Ceviz Festivali'ne Yoğun İlgi

Ceviz Festivali

Hekimhan Ceviz, Maden ve Kültür Festivali yoğun coşkuyla başladı. Festivalin ilk gününeHekimhanlılar büyük ilgi gösterdi.

Hekimhan Belediyesi tarafından bu yıl 8.si düzenlenen Hekimhan Ceviz, Maden ve Kültür Festivali Sakarya Ortaokulu bahçesinde düzenlendi.

Festival coşkusu yaşayan Hekimhanlılar festivalde doyasıya eğlendi. Festivalin açılış konuşmasını yapan Hekimhan Belediye başkanı Turan Karadağ, festivallerin yurdun dört bir tarafından ve yurt dışından gelen insanların kaynaştığı, hasret giderdiği önemli organizasyonlar olduğunu söyledi. Hekimhan’ın turizm potansiyelini artırmak, ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtımını yapabilmek amacıyla ilki 2009 yılında düzenlenen Hekimhan Ceviz, Maden ve Kültür Festivali ile Hekimhan’ın ulusal ve uluslararası platformda tanıtılmasın amaçlandığını belirten Başkan Karadağ, 'Her yıl daha geniş katılımlarla gerçekleşen Hekimhan Ceviz, Maden ve Kültür Festivali ile birlikte Hekimhan önemli bir turizm girdisine sahip olmaktadır. Ancak daha da önemlisi bu tür etkinlikler ile Hekimhanlı hemşehrilerimiz kısa bir sürede olsa bir araya gelerek birlik ve beraberliğin hazzını yaşıyorlar. Hem memleket hem de eş dost hasreti gideriyorlar. Sonuç olarak Festivaller barışa, dostluğa kardeşliğe, kültüre, ekonomik ve toplumsal gelişmeye önemli katkılar sağlarlar. Hekimhanımızın daha çok gelişmesi, tarihi ve coğrafi tanıtımının yapılmasının yanı sıra sosyal yaşama sağladığı önemli katkılar nedeniyle tertiplenen bu organizasyonun daha geniş katılımlı olması ve daha büyük Fayda sağlaması temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

“Hekimhan Ceviz, Maden ve Kültür Festivali”nin İlk Günü’nde düzenlenen programda sahne alan Hekimhan’ın gür sesi Adnan Çakır, Halk Müziğinin gözde sanatçıları, Fatma Şahin ve Cemal Öztaş Hekimhanlıları coşturdular.“Hekimhan Ceviz, Maden ve Kültür Festivalinde son olarak sahne alan Yıldız Doğan halkı sahne önüne indirmesini bildi. Saatlerce halaylar çeken Hekimhanlıların festival coşkusu havai fişek gösterisiyle sonlandı.

'HEKİMHANLILAR FESTİVALE YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ'

 

Festivalin ikinci günde çoşkuyla devam etti

Festivalin açılış konuşmasını yapan Hekimhan Belediye Başkan Turan Karadağ “Bildiğiniz gibi Hekimhan, Malatya yüz ölçümünün 6’da 1’ini kapsamaktadır. Yani Malatya’nın yüz ölçümü 12.313 km² Hekimhan’ın yüzölçümü 1.898 km² dir. 65 mahalle 109 mezramıza hizmet etmekteyiz. Yeşilköy Mahallemizden, Yukarı Saz mahallemize, Aksütlü’den Karapınar’a Ballıkaya Çeki Mezramızdan, Güçlü Mişevge’ye kadar, bugün burada sizleri ağırlamak benim için büyük bir onurdur.

Festivaller, yurdun dört bir tarafından ve yurtdışından gelen insanların kaynaştığı, hasret giderdiği ve yapılan etkinliklerle dostlukların pekiştirildiği önemli organizasyonlardır.

Hekimhan'ın turizm potansiyelini artırmak, ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtımını yapabilmek amacıyla ilki 2009 yılında düzenlenen Hekimhan Ceviz, Maden ve Kültür Festivali, üstün başarılar elde edilmesi, sosyal ve kültürel etkinliklerin tümünün bir arada başarılı organizasyonlarla halka sunulması Hekimhan'ın ulusal ve uluslararası platformda tanıtılmasına yol açmıştır. Her yıl daha geniş katılımlarla gerçekleşen Hekimhan Ceviz, Maden ve Kültür Festivali ile birlikte Hekimhan önemli bir turizm girdisine sahip olmaktadır.Ancak daha da önemlisi bu tür etkinlikler ile Hekimhanlı hemşerilerimiz kısa bir sürede olsa bir araya gelerek birlik ve beraberliğin hazzını yaşıyorlar. Hem memleket hem de eş dost hasreti gideriyorlar ifadelerini kullan Hekimhan Belediye Başkanı Turan Karadağ ' Hekimhan'ımızın daha çok gelişmesi, tarihi ve coğrafi tanıtımının yapılmasının yanı sıra sosyal yaşama sağladığı önemli katkılar nedeniyle tertiplenen bu organizasyonun daha geniş katılımlı olması ve daha büyük yararlar sağlaması temennisiyle,Hekimhan, hem Malatya'a hem Türkiye'ye örnektir. Burada barış var, sevgi var, dostluk var. Kamu görevlileriyle yerel yönetimlerin el ele kol kola birlikte çalışıyorlar. Bu örnek bir tablo oluşturuyor. Bu güne kadar gerçekleşen bütün festivallerimizde emeği geçen Başta eski Kaymakamımız Ramazan Fani’ye, eski belediye başkanlarımız Vahit Mutlu’ya, Sait Özoğluna ve Aliseydi Millioğulları’na ve tüm çalışanlara, teşekkür eder, şükranlarımı sunarım. 8. Hekimhan Ceviz, Maden ve Kültür Festivali Hekimhan’ımıza hayırlı uğurlu olsun şeklinde konuştu.

'BAŞKAN KARADAĞ'IN ALDIĞI  SONDAJ MAKİNESİ  BELEDİYE'HİBE ETTİ'

Festivalin ikinci günü Hekimhan Belediye Başkanı Turan Karadağ’ın aldığı sondaj makinesi belediyeye hibe edildi ve Hekimhan Belediyesi tarafından yapılan Zurbahan Oteli açılışını gerçekleşti. Açılışı CHP Genel Başkan yardımcıları Veli Ağbaba, Onursal Adıgüzel ve Oğuz Kaan Salıcı, MHP Malatya Milletvekili Mehmet Celal Fendoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, İlçe Kaymakamı Ahmet Özdemir, İstanbul Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, İstanbul Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılıştan sonra festival cirit gösterileri ile devam etti.Daha sonra festival alanına geçildi.

 Açılış Konuşması gerçekleştiren Cumhuriyet Halk Partisi  CHP Genel Başkan yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba Kardeş belediye projesinden bahsettikten sonra, Hekimhan Belediyesinin kardeş belediyesi olan Beşiktaş belediye başkanı Rıza Akpolat’ı sahneye davet etti. Hekimhan’a yeni bir kardeş belediye eklemesi gerektiğini belirten Ağbaba, daha sonra Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı’nıda sahneye davet ederek Hekimhan’ın artık bir kardeş belediyesi daha oldu. Hekimhanlılara hayırlı olsun temennisinde bulundu.

Daha sonra Festivale CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Malatya Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Battal Gazi Belediye Başkanı Osman Güder, Doğanşehir Belediye Başkanı Vahap Küçük ve Ankara Çankaya Belediye Meclis üyesi Hasan Alıcı katıldı.

Konuşmalardan sonra Aspuzu Gençlik Spor klubü Halk oyunları ekibi Hekimhan yöresine ait oyunlarını sergiledikten sonra, Serpil Sarı ve Mustafa Özarslan ile gurup Çığın konserleriyle coşan vatandaşlar, doyasıya eğlenerek halaylar çektiler.Hekimhan merkezde yapılan ve iki gün süren

 15 bin kişinin katıldığı Festival 13 -14  Temmuz'da başlayan festival  Birçok etkinliğe yer veren, katılımcıları doyasıya eğlendiren festival, herkesin diline dolandı.Hekimhan Ceviz, Maden ve Kültür Festivali’ büyük bir coşkuyla sona erdi.

Haber:malatyagundemozel.com

















 

 


SONDAKİAK: Karabağ’da Yakıt Deposunda Patlama: Ölü Ve Yaralılar Var

Somali’de Bomba Yüklü Kamyon Patladı: 13 Ölü, 40 Yaralı

Fransa'daki Gösterilerin 4. Gecesinde Gözaltı Sayısı Bin 311'e Yükseldi

Biden: 'Ukrayna'nın NATO'ya Katılım Süreci Kolay Olmayacak'

F-18 Savaş Uçağı Otoyola Düştü

Kazanan Kim Olursa Olsun Onunla Çalışmayı Dört Gözle Bekliyor

Rusya: 'Ukrayna, İHA'larla Kremlin'i Hedef Aldı'

Baraj Çöktü: 7 Ölü

İklim Değişikliği Eylem Planı Oluşturulması İçin Çalışmalara Başladı

Tahıl Koridoru İçin Türkiye Stratejik Öneme Sahip

SANKO Okulları bölge elemelerinde iki birincilik kazandı

TÜİK’in çocuk portalı Malatya’da öğrencilerine tanıtıldı

Diyarbakır’da teknoloji semineri düzenlendi

Dicle’de öğrenciler projelerini sergiledi

Güneydoğu’da çiftçilerin elektrik borcu 27 milyara ulaştı

Öğrenciler hazırladıkları Projeler İle bölge finallerine yükseldi

Dicle Elektrik seçim hazırlıklarını tamamladı, koordinasyon merkezi açılıyor

Mardin’de silah tasarımı ve üretimi yapan lise öğrencisinin hedefi tank ve top yapmak

Dicle Elektrik ekiplerinin zorlu mesaisi

Adıyaman Üniversitesi’nden sağlıkta yapay zeka adımı

62 yaşındaki emekli polis, pars yakın müdafaa sporuyla sağlığına kavuştu

Cihat Arslan: “İnşallah biz Çorum’u yenersek son maça kalmaz ”

Kerem Yavaş: “Kazanmak için geldiğimiz maçı kazandık”

Trendyol 1. Lig: Şanlıurfaspor: 1 - Eyüpspor: 3

Gaziantep ALG Spor, Beylerbeyi’ni 2-1 yendi

Trendyol 1. Lig: Şanlıurfaspor: 0 - Eyüpspor: 0 (Maç devam ediyor)

Siirt Özel İdare Spor küme düştü

Diyarbakır’da Fenerbahçeli taraftar, Icardi’nin ’Sınır dışı’ edilmesi için polise şikayette bulundu

Yeni Malatyaspor U19 Takımı ligde kaldı

Batman Petrolspor bir yıl aradan sonra TFF 2. Lig’e yükseldi

Yeşilyurt Belediye Meclisi Mayıs Ayı Toplantısını Yaptı

Trafik Kurallarına Uyulması Noktasında Bilinçli Bireyler Yetiştirmeliyiz

Başkan Er: Malatya’mızı Eski Günlerinden Daha Güzel Günlere Getireceğiz

Başkan Sadıkoğlu: “Esnafımız 21 Metrekareye Terk Edilmiş Durumda”

Başkan Er’den: ‘1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’ Mesajı

Başkan Yalçın’dan: ‘1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’ Mesajı

Başkan Taşkın’dan 1 Mayıs Mesajı

Başkan Geçit’ten 1 Mayıs Emek Ve Dayanışma Mesajı

Malatya'da Deprem 3,9 İle Sallandık

Geçit: “Temiz Ve Güzel Bir Yeşilyurt İçin 7/24 Görev Başındayız”

Siverek'te Karar Açıklandı ! Belediye Başkanı Belli Oldu!

AK Partili Taşkın: “Her Kesimle İstişare İçinde Olacağız”

Battalgazi İlçemiz Hizmet Etmek İçin Yola Çıktık

"Türkiye Bugüne Kadar Ne Çektiyse Zübük Siyasetçi Tiplerinden Çekmiştir”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Malatya Belediye Başkan Adaylarını Açıkladı

Bakan Özhaseki’den Muhalefete Tepki

ASRİAD Battalgazi’de Karakuş’u Destekleyecek

Emekliye Ek Zam Oranı Belli Oldu!

AK Parti’nin “Aday Tanıtım” Toplantısı 18 Ocak’ta

Bakan Yerlikaya, Kahramanmaraş’ta Ziyaret Ve Temaslarda Bulundu

Yeşilyurt Belediye Meclisi Mayıs Ayı Toplantısını Yaptı

Kıdemli Başçavuş Mustafa Yaşar Şehit Oldu!

Trafik Kurallarına Uyulması Noktasında Bilinçli Bireyler Yetiştirmeliyiz

Başkan Er: Malatya’mızı Eski Günlerinden Daha Güzel Günlere Getireceğiz

Başkan Sadıkoğlu: “Esnafımız 21 Metrekareye Terk Edilmiş Durumda”

Sel suları mahallede paniğe neden oldu

Pençe-Kilit Bölgesinde Bir Asker Şehit Oldu!

Aksaçlılar’dan İyi Parti Ziyareti...

Kudüs’te öldürülen Şanlıurfalı imam için gıyabi cenaze namazı kılındı

Diyarbakır’da kaybolan çocuk 6 saat sonra bulundu

Sağanak yağış parkın istinat duvarının çökmesine neden oldu

Motosiklet ile otomobilin çarpışma anı kameralara yansıdı

Kontrolden çıkan kamyon ortalığı savaş alanına çevirdi

Şanlıurfa’dan çalınan motosiklet Çelikhan’da bulundu

Şahinbey Belediyesi 1 Mayıs’ı coşkuyla kutladı

Haliliye’de kadınlar sertifika alıp iş hayatına atılıyor

Adıyaman’da şiddetli yağmurda sokaklar göle döndü

Havalandırma boşluğunda doğum yapan anne kedi ve 3 yavrusu kurtarıldı

Kuşların şarkısında renkler temalı resim sergisi

Milletvekili Ölmeztoprak, “Şehrimizi hep birlikte ayağa kaldıracağız”

Malatya’da 1 Mayıs kutlandı

Göğüs hastalıkları uzmanı Mardin’deki toz taşınımına karşı uyardı

Zor şartlarda çalışan çiftçiler, 1 Mayıs’ta tarlalarını boş bırakmadı

DAİMFED Malatya Şube Başkanlığına Kadircan Esen getirildi

Yılmaz, işçinin bayram coşkusuna ortak oldu

KALDER’den GSO’ya Yeşil Dönüşüm Ödülü

Gaziantep’te astsubayın öldüğü midibüs kazası kamerada

Toplu taşıma araçlarında klima denetimi

Diyarbakır’da Öz-Sağlık Sendikası 1 Mayıs’ı kutladı

Çermik’te çocuklar için Kur-an’ı Kerim’e geçme programı düzenlendi

Yükleniyor