Tarih: 11.05.2018 17:27

Başkan Geçen’den Anneler Günü Mesajı

Facebook Twitter Linked-in

Anneler Günü nedeniyle yayınladığı mesajında insan hayatında anne olmak kadar yüce bir onur, bir anneye sahip olmak kadar büyük bir zenginliğin olamayacağını belirtti. Bir insan için hayatın adeta anne ile başladığını vurgulayan Başkan Geçen, annenin şefkat, sevgi ve huzur pınarı olduğunu ifade etti.

Sağlıklı bir toplum için sağlıklı çocuk ve gençlerin yetişmesinin aile ortamında başladığını vurgulayan Geçen, mesajında  şu ifadelere yer verdi:

''Varlığıyla hayata anlam katan, şefkat dolu yüreğiyle çocuklarına yol gösteren annelerimizin hakkı hiçbir şekilde ödenemez. Anne sevgisi, sevgilerin en büyüğü, en değerlisidir. En kıymetli varlığımız, baş tacımız annelerimizin tek beklentisi ise sevgi ve vefadır. Onları mutlu etmek, emeklerinin boşa gitmediğini göstermek, gurur duyacakları evlat olmak, annelerimiz için en büyük armağandır.

Sevgi, Allah’ın insanlara verdiği en büyük nimetlerden biridir. İnsan çoğu zaman ruhunun derinliklerinde hissettiği bu sevgisini, gerektiği gibi kullanamayabilir. Sevdiğini üzer, onu rahatsız eder, eleştirir yada terkeder. Fakat annenin evladına olan sevgisi bütün bunların dışındadır. Onun sevgisi bedenini asla terketmez, kendi kırılsa, evladını kırmaz, kendi aç ve açıkta kalsa bile, evladının ayağına küçük bir dikenin zarar vermesini istemez. çünkü o anne sevgisidir. Çünkü Allah, dünyadaki sevgilerin en yücesini ona vermiştir. Üstelik bu sevginin hiçbir kuralı, hesabını yaptığı hiçbir menfaati yoktur.

Bizlere daima doğruluk ve güzelliklerden yana yol gösteren annelerin her gün hatırlanması gerekiyor. Annelik yeri doldurulamayan, değeri hiçbir şeyle ölçülemeyen en yüce duygulardan birisidir. Annelerimiz hayatımızın her anında hatırlamalı, onlara hak ettikleri değeri göstermeliyiz. ''Gece gündüz demeden sadece evlatları için çırpınan, bizlere her zaman destek olan annelerimizin haklarını ödeyemeyiz. Allah, onların içlerine muhteşem bir sevgi, tarifi mümkün olmayan bir şefkat vermiştir. Ana karşılıksız sevendir, ana yüreği en büyük olan varlıktır.'' Annelerimizi sadece anneler gününde değil yaşamın her anında onları saygı, sevgi ve şefkatle kucaklamalıyız. Başta şehit ve gazi anneleri olmak üzere bütün Annelerin Anneler Günü kutluyor sağlık mutluluk ve huzurlu günler diliyorum' ifadelerine yer verdi. 



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —