-
BIST 100
16316,45%0,76
-
DOLAR
44,11% 0,07
-
EURO
51,04% 0,03
-
GRAM ALTIN
7350,74% 0,20
-
Ç. ALTIN
11804,41% -0,19
Başkan Karademir’den Hekimhan İçin “Maden Stratejisi” Vurgusu
Hekimhan’da muhtarlar, yerel yöneticiler ve bölge temsilcileriyle bir dizi temaslarda bulunan Malatya Girişimci İş İnsanları Derneği Başkanı Salih Karademir, ilçenin Malatya için taşıdığı stratejik öneme dikkat çekerek, özellikle
Hekimhan’da muhtarlar, yerel yöneticiler ve bölge temsilcileriyle bir dizi temaslarda bulunan Malatya Girişimci İş İnsanları Derneği Başkanı Salih Karademir, ilçenin Malatya için taşıdığı stratejik öneme dikkat çekerek, özellikle maden rezervlerinin ilçe ekonomisinin geleceği açısından kritik değer taşıdığını belirtti.

Heyetin ilk durağı Hekimhan Muhtarlar Derneği oldu. Karademir, Dernek Başkanı Mustafa Tunç ve yönetimine misafirperverlikleri için teşekkür ederek, toplantıda muhtarların sahadan aktardığı talepler, deprem sonrası devam eden altyapı çalışmaları ve ilçe genelindeki öncelikli ihtiyaçların masaya yatırıldığını ifade etti. Özellikle kanalizasyon, baskı hatları ve köy içi altyapı sorunlarının çözümü noktasında koordineli çalışma mesajı verildi.
Karademir, Hekimhan’ın yetiştirdiği siyasetçi, akademisyen, mühendis, doktor ve iş insanlarıyla bölgenin en nitelikli ilçelerinden biri olduğunu belirterek, madenlerin yerinde işlenmesinin ilçe ve Malatya ekonomisine ciddi katkı sağlayacağını kaydetti. İlçeye organize sanayi bölgesi kazandırılması gerektiğini vurgulayan Karademir, “Madenlerin katma değeri bu topraklarda kalmalı” dedi.

Ziyaretler kapsamında Hekimhan Belediye Başkanı Şerif Yıldırım ile gerçekleştirilen görüşmede, ilçedeki maden projelerinin gecikmesinin istihdam ve ekonomik canlılık açısından olumsuz etkiler doğurduğu belirtildi. Karademir, madenlerin işlenerek ekonomiye kazandırılması konusunda daha fazla adım atılması gerektiğini söyledi.
Karademir ayrıca, MAGİNDER ile Hekimhan Muhtarlar Derneği arasında kardeş dernek protokolü oluşturulması konusunda mutabakata varıldığını, yakın zamanda resmi imzanın atılacağını ifade etti.
Kaymakamlık Ziyareti de Gerçekleşti


Heyet son olarak Hekimhan Kaymakamı Muhammed Fatih Günlü’yü ziyaret etti. Ziyarette, ilçenin kamu hizmetleri, yürütülen projeler ve ekonomik kapasitesinin güçlendirilmesine yönelik başlıklar değerlendirildi. Kaymakam Günlü, ilçe kalkınmasını destekleyecek iş birliklerine açık olduklarını belirtti.

Programın sonunda Karademir ve heyet, Hekimhan’ın hem ekonomik hem de sosyal yönden güçlenmesi için ortak çalışma zeminlerinin artırılacağını belirterek ziyaretlerini tamamladı.

Başkan Kılıç ; İstiklal Marşı Sarsılmaz İnancımızın Simgesidir.
İzmir’de Çöpe Atılan APP Plakalar Dikkat Çekti
Malatya'da Çatı Yangını
Malatya Meslek Lisesinin Yeniden İnşası İçin İmzalar Atıldı
Bitlis’te Yolcu Otobüsünde 4 Kilo Skunk Ele Geçirildi
Destici Malatya’da Konuştu: Göç Eden Nüfus Geri Kazandırılmalı
İstanbul'da 2 Katlı İş Yerinde Çıkan Yangın Söndürüldü
Türkiye Genç Seçmen Endeksi Hayata Geçiyor
Malatya'da İki Otomobil Çarpıştı: 3 Yaralı
BBP Genel Başkanı Mustafa Destici’den Başkan Taşkın’a Ziyaret
O Vali Yardımcısı Görevden Uzaklaştırıldı
Türkiye Nükleer Enerji Vizyonunu Paris’te Anlattı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski İle Görüştü
Eskişehir’de Oto Hırsızlığı Operasyonu: 11 Gözaltı
İngiliz Savaş Gemisi Doğu Akdeniz'e Doğru Yola Çıktı
Dışişleri Bakanı Fidan, İranlı Mevkidaşı Arakçi İle Görüştü
Mardin’de Sopalı Kavga Kamerada: 1 Yaralı
'Kutsal Emanetler Ve Vakıf Eserleri Sergisi' Malatya'da İlk Defa Açıldı
Malatya'da Görevli Polis Memuru Kalbine Yenik Düştü
Dünya Kadınlar Günü Programında Uluslararası Katılım
Battalgazi’de Yol Çalışmaları Sürüyor
Duruşma Görüntülerini Paylaşanlar Hakkında Soruşturma
Antalya'da Göçmen Botunda Facia: 14 Ölü
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Türkiye, Savaşın Etkili Olduğu Bölgelerde Teyakkuzda
Niğde'de Doğal Gaz Patlamasında Yaralı Sayısı 16'ya Yükseldi
Çat Belediyesi’nden Kurtuluş Yıldönümünde Anlamlı İftar Programı
Kick Boksta Madalya Yağmuru
Türkiye, KKTC'ye 6 Adet F-16 Konuşlandıracak
Orta Doğu'da Devam Eden Riskler Nedeniyle Uçuş İptalleri Uzatıldı
Malatya Çarşı Merkezinde Altyapı Tamamlandı, Asfalt Çalışmaları Başladı
Yükleniyor






