Tarih: 02.02.2018 20:57

HABER VİDEOLU Bakan Tüfenkçi’den Mehmetçikler için Kan bağışı

Facebook Twitter Linked-in

Eski Belediye meydanında bulunan Kızılay Kan Bağış Merkezinde Malatya Valisi Ali Kaban, AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, İl Emniyet Müdürü Ömer Urhal ve AK Parti Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı ile birlikte kan bağışında bulunan Bakan Tüfenkci daha sonra gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Hakkari’nin Çukurca ilçesinde şehit düşen sözleşmeli piyade er Miraç Gürhan’ın cenazesine katılmak üzere Malatya’ya geldiklerini kaydeden Bakan Tüfenkci, “Bu topraklar için, gerek terör örgütlerinin, gerekse her türlü oyunlara karşı ülkemizi koruma adına, gerek sınırlarımız içerisinde, gerekse sınırlarımızın dışarısında, canlarını veren, şehit olan bütün şehitlerimize, bu vesile ile cenabı Allah’tan rahmet diliyoruz. Yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz, gazilerimize uzun ömürler diliyoruz. Onlar bu topraklar için kanlarını akıtırken bizler de, Milletvekillerimiz, Belediye Başkanlarımızla, teşkilatımızla beraber, özellikle farkında lığı oluşturabilme adına kan verdik. Biliyorsunuz Türk Kızılayı köklü kurumlarından birisidir. Sınır tanımadan nerede bir mazlum varsa, nerede bir mahrum varsa, nerede bir yardıma ihtiyaç duyan kimse varsa, orada Kızılay’ımız var. Dolayısıyla bu anlamı ile Kızılay’ımız yardımlarını yaparken, yandan da kan bağışçıları ile özellikle hastalarımıza şifa olmaktadır. Bu noktada bizler de Kızılay’ımıza destek olmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

 Bakan Tüfenkci, bölgenin özgürleştirildikten sonra, Türk ordusunun orada çekileceğini kaydederek, “Siviller ile terör unsurlarını ayrıştırma noktasında bir gayret gösteriyor. Baktığımız zaman, özellikle oradaki PYD’nin, PKK’nın, çocuk yaştaki insanları ailelerine baskı yaparak, çocukları kandırarak, onlara silah eğitimleri vererek, onları savaşa sürüklemelerine karşın, bizim silahlı kuvvetlerimiz, güvenlik güçlerimiz onlara şefkat elini uzatarak ilerliyor. İnşallah, neticelendiğinde de, o bölge özgürleştirildikten sonra, güvenlik tedbirlerinin aldıktan sonra, Türkiye kendi sınırlarına çekilecek, biz Suriye’nin toprak bütünlüğünden yanayız” diye konuştu.


 

Gümrük ve ticaret Bakanı Bülent  Tüfenkçi kan bağışının ardından Malatya Merkez soykan meydanında vatandaşlarla sohbetti sorunlarını dinledi

Daha sonra mısır çarşısı ve şire pazarındaki Esnaflara Türk Bayrağı dağıttı.











 

 

 



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —