Tarih: 14.10.2018 13:03

İstanbul’da Hekimhan Rüzgârı Esti

Facebook Twitter Linked-in

Malatya Valiliği ve Malatya Büyükşehir Belediyesi organizasyonunda, Battalgazi Belediyesi ,Yeşilyurt Belediyesi ve İlçe Belediyeler, Malatya’daki tüm kamu kurum ve kuruluş, oda ve sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla 10 Ekim’de İstanbul Yeni kapı’da başlayan Malatya Tanıtım Günleri etkinliği 14 Ekim Pazar günü akşamına kadar açık kalacak.



 

Hekimhan En Önemli Sanayi Bölgesi Olmayı Hakediyor”

Hekimhan Belediye Başkanı Aliseydi  Millioğulları yaptığı açıklamada; “Hekimhan Demir Madeni ile birlikte yükselen önemli Sanayi vasıflarına, madde ile manayı en iyi şekilde mezcetme kapasitesine sahip önemli bir merkez konumundadır. Modernle klasiğin, eski ile yeninin, sanayi ile tarımın, tarihle kültürün, sanatla turizmin harmanlandığı, İpekyolu üzerine kurulmuş efsane bir ilçedir. Hekimhan, İnanç ve kültürlerin toprağında doğduğu, medeniyetin kavşağında buluştuğu, mimarinin ve yanık içli nağmelerin gür seslerde türküye dönüştüğü noktadır. “Malatya ve Hekimhan en önemli Sanayi bölgesi olmayı hak ediyor. Hekimhan’ımız Demir madeninden Cevize, mutfaktan müziğe, el sanatlarından arkeolojiye ve kış turizmine kadar çok farklı alanlarda gezilmesi gereken şirin bir ilçedir.

Doğayla Barışık Müstesna İlçe

Hekimhan Türkiye’deki ilk on handan biri olan Taşhanı, Hitit Kitabesi, Kiliseleri, Köprülü Mehmet paşa Camisi ve Hamamı, Geyik Çifliği, Dipsiz gölü, Girmana Kanyonuyla türkülere, şiirlere ilham kaynağı olmuş doğayla barışık müstesna bir ilçedir.  Hekimhan’ın sahip olduğu bu tarihsel ve kültürel birikimi Vaylo Dede, Sadık Baba ve Esiri Baba gibi değerler, bir inanç merkezi haline getirmektedir. Bu konumuyla da Türkiye’de en önemli inanç turizmine hedef olmayı fazlasıyla hak etmektedir. Hekimhan Belediyesi olarak Tek hedefimiz var o da Hekimhan’ı tüm alanlarda hak ettiği seviyeye taşımaktır. Hekimhan ve Hekimhanlılar tüm bu çalışmaların en iyisine layıktır. Malatya Günleri fuarında emeği geçen Malatya Valimize, Büyükşehir Belediye başkanımıza ve Bizlere ev sahipliği yapan İstanbul Valimize ve Büyükşehir Belediye Başkanına teşekkür ediyorum” dedi.







Orjinal Habere Git
— HABER SONU —