Tarih: 22.09.2017 19:24

Chp'de Büyük Buluşma

Facebook Twitter Linked-in

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP Genel Başkan Yardımcıları Veli Ağbaba ve Aykut Erdoğdu, CHP İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke, bugünkentte ki bir otelde Malatya parti il teşkilatı tarafından düzenlenen ‘Parti Emektarları’ toplantısına katıldı. Toplantıda konuşan CHP Grup Başkanvekili Özel, “Ben eczacıyım, siyasete atılana kadar en bulaşıcı hastalık nezleydi. Siyasete atılınca öğrenim ki nezleden de bulaşıcı bir hastalık var o da umutsuzluk. Ülke açısından zor günlerden geçiyoruz. Çıraklık, kalfalık, ustalık dönemlerinde şimdi bir telaşla cumhuriyetin bütün kazanımlarını topyekûn yıpratma, cumhuriyetle hesaplaşma ve hedefledikleri dönüşümü bir an önce gerçekleştirmek için saldırıya geçmiş durumdalar. Hedef 2023 diye bir şey kalmadı çünkü 2019 seçimleri, referandumu bir genel seçime çevirerek kazanmaya çalıştılar ve karşılarında büyük bir güç gördüler. En az kendileri kadar güçlü bir yüzde 50’nin var olduğunu ve bu yüzde 50’nin her geçen gün kendilerinden biraz daha inançlı bir görüntü sergilediğini gördüler. Önce ‘yüzde 70’e 30 kazanırız’ diyorlardı. Toplayınca da rakamları neredeyse bu çıkıyordu. İki parti birleştiler, toplamları 67’ydi, 50 artı 1’i mühürsüz oylarla, şaibeyle, hileyle, desiseyle sağladılar. Ama karşılarında bir şey gördüler ‘bunlar bir daha bir araya gelemez’ dedikleri o hayırcılar, bu sorunu sorulamaz hale getirdi. Bu sorunun üzerinden Kemal Kılıçdaroğlu 432 kilometre yol yürüdü, ‘Adalet Yürüşü’nü gerçekleştirdi” dedi.

 

“2019’U BEKLEMEDEN TARİH YAZACAĞIZ”



CHP İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke ise daha umutlu bir hikâye yazacaklarını ‘parti emektarları’ toplantısına katılanların varlığıyla teyit ettiklerini söyledi. Böke, ülkenin her karış toprağına âşık olduklarını ifade ederek, “Türkiye’ye heyecan duyan Malatya’ya da heyecan duyuyor. Veli Ağbaba’nın Türkiye, adalet, özgürlük, eşitlik için verdiği mücadele, esasında Malatya’ya duyduğu sevginin Türkiye’ye taşınmış hali. Biz eğer işte bunu kendi toprağına duyduğu sevgiyi ve saygıyı bütün Türkiye heyecanıyla yaşatabilecek insanları bir araya getirebilirsek, o zaman zaten aydınlık ve özgür Türkiye’yi bugünden Malatya’da nasıl yaşatıyorsak, bütün Türkiye için yaşatabilir hale geleceğiz” dedi. Böke, 2019’un kendileri için yeni bir toplumsal sözleşmeyi Türkiye’de yaşatacakları milat bir tarih olacağını kaydederek, “2019’u beklemeden bugün o tarihi yazmamız gerekiyor. O tarih karşınıza bir şahıs özelinde ortaya konan siyasetin karşısına geçmenin yolu, yeni bir siyasetten geçiyor. Onun için 94 yıllık Türkiye tarihini yazmış olan bu parti, bundan sonra ortaya çıkacak olan Türkiye tarihinin de yeniden yazılımının mutlaka öncüsü olmak zorunda” diye konuştu.

“TÜRKİYE’DE BİR MORAL BOZUKLUĞU VAR”



CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu da Türkiye’de bir moral bozukluğu olduğunu kaydederek, şöyle konuştu, “Türkiye’deki moral bozukluğu bu düzenin kalıcı olacağı için değil, Türkiye’deki moral bozukluğu hepimizin kaybettiği fırsatlar adına ve bu siyasal hareketin vatanımıza ve milletinize verdiği zararlar adına. Bütün kritik tesislerimiz yabancılara satılmış, bizim çocuklarımız ve torunlarımız yabancıların asgari ücretle işçisi, moral bozukluğu. Bir tane komşumuz yok.”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ise “Amaçları 1923’ün rövanşını almak. 1923 Kurtuluş Savaşı kime karşı yapılmıştı? Bu ülkeyi işgal eden ülkelere karşı yapılmıştı. Örgütlü bir kötülük ile Türkiye’yi geriye götürmeye çalışan bir hareketle karşı karşıyayız. Buna karşı hep birlikte mücadele etmeliyiz. Okullarda Atatürk kaldırılıyor, müfredat değiştiriliyor, bir taraftan tüm Türkiye imam hatipleştirilmeye çalışılıyor” dedi.

CHP’NİN 10 VEKİLİ MALATYA’DA



CHP Heyeti Toplantı sonra Kongre Kültür merkezinde partililerle bir araya geldi. Programa CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP Genel Başkan Yardımcıları Veli Ağbaba ve Aykut Erdoğdu, CHP İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke, CHP PM Üyesi Kadir Gökmen Öğüt, CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, CHP Çanakkale Milletvekili Bülent Öz, CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, CHP İlçe Belediye Başkanları, İlçe Belediye Başkanları, İl Yönetimi ve partililer katıldı. 

 



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —