Tarih: 07.11.2018 18:03

Banazı Korosu Konsere Hazırlanıyor VİDEOLU HABER

Facebook Twitter Linked-in

Diğer konserlerimizi de; Malatya ilçelerinde yapacağız en önemlisi de bire bir gittiğimiz ilçeye ait olan türküleri ağırlık vererek oradaki vatandaşlarımıza güzel bir konser vereceğiz. Bu vereceğimiz konserde çok güzel sanatçı arkadaşlarınızın ve usta sanatçılarımızın talebeleri olacak ve Malatya’nın ses sanatçısı, şöyle bir zamanlar; Malatya türkülerini söyleyen rahmetli Hakkı Coşkunun oğlu Abdurrahman coşkun ve onun torunu olan müzik öğretmeni Sencer coşkun gibi sanatçı dostlarımızın yanımızda olması bizleri daha çok mutlu ediyor ayrıca  baba dan oğula oğuldan toruna bir köprü kurmuş olacağız.

Bir Yıl İçinde Üç Defa Konser Verdik

Yalçınkaya: Biz bu banaz korusunu bir yıldır kurduk ve bir yıl içinde üç defa konser düzenledik çok güzel ilgi gördük. Buda bizim için onur verici bir durum. Bizim bu derneği kurma amacımız Türk Musikisi dersleri alınmasıdır. Amacının Türk Sanat Müziği'ni genç nesillere sevdirmek olduğunu söyleyen Yalçınkaya, geçmişte en çok dinlenen zirveye yerleşmiş olan eski Türk Sanat Müziği şarkılarını günümüzün modern müzik alt yapısıyla yeniden seslendirildiğini belirtti.

Sanat Müziği'nin Popüler Müziğe Karşı Yıllardır Dik Durmasını Neye Bağlıyorsunuz?

Sanat Müziği'nin popüler müziğe karşı dik duruşu bahsettiğim üzere yüzyıllar boyu süre gelen kültürümüze ağırlığını koymuş kemikleşmiş bir yapıya sahip olmasındandır. Kolay kolay silinmeyecektir. 

Gençlere Neler Tavsiye Edersiniz?

Gençlik bizler için çok önemli, onlar geleceğimizin teminatı. Müziğin içinde olmaları müzikle yaşamaları onlara pozitif kazançlar sağlayacak. Kötü alışkanlıklardan uzakta tutacak. Duygu ve sevgi yükleyecek, hayata pozitif bakmalarına yardımcı olacaktır. O açıdan hizmetimizle hep onların da yanında olmalı  gençliği ihmal etmemeliyiz dedi.

HABER:malatyagundemozel



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —