• BIST 100

    8986,9%2,05
  • DOLAR

    32,32% 0,24
  • EURO

    35,02% -0,26
  • GRAM ALTIN

    2282,40% 0,23
  • Ç. ALTIN

    3847,12% -0,20

Ağbaba, Böyle Tarım Ve Orman Bakanını Allah Düşmanın Başına Vermesin

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba beraberinde İl Başkanı Enver Kiraz ile birlikte DEVA Partisi Malatya İl Başkanlığını ziyaret ederek İl Başkanı Onur Güneş ve parti yöneticileriyle bir süre görüşerek

MALATYA 2.08.2021 21:44:09 507 0
Ağbaba, Böyle Tarım Ve Orman Bakanını Allah Düşmanın Başına Vermesin
Ağbaba: Saray’a Üç Günde Harcanan Parayla Thk’nin 6 Uçağı Uçurulabilirdi
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba beraberinde İl Başkanı Enver Kiraz ile birlikte  DEVA Partisi Malatya İl Başkanlığını ziyaret ederek  İl Başkanı Onur Güneş ve parti yöneticileriyle bir süre görüşerek,  orman yangınlarına ve gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.
CHP’li Ağbaba, açıklamasında şu ifadeleri kullandı; Saray’a üç günde harcanan parayla THK’nin 6 uçağı uçurulabilirdi

THK’nin Yaşattığı Kepazeliğin Sorumluluğunu Kimse Üstlenmiyor

“Sağcısı solcusu herkes gözü yaşlı orman yangınlarını izliyor. Sivil insanlar #helpTurkey diye bir kampanya başlattılar, iktidar nedensiz karşı çıkıyor. Diğer taraftan Türk Hava Kurumu tartışılıyor. THK kayyımı ‘Uçakları kaldırmak için 4 milyon dolar lazım’ diyor. 4 milyon dolar veremeyen devlet, üç uçağa 150 gün için 203 milyon lira para ödeyebiliyor. Saray’ın günlük harcaması 10 milyon liranın üzerinde. Saray’a üç günde harcanan parayla THK’nin 6 uçağı uçabilir hale gelebilir. Kimse sorumluluk almıyor. THK Başkanı ‘ben kayyımım, karışmam’ diyor, Maliye Bakanı sorumluluk almıyor, Tarım ve Orman Bakanı sorumluluk almıyor. Bunun sorumluluğunu da CHP’ye yükleyecekler. Biz ‘bu uçakları CHP’li belediyeler kiralasın, yangınlar söndürülsün’ diye teklif ettik ama kabul etmediler. Şimdi THK’nin yaşattığı kepazeliğin sorumluluğunu kimse üstlenmiyor. Uçaklar hangarda bekliyor. İspanya ve Hırvatistan’dan gelen uçaklar aynı uçaklar. Bizim uçaklara izin verilmiyor. Neden, THK’yi ideolojik olarak yok etmek istiyorlar. Bir tarafta kayyım başkan, diğer tarafta utanma duygusunu kaybetmiş bir Tarım ve Orman Bakanı THK’yi yok ettiler.”

Böyle Tarım Ve Orman Bakanını Allah Düşmanın Başına Vermesin

“Hele bir Tarım ve Orman Bakanı var ki, Allah düşmanın başına vermesin diyoruz. Kendinin hiç sorumluluğu yok, herkesin sorumluluğu var. Tarım ve Orman Bakanı. önce tarımı bitirdi, şimdi de ormanları bitiriyor. Bu yangınlar ilk kez karşılaştığımız yangınlar değil. Hatırlarsanız bu yangınlarla geçtiğimiz yıllarda da karşılaştık. Bir kurumu yok pahasına etme pahasına, düşmanca yok etme pahasına ormanların yanmasına göz yumdular, THK uçaklarının hangarda bekletilmesine sebep oldular. Şimdi ne diyor ‘yerleşim yerlerinin korunmasında sorumluluk belediyelerin’. Utanmaz adam, yüzü kızarmaz adam, sanki yangınlar Marmaris’te, Manavgat’ta yerleşim yerlerinde çıkmış gibi, utanmazca açıklamalar yapıyor. Onda biraz utanma varsa, ar varsa, derhal o görevden istifa eder. Sorumluluk onundur, şimdi belediyelere yüklemeye çalışıyor. Buradan bile siyaset çıkartmaya çalışıyor. Yangın nerede çıktı, ormanlarda çıktı. Sanki yerleşim yerlerinde çıkmış da müdahale edilmemiş gibi anlatıyor, tıpkı sahibinin sesi gibi konuşuyor.”
 

Bir Kişiye 13 Makam Uçağı, 83 Milyona İse 3 Adet Yangın Söndürme Uçağı Düşüyor

“Herkesi hayrete düşüren görüntülerle karşılaşıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanı yangın bölgesine gidiyor, yangın bölgesine önce onlarca özel uçakla gidiyor, sonra yüzlerce araçlık konvoyla mitinge gidiyor. Mitingde bir taraftan otobüste, bir taraftan kürsüde milletin üstüne çay atıyor. Aklını yitirmiş durumdalar. Acaba bu bir zaytung’un haberi mi, bir trol haberi mi diye bakıyorsunuz. Ne yazık ki görüntüler gerçek. Bir kişiye 13 makam uçağı varken, 83 milyona ise 3 adet yangın söndürme uçağı düşüyor. Yunanistan’da iki makam uçağı varken 39 adet yangın söndürme uçağı var. Fransa’nın 8 makam uçağı var, 32 adet yangın söndürme uçağı var. İspanya’nın 3 makam uçağı var, 17’si kendilerine ait 57’si kiralık 74 adet yangın söndürme uçağı var. İtalya’nın 8 makam uçağı var, 88 adet yangın söndürme uçağı var. Asrın Lideri bizim fakirin 1150 odalı sarayı, 300 odalı yazlık sarayı, Ahlat’ta kışlık sarayı var. Vahdettin köşkü, Dolmabahçe Sarayı, Beylerbeyi Sarayı, Huber Köşkü, Yıldız Sarayını kullanıyor. Abdülaziz’in altın varanklı padişah koltuğunda oturuyor. Ama kendimize ait yangın söndürme aracımız 3 adet, onlar da kiralık. Dünyanın en büyük araç üreticisi olan ülkelerden Almanya’nın 9 bin, Japonya’da 10 bin, Fransa’da 8 bin aracı var. Türkiye’de ise 125 bin makam aracı var. Bakın bir tarafta yangın söndürme uçaklarına bakın, diğer taraftan bizim makam araçlarına, özel uçaklarımıza bir bakın.”

Şehit Ailesini Ayağına Getirten Cumhurbaşkanı Ne Gelenek Ne Görenek Ne İnanç Bıraktı!

“Bir gencimiz, 25 yaşındaki Şahin Akdemir orman yangınları sönsün diye çabalarken şehit oldu. Cumhurbaşkanı ne yaptı, şehitlerin ailesini taziye için ayağına çağırdı. Ne geleneğimiz ne göreneğimiz kaldı. Bunlara her şey meşru. Bir şehit ailesini ayağına çağırıyorlar. Cumhurbaşkanı gelecek diye bir köye n95 maskeler dağıtıyorlar. Bir de utanmadan insanların kafasına çay fırlatıyorlar. Her şeyiyle yönetilemeyen, savrulan yönetim anlayışıyla karşı karşıyayız.”

Yangınların Söndürülememesinin Sorumlusu İktidardır. Yeni Şafak Yazarı Utanmaz Troll CHP’yi Suçluyor

Yeni Şafak Gazetesi’nin eski baş yazarı İbrahim Karagül diye birisi var. Bu adam AKP’nin amiral gemisi dedikleri bir gazetenin yıllarca baş yazarlık yapmış utanmaz bir troll. Eğer elinizde bir delil varsa çıkıp açıklayın. Jandarma sizde, emniyet sizde, MİT sizde, İçişleri Bakanlığı sizde. Eğer PKK’lılar ormanları yakıyorsa ve bunları yakalayamıyorsanız bu sizin suçunuz. Suçu CHP’ye, Kılıçdaroğlu’na atıyorlar. Herkesin suçu var, bir tek AKP’nin, Erdoğan’ın suçu yok. Yangınların söndürülememesinin sorumlusu iktidardır, ülkeyi yönetenlerdir. Dünyanın her yerinde yangın oluyor. Yunanistan’da, İspanya’da yangın oluyor. Bunlar günlerce bunu izlediler, sonra da yerel yönetimleri suçluyorlar. Bu acizliğin ifadesidir, Türkiye’nin yönetilememesinin sonuçlarını yaşıyoruz. Bu günleri aşacağımızı umuyoruz. Türkiye’nin çıkarlarını düşünen bir anlayışla ülkenin yönetileceği günler yakındır.”
 
TMO Alım Yapacak mı Belli Değil
Bir basın mensubunun Toprak Mahsulleri Ofisi’nin kayısı alımı yapmaması ile ilgili sorusunu cevaplandıran Ağbaba, “Maalesef TMO da bir siyasi amaç için kullanılıyor. Toprak Mahsulleri Ofisi diğer bölgelerde ürün alım fiyatlarını açıklamışsa,Malatya’da da açıklanmalıdır. Bundan sonra açıklamanın ne anlamı olacak bunu da sormak lazım.Kayısı sezonu Haziran ayında başlıyor, Ağustos ayına gelmişiz şimdiye kadar neden açıklamadınız taban fiyatı.Üreticinin ilaç parası var su parası var, elektrik parası var kapısında işçi bekliyor hala fiyatı açıklayamamışsın, neyi bekliyorsun? Acaba köylünün elinde çiftçinin elinde ürün bitsin ondan sonra mı açıklarsın ve neye yarayacak bundan sonra açıklaman onu da sormak lazım.Taban fiyattan vazgeçtik, kayısı alımı yapıp yapmayacaklarını daha açıklamadılar. Geçen sene büyük bir şov ile açıkladılar, birkaç ay sonra alım yaptılar. Toprak Mahsulleri Ofisinin kayısı alması önemlidir. Fiyat teklifi açısından önemlidir, çiftçinin ürünü açısından önemlidir. Alım ile ilgili açıklamaların yapılmasını bekliyoruz” dedi.

Bu Yaşanılanlar Sürpriz Değil

Ağbaba, bir başka basın mensubunun TEDAŞ ile ilgili sorusunu yanıtlarken, “Elektrik kesintileri nedeniyle 35 bin tavuğun telef olduğu söyleniyor, tabi bu rakam ciddi bir rakam.  Üreticiye herhangi bir ihbar yapılmadan elektrik kesintisi yapıldığı söyleniyor, eğer bu doğruysa çok ciddi bir ihmal var. Bu durumun değerlendirilmesi lazım. Bu bir milli servet. Haber verilmeden elektrik kesintisinin yapılmasını doğru bulmuyoruz.Maalesef özelleştirilmelerin sonucunu yaşıyoruz.Bakın, haber verilmeden elektriklerin kesilmesi, aboneliklerin iptal edilmesi, yatırım yapılmaması, nerdeyse bir yel esse elektriklerin kesilmesi, bunların hepsinin sebebi TEDAŞ ‘ın özelleştirilmesidir. Önce TEDAŞ özelleştirildi, şimdi iletim kısmı da özelleştirildi.Bu yaşanılanlar bizim için bir sürpriz değil, özelleştirmelerin sonucunu yaşıyoruz.”ifadelerini kullandı.





Bülten: malatyagundemozel.com

 

GAÜN’de Türklerde ağırlık kaldırma kültürü eğitimi

Sahte Doktor Suçüstü Yakalandı

Diyarbakır’da ‘Seçim Güvenliği Toplantısı’ yapıldı

Vali Şıldak hayırseverlerin iftar programına katıldı

DBB sporcuları, Avrupa ve Dünya Şampiyonası’nda

Bayram Taşkın: "Bu Enkazı Ancak Güçlü Bir Hükümet Ayağa Kaldırabilir”

Malatya’da Zincirleme Trafik Kazası: 1 Yaralı

Başkan Şahin, gençlerin sorularını yanıtladı

Artuklu’ya kazandırılan ’Valilik Parkı’ hizmete açıldı

Siirt’te bir hastaya polikistik böbrekte nefrektomi işlemi uygulandı

Diyarbakır’da Ramazan’a renk katan söyleşi ve konser etkinliği yapıldı

Diyarbakır’da zabıtadan toplu taşıma araçlarına abonman kart denetimi

AK Parti Büyükşehir Adayı Sami Er’den Şire Pazarı ve Canlı Hayvan Pazarını Ziyaret Etti

31 Mart'ta Milletimizle Beraber Hep Birlikte Kazanacağız. Yada Hep Birlikte Kaybedeceğiz

GAÜN uluslararası öğrencileri iftar programında bir araya geldi

GTO Meclisi Fatma Şahin’i ağırladı

Adıyaman’dan Gazze’ye 10 bin bebek zıbını yola çıktı

Diyarbakır’da okul temizliği yapan 14 öğrenci zehirlendi

“Malatyalılar Kötünün İyisine Mecbur Değil, Artık Yeniden Refah Var”

Şerafettin Elçi Havalimanı Şubat ayında 29 bin 933 kişiye hizmet verdi

Adıyaman’da sandık kurulu başkanlarına eğitim verildi

Evlenmek için kredi alacak depremzede gençlerin eğitimi başladı

Merdivenlerden yuvarlanan işçi yaralandı

OSB çalışanları için konut müjdesi

Toz taşınımı sağlığı olumsuz etkiliyor

İşçi servisinin altına kalan yaşlı adam hayatını kaybetti

Kayıp çocuğu arama çalışması 7’nci gününde devam ediyor

Besni’de silah ele geçirildi

İmkander Gazze ve Suriye’deki mazlumları yalnız bırakmıyor

Dicle’de Diyaliz Ünitesi hizmete başladı

Yükleniyor

SONDAKİAK: Karabağ’da Yakıt Deposunda Patlama: Ölü Ve Yaralılar Var

Somali’de Bomba Yüklü Kamyon Patladı: 13 Ölü, 40 Yaralı

Fransa'daki Gösterilerin 4. Gecesinde Gözaltı Sayısı Bin 311'e Yükseldi

Biden: 'Ukrayna'nın NATO'ya Katılım Süreci Kolay Olmayacak'

F-18 Savaş Uçağı Otoyola Düştü

Kazanan Kim Olursa Olsun Onunla Çalışmayı Dört Gözle Bekliyor

Rusya: 'Ukrayna, İHA'larla Kremlin'i Hedef Aldı'

Baraj Çöktü: 7 Ölü

İklim Değişikliği Eylem Planı Oluşturulması İçin Çalışmalara Başladı

Tahıl Koridoru İçin Türkiye Stratejik Öneme Sahip

Dicle Elektrik seçim hazırlıklarını tamamladı, koordinasyon merkezi açılıyor

Mardin’de silah tasarımı ve üretimi yapan lise öğrencisinin hedefi tank ve top yapmak

Dicle Elektrik ekiplerinin zorlu mesaisi

Adıyaman Üniversitesi’nden sağlıkta yapay zeka adımı

Akyol Medya Şirketi yönetiminden domain ve patent açıklaması

Çermik Fen Lisesinde TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı açıldı

Cizre’de kaçak kablo patlamaya neden oldu

Yenişehir’de 11 bin öğrenciye tablet desteği

Dicle Elektrik Ramazan ayı için önlemlerini aldı

TÜBİTAK Projeleri Batman’da yarışıyor

DBB sporcuları, Avrupa ve Dünya Şampiyonası’nda

Vali Çeber’den Gaziantep FK’ya moral ziyareti

1.Etap Türkiye Şampiyonları Belli Oldu

Minikler Tatami Sporlarında Fırtına Gibi Esti

Gaziantep Kolej Vakfı öğrencileri başarıdan başarıya koşuyor

Gaziantep ALG Spor, 1207 Antalyaspor’u 1-0 mağlup etti

Şahinbey Ampute deplasmandan galibiyetle döndü: 5-1

DBB’nin başarılı sporcuları madalya kazandı

Muaythai elemeleri Besni’de yapıldı

Şahinbey Ampute deplasmandan galibiyetle döndü

Bayram Taşkın: "Bu Enkazı Ancak Güçlü Bir Hükümet Ayağa Kaldırabilir”

AK Parti Büyükşehir Adayı Sami Er’den Şire Pazarı ve Canlı Hayvan Pazarını Ziyaret Etti

31 Mart'ta Milletimizle Beraber Hep Birlikte Kazanacağız. Yada Hep Birlikte Kaybedeceğiz

“Malatyalılar Kötünün İyisine Mecbur Değil, Artık Yeniden Refah Var”

Özbey: İlçede En Büyük Sorun İşsizlik!

Bayram Taşkın: “Durmadan Yorulmadan Hizmet Edeceğiz”

Karakuş, ‘’İkinci Yüzyılda Parlayacak Bir Battalgazi İçin Geliyorum’’

Ağbaba: “Malatya’da Sosyal Belediyeciliği Herkes Hissedecek”

İyi Parti’li Adaylar Çelikhanlılar Derneğini Ziyaret Etti

Kendine Değil, Kentine Çalışan Bir Belediye Olacağız

AK Partili Taşkın: “Her Kesimle İstişare İçinde Olacağız”

Battalgazi İlçemiz Hizmet Etmek İçin Yola Çıktık

"Türkiye Bugüne Kadar Ne Çektiyse Zübük Siyasetçi Tiplerinden Çekmiştir”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Malatya Belediye Başkan Adaylarını Açıkladı

Bakan Özhaseki’den Muhalefete Tepki

ASRİAD Battalgazi’de Karakuş’u Destekleyecek

Emekliye Ek Zam Oranı Belli Oldu!

AK Parti’nin “Aday Tanıtım” Toplantısı 18 Ocak’ta

Bakan Yerlikaya, Kahramanmaraş’ta Ziyaret Ve Temaslarda Bulundu

Murat Kurum'dan İlk Açıklama:

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 30 26 1 3 48 81
2.Fenerbahçe 30 25 1 4 54 79
3.Trabzonspor 30 15 11 4 11 49
4.Beşiktaş 30 14 12 4 4 46
5.Kasımpaşa 30 12 11 7 -2 43
6.İstanbul Başakşehir 30 12 12 6 3 42
7.Rizespor 30 12 12 6 -11 42
8.Antalyaspor 30 10 9 11 2 41
9.Adana Demirspor 30 9 9 12 7 39
10.Alanyaspor 30 9 9 12 -4 39
11.Sivasspor 30 9 10 11 -7 38
12.Samsunspor 30 10 14 6 -6 36
13.Kayserispor 30 10 11 9 -7 36
14.Ankaragücü 30 7 11 12 -3 33
15.Hatayspor 30 7 11 12 -4 33
16.Konyaspor 30 7 11 12 -11 33
17.Gazişehir Gaziantep 30 8 15 7 -10 31
18.Fatih Karagümrük 30 7 14 9 -4 30
19.Pendikspor 30 7 15 8 -27 29
20.İstanbulspor 30 3 20 7 -33 13
1.Galatasaray 30 26 1 3 48 81
2.Fenerbahçe 30 25 1 4 54 79
3.Trabzonspor 30 15 11 4 11 49
4.Beşiktaş 30 14 12 4 4 46
5.Kasımpaşa 30 12 11 7 -2 43
6.İstanbul Başakşehir 30 12 12 6 3 42
7.Rizespor 30 12 12 6 -11 42
8.Antalyaspor 30 10 9 11 2 41
9.Adana Demirspor 30 9 9 12 7 39
10.Alanyaspor 30 9 9 12 -4 39
11.Sivasspor 30 9 10 11 -7 38
12.Samsunspor 30 10 14 6 -6 36
13.Kayserispor 30 10 11 9 -7 36
14.Ankaragücü 30 7 11 12 -3 33
15.Hatayspor 30 7 11 12 -4 33
16.Konyaspor 30 7 11 12 -11 33
17.Gazişehir Gaziantep 30 8 15 7 -10 31
18.Fatih Karagümrük 30 7 14 9 -4 30
19.Pendikspor 30 7 15 8 -27 29
20.İstanbulspor 30 3 20 7 -33 13