Tarih: 18.11.2018 20:08

Malatya Ak Parti'de Temayül Yoklaması Yapıldı

Facebook Twitter Linked-in

16 Kasım Cuma günü itibariyle sona eren AK Parti belediye başkanlığı  aday adaylığı başvurularının ardından , aday adayları bugünde ilk kez uygulamaya konulan E-temayül sistemi ile yoklama yapıldı.  

İlk kez uygulaya konulan oylama  E-temayül sistemi ile direk  sonuçları akşam 17.00 itibariyle bizzat Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Merkezine  sunulmuş olacak.

AK Parti Malatya İl Başkanlığı tarafından Yeni Kapalı Spor Salonundan yapılan temayül yoklamasına AK MKYK Üyesi Efkan Ala, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, AK Parti Malatya İl Başkanı İhsan Koca, il ve ilçe belediye başkan aday adayları ve il merkezi ve ilçelerde üye olan bin 640 katıldı.

AK Parti İl Başkanı İhsan Koca, “Teşkilat içi temayül yoklamamızı gerçekleştiriyoruz. Sistemimizin denemesini ilk oyu kullanarak gerçekleştirdik. E-temayül sistemini ilk defa kullanıyoruz. Elektronik ortamda, bilgisayar üzerinde teşkilat mensuplarımız oylarını kullanacaklar. Ben bu seçimin, temayül partimize, milletimize, hemşerilerimize ve adaylarımıza hayırlı olmasını diliyorum. Bu sistemle kullanılan oylar direkt Genel Merkeze yansıtıldığı için hiç kimsenin görmesi ve müdahale etmesi söz konusu değil. Kimin hangi oyu kullandığının bilinmesi, öğrenilmesi de mümkün değil. Dolayısıyla partili arkadaşlarımız, delegelerimiz çok rahat bir şekilde gizlilik içerisinde oylarını kullanarak, destekledikleri belediye başkan aday adaylarına oylarını verecekler. Şu anda bin 640 civarında kayıtlı delegemiz var. Biz bütün delegelerimizin gelmesini bekliyoruz. Yoğun bir katılım var. Delegelerimiz öncelikle Büyükşehir Belediye Başkan adayımız için, daha sonra kendi ilçeleri için oy kullanacaklar. Büyükşehir Belediye Başkanı adayları için oy kullanacak delege sayımız 930 ama diğer ilçe belediye başkan adaylarımız için kullanılacak oy sayısının toplamı bin 640. Ciddi sayıda aday adaylarımız var. Yaklaşık 99 civarı. Bunun sonucu açıklanmayacak. Tamamen gizli. Hiç kimse ama hiç kimse kimin hangi oyun kullandığını bilemeyecek. Bunun sonuçları akşam 17.00 itibariyle bizzat Cumhurbaşkanımıza sunulmuş olacak” dedi.

Daha sonra kürsüye gelen  AK Parti MKYK üyesi Efkan Ala ise, yeni E-temayül sistemi  hakkında bilgi verdi.  

 

AK Parti MKYK üyesi Efkan Ala konuşmasında ; Delegelerimiz elektronik ortamda oylarını kullanacak. Bu sonuçlar da hemen Genel Merkezi'mizde izlenebilecek. Bu yeni bir sistem. bu sistem hem vatandaşlarımıza, delegelerimize kolaylık sağlayacak hem de daha emin bir biçimde herkes verdiği oyu bilecek. Genel Merkez bu oyları anında görebilecek. Oy verme işlemi güzel ve bir şenlik havası içerisinde geçiyor. sistem demokratik bir sonuç elde etmek için bütün süreçleri demokratik bir şekilde işletme anlayışına dayanıyor. Yeni sitemde vatandaşlarımız elektronik ortamda kendi tercihlerini ortaya koyabiliyorlar dedi.

Konuşmaların ardından sabah 10 gibi salona girmeye başlayan delegeler oylarını ilk kez elektronik ortamda kullandılar.  Oy kullanma işlemi akşam 16.00'a  kadar sürdü.   Malatya Yeni Kapalıspor Salonu içinde ve dışında oy kullanma süresi boyunca yoğun bir kalabalık oluştu.









 



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —