-
BIST 100
16287,81%0,58
-
DOLAR
44,11% 0,07
-
EURO
50,91% -0,17
-
GRAM ALTIN
7221,89% -1,55
-
Ç. ALTIN
11762,72% -0,52
MASKİ Doğanşehir'e 279.7 milyon liralık alt yapı yatırımı yaptı
Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, 2025 yılı yatırım programı kapsamında Doğanşehir İlçesi’nde toplam 36 mahallede 279.7 milyon TL tutarında altyapı yatırımını hayata geçirildi.
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Sami Er’in vizyonu doğrultusunda hazırlanan 2025 Yılı Yatırım Programı ile Doğanşehir’de; 36.8 kilometre yeni içme suyu hattı inşa edildi. 14.9 kilometre kanalizasyon hattı tamamlandı. 21 adet yeni içme suyu deposu ve 19 adet sondaj çalışması gerçekleştirildi. Ayrıca 10 içme suyu deposunda bakım ve onarım, 28 depoda temizlik çalışmaları yapıldı. 8 farklı su kaynağında iyileştirme çalışmaları yürütüldü ve 15 adet fosseptik imalatı tamamlanarak vatandaşların hizmetine sunuldu.
AK Parti Doğanşehir İlçe Başkanı Rüstem Çatı: “Çalışmalardan Memnunuz”
İlçedeki çalışmalardan memnuniyetini dile getiren AK Parti Doğanşehir İlçe Başkanı Rüstem Çatı: “Doğanşehir’de böyle bir toplantı gerçekleştirdiğiniz için MASKİ olarak şahsınıza ve Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ederim. İlçeler bazında baktığımızda, depremden en çok etkilenen taşra ilçelerinden birinin Doğanşehir olduğunu görüyoruz. Bu nedenle konuya duyarlı davranılarak, bu yılki yatırımlar kapsamında 280 milyon lira gibi yüksek bir bütçenin ilçemize ayrılmış olmasından dolayı ayrıca teşekkür ederim. MASKİ sayesinde büyük sıkıntılarımızın çoğunun giderildiğini memnuniyetle görüyoruz. Denizi geçip de inşallah küçük derede boğulmayalım, teşekkür ederim” diye ifade etti.

Doğanşehir Belediye Başkanı Memet Bayram: “Büyükşehir Belediye Başkanımıza Teşekkür Ederim”
İlçede gerçekleştirilen çalışmanın önemine dikkat çeken Doğanşehir Belediye Başkanı Memet Bayram: “Sayın Genel Müdürümüzle zaman zaman makamında, zaman zaman da Büyükşehir Meclisi’nde konuyla ilgili istişarelerde bulunuyoruz. Şu anda büyük yara almış bir ilçede, işlerin iyi gittiğini düşünüyorum. MASKİ’mizin değerli personelinin, Genel Müdürümüzün ve Büyükşehir Belediye Başkanımızın nezdinde Doğanşehir’imizin bu olaylardan büyük ölçüde etkilendiğini bildiklerini; emeklerinin, bakışlarının ve dikkatlerinin Doğanşehir üzerinde olduğunu biliyoruz. Muhtarlarımızın ve Sayın Kaymakamımızın da bu ortamda bulunması, ilçemizin dertleriyle birlikte dertleşmemiz bizleri ayrıca mutlu etti. Şunu çok iyi biliyoruz ki ekibimle birlikte sizler ve Büyükşehir Belediye Başkanımız, Doğanşehir’in her konusuyla hiçbir ayrım yapmadan ilgileniyorsunuz. İnşallah 2027 yılında Doğanşehir’imiz, Malatya’nın tüm ilçeleri güzel olmakla birlikte, Malatya’nın en güzel ilçesi olarak hak ettiği yeri alacak. Teşekkür ediyorum; hepinizin eline, emeğine, yüreğine sağlık.” dedi.
MASKİ Genel Müdürü Sinan Çeçen: “Kamu Kaynaklarını Etkin ve Tasarruflu Kullanıyoruz”
Çalışmaların hızla devam ettiğini belirten MASKİ Genel Müdürü Sinan Çeçen: “Değerli muhtarlarım, öncelikle ev sahipliğiniz için teşekkür ederim. Kıymetli vaktinizi ayırarak bu toplantıya katıldığınız için ayrıca minnettarız. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Sami Er’in de selamlarını sizlere iletmek isterim. 2025 yılına ilişkin olarak, Sayın Başkanımızın yılbaşında gerçekleştirdiği lansman programında hangi ilçemize hangi yatırımların yapılacağını kamuoyuyla paylaşmıştık. Yılsonu itibarıyla bu yatırım programını değerlendirmek istedik. Aynı zamanda 2026 yılına yönelik yeni bir yatırım programı hazırlığı içerisindeyiz ve bunu da önümüzdeki süreçte ilan edeceğiz. Bölgemizde yaşanan sorunlar, mevcut eksiklikler ve ihtiyaçlar nelerdir; bunları birlikte değerlendirmeyi amaçlıyoruz. MASKİ Genel Müdürlüğü olarak, hizmet kalitemizi artırmak, çevreyi korumak ve altyapı hizmetlerinde sürdürülebilirliği sağlamak adına kamu kaynaklarını tasarruflu ve etkin bir şekilde kullanma gayreti içerisindeyiz. Şehrimiz olarak oldukça zor bir dönemden geçiyoruz. Üstyapının yaklaşık üçte birinin yıkıldığı bu süreçte, altyapı da ciddi tahribatlar aldı. Bununla birlikte, devletimiz tarafından Bakanlığımız ve Yapı İşleri Genel Müdürlüğü eliyle inşa edilen yeni konutlarımız bulunmaktadır. Bu konutların içme suyu temini ve kanalizasyon deşarjı ile ilgili çalışmalarda da MASKİ Genel Müdürlüğü olarak üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmeye çalışıyoruz.” dedi.

Doğanşehir Kaymakamı Ahmet Fatih SUNGUR: “MASKİ’nin Sahada Ciddi Bir İş Potansiyeli Var”
İlçede gerçekleştirilen çalışmaların yakın takipçisi olduklarını belirten Doğanşehir Kaymakamı Ahmet Fatih Sungur: “Malatya’nın kırsal ilçeleri arasında depremden en fazla etkilenen ilçelerin başında Doğanşehir gelmektedir. İlçemize bağlı 35 kırsal mahallemizden 34’ünde, yaklaşık 4 bin 500 köy konutunun inşaatı hızlı bir şekilde devam etmektedir. Tamamlanan konutlar vatandaşlarımıza teslim edilmiştir; ilerleyen süreçte de inşaatlar tamamlandıkça vatandaşlarımızın yerleşimi son sürat devam edecektir. Merkezde ise yaklaşık 2 bin 500 TOKİ konutu ile bin civarında rezerv alan konutunun inşaatı sürmektedir. Gerek kırsal konutlarda gerekse merkezdeki TOKİ projelerinde yoğun ve hızlı bir çalışma yürütülmektedir.
Doğal olarak bu inşaat faaliyetleriyle birlikte, içme suyu ve kanalizasyon çalışmaları açısından MASKİ Genel Müdürlüğümüze sahada ciddi bir yük ve iş potansiyeli doğmuştur. Sahadaki yoğun çalışmaların ardından konutların anahtar tesliminin bir an önce yapılabilmesi için altyapı çalışmalarının tamamlanmasına büyük önem verilmektedir. Köylerimizdeki diğer sorunlara da yerinde müdahale edilerek yoğun ve tempolu bir şekilde çalışmalar sürdürülmektedir. Elbette eksiklikler olacak, zaman zaman beklemek zorunda kaldığımız çalışmalar da yaşanacaktır. Ancak sonuçta vatandaşlarımızın huzur içinde, sağlıklı ve temiz bir ortamda yaşamalarını sağlayabildiğimiz sürece bunun bir sorun teşkil etmeyeceğine inanıyorum. İnşallah 1–2 yıl içerisinde Doğanşehir’imizin eskisinden daha güzel, daha yenilenmiş ve yaşam alanları açısından çok daha iyi bir ilçe haline geldiğini hep birlikte göreceğiz. Bu temennilerle hepinize hayırlı günler diliyor, çalışmalarınızda başarılar temenni ediyorum.” dedi.
5.Uluslararası Göbeklitepe Kısa Film Festivali İçin Başvurular Başladı
Ülkü Ocakları Malatya İl Başkanlığı Basın Mensuplarıyla İftar Programında Bir Araya Geldi
Malatya Eğitiminde Bir Marka: Çamlıca Koleji Başarılarıyla Dikkat Çekiyor
Malatya Beydağ'ında Dağ Keçileri Görüntülendi
Malatya Büyükşehir Belediyesi'nden Üniversite Öğrencilerine Özel Etkinlik
Başkan Kılıç ; İstiklal Marşı Sarsılmaz İnancımızın Simgesidir.
İzmir’de Çöpe Atılan APP Plakalar Dikkat Çekti
Malatya'da Çatı Yangını
Malatya Meslek Lisesinin Yeniden İnşası İçin İmzalar Atıldı
Bitlis’te Yolcu Otobüsünde 4 Kilo Skunk Ele Geçirildi
Destici Malatya’da Konuştu: Göç Eden Nüfus Geri Kazandırılmalı
İstanbul'da 2 Katlı İş Yerinde Çıkan Yangın Söndürüldü
Türkiye Genç Seçmen Endeksi Hayata Geçiyor
Malatya'da İki Otomobil Çarpıştı: 3 Yaralı
BBP Genel Başkanı Mustafa Destici’den Başkan Taşkın’a Ziyaret
O Vali Yardımcısı Görevden Uzaklaştırıldı
Türkiye Nükleer Enerji Vizyonunu Paris’te Anlattı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski İle Görüştü
Eskişehir’de Oto Hırsızlığı Operasyonu: 11 Gözaltı
İngiliz Savaş Gemisi Doğu Akdeniz'e Doğru Yola Çıktı
Dışişleri Bakanı Fidan, İranlı Mevkidaşı Arakçi İle Görüştü
Mardin’de Sopalı Kavga Kamerada: 1 Yaralı
'Kutsal Emanetler Ve Vakıf Eserleri Sergisi' Malatya'da İlk Defa Açıldı
Malatya'da Görevli Polis Memuru Kalbine Yenik Düştü
Dünya Kadınlar Günü Programında Uluslararası Katılım
Battalgazi’de Yol Çalışmaları Sürüyor
Duruşma Görüntülerini Paylaşanlar Hakkında Soruşturma
Antalya'da Göçmen Botunda Facia: 14 Ölü
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Türkiye, Savaşın Etkili Olduğu Bölgelerde Teyakkuzda
Niğde'de Doğal Gaz Patlamasında Yaralı Sayısı 16'ya Yükseldi
Yükleniyor






