Tarih: 23.08.2019 19:01

“Doğal Güzelliğin Adı Levent Vadisi”

Facebook Twitter Linked-in

Akçadağ ilçemizde bulunan ve içinde 65 milyon yıl öncesine dayanan kaya oluşumlarının yer aldığı Levent Vadisi, yerli ve yabancı turistleri bekliyor.

Malatya-Kayseri kara yolunda yer alan 28 kilometrelik vadi, bünyesinde barındırdığı jeolojik özelliklerle dünyadaki “ilginç doğal alanlar” arasında gösteriliyor.

Neolitik Çağ’dan kalma kalıntıların da bulunduğu Levent Vadisi, içerisinde jeolojik oluşumları, mağaraları, uçurumları, sarp kayalıkları bünyesinde barındırıyor.

Kara yolu üzerinde oluşu nedeniyle kolay ulaşılabilmesi ve turizme kazandırılmasının ardından şehir yaşamının stresinden uzaklaşmak isteyen doğa tutkunları soluğu her fırsatta vadide alıyor. Her mevsim ziyaretçilerine adeta ayrı bir tablo sunan Levent Vadisi, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor.

Tarihi ve farklı jeolojik yapısının yanı sıra sarp kayalıkların bulunduğu vadi, dik bir kaya bloku üzerine çelikten yapılan ve zemini cam olan seyir terasından kuş bakışı izlenebiliyor.

1400 rakımda ve vadi tabanından 240 metre yükseklikte bulunan seyir terası, yapıldığı 2012’den bu yana yoğun ilgi görüyor. Seyir terasının etrafındaki bazı mağaralar ve kaya blokları güneş enerjili sistemle aydınlatılıyor. Levent Vadisi, ziyarete açıldığından bu yana yaklaşık 2 milyon yerli ve yabancı turist tarafından ziyaret edildi.

Vadi, bu yaz mevsiminde de misafirlerine ev sahipliği yapıyor. Yeni yapılan restoranın yanı sıra 5 dönümlük otopark alanı bulunan Levent Vadisi, her geçen yıl artan ziyaretçi sayısıyla Akçadağ ve Malatya turizmine katkı sunuyor.

Haber:malatyagundemozel.com











Orjinal Habere Git
— HABER SONU —