Tarih: 18.04.2018 21:58

İkra Kur'an Kursu 4-6 Yaş Grubu Yıl Sonu Etkinliği (VİDEOLU HABER)

Facebook Twitter Linked-in

Malatya  Kongre ve Kültür Merkezi Konferans Salonunda düzenlenen etkinliğe İl Müftü Yardımcısı, İhsan Mesut Akbaş,Diyanetsen Malatya il Başkanı Mehmet Engin, Malatya il Vaizimiz Feyza uçar,İkra Kur'an Kursu öğretmenleri  öğrenciler ve öğrenci velileri katıldı. 

 

Progam İstiklal Marşın Okunuşu  ile Başladı.

programın açılış konuşmasını gerçekleştiren  İl Müftü Yardımcısı ihsan Mesut Akbaş  Konuşmasında  şu ifadelere yer verdi. bizim maneviyatımız nedir Kuran-ı Azim' i şandır kuranı kerim sadece mezarlıklarda  okuna diye değil Amel edile diye indi. bizlerde Amel edilsin diye çaba gösteriyoruz,  Allah  Kuran'ı  kerimde bizlere ne demiş  Kuran'da  Allah'ın kılmış olduğu mübarek şeylere hürmet gösterin benim için zemzem' de Mukaddes dır   bir Kabe benim için Mukaddestir  Kabe siyah örtü içinde ken bile benim cennetimdir imanı olmayan bir adamın bayrak sevgisi olmaz vatan sevgisi olmaz, Allah'a ve kurana inanmayan bir çocuğun gelecek temeli sağlam olmaz,peygamberimiz hadisinde ne buyurmuş, çocuklarınıza İslamı  ve kuranı öğretin- 4 yaşında 5 yaşında bu yaşta o çocukların Kuran iliklerine işler  ve büyüdüğünde eyer günah işlerse işlediği günahın farkına vararak tövbekar olur ve Allah'tan af diler buda neden çünkü küçük yaşta öğrendiği  Kuran sayesinde farkına varıp tövbekar olur ve Kuranı öğrenen insan öldüğünde kabir Sorgusu'nda  melekler ona Dokunmazlar neden çünkü bu insan ölmeden önce 'ki hayatında Kuran ile haşir neşir büyümüş ve Kuran o ölen kişinin üzerine bir kefen gibi sarılacak onu muhafaza edecek çünkü biz iman etmiş biriyiz.Kuran'a değer verirsek  Allah' ta bize değer  verir  eğer bizler Kuran'a değer vermiyorsak  Allah'ta bize değer  vermez  Ayaklar altında ezilir gideriz şeklinde konuştu.

Kur’an-ı Kerim’den ezberledikleri çeşitli surelerden örnekler okumaları ve skeçlerle devam etti. Çocukların sergiledikleri gösteriler izleyiciler tarafından, ilgi ve beğeni ile takdir edildi. gösterisi ardından program sona erdi.









 



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —