Tarih: 21.06.2018 18:05

Malatya Şehidini Son Yolculuğuna Uğurlandı Videolu Haber

Facebook Twitter Linked-in

Şehit Özdemir, şehir mezarlığındaki şehitliğe gözyaşları içerisinde defnedildi. Şehit cenazesine ayrıca Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Vali Ali Kaban, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Ak Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, 2.Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümg. Asım Kocaoğlu, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Baro Başkanı Enver Han, Battalgazi Kaymakamı Abdul Kadir Duran, Yeşilyurt Kaymakamı Ali Sakar, İl Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Hekimhan Belediye Başkanı Aliseydi Millioğulları İl Müftüsü Ümit Çimen, Ak Parti İl Başkanı İhsan Koca, MHP İl başkanı Bülent Avşar, Siyasi Parti temsilcileri, Ak Parti CHP ve MHP Milletvekili adayları, Askeri ve mülki erkân şehit yakınları, Kurum Kuruluş ve STK temsilcileri, Asker ve polisler ile kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.

Şehit Özdemir için öğlen namazına müteakip kılınan cenaze namazı öncesi özgeçmişi okundu. Tören öncesi şehidin naaşının musalla taşına getirilmesinden sonra bazı şehit yakınları cenazeye çelenk gönderen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun çelengini parçalayarak tepki gösterdi. Tekbir getirerek CHP’nin çelengi parçalayan vatandaşlar, “Çiçeğinizi şehide göndermeyin Edirne’deki Selahattin Demirtaş’a gönderin. Utanmadan çiçek gönderiyorsunuz. Bu şehidin kanında CHP’nin eli var. Çiçek göndermişler bir de, alın başınıza çalın” ifadelerini kullandı. Hakkâri’de PKK tarafından askeri araca düzenlenen roketli saldırıda 2 asker şehit olurken 1 asker yaralanmıştı. Saldırıda şehit olan askerlerden birisi de Malatyalı Piyade Sözleşmeli Onbaşı Aliseydi Özdemir idi. Şehit Özdemir, bugün memleketi Malatya’da düzenlenen cenaze töreninin ardından Şehir Mezarlığındaki şehitliğe defnedildi. Üç kız kardeşi bulunan ve ailenin tek erkek çocuğu olan Piyade Sözleşmeli Onbaşı Aliseydi Özdemir'in (25) Zaviye Mahallesi Hüdavendigar Sokak'ta ikamet eden babası Zekeriya Özdemir'e (52) acı haber vali yardımcıları ve askeri yetkililer tarafından verilmişti.

namazının ardından top arabasında taşınan şehidin naaşı, vatandaşların omuzunda bir süre taşındıktan sonra şehitlikte toprağa verildi.











 



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —