• BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,43% 0,23
  • EURO

    34,81% 0,73
  • GRAM ALTIN

    2423,18% 1,82
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00

Malatya Anadolu Kitap ve Kültür Fuarı Açıldı.

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl yedincisi düzenlenen Malatya Anadolu Kitap Fuarı ‘Ah Kudüs’ temasıyla açılışını gerçekleştirdi.

KÜLTÜR-SANAT 28.04.2018 19:33:28 918 0
Malatya Anadolu Kitap ve Kültür Fuarı Açıldı.
7. Malatya Anadolu Kitap ve Kültür Fuarı düzenlenen törenle kapılarını açtı. Açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı ve Sözcüsü İbrahim Kalın, 'Kudüs sadece bir etnik grubun meselesi değildir. Kudüs bir adalet meselesidir, Kudüs bir vicdan meselesidir. Kudüs ile kitabı bir araya getiren Malatyalıları tebrik ediyorum” dedi. 

Fuar açılışına Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı ve Sözcüsü İbrahim Kalın, AK Parti Genel Başkan Yarımcısı Öznur Çalık, Malatya Valisi Ali Kaban, Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları, STK temsilcileri ve davetliler katıldı. 



'Evlatlarımız Kendisini Bizden Çok Daha İyi İfade Ediyor” 



Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, 'Ah Kudüs' temasıyla 7'ncisi düzenlenen 'Anadolu Kitap ve Kültür Fuarı’nın açılışında yaptığı konuşmada dünyayı yönetenin kalem, mürekkep ve kağıt olduğunu belirtti. Türkiye'nin okuduğunu, kitaplar bastığını, bunun en iyi yansımasını da fuarda toplanan vatandaşlardan görülebileceğini ifade eden Yılmaz, okuyanların daha iyi düşündüğünü, gördüğünü ve karar verdiğini anlattı. Yılmaz, eğitimde çok büyük mesafeler aldıklarının altını çizerek, '10. Kalkınma Planı'nda eğitimle ilgili hedefler aşıldı. Orada diyor ki 'Türkiye'de eğitime ayrılan kaynağı OECD ülkelerinin ortalamasına yaklaştıralım.' Türkiye ne kadar ayırıyordu biz geldiğimizde, milli gelirden eğitime ayrılan pay yüzde 2,9'du. OECD ülkelerinin ortalaması ne kadar, yüzde 5,2. Bari yaklaştır diyordu, şimdi yüzde 6,2'den daha fazla kaynak ayırdık' diye konuştu. 



Eğitimin amacının insanların kendisini ifade etmek olduğuna değinen Bakan Yılmaz, konuşmasını şöyle tamamladı: 

'Evlatlarımız kendisini bizden çok daha iyi ifade ediyor. Biz büyüklerimizin yanında ne konuşabilirdik ne de kendimizi ifade edebilirdik. Şimdi herkes evlatlarına baksın, kendilerini bizden çok daha iyi ifade edebiliyor mu? Ediyor. İşte bu eğitimin iyiliğindendir. Eğitimin amacı, kişiye öz güven kazandırmak. Evlatlarımızın öz güveni bizden fazla mı, evet öyle.' 



'Pek Az Millete Nasip Olan Çok Kıymetli Nadide Bir Mirasa Sahibiz” 



Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ise kitap fuarının kente yakıştığını belirtti. Farklı kültürlerin bir arada yaşamasının Türkiye'nin en büyük zenginliği olduğuna dikkat çeken Tüfenkci, farklılıkları dünya ekonomi piyasasında değerli kılabilmek, özgün fikirleri üretmek için bilgiye ihtiyaç olduğunu vurguladı. Abbasi döneminde Bağdat'ta 36 kütüphanenin olduğunu ve bunların Moğollar tarafından yakılıp yıkıldığını anlatan Bakan Tüfenkci, 'Bugün de DEAŞ ve onların uzantıları tarafından yine bu ümmetin, medeniyetin değerleri, bu coğrafyalarda tahrip ediliyor, yakılıyor, yıkılıyor. Bunlara seyirci kalanlar, onları maşa olarak kullananlar, hep bu medeniyetin çocuklarına karşı operasyon düzenliyorlar. Bu operasyonları bozan Allah'a hamdolsun bir liderimiz, Cumhurbaşkanımız var' diye konuştu. 

Bakan Tüfenkci, Kudüs üzerinde oynanan oyunlar karşısında ümmetin, milletin, insanlığın vicdanını harekete geçiren kişinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunun altını çizerek, şöyle devam etti: 

'Bu anlamıyla da etrafımızda ve ümmet üzerinde oynanan oyunları bozan bir Cumhurbaşkanımız var. 24 Haziran'da biz bir seçime gidiyoruz. Orada oyunları bozan bir cumhurbaşkanı mı seçeceğiz yoksa oyunlar kuran bir cumhurbaşkanı mı seçeceğiz? Buna hep beraber karar vereceğiz. Operasyonları bozan bir cumhurbaşkanı mı seçeceğiz yoksa operasyonlarla, oyunlarla aday olmaya çalışanları mı seçeceğiz, bunlara hep beraber 24 Haziran'da karar vereceğiz.' 



'Dünyada Pek Az Millete Nasip Olan Çok Kıymetli Nadide Bir Mirasa Sahibiz' 



Bakan Tüfenkci, yapılacak seçimlerin Türkiye kadar dünya için de bir milat olduğunu vurgulayarak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tekrar seçilmesi durumunda 'Dünya 5'ten büyüktür' sözünün arkasında daha güvenli bir şekilde duracağını dile getirdi. Bakan Tüfenkci, sözlerini şöyle sürdürdü: 

'Aradan yüzyıllar geçse de, kimi yönetimler tarafından izi silinmek için onca baskı yapılsa da Osmanlı denilince halen insanların yüreği yanıyorsa, gözleri parlıyorsa hamdolsun bu dünyada pek az millete nasip olan çok kıymetli nadide bir mirasa sahibiz. O mirası taşıyanlar olarak da biz hem medeniyetimize hem geleceğimize hem de Kudüsümüze sahip çıkacağız. Kudüs bizim için çok farklı bir yerde. Kudüs'ün gönül coğrafyamızda çok ayrı bir yeri var. İşte o izlerin silinmemesi için de 24 Haziran'da biz kararımızı vereceğiz.' 



'Kudüs Müslümanların Kırmızı Çizgisidir” 



Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı ve Sözcüsü İbrahim Kalın ise Malatya'da bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Fuara geçen yıl gelmek istediğini ancak nasip olmadığını aktaran Kalın, organizasyonun başarılı şekilde yapılmasından ayrıca memnun olduğunu belirtti. İbrahim Kalın, kitap fuarının temasının Kudüs olarak seçilmesinin önemine değinerek, 'Çünkü bugünlerde, malum Kudüs meselesi sadece bir bölgesel mesele değil, aynı zamanda küresel bir konu olarak da önümüzde duruyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiğini gibi 'Kudüs Müslümanların kırmızı çizgisidir.' Kudüs, bir toprak meselesi değildir, Kudüs sadece bir etnik grubun meselesi değildir. Kudüs bir adalet meselesidir, Kudüs bir vicdan meselesidir. Kudüs ile kitabı bir araya getiren Malatyalıları tebrik ediyorum. Herhalde ancak Anadolu topraklarında bu iki kutsal, kitabın ve Kudüs'ün bir araya getirilmesi ancak böyle güzel taçlandırılabilirdi. Okumayan insan eksiktir. Okumayan insan fakirdir. Maddi varlığı ne olursa olsun, makamı mevkisi ne olursa olsun gerçek zenginlik insanın hariçteki ve nefsindeki, zahirdeki ve batındaki işaretleri okuyabilmesidir. Rabbim dünyanın birçok yerine koyduğu bu güzel işaretleri okuyabilen kullarından eylesin bizi' ifadelerini kullandı. 



'Malatya Büyüyen Ve Gelişen Bir Şehir' 



AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık ise, Malatya'nın büyüyen ve gelişen bir şehir olduğunu belirterek, kentin her alanda iddialı olduğunu söyledi. Kente ikinci üniversitenin kazandırıldığını hatırlatan Çalık, fuarın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti. Konuşmaların ardından fuarın açılışı gerçekleştirildi. Bakan Yılmaz ve Bakan Tüfenkci ile Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı ve Sözcüsü Kalın yayınevi stantlarını gezdi. Malatya Valiliği ve Malatya Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle Kültür A.Ş. tarafından organize edilen fuara, 375 yayınevi ve 220 yazar katılıyor. Fuar 6 Mayıs'a kadar ziyaret edilebilecek. 









 

Sel suları mahallede paniğe neden oldu

Pençe-Kilit Bölgesinde Bir Asker Şehit Oldu!

Aksaçlılar’dan İyi Parti Ziyareti...

Kudüs’te öldürülen Şanlıurfalı imam için gıyabi cenaze namazı kılındı

Diyarbakır’da kaybolan çocuk 6 saat sonra bulundu

Sağanak yağış parkın istinat duvarının çökmesine neden oldu

Motosiklet ile otomobilin çarpışma anı kameralara yansıdı

Kontrolden çıkan kamyon ortalığı savaş alanına çevirdi

Şanlıurfa’dan çalınan motosiklet Çelikhan’da bulundu

Şahinbey Belediyesi 1 Mayıs’ı coşkuyla kutladı

Haliliye’de kadınlar sertifika alıp iş hayatına atılıyor

Adıyaman’da şiddetli yağmurda sokaklar göle döndü

Havalandırma boşluğunda doğum yapan anne kedi ve 3 yavrusu kurtarıldı

Kuşların şarkısında renkler temalı resim sergisi

Milletvekili Ölmeztoprak, “Şehrimizi hep birlikte ayağa kaldıracağız”

Malatya’da 1 Mayıs kutlandı

Göğüs hastalıkları uzmanı Mardin’deki toz taşınımına karşı uyardı

Zor şartlarda çalışan çiftçiler, 1 Mayıs’ta tarlalarını boş bırakmadı

DAİMFED Malatya Şube Başkanlığına Kadircan Esen getirildi

Yılmaz, işçinin bayram coşkusuna ortak oldu

KALDER’den GSO’ya Yeşil Dönüşüm Ödülü

Gaziantep’te astsubayın öldüğü midibüs kazası kamerada

Toplu taşıma araçlarında klima denetimi

Diyarbakır’da Öz-Sağlık Sendikası 1 Mayıs’ı kutladı

Çermik’te çocuklar için Kur-an’ı Kerim’e geçme programı düzenlendi

Kulp’ta doğalgaz altyapı çalışmaları sürüyor

Gaziantep’te aranan firari hükümlü Adana’da yakalandı

El dokuma ürünlerine talep azaldı

Öğrencilerden yaklaşınca kapağı açılıp kapanan akıllı çöp kutusu

Bir şehre yetecek elektriği kaçak tükettikleri ortaya çıktı

Yükleniyor

SONDAKİAK: Karabağ’da Yakıt Deposunda Patlama: Ölü Ve Yaralılar Var

Somali’de Bomba Yüklü Kamyon Patladı: 13 Ölü, 40 Yaralı

Fransa'daki Gösterilerin 4. Gecesinde Gözaltı Sayısı Bin 311'e Yükseldi

Biden: 'Ukrayna'nın NATO'ya Katılım Süreci Kolay Olmayacak'

F-18 Savaş Uçağı Otoyola Düştü

Kazanan Kim Olursa Olsun Onunla Çalışmayı Dört Gözle Bekliyor

Rusya: 'Ukrayna, İHA'larla Kremlin'i Hedef Aldı'

Baraj Çöktü: 7 Ölü

İklim Değişikliği Eylem Planı Oluşturulması İçin Çalışmalara Başladı

Tahıl Koridoru İçin Türkiye Stratejik Öneme Sahip

SANKO Okulları bölge elemelerinde iki birincilik kazandı

TÜİK’in çocuk portalı Malatya’da öğrencilerine tanıtıldı

Diyarbakır’da teknoloji semineri düzenlendi

Dicle’de öğrenciler projelerini sergiledi

Güneydoğu’da çiftçilerin elektrik borcu 27 milyara ulaştı

Öğrenciler hazırladıkları Projeler İle bölge finallerine yükseldi

Dicle Elektrik seçim hazırlıklarını tamamladı, koordinasyon merkezi açılıyor

Mardin’de silah tasarımı ve üretimi yapan lise öğrencisinin hedefi tank ve top yapmak

Dicle Elektrik ekiplerinin zorlu mesaisi

Adıyaman Üniversitesi’nden sağlıkta yapay zeka adımı

62 yaşındaki emekli polis, pars yakın müdafaa sporuyla sağlığına kavuştu

Cihat Arslan: “İnşallah biz Çorum’u yenersek son maça kalmaz ”

Kerem Yavaş: “Kazanmak için geldiğimiz maçı kazandık”

Trendyol 1. Lig: Şanlıurfaspor: 1 - Eyüpspor: 3

Gaziantep ALG Spor, Beylerbeyi’ni 2-1 yendi

Trendyol 1. Lig: Şanlıurfaspor: 0 - Eyüpspor: 0 (Maç devam ediyor)

Siirt Özel İdare Spor küme düştü

Diyarbakır’da Fenerbahçeli taraftar, Icardi’nin ’Sınır dışı’ edilmesi için polise şikayette bulundu

Yeni Malatyaspor U19 Takımı ligde kaldı

Batman Petrolspor bir yıl aradan sonra TFF 2. Lig’e yükseldi

Başkan Er’den: ‘1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’ Mesajı

Başkan Yalçın’dan: ‘1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’ Mesajı

Başkan Taşkın’dan 1 Mayıs Mesajı

Başkan Geçit’ten 1 Mayıs Emek Ve Dayanışma Mesajı

Malatya'da Deprem 3,9 İle Sallandık

Geçit: “Temiz Ve Güzel Bir Yeşilyurt İçin 7/24 Görev Başındayız”

Başkan Geçit Koltuğunu Fatma Nazlı’ya Devretti

Battalgazi Devlet Hastanesi'nde 23 Nisan Coşkusu

Başkan Yalçın'dan 23 Nisan Kutlama Mesajı

Başkan Taşkın’dan 23 Nisan Mesajı

Siverek'te Karar Açıklandı ! Belediye Başkanı Belli Oldu!

AK Partili Taşkın: “Her Kesimle İstişare İçinde Olacağız”

Battalgazi İlçemiz Hizmet Etmek İçin Yola Çıktık

"Türkiye Bugüne Kadar Ne Çektiyse Zübük Siyasetçi Tiplerinden Çekmiştir”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Malatya Belediye Başkan Adaylarını Açıkladı

Bakan Özhaseki’den Muhalefete Tepki

ASRİAD Battalgazi’de Karakuş’u Destekleyecek

Emekliye Ek Zam Oranı Belli Oldu!

AK Parti’nin “Aday Tanıtım” Toplantısı 18 Ocak’ta

Bakan Yerlikaya, Kahramanmaraş’ta Ziyaret Ve Temaslarda Bulundu

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 34 30 1 3 59 93
2.Fenerbahçe 34 28 1 5 58 89
3.Trabzonspor 34 18 12 4 15 58
4.İstanbul Başakşehir 34 15 12 7 7 52
5.Beşiktaş 34 15 13 6 5 51
6.Kasımpaşa 34 14 13 7 -3 49
7.Rizespor 34 14 13 7 -6 49
8.Alanyaspor 34 12 10 12 3 48
9.Sivasspor 34 12 10 12 -4 48
10.Antalyaspor 34 11 11 12 -3 45
11.Adana Demirspor 34 9 11 14 2 41
12.Kayserispor 34 11 13 10 -9 40
13.Samsunspor 34 10 15 9 -7 39
14.Ankaragücü 34 8 12 14 -3 38
15.Fatih Karagümrük 34 9 16 9 -2 36
16.Konyaspor 34 8 14 12 -14 36
17.Gazişehir Gaziantep 34 9 18 7 -15 34
18.Hatayspor 34 7 15 12 -10 33
19.Pendikspor 34 7 18 9 -32 30
20.İstanbulspor 34 4 23 7 -41 16
1.Galatasaray 34 30 1 3 59 93
2.Fenerbahçe 34 28 1 5 58 89
3.Trabzonspor 34 18 12 4 15 58
4.İstanbul Başakşehir 34 15 12 7 7 52
5.Beşiktaş 34 15 13 6 5 51
6.Kasımpaşa 34 14 13 7 -3 49
7.Rizespor 34 14 13 7 -6 49
8.Alanyaspor 34 12 10 12 3 48
9.Sivasspor 34 12 10 12 -4 48
10.Antalyaspor 34 11 11 12 -3 45
11.Adana Demirspor 34 9 11 14 2 41
12.Kayserispor 34 11 13 10 -9 40
13.Samsunspor 34 10 15 9 -7 39
14.Ankaragücü 34 8 12 14 -3 38
15.Fatih Karagümrük 34 9 16 9 -2 36
16.Konyaspor 34 8 14 12 -14 36
17.Gazişehir Gaziantep 34 9 18 7 -15 34
18.Hatayspor 34 7 15 12 -10 33
19.Pendikspor 34 7 18 9 -32 30
20.İstanbulspor 34 4 23 7 -41 16