. (30 Temmuz 2019)

· Konya'da, serinlemek için sulama kanalına giren Afgan uyruklu İsrafil Zerdalli (22), boğuldu. (31 Temmuz 2019)

· Kahramanmaraş'ta, serinlemek için baraj göletine giren iki kardeşten İsmail Pimik (20), boğuldu. (30 Temmuz 2019)

· Antalya'nın Finike ilçesinde, torunuyla beraber gittiği sahilde denize giren emekli Mevlüt Abay (77) boğuldu. (30 Temmuz 2019)

· Edirne'nin İpsala ilçesinde sulama kanalına düşen zihinsel engelli M.G. (41) boğuldu.(29 Temmuz 2019)

· Karaman'da serinlemek için gölete giren 17 yaşındaki genç Bünyamin Kaya boğuldu.(29 Temmuz 2019)

· Afyonkarahisar'da 3 arkadaşıyla balık tutmak için gittiği barajda bindikleri sandalın ters dönmesi sonucu suya düşen İbrahim Çardak (53) boğuldu. (28 Temmuz 2019)

· Şanlıurfa'nın Bozova ilçesinde, serinlemek için baraj gölüne giren Mustafa Kılınç (19), boğuldu.(28 Temmuz 2019)

· Kırklareli'de serinlemek için girdiği denizde, akıntıya kapılan Piyade Er Yasin Kumuz, yaşamını yitirdi.(28 Temmuz 2019)

· Antalya’nın Alanya ilçesinde denize giren Celal Demir(67) boğuldu.(28 Temmuz 2019)

· Giresun’da Muammer Memeişoğlu(62) salyangoz avı için daldığı denizde boğuldu.(28 Temmuz 2019)

· Çarşamba ilçesinde Çakmak Barajı'na serinlemek için giren Yusuf Kotil, boğularak hayatını kaybetti.(27 Temmuz 2019)

· Kartepe Belediyesinde zabıta memuru olarak çalışan Ahmet Gültekin’in 16 yaşındaki oğlu Sapanca Gölünde boğuldu.(27 Temmuz 2019)

· Van'ın Gürpınar ilçesinde sulama kanalına düşen 23 yaşındaki Rıdvan Tunç boğularak hayatını kaybetti.(26 Temmuz 2019)

· Samsunda oğlu ile denize giren Uğur Özbay boğuldu.(26 Temmuz 2019)

· Adıyaman'ın Besni ilçesinde serinlemek için dereye giren Memiş Yıldız(17), hayatını kaybetti. (26 Temmuz 2019)

· Antalya’da yüzmek için ırmağa giren Fatih Salih boğuldu.(26 Temmuz 2019)

· Bitlis'in Adilcevaz ilçesinde, yüzmek için Arin Gölü'ne giren 16 yaşındaki Şahin Oti boğuldu.(25 Temmuz 2019)

· Mersin’in Bozyazı ilçesinde 63 yaşındaki Fatma Uyar ile 78 yaşındaki Yüksel Yurttaş boğularak hayatını kaybetti.(25 Temmuz 2019)

· Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde at üstünde gölete giren Necati Kahraman (20), dengesini kaybedip düştüğü suda boğuldu.(23 Temmuz 2019)

· Siirt’te yüzmek için baraja giren Hüseyin Gündüz boğularak hayatını kaybetti.(23 Temmuz 2019)

· Bartın’ın Kurucaşile İlçesinde, serinlemek için göle giren kuzenler Buse Öztamar(15) ile Neslihan Öztamar(14) boğuldu.(21 Temmuz 2019)

· Manisa'da serinlemek için girdikleri sulama göletinde kaybolan 13 yaşındaki ikiz kardeşlerin cesetlerine ulaşıldı.(21 Temmuz 2019)

· Adana'da, düğünden dönenleri taşıyan kamyonet kaza sonucu sulama kanalına düştü. Kanala atlayarak kamyonetteki beş kişinin kurtarılmasını sağlayan hafif ticari aracın sürücüsü akıntıya kapılarak hayatını kaybetti.(21 Temmuz 2019)

· Düzce’de 17 ve 18 Temmuz'da etkili olan kuvvetli sağanaktan sonra Cumayeri, Gölyaka ve Akçakoca ilçelerinde Melen Çayı'nın taşması nedeniyle birçok noktada sel ve heyelan meydana gelmişti. Sel nedeniyle yaşları 2 ile 9 arasındaki 7 çocuk boğularak hayatını kaybetti. (18 Temmuz 2019)

· Antalya’nın Manavgat ilçesindeki izci kampına gelen Mustafa Fatih Özkök(16), denizde boğuldu.(18 Temmuz 2019)

· Mersin'in Erdemli ilçesinde Ömer Denden (36) serinlemek için girdiği Lamos Kanyonu'nda akıntıya kapılarak yaşamını yitirdi. (18 Temmuz 2019)

· İngiltere’den Bodrum’a tatile gelen 27 yaşındaki hemşire Gülbahar Aslan, otel havuzunda boğuldu.(17 Temmuz 2019)

· Aydın’ın Didim ilçesinde, serinlemek için denize giren 75 yaşındaki Mete Gürsoy boğularak can verdi.(17 Temmuz 2019)

· Ankara’dan arkadaşlarıyla birlikte bir günlüğüne gezmek için Samsun’a gelen Zeki Bostan(53), yüzmek için girdiği denizde boğularak hayatını kaybetti.(14 Temmuz 2019)

· Diyarbakır'da serinlemek için Dicle Nehri'ne giren Yunus Ağırbaş (22), boğuldu. (14 Temmuz 2019)

· Antalya’nın Alanya ilçesinde serinlemek için girdiği denizde boğulma tehlikesi geçiren 54 yaşındaki Ahmet Sezer, hastanede yaşam savaşını kaybetti.(13 Temmuz 2019)

· Mardin'in Nusaybin ilçesinde gölete giren 8 ve 10 yaşındaki amca çocukları boğularak hayatını kaybetti. (12 Temmuz 2019)

· Antalya'nın Alanya ilçesinde denize giren 77 yaşındaki Şehlevent Özkan boğuldu. (12 Temmuz 2019)

· Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) Gazimağusa bölgesinde bir sahilde suya kapılan 5 kişilik aileden 4'ü boğularak can verdi. (12 Temmuz 2019)

· Hatay Dörtyol'da doktor olarak görev yapan Bahadır Amaç'ın oğlu Yılmaz Amaç, havuzda geçirdiği boğulma sonucu hayatını kaybetti. (11 Temmuz 2019)

· Bursa'nın Karacabey ilçesinde serinlemek için dereye giren 25 yaşındaki Sayim Çalımlı isimli bir kişi boğuldu. (10 Temmuz 2019)

· Sakarya’nın Kocaali ilçesinde Murat Kartal isimli bir kişi çaya düştü ve boğularak hayatını kaybetti. (9 Temmuz 2019)

· Giresun'da denizde boğulma tehlikesi geçiren anne ile kızı kurtarıldı, kurtarılan anne-kızın yakınları olan 16 yaşındaki Sevil Demirkan ise boğularak hayatını kaybetti. (9 Temmuz 2019)

· Edirne’nin Keşan ilçesine bağlı Erikli köyü sahilinde 65 yaşındaki vatandaş su üzerinde hareketsiz halde bulundu. Tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. (9 Temmuz 2019)

· Samsun’un Çarşamba ilçesinde ailesiyle sahile giden 12 yaşındaki Muhammet Emin Ağca, denize girdikten sonra boğuldu. Denizden çıkarılan Muhammet Emin yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. (9 Temmuz 2019)

· Hatay’ın Arsuz ilçesinde Cennet-Hüseyin İyigüven çifti akşam saatlerinde serinlemek için girdikleri denizde dalgalara kapılması sonucu boğularak hayatını kaybetti. (9 Temmuz 2019)

· Ordu’nun Perşembe ilçesinde meydana gelen olayda Niğdeli genç Mehmet Altuğ (16) serinlemek için girdiği denizden baygın halde çıkartıldı. Mehmet Altuğ kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. (9 Temmuz 2019)

· CHP İstanbul teşkilatında görev yapan Ali Musa Balaban (58) İstanbul’dan tatil için geldiği Küçükkuyu’da denizde boğularak hayatını kaybetti.(8 Temmuz 2019)

· Samsun'un Ayvacık İlçesi'nde serinlemek için baraj gölüne giren 17 yaşındaki Volkan Gün boğuldu. (8 Temmuz 2019)

· Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinden ailesiyle birlikte kayısı bahçesinde çalışmak üzere Malatya'nın Yazıhan ilçesi Tecirli mezrasına gelen Mehmet Ali Kaynak (19), serinlemek için baraj gölüne girdi. (8 Temmuz 2019)

· Şeyhbaba Mahallesi yakınlarında bulunan atık su arıtma tesisi yakınlarında oynayan Bilal Atıcı (12) dengesini kaybederek düştüğü havuzda boğuldu. (7 Temmuz 2019)

· Ordu'nun Perşembe ilçesinde ailesiyle Çaka Plajı'na giden 16 yaşındaki Mehmet Altuğ, suya girdikten bir süre sonra akıntıya kapıldı. (7 Temmuz 2019)

· Ankara'nın Kızılcahamam ilçesinde, Ömer Karakuş (62) balık tutmak için girdiği Kedi Gölü'nde boğularak can verdi.

· Beykoz’un Riva Mahallesi'nde denize giren 3 kişi öldü. (3 Temmuz 2019)

· Avcılar sahilinde denize giren 15 yaşlarında bir çocuk boğuldu. (3 Temmuz 2019)

· Balıkesir Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Sefa Cangöz (28), Ayvacık ilçesine bağlı Küçükkuyu Beldesi’nde denizde boğuldu. (1 Temmuz 2019)

· Hakkari’nin Çukurca ilçesinde dereye düşen bir kadın hayatını kaybetti. (1 Temmuz 2019)

HAZİRAN 2019’da 23’ü çocuk 51 kişi öldü

· Batman'ın Sason ilçesinde çaya düşen Hasan Ayaz (12) boğularak hayatını kaybetti. (30 Haziran 2019)

· Kocaeli Kandıra İlçesi Seyrek mevkii Bollu Mahallesinde yer alan sahilden, akşam saatlerinde serinlemek amacıyla denize giren 27 yaşındaki Şenol Ayhan boğuldu. (30 Haziran 2019)

· Batman'ın Beşiri ilçesinde serinlemek için girdikleri Yanarsu Çayı'nda akıntıya kapılan baba boğuldu, oğlu kurtarıldı. (29 Haziran 2019)

· İstanbul Eyüpsultan Çiftalan köyünde ailesiyle birlikte piknik yapan 2 çocuk şortlarını yıkamak için indiği sahilde boğuldu. (30 Haziran 2019)

· Mardin’in Mazıdağı ilçesinde gölete giren Özgür Bingöl (16) genç boğuldu. (28 Haziran 2019)

· İstanbul Arnavutköy'de dalgalara kapılarak kaybolan 16 yaşındaki gencin cansız bedeni kıyıya vurdu. (28 Haziran 2019)

· Manisa'nın Salihli ilçesinde, serinlemek için Demirköprü Barajı göletine giren 2 kişi boğularak hayatını kaybetti. (27 Haziran 2019)

· Antalya'nın Kaş ilçesindeki bir otelde çalışan Abdullah ve Emine Sürer çiftinin iki yaşındaki kızı, oyun oynarken düştüğü otelin havuzunda boğularak hayatını kaybetti. (26 Haziran 2019)

· Samsun'un Bafra ilçesinde sulama kanalına düşen 65 yaşındaki Mahmut Göçmen boğularak hayatını kaybetti (26 Haziran 2019)

· Gaziantep’in Karkamış ilçesinden geçen Fırat Nehri kıyısında arkadaşlarıyla birlikte serinlemek için suya giren Verdi Uzunaslan (17) boğuldu. (26 Haziran 2019)

· Antalya'nın Serik ilçesinde, ailesiyle gittiği piknikte ırmağa giren 16 yaşındaki Tayfun Karaşahin boğuldu. (25 Haziran 2019)

· Konya’nın Çumra ilçesinde 8 yaşındaki Mehmet Emin Durmaz, ilçedeki Apa Sulama Göleti'nde boğuldu. (23 Haziran 2019)

· Sakarya’nın Sapanca ilçesinde, ailesiyle yakınlarını ziyarete giden Irak asıllı 3 yaşındaki Almuktar Abwandoor, sitenin havuzuna düşerek boğuldu (22 Haziran 2019)

· Yozgat’ın Sorgun ilçesinde, Mükremin göletine giren Suriye uyruklu soyadı öğrenilemeyen 14 yaşındaki İsa, bir süre yüzdükten sonra gözden kayboldu. İsa’nın cansız bedenine ulaşıldı. (25 Haziran 2019)

· Ağrı'da, Patnos Baraj Gölü'ne girerek balık tutmak isteyen Yunus Aydar (16), bataklığa saplanarak hayatını kaybetti. (22 Haziran 2019)

· Aydın'ın Didim ilçesinde, Mestan Karamanoğlu (79), serinlemek için girdiği denizde boğularak hayatını kaybetti. (21 Haziran 2019)

· Kahramanmaraş'ın Onikişubat ilçesinde serinlemek için gölete giren 14 yaşındaki çocuk boğularak can verdi. (18 Haziran 2019)

· Bolu'nun Gerede ilçesinde otomobilin dereye düşmesi sonucu 3 kişi boğularak hayatını kaybetti. (18 Haziran 2019)

· Sahilde boğulmak üzere olan çocukları kurtarmak isteyen Suriyeli Mahmud Badr (51) ile Obada Alidib (22) boğularak hayatlarını kaybetti. (17 Haziran 2019)

· İstanbul'un Şile ilçesine bağlı Sofular köyünde denize giren üç kişiden ikisi hayatını kaybederken bir kişi kurtarıldı. (15 Haziran 2019)

· Ayvalık’tan yola çıkan göçmen teknesi Yunanistan'ın Midilli adası açıklarında alabora oldu. 57 göçmen kurtarılırken, İkisi çocuk 7 göçmen yaşamını yitirdi. (12 Haziran 2019)

· Tekirdağ'ın Marmara Ereğlisi ilçesinde yakınlarıyla birlikte halk plajına giren 9 yaşındaki Yakup Bozar, boğularak can verdi. (10 Haziran 2019)

· Aydın’ın Didim ilçesinde 74 yaşındaki Ayşe Akkaya denizde boğlarak hayatını kaybetti. (10 Haziran 2019)

· Ankara'da kuvvetli sağanak yağışta 2 kişi boğularak öldü. (9 Haziran 2019)

· Antalya'da bisikletiyle sahile gelip denize giren 23 yaşındaki genç boğuldu. (9 Haziran 2019)

· Balıkesir’in Marmara ilçesine bağlı Avşa adasında denize yüzmek için giren 19 yaşındaki Hasan Umut T. isimli genç boğuldu. (9 Haziran 2019)

· Kuşadası’nda günübirlik tatile gelen 38 yaşındaki bir kadın Davutlar Sevgi Plajı’nda boğuldu. (8 Haziran 2019)

· Hatay Arsuz’da denize giren iki oğlunun boğulma tehlikesi geçirdiğini gören baba, çocuklarını kurtarmak isterken kendisi boğuldu. (7 Haziran 2019)

· Mersin’in Silifke ilçesinde, denize giren Abdul Samet Akyüz (10) boğuldu. (7 Haziran 2019)

· Adana Yumurtalık Halk Plajı'nda denize giren Suriyeli Mahmud İdris (15), bir süre suda batıp çıktıktan sonra kayboldu. İdris’in cansız bedenine ulaşıldı. (7 Haziran 2019)

· Aksaray'da, sıcak havadan bunalarak gölete giren Ömer Faruk Pekdal (21), boğularak hayatını kaybetti. (7 Haziran 2019)

· Adana'ya gelen 16 yaşındaki Suriyeli İzzettin Ahmed isimli çocuk serinlemek için girdiği su birikintisinde boğuldu. (6 Haziran 2019)

· Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, serinlemek için denize giren lise öğrencisi Ulaş Güngör (18), boğuldu. (6 Haziran 2019)

· Zonguldak’tan 5 arkadaşıyla birlikte Sakarya’nın Karasu ilçesinde tatile gelen bir kişi denizde rip akıntısına kapılarak boğuldu. (6 Haziran 2019)

· Kayseri'de serinlemek için baraj gölüne giren Suriyeli genç hayatını kaybetti. (5 haziran 2019)

· Uşak'ın Eşme ilçesinde balık tutmak için gölete giren 69 yaşındaki kişi boğuldu. (4 Haziran 2019)

· Muğla'nın Ula ilçesine bağlı Akyaka Mahallesinde 19 yaşındaki genç boğuldu. (4 Haziran 2019)

· Alanya'nın İncekum Mahallesi'ndeki bir otele eşi ile birlikte tatil için gelen 77 yaşındaki Polonyalı turist Stanıslaw Andrzejewski denizde boğularak can verdi. (3 Haziran 2019)

· Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde iki ayrı yerde sulama kanalına düşen Yasemin Keyyalı (6) ile İbrahim Halil Kılıç (24) boğularak hayatını kaybetti. (2 Haziran 2019)

MAYIS 2019’da 28’i çocuk 49 kişi öldü

· Manavgat Sorgun Mahallesi Titreyengöl bölgesinde bulunan bir otelde tatilini geçirmekte olan Rus vatandaşı Mikhail Filatov (40), serinlemek için girdiği denizde boğularak yaşamını yitirdi. (31 Mayıs 2019)

· Siirt’in Şirvan ilçesinde evinin bahçesinde bulunan havuzdan su içmek isteyen 8 yaşındaki Samed Cebe isimli çocuk, havuza düşmesi sonucu boğuldu. (30 Mayıs 2019)

· Adana'da, kendisinden 3 gündür haber alınamayan 12 yaşındaki Üzeyir Tamer'in sulama kanalında cansız bedeni bulundu. (29 Mayıs 2019)

· Trabzon'un Sürmene ilçesinde, sıcaktan bunalıp, arkadaşlarıyla serinlemek için denize giren Bayburt Üniversitesi'nde memur Satılmış Karslı, akıntıya kapılarak boğuldu. (29 Mayıs 2019)

· İstanbul Eyüp’te bulunan Alibeyköy Barajı'nda 13 ve 14 yaşındaki iki çocuk boğuldu. (28 Mayıs 2019)

· Şanlıurfa'dan çalışmak için geldiği Adana'da serinlemek için sulama kanalına giren 16 yaşındaki çocuk boğularak hayatını kaybetti. (28 Mayıs 2019)

· Muğla’'nın Seydikemer ilçesinde arkadaşı ile birlikte sulama kanalına giren ilkokul 3. sınıf öğrencisi Oğuzhan Sarıman (9) boğuldu. (27 Mayıs 2019)

· Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde arkadaşıyla birlikte balık avlamak için Dicle Nehri’ne giren 21 yaşındaki genç, nehirde akıntıya kapılıp boğularak hayatını kaybetti. (26 Mayıs 2019)

· Antalya'nın Manavgat ilçesinde tatil yapan Alman turist, denizde boğuldu. (25 Mayıs 2019)

· Çanakkale’nin Ayvacık ilçesinde denize giren 2 lise öğrencisi genç boğularak hayatını kaybetti. (24 Mayıs 2019)

· Bilecik'in Söğüt ilçesinde doğal oluşan gölete düşen 14 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti. (24 Mayıs 2019)

Mersin’in Tarsus ilçesinde su kanalına düşen 5 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti. (23 Mayıs 2019)

· Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesinde d Emekli Hava İstihbarat Yarbay Atakan Ören denizde boğuldu. (23 Mayıs 2019)

· Bursa’nın Mudanya ilçesinde denize açıldıkları bot fırtınada mahsur kalınca yardım istemek için kıyıya yüzmeye çalışan bir kişi boğuldu. (23 Mayıs 2019)

· Antalya'nın Kemer ilçesinde bir Rus turist, yüzmek için girdiği denizde boğularak hayatını kaybetti. (23 Mayıs 2019)

· Erzurum’un Şenkaya İlçesine bağlı Değirmendere köyünde dereye düşen şahıs boğularak hayatını kaybetti. (22 Mayıs 2019)

· Balıkesir'in Susurluk ilçesinde balık tutmaya giden 50 yaşındaki Sefer Ay, Susurluk çayına düşerek boğuldu. Ay'ın derede kaybolan cesedini Çanakkale'den gelen deniz polisi çıkardı. (22 Mayıs 2019)

· Konya’nın Bozkır ilçesinde, serinlemek için gölete giren genç hayatını kaybetti. (22 Mayıs 2019)

· Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde Curcup Deresi’ne düşen 7 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti. (19 Mayıs 2019)

· Samsun'un Bafra ilçesinde 11 yaşındaki çocuk sulama kanalında boğularak hayatını kaybetti. (18 Mayıs 2019)

· Muş'ta pancar toplarken Murat Nehri'ne düşen Sinan Erim (30) yaşamını yitiridi. (19 Mayıs 2019)

· Diyarbakır'ın Hani ilçesinde gölete giren Mehmet Tarhan (10) ve Mustafa Üçdağ (12) boğuldu. (17 Mayıs 2019)

· AA Bayburt muhabiri Abdulkadir Nişancı'yı arama çalışmalarına katılan 2 asker boğularak şehit oldu. (17 Mayıs 2019)

· Samsun’un 19 Mayıs ilçesinde arkadaşıyla birlikte balık tutarken dengesini kaybederek dereye düşen şahıs boğuldu. (16 Mayıs 2019)

· Osmaniye’de serinlemek için çaya giren 13 yaşındaki çocuk boğularak hayatını kaybetti. (16 Mayıs 2019)

· Sabun Çayında Boğularak 16 yaşındaki Ahmet Açık, şelale civarında suya girdiği sırada boğularak hayatını kaybetti. (15 Mayıs 2019)

· Diyarbakır’ın Çınar ilçesinde 16 yaşındaki bir genç, yüzmek için girdiği baraj suyunda boğularak hayatını kaybetti. (14 Mayıs 2019)

· Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinde, üzerinde oynadıkları traktörle beraber baraj göletine düşen 3 çocuk boğuldu. (12 Mayıs 2019)

· Muğla'nın Ortaca ilçesinde Dalyan Kanalı’na giren Ali Demirtaş (27), boğuldu. (11 Mayıs 2019)

· Bingöl'de 2 genç kız düştükleri Çapakçur Deresi'nde boğuldu. (10 Mayıs 2019)

· Erzurum'da serinlemek amacıyla bir suni karlama için kullanılan gölete giren 2 çocuk boğuldu. (10 Mayıs 2019)

· Erzurum'un Şenkaya ilçesinde ot toplarken dereye düşen İsmet Ayas, boğuldu. (10 Mayıs 2019)

· Ağrı'da dereye düşen ineğini kurtarmak isterken akıntıya kapılan çoban hayatını kaybetti. (10 Mayıs 2019)

· Hakkâri’nin Yüksekova ilçesinde, gölete giren amca çocukları Oğuz ve Doğan Güzel boğularak hayatını kaybetti. (5 Mayıs 2019)

· Ağrı’da Murat Nehrine düşen bir çocuk boğularak yaşamını yitirdi. (5 Mayıs 2019)

· Kars'ta 4 yaşındaki bebek düştüğü derede boğularak hayatını kaybetti. (4 Mayıs 2019)

· Erzurum'un Şenkaya ilçesinde oyun oynarken dereye düşen 3,5 yaşındaki kız çocuğu boğuldu. (3 Mayıs 2019)

· Sarıyer'de dengesini kaybederek denize düşen bir kâğıt toplayıcısı boğularak öldü. (2 Mayıs 2019)

· İzmir'in Foça ilçesinde Ahmet Yamak (38), sulama havuzuna düşen oğlu Baran'ı (14) kurtarmak için suya atladı. Oğlunu kurtarmayı başaran Ahmet Yamak, kendisi havuzdan çıkamayınca yaşamını yitirdi. (1 Mayıs 2019)

· Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesinde dedesinin evinde oynarken su gideri için açılan çukura düşen 2 yaşındaki çocuk boğularak hayatını kaybetti. (1 Mayıs 2019)

NİSAN 2019 7’si çocuk 17 kişi öldü

· Kilis’in Elbeyli ilçesinde dereye serinlemek için giren 2 Suriyeli’den biri boğularak hayatını kaybetti. (29 Nisan 2019)

· Diyarbakır’ın Çınar ilçesinde kaybolan 2 yaşındaki kız çocuğu suda boğulmuş halde bulundu. (29 Nisan 2019)

· Adıyaman'ın Kahta ilçesinde balık tutmak için çaya giren bir kişi boğuldu. (27 Nisan 2019)

· Buzdolabından Sal Yapan 2 Kardeş Gölette Boğularak Can Verdi. (24 Nisan 2019)

· Antalya'nın Manavgat ilçesinde ırmakta üniversiteli Bekir Hekim isimli genç boğularak vefat etti. (21 Nisan 2019)

· Kahramanmaraş'ta su dolu fosseptik çukuruna düşen 2 çocuk boğularak can verdi. (17 Nisan 2019)

· Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde su dolu çukura düşen 3 yaşındaki kız çocuğu hayatını kaybetti (15 Nisan 2019)

· Van'ın Çaldıran ilçesine bağlı Aşağı Çanak Mahallesinde su kuyusuna düşen bir çocuk yaşamını yitirdi. (14 Nisan 2019)

· Üniversite öğrencisi Mahir Mete Kul, 24 Mart’ta Meriç Nehri üzerinden botla Yunanistan’a geçmeye çalıştı, botunun alabora olması sonucu nehre düştü. Kul boğularak hayatını kaybetti. (8 Nisan 2019)

· Ankara’'nın Sincan ilçesinde, Hazal Taş (8), ailesiyle kaldığı termal otelde havuza düştü. Kızının çırpındığını gören Halime Taş (41) da suya atladı. Anne- kız boğularak hayatlarını kaybetti. (7 Nisan 2019)

· Malatya'da balık tutmak için şişme bot ile baraja açılan bir kişi, suda boğularak hayatını kaybetti. (7 Nisan 2019)

· Adıyaman'ın Sincik ilçesinde asma köprüden suya düşen bir kişi boğuldu. (6 Nisan 2019)

· Çankırı Çerkeş’de Durali Çakırbey isimli bir kişi boğularak can verdi. (6 Nisan 2019)

· Samsun Vezirköprü’de sulama kanalına düşen 2 yaşındaki çocuk boğularak hayatını kaybetti. (5 Nisan 2019)

MART 2019’da 8’i çocuk 16 kişi öldü.

· Samsun’da denize atlayarak intihara kalkışan bedensel engelli Murat Ü.'yü (28) kurtarmak için peşinden atlayan ikiz kardeşi Yunus Ü. (28) boğularak can verdi. (29 Mart 2019)

· Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında Yunanistan'ın Midilli Adası'na geçmeye çalışan düzensiz göçmenleri taşıyan fiber teknenin battı. Olayda 3 kadın ve 1 bebek öldü. (26 Mart 2019)

· Adana'da, devrilen elektrikli bisikletten oğluyla birlikte kanala düşen baba, 7 yaşındaki çocuğunu kurtarmasının ardından akıntıya kapılarak can verdi. (23 Mart 2019)

· Sivas’ta su kuyusuna düşen iki çocuk hayatını kaybetti. Her iki çocuğun da boğularak öldükleri belirlendi. (23 Mart 2019)

· Antalya'da, galerici Mustafa Altıntaş'ın (40) kullandığı otomobil, virajı alamayarak Düden Çayı'na düştü. Altıntaş boğularak hayatını kaybetti. (16 Mart 2019)

· Bursa'da annesi yemek yaptığı sırada su dolu kovaya düşen 2 yaşındaki çocuk boğuldu. (12 Mart 2013)

· Bursa'nın İnegöl ilçesinde ailesinin halı yıkamak için gittiği dereye düşen 4 yaşındaki kız çocuğu babasının gözleri önünde boğularak hayatını kaybetti. (11 Mart 2019)

· Aydın'ın Bozdoğan ilçesinde bahçedeki havuza düşen 4 yaşındaki çocuk boğularak hayatını kaybetti. (4 Mart 2019)

· Antalya’da karşıdan karşıya geçmek isteyen 61 yaşındaki bir kişi, düştüğü su kanalında boğuldu. (3 Mart 2019)

· Şanlıurfa'nın Haliliye ilçesine bağlı Sırrın Mahallesi'nde, sabah saatlerinde Lise 1'inci sınıf öğrencileri Ali Şahin (16) ve Memduh Hançer (16) sulama kanalına düşerek hayatlarını kaybettiler. (1 Mart 2019)

Şubat 2019’da 5’i çocuk 8 kişi öldü

· Bursa’da Babasultan Barajı'na düşen otomobilde fiziksel engelli Bilge Çakır ile ağabeyi Burak Çakır boğularak vefat etti. (27 Şubat 2019)

· Kayseri'de arkadaşları ile beraber kamp kurdukları Yamula Barajı'nda, suya kapılan botu kurtarmak için baraja giren 20 yaşında genç boğularak hayatını kaybetti. (23 Şubat 2019)

· Şanlıurfa’nın Bozovo ilçesinde Atatürk Barajı’na giren 13 yaşında bir çocuk boğuldu. (17 Şubat 2019)

· Hatay'ın merkez Antakya ilçesinde Aşağıoba Mahallesi'ndeki evlerinin yakınlarında oynayan 4 yaşındaki Mehmet Emin Gezer su birikintisinde boğularak hayatını kaybetti. (4 Şubat 2019)

· Türkiye’den Yunanistan’a geçmek isteyen göçmenlerin içinde bulunduğu bot devrildi, 3 çocuk boğularak can verdi. (3 Şubat 2019)

OCAK 2019- 2’si çocuk 12 kişi öldü.

· Ömerli Barajı'nda, ATV'lerin hem karada hem denizde hareket edebilen (amfibi) modeline binen üç arkadaştan biri boğularak yaşamını yitirdi. (29 Ocak 2019)

· Gaziantep'te kardeşini kurtarmak istediği sırada kendisi de su dolu çukura düşen Suriyeli çocuk yaşamını yitirdi. (28 Ocak 2019)

· Gaziantep'te, profesyonel dalgıç Mehmet Genç (54), kapak onarımı için girdiği Afrin Barajı gölünde boğuldu. (25 Ocak 2019)

· Antalya'da 75 yaşındaki İsmail Durukan, soğuk hava deposu yaptırmak için açtırdığı ancak yağmur suyuyla dolan çukura düşerek hayatını kaybetti. (24 Ocak 2019)

· Ailesiyle birlikle Antalya'daki bir otele tatile giden 4 yaşındaki çocuk otel havuzunda boğuldu. (23 Ocak 2019)

· Mersin Akdeniz ilçesinde pikniğe giden öğretmen kanala düşerek boğuldu. (22 Ocak 2019)

· Edirne İpsala Barajı’nda tekneyle balık tutmaya giden balıkçıların tekneleri batması sonucu, Esat Akbaş boğuldu. (21 Ocak 2019)

· İzmir Torbalı’da bir gölette ikisi kardeş 3 kişi boğularak öldü. (19 Ocak 2019)

· Muğla’nın Marmaris ilçesinde, iskelede balık tuttuğu sırada dengesini kaybederek denize düşen Ahmet Dikilitaş (37) boğularak hayatını kaybetti. (2 Ocak 2019)

· Aydın Kuşadası'ndaki Zeus Mağarası'na yüzmek için suya giren Hintli turist boğularak hayatını kaybetti. (1 Ocak 2019)

Bülten:malatyagundemozel.com

 

DTSO’da “Gençlerin Dijital Sektörlerde İstihdamın Artırılması Projesi” düzenlenen etkinlikle başladı

AK Parti Diyarbakır’da 7’den 70’e her gönüle dokunuyor

Şanlıurfa’da zincirleme kaza: 3 ölü, 6 yaralı

Uzmanından "1 milyon varil petrol" iddiası

Şırnak’ta Millet Kıraathanesi törenle hizmete açıldı

İftar vaktinde husumetlisinin iş yerine ateş etti

Şanlıurfa’da zincirleme kaza: Ölü ve yaralılar var

Final Okulları ilkokul öğrencileri ağırladıkları misafirlerine etkinlik düzenledi

GAÜN’de Türklerde ağırlık kaldırma kültürü eğitimi

Sahte Doktor Suçüstü Yakalandı

Diyarbakır’da ‘Seçim Güvenliği Toplantısı’ yapıldı

Vali Şıldak hayırseverlerin iftar programına katıldı

DBB sporcuları, Avrupa ve Dünya Şampiyonası’nda

Bayram Taşkın: "Bu Enkazı Ancak Güçlü Bir Hükümet Ayağa Kaldırabilir”

Malatya’da Zincirleme Trafik Kazası: 1 Yaralı

Başkan Şahin, gençlerin sorularını yanıtladı

Artuklu’ya kazandırılan ’Valilik Parkı’ hizmete açıldı

Siirt’te bir hastaya polikistik böbrekte nefrektomi işlemi uygulandı

Diyarbakır’da Ramazan’a renk katan söyleşi ve konser etkinliği yapıldı

Diyarbakır’da zabıtadan toplu taşıma araçlarına abonman kart denetimi

AK Parti Büyükşehir Adayı Sami Er’den Şire Pazarı ve Canlı Hayvan Pazarını Ziyaret Etti

31 Mart'ta Milletimizle Beraber Hep Birlikte Kazanacağız. Yada Hep Birlikte Kaybedeceğiz

GAÜN uluslararası öğrencileri iftar programında bir araya geldi

GTO Meclisi Fatma Şahin’i ağırladı

Adıyaman’dan Gazze’ye 10 bin bebek zıbını yola çıktı

Diyarbakır’da okul temizliği yapan 14 öğrenci zehirlendi

“Malatyalılar Kötünün İyisine Mecbur Değil, Artık Yeniden Refah Var”

Şerafettin Elçi Havalimanı Şubat ayında 29 bin 933 kişiye hizmet verdi

Adıyaman’da sandık kurulu başkanlarına eğitim verildi

Evlenmek için kredi alacak depremzede gençlerin eğitimi başladı

Yükleniyor

SONDAKİAK: Karabağ’da Yakıt Deposunda Patlama: Ölü Ve Yaralılar Var

Somali’de Bomba Yüklü Kamyon Patladı: 13 Ölü, 40 Yaralı

Fransa'daki Gösterilerin 4. Gecesinde Gözaltı Sayısı Bin 311'e Yükseldi

Biden: 'Ukrayna'nın NATO'ya Katılım Süreci Kolay Olmayacak'

F-18 Savaş Uçağı Otoyola Düştü

Kazanan Kim Olursa Olsun Onunla Çalışmayı Dört Gözle Bekliyor

Rusya: 'Ukrayna, İHA'larla Kremlin'i Hedef Aldı'

Baraj Çöktü: 7 Ölü

İklim Değişikliği Eylem Planı Oluşturulması İçin Çalışmalara Başladı

Tahıl Koridoru İçin Türkiye Stratejik Öneme Sahip

Dicle Elektrik seçim hazırlıklarını tamamladı, koordinasyon merkezi açılıyor

Mardin’de silah tasarımı ve üretimi yapan lise öğrencisinin hedefi tank ve top yapmak

Dicle Elektrik ekiplerinin zorlu mesaisi

Adıyaman Üniversitesi’nden sağlıkta yapay zeka adımı

Akyol Medya Şirketi yönetiminden domain ve patent açıklaması

Çermik Fen Lisesinde TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı açıldı

Cizre’de kaçak kablo patlamaya neden oldu

Yenişehir’de 11 bin öğrenciye tablet desteği

Dicle Elektrik Ramazan ayı için önlemlerini aldı

TÜBİTAK Projeleri Batman’da yarışıyor

DBB sporcuları, Avrupa ve Dünya Şampiyonası’nda

Vali Çeber’den Gaziantep FK’ya moral ziyareti

1.Etap Türkiye Şampiyonları Belli Oldu

Minikler Tatami Sporlarında Fırtına Gibi Esti

Gaziantep Kolej Vakfı öğrencileri başarıdan başarıya koşuyor

Gaziantep ALG Spor, 1207 Antalyaspor’u 1-0 mağlup etti

Şahinbey Ampute deplasmandan galibiyetle döndü: 5-1

DBB’nin başarılı sporcuları madalya kazandı

Muaythai elemeleri Besni’de yapıldı

Şahinbey Ampute deplasmandan galibiyetle döndü

Bayram Taşkın: "Bu Enkazı Ancak Güçlü Bir Hükümet Ayağa Kaldırabilir”

AK Parti Büyükşehir Adayı Sami Er’den Şire Pazarı ve Canlı Hayvan Pazarını Ziyaret Etti

31 Mart'ta Milletimizle Beraber Hep Birlikte Kazanacağız. Yada Hep Birlikte Kaybedeceğiz

“Malatyalılar Kötünün İyisine Mecbur Değil, Artık Yeniden Refah Var”

Özbey: İlçede En Büyük Sorun İşsizlik!

Bayram Taşkın: “Durmadan Yorulmadan Hizmet Edeceğiz”

Karakuş, ‘’İkinci Yüzyılda Parlayacak Bir Battalgazi İçin Geliyorum’’

Ağbaba: “Malatya’da Sosyal Belediyeciliği Herkes Hissedecek”

İyi Parti’li Adaylar Çelikhanlılar Derneğini Ziyaret Etti

Kendine Değil, Kentine Çalışan Bir Belediye Olacağız

AK Partili Taşkın: “Her Kesimle İstişare İçinde Olacağız”

Battalgazi İlçemiz Hizmet Etmek İçin Yola Çıktık

"Türkiye Bugüne Kadar Ne Çektiyse Zübük Siyasetçi Tiplerinden Çekmiştir”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Malatya Belediye Başkan Adaylarını Açıkladı

Bakan Özhaseki’den Muhalefete Tepki

ASRİAD Battalgazi’de Karakuş’u Destekleyecek

Emekliye Ek Zam Oranı Belli Oldu!

AK Parti’nin “Aday Tanıtım” Toplantısı 18 Ocak’ta

Bakan Yerlikaya, Kahramanmaraş’ta Ziyaret Ve Temaslarda Bulundu

Murat Kurum'dan İlk Açıklama:

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 30 26 1 3 48 81
2.Fenerbahçe 30 25 1 4 54 79
3.Trabzonspor 30 15 11 4 11 49
4.Beşiktaş 30 14 12 4 4 46
5.Kasımpaşa 30 12 11 7 -2 43
6.İstanbul Başakşehir 30 12 12 6 3 42
7.Rizespor 30 12 12 6 -11 42
8.Antalyaspor 30 10 9 11 2 41
9.Adana Demirspor 30 9 9 12 7 39
10.Alanyaspor 30 9 9 12 -4 39
11.Sivasspor 30 9 10 11 -7 38
12.Samsunspor 30 10 14 6 -6 36
13.Kayserispor 30 10 11 9 -7 36
14.Ankaragücü 30 7 11 12 -3 33
15.Hatayspor 30 7 11 12 -4 33
16.Konyaspor 30 7 11 12 -11 33
17.Gazişehir Gaziantep 30 8 15 7 -10 31
18.Fatih Karagümrük 30 7 14 9 -4 30
19.Pendikspor 30 7 15 8 -27 29
20.İstanbulspor 30 3 20 7 -33 13