Tarih: 07.11.2018 17:58

Malatya 8.Uluslararası Film Festivaline Hazır

Facebook Twitter Linked-in

Büyükşehir Genel Sekreterliğine yeni atanan Cemal Nogay, festival kapsamında vatandaşın düzenlenecek olan organizasyon ve programlara ulaşabilmeleri açısından ulaşım ve güvenlik konusunda bir takım tedbirleri aldıklarını belirtti . 9 ile 15 Kasım arasında düzenlenecek olan Malatya Film Festivali ile ilgili gün gün izah edilecek programların detaylı basın toplantısı yapıldı. Kernek Şelalesinde yapılan toplantıya Büyükşehir Belediye Genel Sekreteri Cemal Nogay, Kültür A.Ş Genel Müdürü Sabri Akın, Büyükşehir Belediye Sanat Danışmanı Suat Köçer ve basın mensupları katıldı. Büyükşehir Genel Sekreterliğine yeni atanan Cemal Nogay, festival kapsamında vatandaşın düzenlenecek olan organizasyon ve programlara ulaşabilmeleri açısından ulaşım ve güvenlik konusunda bir takım tedbirleri aldıklarını belirtti. Büyükşehir Belediye Sanat Danışmanı Suat Köçer, ise festival ile ilgili gün gün yapılacak program ve etkinlikleri detaylı bir şekilde basınla paylaştı.

Vatandaşa Güvenlik ve Ulaşım Kolaylığı

Festival ile ilgili alınan önlemler ve yapılacaklar konusunda açıklamalara yer veren Büyükşehir Belediye Genel Sekreteri Cemal Nogay, program ve etkinliklere ulaşım için vatandaşlara kolaylıklar sunacaklarını belirterek, “Malumunuz olduğu üzere 9 ile 15 Kasım tarihleri arasında ilimizde Türkiye’de A klasmanında gerçekleştirilen Film Festivalinin icrası gerçekleştirilecektir. Daha önce çeşitli toplantılarda bu konu ile ilgili detaylı basın toplantıları yapıldı. Bu toplantımızda ise 9 ile 15 Kasım arasında gün gün, izah edilecek programların detayını size aktarmak için böyle bir program düzenledik. Öncelikli olarak Malatya’da hem uluslararası, hem yerli ve yabancı misafirlerimizi en iyi şekilde konuk etme ile alakalı büyükşehir belediyesi olarak programa ulaşma, güvenlik, programın organizasyonu açısından bir ekip oluşturduk. Bu programa ulaşmak için yeni ek seferler düzenleyeceğiz. Gösterilerin yapılacağın noktalarda vatandaşların o merkezlere kolay ulaşabilmesi için büyükşehir belediyesi olarak almamız gereken tedbirler neler ise bunları da önceden alıp, vatandaşların hızlı bir şekilde bu programlara iştirak etmesini sağlamaya çalışacağız” ifadesini kullandı.

“Bu Sahiplenme ve Aidiyet Meselesidir”

9-15 Kasım arası yapılan programların detaylı açıklamasını yapan Büyükşehir Belediye Sanat Danışmanı Suat Köçer, yaptığı konuşmada şunları dile getirdi, “Bu tarz organizasyonlar siz ne kadar iyi bir program hazırlarsanız hazırlayın, ne kadar büyük iddialı isimlerle anlaşırsanız anlaşın, her halükarda bir imkân meselesi, bir sahiplenme ve aidiyet meselesidir. Birçok bakımdan zorlu aşamalardan oluşan organizasyonlar ve dolayısıyla sahiplenmek çok önemli. Ben bu bağlamda Büyükşehir Belediyesinin bu kadar büyük, bu kadar kapsamlı ve artık sinema sektöründe ciddi bir yer edinmiş, Türkiye’nin önemli festivalleri arasına girmiş bir festivali büyük bir aidiyet duygusuyla sahiplendiği, daha iyi noktalara taşımak içinde imkânlarını seferber ettiği için teşekkür ediyorum.”

Program Çizelgesi Ve Bilet Ücretleri Belirlendi

Festival Danışmanı olarak görevlendirilen Köçer, Programlar, etkinlikler ve ücretler konusunda açıklamalara yer vererek, “Festival ile ilgili çizelgemiz Malatya’da birçok yere dağıtıldı. Halkın ve sinemaseverlerin ulaşabileceği birçok noktaya dağıtımı yapıldı. Çizelgemizde festivalin film programı var. Malatya’ya Festival geldi programının Malatya için çok büyük bir önemi var. Festival biletlerimiz ise satışa sunuldu. Avşar ve Yeşil Sinemalarında gişelerden temin edilebiliyor. Mümkün mertebede daha çok insan faydalanabilsin diye geçen seneki fiyatı değiştirmedik. Yine tam bilet için 5 lira, öğrenciler için de 3 lira gibi mütevazı bazı rakamlar belirledik.” diye konuştu.



 



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —