Tarih: 19.04.2018 19:08

7. Malatya Anadolu Kitap Fuarı 28 Nisan-6 Mayıs Tarihinde Kapılarını Açıyor

Facebook Twitter Linked-in

Konuyla ilgili istişare toplantısı düzenlendi. Bu yıl 7'incisi düzenlenecek olan Malatya Anadolu Kitap ve Kültür Fuarı öncesi istişare toplantısı yapıldı. Bir otelde gerçekleşen toplantıya Vali Ali Kaban Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Kültür A.Ş. Genel Müdürü Sabri Akın, İl Milli eğitim Müdürü Ali Tatlı ve basın mensupları katıldı. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, fuarı sadece kitap fuarı olarak algılamadıklarını belirterek, 'Malatya Kitap ve Kültür Fuarı gerçekten 9 gün süren çok önemli bir kültür haftasına dönüşüyor. Dolayısıyla bugüne kadar düzenlemiş olduğumuz fuarlarda her geçen yıl bir öncekinden daha kapsamlı daha katılımcı ve daha fazla ziyaret edilen kitap fuarlarını gerçekleştirdik. Buna destek sağlayan başta Sayın Valim, Milli Eğitim Müdürlüğümüz, tüm basın camiamız, tüm sivil toplum kuruluşlarımıza yürekten teşekkür ediyorum. Ve gelmiş olduğu noktaya baktığımızda kitap fuarının Türkiye’de gerçekten en iddialı kitap fuarı haline geldiğini söyleyebiliriz. Türkiye’deki en büyük 3 kitap fuarından biri Malatya Anadolu Kitap ve Kültür Fuarı oldu. Bu durum gelen konuklarımız tarafından da ifade ediliyor ve bu da bizi son derece memnun ediyor. Tabi çıtayı yüksekte tutmak için de bizde elimizden geldiği kadar geliştirmeye gayret ediyoruz” dedi. FUARA 300

'Bin’in Üzerinde Ziyaretçi Bekleniyor'

Fuara 275 yayınevinin ve 320 yazarın katılacağını da ifade eden Çakır, fuara 300 binin üzerinde ziyaretçi beklediklerini ifade etti. Çevre illerden de fuara katılım olacağını belirten Çakır, 'Rakamsal olarak baktığımız zaman da 5 bin metrekare alanda başladığımız kitap fuarımız şu anda 12 bin metrekarenin üzerine çıkacak kapasiteye geldi. Ve 25-30 yayın evine de ilgiden dolayı yer veremedik. Katılımcı yayın evi çok önemli. Şu anda 375 yayınevi katılıyor. 320 yazarımız da geleceklerini teyit ettiler. Yine çok önemli etkinliklerde var. Etkinliklerden kısaca bahsedeyim. 320 imza etkinliği düzenlenecek. Yazarlarımızla, öğrencilerimiz buluşuyor. Okullara yazarlarımızın ziyareti ilçelerde dahil olmak üzere 200’ün üzerinde yazarlarımız okullara giderek orada öğrencilerimizle buluşmuş olacak. Aynı zamanda okul-yazar buluşmasında 35 okur-yazar buluşması gerçekleşiyor. Bu süre içerisinde yine 75 konferans, söyleşi ve paneller gerçekleştirilecek. Biz yine Milli Eğitim Müdürlüğümüzün, Valiliğimizin emirlerine inşallah bu sene de 60 binin üzerinde öğrencimiz kitap fuarına gelmiş olacaklar. Bu sene 300 binin üzerinde bir ziyaretçi bekliyoruz. Bu da kitap fuarımıza Malatya’nın dışından da katılımcı olacağını gösteriyor. Daha önceki fuarlarda da çevre iller ve çevre ilçelerden aynı zamanda çevre üniversitelerden ciddi bir katılım sağlanıyor' dedi.

'Ah Kudüs Teması'

 Bu yılki teması Ah Kudüs olmasını ayrı bir önem olduğunu vurgulayan Vali Ali Kaban, 'Temamız çok ilginç 'Ah Kudüs' burada bir hasret var. 400 yıl boyunca yönettiğimiz topraklara yönelik bir hasret var. O 400 yıl içerisinde sağlanmış olan barış içinde birlikte yaşama ukdesine bir hasret var ve artık bir işgal altında olan ve sadece bir basit bir ideolojinin devamcısı olarak sürdürülmek istenen bugün ki değeri küçültülmüş, oysaki 3 dinin kutsalı olan ve 3 dinin o kutsalına değer olarak artık devam ettirilmesi gereken bir hasret var. o anlamda Kudüs hiç kimsenin insafına bırakılacak bir mekan değil. Orası bütün kutsal dinlerin merkezi, mekânı! Ona da hasretle yapılmış ir çalışma bu. Halkımızın kitaba ve öğrenmeye olan ilgisini saygıyla anarak, bu kitap fuarı çalışmasının başarıyla sürdüren arkadaşlarımızı da kutluyorum” dedi. Toplantı verilen yemeğin ardından son buldu.





Orjinal Habere Git
— HABER SONU —