-
BIST 100
16068,61%0,71
-
DOLAR
44,20% 0,08
-
EURO
50,94% 0,14
-
GRAM ALTIN
7120,47% 0,16
-
Ç. ALTIN
11511,77% -0,20
Kardeşleri Ellerini Bağlayıp Boğazlarını Keserek Öldürmüştü: Cezası Belli Oldu!
Mahkeme, vahşice işlediği cinayetle Umutcan ve milli sporcu Melisa Şimşek isimli kardeşlerin ellerini bağlayıp boğazlarını keserek öldüren katil Hüseyin Sönmez’i 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ve 17 yıl 7 ay ayrıyeten
Mahkeme, vahşice işlediği cinayetle Umutcan ve milli sporcu Melisa Şimşek isimli kardeşlerin ellerini bağlayıp boğazlarını keserek öldüren katil Hüseyin Sönmez’i 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ve 17 yıl 7 ay ayrıyeten hapis cezasıyla cezalandırdı.

Olay, 6 Mayıs tarihinde Kılavuz Mahallesi 55. Sokak’taki bir apartmanda yaşandı. Umutcan (22) ve milli sporcu Melisa Şimşek (16) kardeşler, anneleri tarafından evde boğazları kesilerek öldürülmüş olarak bulundu. Melisa Şimşek’in öldürülmeden önce ellerinin bağlandığı belirlenmişti. Olayın ardından polis ekipleri, katil ya da katil zanlılarının bulunması için geniş çaplı çalışma başlatmış, 25 saatlik kamera kaydının incelenmesi sonucu cinayet zanlısı Hüseyin Sönmez (34) Ankara’da yakalanmıştı.
Sevenleri Şimşek ailesine destek verdi
Sivas 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın karar duruşması bugün gerçekleştirildi. Duruşmaya, Şimşek ailesinin avukatı, aile mensupları, ölen kardeşlerin arkadaşları da katıldı. Ayrıca duruşmayı izleyen Sivas Belediye Başkanı Adem Uzun’da Şimşek ailesine destek verdi. Ölen kardeşlerin annesi Ayşegül Şimşek duruşmaya yine üzerinde çocuklarının resmi bulunan tişörtle katıldı. Arkadaşları adliye önünde, ölen arkadaşların resimleri ve onlara destek veren pankart ve dövizler açtı. Cinayet sanığı Hüseyin Sönmez duruşmaya tutuklu olduğu Elazığ E Tipi Kapalı Cezaevi’nden Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı.

2 kez ağırlaştırılmış müebbet, 17 yıl 7 ay hapis cezası
Sanık Hüseyin Sönmez duruşmada iddiaları reddedip tahliyesini istedi. Ancak mahkeme tüm delilleri göz önünde bulundurarak cinayeti Sönmez’in işlediğine hükmetti. Kardeşlerin katiline; çocuğa karşı tasarlayarak, canavarca hisle veya eziyet çektirerek nitelikle kasten adam öldürme, tasarlayarak, canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme, hırsızlık, konut dokunulmazlığının ihlali, yasaklı bıçak bulundurma, ikamette ızrar gibi suçların en üst limitlerinden 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ve 17 yıl 7 ay ağırlaştırılmış hapis cezası verildi.

Karar mutlu etti
Ölen kardeşlerin annesi Ayşegül Şimşek duruşma sonrası yaptığı açıklamada adalete teşekkür ederek, "Adalete öncelikle teşekkür ediyorum. İstediğimi verdiler ve herkes yanımda oldu. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bunun gibi katillerin bu dünyada yaşamaması gerekiyor. En ağır cezayı verdiler. Ama ben bu davanın peşini bırakmayacağım. Bu işin arkasında kim varsa bulmak için elimden geleni yapacağım. Benim annem çocuklara kafasına taktığı için acillik oldu. Bunun arkasında kim varsa cezalandırılmasını istiyorum. Şahıs, suçlamaları kabul etmiyor ama görüntüler ile her şey ortada. Onlara kolay ölüm olmasın. Benim çocuklarım işkence çekti onlarda çeksinler. Ben bu işin arkasında birilerinin olduğunu düşünüyorum. Çünkü bir insan bu kadar rahat olamaz. Benim hakkımda her şeyi önceden biliyormuş. Buna birileri yardım ediyor. Arkasında kim varsa çıksın kendi söylesin ya da bir şekilde bu bulunacak. Benim çocuklarım daha geri gelmeyecek. Aynı şey onların da başına gelsin" şeklinde konuştu.
Başkan Kılıç: Çanakkale Zaferi Boyun Eğmeyen Milletin Haykırışıdır
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kadir Gecesi Mesajı
Kadir Gecesi'nde Malatya'da Camiler Doldu Taştı
Kuşadası Belediye Başkanı Rüşvet Soruşturması Kapsamında Tutuklandı
Bayramda Trenlerde 8 Bin 898 Kişilik Ek Kapasite Sağlanacak
Batman'da Bahis Operasyonu: 5 Şüpheli Tutuklandı
Zafer Partisi Lideri Özdağ: “Türkiye’de Adalet Algısı Zedeleniyor”
İç Sularda Sazangiller İçin Av Yasağı Başladı
Malatya'da Ziyarete Açılan Sakal-I Şerif'e Yoğun İlgi
Ankara'da minibüs ile otomobil çarpıştı: 2 ölü, 12 yaralı
Kayıp Olarak Aranan Genç Konteynerde Ölü Bulundu
Genelbaşkan Mehmet Zafer’den Kadir Gecesi Mesajı
Başkan Dönmez’den Kadir Gecesi’nde Birlik ve Dayanışma Vurgusu
Esenlik A.Ş. Genel Müdürü Veysel Tay İstifa Etti
Yoğun Sis Kazaya Neden Oldu: İş Makinesi Kontrolden Çıktı
Dışişleri Bakanı Fidan Suudi Arabistanlı Mevkidaşı Bin Ferhan İle Görüştü
Başkan Şengönül: “Bu Mübarek Gece Birliğimize Vesile Olsun”
Malatya'da İki Otomobil Çarpıştı: 5 Yaralı
Başkan Yüksel Duman’dan Kadir Gecesi’nde Gazze ve Doğu Türkistan İçin Dua
Başkan Gökhan Gök’ten Kadir Gecesi Mesajı
Başkan Yalçın’dan Kadir Gecesi Mesajı
Malatya’nın Değerlerine Sahip Çıkalım
Battalgazi’de Ramazan Ayında Dayanışma Programları
Malatya’da Yetimler İçin Büyük İftar Buluşması
Batman’da Çantasında Uyuşturucu Çıkan Kişi Tutuklandı
Isparta’da Haftalık Denetim: 61 Aranan Şahıs Yakalandı
Başkan Kılıç ; Kadir Gecesi,Bütün Zamanlardan Üstün Kılınmıştır
Doğanşehir-Suçatı Demiryolu Hattına Yüksek Gerilim Verilecek
YKS'ye 2 Milyon 425 Bin Aday Başvurdu
HSK Kararıyla Yargıtay İçin 8 Yeni Üye Seçimi Yapıldı
Yükleniyor






