Tarih: 16.03.2018 16:03

Maliye Bakanı Naci Ağbal Malatya’da Bir Dizi Ziyaret Geçekleştirdi

Facebook Twitter Linked-in

Vergi Dairesi Başkanları toplantısını gerçekleştirmek üzere Malatya’da bulunan Maliye Bakan Naci Ağbal, ilk ziyareti Valilik oldu. Ziyarette şeref defterini imzalayan Ağbal, Malatya’nın ekonomisiyle her geçen gün göz doldurduğunu vurgulayarak, Cazibe Merkezleri Programı ile Malatya’nın en çok yatırımı çeken il olacağını belirtti



Maliye Bakan Naci Ağbal, Malatya’da ziyaret durağının ilkinde Vali Ali Kaban’ı ziyaret etti. Ziyarette Bakan Ağbal’ı Vali Ali Kaban, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Ak Parti İl Başkanı Hakan Kâhtalı, İl Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal, Jandarma Komutanı Alb. Şerafettin Yılmaz karşıladı.

Vali Kaban, Başkan Çakır ve İl Başkanı Kâhtalı ile bir istişare toplantısı yapacaklarını ifade eden Bakan Ağbal, “Malatya gelişen ekonomisiyle her geçen gün göz dolduruyor” diyerek şöyle konuştu, “Malatya’ya bu 2’nci gelişim. Yapılanları duydukça büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Hükümet olarak Milletimizin yanındayız dedi.   

Malatya’da Birçok Yatırım Yapılıyor.



Belediyemizin çok başarılı çalışmaları var. Belediye Başkanımıza da teşekkür ediyoruz. Cazibe Merkezleri Programıyla ilgili dün tebliğ yayınlandı, ben inanıyorum ki, Cazibe Merkezleri Programı kapsamında Malatya en çok yatırım çekecek illerimizin başında gelecek diyebilirim. Dolayısıyla bölgenin gelişmesi noktasında Cazibe Merkezleri Programıyla önemli bir atılımı başlattık. Biliyorsunuz teşvikleri genişlettik. En son Cazibe Merkezleri Programında yapılacak yatırımlarda enerji teşviki getirdik. Aslında üretim maliyetlerini aşağıya çekecek önemli bir destek. Vergilerde, primlerde uzun bir dönem için indirimlere gittik. Ben Malatya’da bu yeni teşvik sisteminin zaten gelişmekte olan yatırımları katlayacağına, burada istihdamı artıracağına ve Malatya ekonomisine önemli katkılar vereceğine inanıyorum. Hükümet olarak, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci Bey, bütün bakanlarımızı, milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız, il başkanımız, teşkilatımız hep beraber canla başla, bütün vilayetlerimizde olduğu gibi Malatya’da da insanlarımızın refahının artırılması, yaşam standartlarının yükseltilmesi, istihdamın, yatırımın, üretimin artırılması için çalışıyoruz. Bugünde yaptığımız ziyaretler arasında Valimizle, belediye başkanımızla, il başkanımızla istişarelerde bulunacağız. Kendimizin mutlaka çözülmesi gereken sorunları vardır. Haberleri gelmeden önce aldık zaten. Kaynak talepleri mutlaka olacaktır. Dolayısıyla biz de elimizden geldiğince bu talepleri karşılarız. İnanıyorum ki, Malatya önümüzdeki dönemlerde daha da büyüyecek, gelişecek. Bu bölgede de bir çekim merkezi. Bu açıdan şehrimizin kalkınmasına emek veren bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum dedi.



 

 



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —