Tarih: 18.01.2022 16:44

Jandarmadan Şehit Ailesine Ziyaret

Facebook Twitter Linked-in

Malatya il jandarma komutanlığından Malatyalı şehit Mehmet Kılınç’ın baba evine ziyaret gerçekleştirildi.

2016 Tarihinde Mardin İlinin Nusaybin İlçesinde görevini icra ederken hain terör örgütü tarafından el yapımı bombanın infilak ettirilmesi sonucu şehit olan Mehmet Kılınç’ın baba evine il jandarma alay komutanı  J.Kd.Alb.Ercan Altın, İl jandarma komutan yardımcısı Coşkun Çorapcı,  Yeşilyurt ilçe jandarma komutanı Ahmet Boyacıoğlu ve il müftüsü Veysel Işıldar’dan ziyaret gerçekleştirildi.
Şehit babası Tayyar Kılınç, nazik ziyarette dolayı memnuniyetlerini dile getirerek teşekkürlerini iletti.

Şehit Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Kılınç'ın Öz Geçmişi
 
15.10.1991 tarihinde Malatya’nın Yeşilyurt ilçesine bağlı Gözene Mahallesinde Tayyar ve Nazife KILINÇ çiftinin evladı olarak dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini Şehit Mustafa KAYA ilköğretim okulunda tamamladı. Şehit Kemal Özalper Endüstri Meslek Lisesini bitirdikten sonra İnönü Üniversitesi Malatya Meslek Yüksek Okulunda önlisans eğitimi aldı.

Vatani görevini 2011 yılında Van’ ın Başkale ilçesinde tamamlayan Şehit Kılınç, 2013 yılında evlenerek Gaziantep’e yerleşti. Burada Muhasebe sektöründe çalışırken Uzman Çavuşluk Sınavına müracaat ederek 2015 Yılında Adıyaman Jandarma Özel Harekat Taburunda göreve başladı. 2016 yılında Hendek Operasyonlarında Şırnak, Cizre ve Silopi’de bölücü terör örgütlerine karşı Kahramanca mücadele etti. 05.05.2016 Tarihinde Mardin İlinin Nusaybin İlçesinde görevini icra ederken hain terör örgütü tarafından el yapımı bombanın infilak ettirilmesi sonucu şehit oldu. Şehidimizin şehadetinden 44 gün sonra Mehmet Eymen Kılınç adında bir evladı dünyaya geldi.




Haber: malatyagundemozel.com

 


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —