Tarih: 02.02.2026 20:12

Hava Lojmanları Kavşağı’nda Can Pazarı: İki Araç Çarpıştı, 5 Yaralı

Facebook Twitter Linked-in

Malatya'da sık sık kazalarla gündeme gelen Hava Lojmanları Kavşağı'nda bir trafik kazası daha yaşandı. İki otomobilin çarpıştığı kazada 5 kişi yaralanırken, çevredeki esnaf ve vatandaşlar kavşakta yeterli önlem alınmamasına tepki gösterdi.

Kaza, saat 15.20 sıralarında Malatya-Ankara karayolu üzerinde bulunan Hava Lojmanları Kavşağı'nda meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, S.A. yönetimindeki 34 TG 7111 plakalı otomobil ile T.Y. idaresindeki 06 FY 9351 plakalı otomobil kavşakta çarpıştı. Çarpışmanın şiddetiyle araçlarda bulunan T.Y., Z.S., R.S., Z.S. ve M.E.Y. yaralandı.

 

Kazayı gören çevredeki vatandaşlar durumu hemen 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi. Olay yerine kısa sürede polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralılara ilk müdahale kaza yerinde yapılırken, daha sonra ambulanslarla Malatya'daki çeşitli hastanelere kaldırıldıkları öğrenildi. Yaralıların hayati tehlikelerinin bulunmadığı belirtildi.

Kaza sonrası kavşakta trafik akışı bir süre kontrollü olarak sağlandı. Hasar gören araçların çekici yardımıyla yoldan kaldırılmasının ardından trafik normale döndü.

 

Öte yandan kazanın ardından bölgedeki esnaf ve vatandaşlar, Hava Lojmanları Kavşağı'nda sık sık benzer kazaların yaşandığını dile getirdi. Kavşakta yeterli trafik ışığı, uyarı levhası ve hız kesici önlemlerin bulunmadığını savunan vatandaşlar, "Neredeyse haftada bir burada kaza oluyor. Sürekli ambulans, polis görüyoruz. Daha kaç kişinin yaralanması gerekiyor? Bunun önlemini kim alacak?" sözleriyle yetkililere tepki gösterdi.

 

Polis ekipleri kazayla ilgili inceleme başlatırken, vatandaşlar kavşakta kalıcı trafik düzenlemesi yapılmasını talep etti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —