Tarih: 14.06.2017 16:09

Jandarma Teşkilatının 178.Kuruluş Yıl Dönümü

Facebook Twitter Linked-in

Jandarma Teşkilatının 178. kuruluş yıl dönümü nedeniyle Elazığ’da çeşitli etkinlikler yapıldı.
Jandarma Teşkilatının 178. kuruluş yıl dönümü nedeniyle İl Jandarma Komutanı Albay Özay Eryürek tarafından personellerin katıldığı törenle Atatürk anıtına çelenk konuldu. Daha sonra İl Jandarma Komutanlığında düzenlenen programa Vali Murat Zorluoğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Özay Eryürek, İl Emniyet Müdürü Doğan Cangül, kurum müdürleri, Jandarma personeli katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından konuşan İl Jandarma Komutanı Albay Özay Eryürek, “Başarılarla dolu 178 yıllık köklü bir tarihe sahip olan Jandarma Genel Komutanlığı, kuruluşundan bugüne kadar yüce milletimizin engin sevgi ve güvenine mazhar olmuş, Türkiye Cumhuriyeti’nin bölünmez bütünlüğünün korunması, milletimizin huzur ve güvenliği ile kamu düzeninin sağlanması yönündeki hizmetleriyle ulusumuzun her zaman takdirini kazanmıştır. Jandarma Genel Komutanlığı personeli olarak bizler, milletimizin bize olan bu teveccühünün bilincinde hareket ederek, var olan bu güven ve sevgi bağını korumak, perçinlemek, daha da güçlendirmenin azim ve kararlılığındayız'dedi.
Kahramanca, canı pahasına her türlü zor koşullarda en zor arazi kesimlerinde jandarmanın teröristle mücadele harekatı icra ettiğini aktaran Albay Eryürek, tüm kurumlarla tam bir koordine içinde bağrından çıktığı milletinden aldığı destekle fedakarca görev yaptığını kaydetti.
Daha sonra Jandarma konulu şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere Vali Zorluoğlu ve diğer katılımcılar tarafından ödülleri verildi.
Elazığ İl Jandarma Komutanlığı’nda görevli narkotik ve patlayıcı madde uzmanı köpeklerle gösteri yapıldı. Jandarma personelinin tören geçişinin ardından davetliler araç ve silah sergisi gezdi.
Kaynak:


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —