-
BIST 100
16203,77%0,06
-
DOLAR
44,10% 0,07
-
EURO
51,11% 0,15
-
GRAM ALTIN
7348,78% 0,18
-
Ç. ALTIN
11826,62% 0,00
Avusturya'dan Malatya’daki Kayısı Üreticilerine 12 Bin Adet Fidan Desteği
Avusturya merkezli Rahma Austria Derneği, zirai don felaketinin ardından Malatya’nın 12 ilçesinde çiftçilere 12 bin kayısı fidanı dağıtarak üreticilere moral ve destek sağladı.
Avusturya merkezli Rahma Austria Derneği, zirai don felaketinin ardından Malatya’nın 12 ilçesinde çiftçilere 12 bin kayısı fidanı dağıtarak üreticilere moral ve destek sağladı.
2025 yılının Nisan ayında etkili olan ani sıcaklık düşüşü ve zirai don, Türkiye’nin kayısı başkenti Malatya’da büyük hasara yol açtı. Birçok ilçede kayısı bahçeleri ciddi zarar görürken, özellikle küçük ve orta ölçekli üreticiler ekonomik açıdan zor bir döneme girdi.
Bölgeden gelen yardım çağrıları üzerine Rahma Austria İnsani Yardım Derneği, Avusturya’da başlattığı yardım kampanyasıyla Malatyalı çiftçilere destek sağladı. Kampanya kapsamında temin edilen 12 bin kayısı fidanı, 12 ilçede üreticilere teslim edildi. Dağıtımlar, Avusturya’dan gelen gönüllüler ve yerel ekiplerin ortak çalışmasıyla gerçekleştirildi.
Fidanlarını teslim alan çiftçiler, don felaketinin ardından verilen desteğin kendileri için önemli bir moral kaynağı olduğunu dile getirdi.

Programlara İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri de katıldı. Yetkililer, iş birliğinin önemine dikkat çekerek, “Bölge tarımının yeniden ayağa kalkması için bu tür destekler büyük değer taşıyor. Çiftçilerimizin yanında olan her kuruluşa teşekkür ediyoruz” açıklamasında bulundu.
Rahma Austria temsilcileri ise amaçlarının yalnızca fidan dağıtmak değil, üreticilerin yeniden üretim motivasyonu kazanmasına katkı sunmak olduğunu vurguladı. Dernek yetkilileri, “Zirai don sonrası birçok üreticimiz umutlarını kaybetti. Bu destekle hem ekonomik hem psikolojik anlamda yanlarında olduğumuzu göstermek istiyoruz. Küçük üreticilerin ayakta kalması, bölge ekonomisi ve doğal üretimin devamlılığı için kritik öneme sahip” dedi.

Fidan dağıtımının yanı sıra gönüllüler, çiftçilere doğru dikim teknikleri ve fidan bakım süreçleri hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Program, benzer desteklerin ilerleyen yıllarda da sürdürülebileceği mesajıyla tamamlandı.

Malatya’daki üreticiler, dayanışma örneğinin bölgenin yeniden toparlanmasında önemli rol oynayacağını belirterek Rahma Austria’ya teşekkür etti.

İzmir’de Çöpe Atılan APP Plakalar Dikkat Çekti
Malatya'da Çatı Yangını
Malatya Meslek Lisesinin Yeniden İnşası İçin İmzalar Atıldı
Bitlis’te Yolcu Otobüsünde 4 Kilo Skunk Ele Geçirildi
Destici Malatya’da Konuştu: Göç Eden Nüfus Geri Kazandırılmalı
İstanbul'da 2 Katlı İş Yerinde Çıkan Yangın Söndürüldü
Türkiye Genç Seçmen Endeksi Hayata Geçiyor
Malatya'da İki Otomobil Çarpıştı: 3 Yaralı
BBP Genel Başkanı Mustafa Destici’den Başkan Taşkın’a Ziyaret
O Vali Yardımcısı Görevden Uzaklaştırıldı
Türkiye Nükleer Enerji Vizyonunu Paris’te Anlattı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski İle Görüştü
Eskişehir’de Oto Hırsızlığı Operasyonu: 11 Gözaltı
İngiliz Savaş Gemisi Doğu Akdeniz'e Doğru Yola Çıktı
Dışişleri Bakanı Fidan, İranlı Mevkidaşı Arakçi İle Görüştü
Mardin’de Sopalı Kavga Kamerada: 1 Yaralı
'Kutsal Emanetler Ve Vakıf Eserleri Sergisi' Malatya'da İlk Defa Açıldı
Malatya'da Görevli Polis Memuru Kalbine Yenik Düştü
Dünya Kadınlar Günü Programında Uluslararası Katılım
Battalgazi’de Yol Çalışmaları Sürüyor
Duruşma Görüntülerini Paylaşanlar Hakkında Soruşturma
Antalya'da Göçmen Botunda Facia: 14 Ölü
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Türkiye, Savaşın Etkili Olduğu Bölgelerde Teyakkuzda
Niğde'de Doğal Gaz Patlamasında Yaralı Sayısı 16'ya Yükseldi
Çat Belediyesi’nden Kurtuluş Yıldönümünde Anlamlı İftar Programı
Kick Boksta Madalya Yağmuru
Türkiye, KKTC'ye 6 Adet F-16 Konuşlandıracak
Orta Doğu'da Devam Eden Riskler Nedeniyle Uçuş İptalleri Uzatıldı
Malatya Çarşı Merkezinde Altyapı Tamamlandı, Asfalt Çalışmaları Başladı
Malatya'da Babasını Öldüren Genç Gözaltına Alındı
Yükleniyor






