Tarih: 31.07.2018 16:01

Bizim Elin Türküsüdür “ARGUVAN”

Facebook Twitter Linked-in

Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş ve Fotoğrafları hazırlayan Gürael Gökçe ve vatandaşlar katıldı. Paneller, müzik dinletileri, belgesel gösterimleri, fotoğraf sergileri, kültür kompleksi, Nazım Hikmet Heykel Açılışı ve halk konserleri ile yoğun bir program dahilinde, Malatya ve şehir dışından bir çok türkü sever vatandaşa ev sahipliği yapan Arguvan Türkü Festivali, coşku dolu anlar yaşanmasını sağladı.

Belkıs Akkale, Selçuk Balcı, Eymen, Cemal Öztaş, Şirin Üstün, Mervan Tan, Gülten Benek, Sinem Önel, Gülseven Medar, İhsan Güvercin, Veka Aler, Arslan hazreti, Cemal Altun, Abdullah Demir gibi birbirinden değerli isimlerin, Türkü severlere unutulmaz anlar yaşattığı konser programlarına, yoğun katılım sağlandı.

İnsan Hakları ve Demokrasi, Kadın ve Toplum, Özgürlük ve Barış, Birlik Beraberlik ve Kardeşlik temalarına önem verilen 13.Uluslararası Arguvan Türkü Festivali Funda Salman’ın sunumuyla renklendi.

Türkülerin dilini, birlik ve beraberliğin birleşen sesini Arguvan Nazım Hikmet Meydanı’ndan bütün dünyaya duyuran Uluslararası Türkü Festivali’ne ev sahipliği yapan Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş başta olmak üzere, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, İstanbul Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Baro Başkanı Enver Han, CHP Grup başkan Vekili Engin Altay, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Hekimhan Belediye Başkanı Aliseydi Millioğulları, İstanbul Avcılar Belediye Başkan Yardımcısı Zeynel Suma,HDP Antalya Milletvekili Kemal Bülbül, CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Güllü Tuncer, CHP Arguvan İlçe Başkanı Ulaş Çopur, Belediye Meclis Üyeleri, Mahalle Muhtarları, Dernek Başkanları, Battalgazi Belediye Başkan Yardımcısı Zafer Kırçuval, Arguvan Vakfı Başkanı Hasan Aydın katılım gösteren isimler arasında yer aldı.

Binlerce davetlinin Nazım Hikmet Meydanı’ndan tüm dünyaya ya yükselen türkü sevdasında Arguvan Belediyesi Halk Müziği Korosu da büyük beğeni kazandı.



 











Orjinal Habere Git
— HABER SONU —