• BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19

Murat Kurum'dan İlk Açıklama:

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kurum: ”İstanbul’da tek bir riskli yapı kalmayıncaya kadar çalışacağız”

SİYASET 7.01.2024 23:57:00 237 0
Murat Kurum

 

 İstanbul'da Değişim Zamanı Gelmiştir

 

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kurum: ”İstanbul’da tek bir riskli yapı kalmayıncaya kadar çalışacağız”

 

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, "94 ruhuyla Türkiye Yüzyılı idealimizle yeni eserleri İstanbul’umuza kazandıracağız. İstanbul’da tek bir riskli yapı kalmayıncaya kadar çalışacağız. İstanbul’un her anında hep yanında olacağız. İhmalkarlık dönemi bitecek. İstanbul’un yarınları için hareket ederken kadınlarla, gençlerimizle çalışacağız” dedi.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi’nde AK Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayının Murat Kurum olduğunu açıkladı. Adaylığı açıklanan Murat Kurum, AK Parti İstanbul İl Başkanlığı’nı ziyaret etti. AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, "Bugün burada bu cümleyle biz İstanbul AK Parti Büyükşehir Belediye Başkanı’nı değil sadece aynı zamanda 1 Nisan’daki İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanını ilan etmiş bulunuyoruz. AK Partimiz yerel yönetimlerde bir marka, hizmet ve eserin adresi ve odağı. Maalesef İstanbul’umuzun 5 yıldır yoksun olduğu bu hizmet ve eser odaklılığı ile inşallah 1 Nisan’da tekrar milletimizin teveccühüyle kazanacağız. Yeniden İstanbul diyerek kazanacağız. Yeniden AK Parti diyerek kazanacağız. Murat başkanımız sadece İstanbul diyerek kazanacağız, İstanbullular için kazanacağız. Milletvekilliği sürecinde de yaşadık, tüm milletvekilleri adaylarımızla beraber değerli başkanımızla birlikte İstanbul’da çalmadık kapı, dokunmadık gönül bırakmadık. Yaklaşık 3 aylık bu seçim sürecinde de İstanbul’da her zaman herkesle, her yerde olarak, sadece gönül belediyeciliği değil, gönüllerin inşasını da yaparak milletimizin teveccühüne inşallah 1 Nisan’da kavuşmuş olacağız. Şunun altını çizerek belirtmek lazım; AK Parti demek üretkenlik, çalışkanlık, gayret, birliktelik, kardeşlik, Türkiye demek. AK Parti demek Türkiye Yüzyılı demek. AK Parti demek İstanbul’u tarihiyle, kimliğiyle, geçmişiyle, karakteriyle, özüyle, olması gerektiği haliyle buluşturacak belediye başkanını milletimizin önüne takdim etmek demektir" ifadelerini kullandı.

 

"İstanbul’un 5 Yıllık Fetret Dönemi’ni Bitireceğiz"

 

"İstanbul’un 5 yıllık Fetret Dönemi’ni bitireceğiz" diyen AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum ise, “Sevgili İstanbullular, İstanbul gerçekten büyük bir onur, büyük bir sorumluluk. İstanbul öyle bir şehir ki dünyada eşi benzeri yok. İki denizi, iki kıtayı, iklimleri, medeniyetleri buluşturan bir şehir. İstanbul’da Mekke’nin ve Medine’nin emanetleri var. Kudüs’ün ruhu var. Saraybosna’nın yeşili var. Ekonomimizin gücü burada. Ticaretimizin lokomotifi İstanbul’umuz. İstanbul bizim tarihimiz. Cumhuriyet’ten aldığımız güçle al bayrağımızın gölgesinde aydınlık yarınlarımız için hep birlikte geliyoruz. Gerçek belediyecilik önce vatandaşımızın hanesinde olmaktır. Onun yanı başında olmaktır. Onun dertleriyle dertlenmek, sorunlarını çözmektir. Çözünceye kadar da onun yanından ayrılmamaktır. Bunu en iyi bilen ve yapan bizim teşkilatlarımızdır. Yarın sabahtan itibaren vatandaşımıza sevdamız İstanbul’u, heyecanımızı, hedeflerimizi, hayallerimizi hep birlikte anlatacağız. Hep birlikte düşünüp karar vereceğiz. İstanbul’un 5 yıllık Fetret Dönemi’ni bitireceğiz. Ülkeme daima hizmet ettim. TOKİ’de ve Emlak Konut’ta ülkemizin şehircilikte hak ettiği yere ulaşması için, insanımızın güvenli yaşam alanlarında hayat sürmesi için 20 yıl boyunca çalıştık, gayret ettik ve ter döktük” dedi.

 

“25 Yıllık Birikimle Bu Aziz Şehrin 39 İlçesinde İmzamız Ve Eserlerimiz Var”

 

Bakanlığı döneminde yaptığı çalışmalarla insanların duasını aldığını belirten Kurum, “Bakanlık dönemimizde de Anadolu’nun ve İstanbul’un dört bir yanında insanımızın hayatına dokunan hizmetler yaptık. Yüzlerce millet bahçesi, vatandaşımızın tapu ve mülkiyet çözümleri, kentsel dönüşüm projeleri yaptık. Yeni yeşil sanayi alanlarının, kent meydanlarının inşası, afetlerin ardından yüzbinlerce yuvanın bu millete kazandırılması gibi eserlerle 81 ilimizin hemen hemen tüm ilçelerinde insanımızla bir olduk, beraber olduk ve işin sonunda da onların dualarını aldık. 25 yıllık birikimle bu aziz şehrin 39 ilçesinde imzamız ve eserlerimiz var. Yedi tepesinde emeğimiz, alın terimiz var. Biz iyi günde, kötü günde teşkilatlarımızla, belediye başkanlarımızla birlikte daima İstanbulluların yanında olduk. Kartal, Kağıthane, Marmara Denizi, Haliç, Silivri ve Avcılar’da ekip olarak biz vardık. Çatalca, Sultanbeyli ve Beykoz’da biz vardık. Ümraniye, Üsküdar, Esenler, Tuzla, Kadıköy, Beşiktaş, Fikirtepe, Pendik’te biz vardık” şeklinde konuştu.

 

Bütün engellemelere rağmen çalışmaların devam ettiğini belirten Kurum “Kollarımızı boş yere sıvamadık. Afetlerde milletimiz için sıvadık. Müsilajın giderilmesi, bu sorunun çözümü ve kentsel dönüşüm için kollarımızı sıvadık. Biz kollarımızı mülkiyet sorunlarının çözümü için, yeni sosyal konutlar için, kadınlarımızın, gençlerimizin ve çocuklarımızın yarınları için sıvadık. Biz İstanbul’un ekonomisine katkı sunduk. İstanbul ekonominin, finansın ve bereketin merkezi olmalı dedik. 50 yıl, 100 yıl sonrasını düşündük. İstanbul finans merkezimizi bu şehre armağan ettik. İstanbul’un kültüründe, sanatında da vardık. Türlü eleştiriler yaptılar ama biz sessizce çalıştık. Atatürk Kültür Merkezi’ni tamamladık. Biz İstanbul’umuzun yeşilinde de vardık. İstanbul’da 20 milyon metrekare büyüklüğe sahip Millet Bahçeleri yaptık. Biz hep çözüm tarafında olduk. Gaziosmanpaşa, Güngören Tozkoparan’da, Zeytinburnu Beştelsiz’de her türlü engelleme girişimine rağmen kentsel dönüşüm başlattık. Biz bahanelerin arkasına sığınmadık. Farklı gündemler peşinde asla koşmadık. Bunlar yaptıklarımızın küçük bir özetidir” ifadelerine yer verdi.

 

“İstanbul’da Tek Bir Riskli Yapı Kalmayıncaya Kadar Çalışacağız”

 

"İstanbul’un her anında hep yanında olacağız" diyen Kurum, “Büyükşehir belediye yönetiminin 5 yılda yaptığı işlerin kat ve kat fazlasını yaptığımızı göreceksiniz. İşte bizim ekibimizin İstanbul tecrübesi bu. Şimdi motivasyonumuz sadece İstanbul olacak. Bu şehre hizmet etmek sevda ister, aşk ister, heyecan ister. Biz bunu Cumhurbaşkanımızda gördük, ondan öğrendik. Şimdi yine aynı ruhla, 94 ruhuyla Türkiye Yüzyılı idealimizle yeni eserleri İstanbul’umuza kazandıracağız. İstanbul’da tek bir riskli yapı kalmayıncaya kadar çalışacağız. Yollarında, caddelerinde şu anki ulaşım çilesi bitene kadar. Sokakları huzur ve güvenle dolana kadar durmayacağız. İstanbul’da artık değişim zamanı gelmiştir. Biz ekibimizle, arkadaşlarımızla hep birlikte İstanbul’da çok şeyi değiştireceğiz. İstanbul’u özüne döndüreceğiz. Altını çizerek söylüyorum. Bizim bu seçimde rakibimiz bellidir. Bizim rakibimiz İstanbul’a karşı ilgisizliktir. Bizim rakibimiz ihmalkarlıktır. Bizim rakibimiz algı belediyeciliğidir. Bizim rakibimiz İstanbul’da oluşan karmaşa ve sistemsizliktir. Bizim rakibimiz İstanbul halkına söz verip de sözünde durmayanlar. İstanbul’umuzu duraklama dönemine sokanlardır. İnşallah 31 Mart akşamı İstanbul’da duraklama dönemi bitecek, yeniden diriliş, yeniden yükseliş dönemi başlayacak. İstanbul’da sistemsizlik son bulacak. Arada bir İstanbul’da olayım demek yok. İstanbul’un her anında hep yanında olacağız. İhmalkarlık dönemi bitecek. İstanbul’un yarınları için hareket ederken kadınlarla, gençlerimizle çalışacağız. Bu hareket bir kadın hareketi olacak, gençlik hareketi olacak” diye konuştu.

 

“Kendi geleceğim için değil, İstanbul’un geleceği için çalışacağım”

 

Sözlerine devam eden Kurum şu ifadelere yer verdi: “Enerjimizi bizi ilgilendirmeyen konulara değil, İstanbul için çalışmaya harcayacağız. Özverisizlik dönemi bitecek. Bizim mişle mışla, cekle, cakla işimiz yok. AK belediyeciliğin üç büyük kelimesi vardır; yaptık, yapıyoruz, yapacağız. Biz keyfimiz için değil kentimiz için çalışacağız. Kendi geleceğim için değil, İstanbul’un geleceği için çalışacağım. İstanbul’da hangi siyasi görüşten olursa olsun tüm farklılıklarımızla bir ve beraber olacağız. Hepimizin özü de sözü de İstanbul olacak. İstanbul belediye başkanının ayağına şantiye çamuru değecek. Sırtına İstanbul’un sabah rüzgarı vuracak. Yüzüne yağmur değecek, kar değecek. Daima sokakta, daima milletimizle, aziz İstanbullularla birlikte olacağız. İstanbul bizim için hep 18 yaşında gencecik, dinamik, hareketli ve 7/24 yaşayan bir şehrimiz. Gençliğimizle, enerjimizle buradaki ekip arkadaşlarımızla birlikte laf değil iş üreteceğiz. İcraatsız İstanbul son bulacak. İstanbul Belediye Başkanı tarihin karşısında saygıda kusur etmeyecek, Fatih’in karşısında ellerini bağlayacak, boynunu bükecek. Kimliksiz belediyecilik son bulacak.”

 

Kurum, “Biz 16 milyon İstanbullunun başkanı değil, 16 milyonlu İstanbullu kardeşimizin dostu olacağız, yoldaşı olacağız. Onlarla birlikte yol yürüyeceğiz. Vatandaşımız anlatacak, biz dinleyeceğiz. Halkımız isteyecek, biz hep birlikte yapacağız. Ortak akla, şeffaflığa, katılımcılığa hak ettiği değeri vereceğiz. Birlikte İstanbul diyeceğiz. Reklamla, algı çalışmalarıyla, piar çalışmalarıyla İstanbul’un kaynaklarını boşa harcamayacağız. Algıda usta olanların değil, alın teri ile usta olanların dönemini başlatacağız. Hep birlikte İstanbul’u yeniden ayağa kaldıracağız. İstanbul’u hak ettiği değere ulaştıracağız. Türkiye Yüzyılı’nın en ihtişamlı ön sözünü İstanbul’da yazacağız. Biz tüm arkadaşlarımızla, teşkilatımızla, bilim insanlarımızla belediyecilikte marka olmuş isimlerle, tecrübeli yol arkadaşlarımızla harıl harıl çalışıyoruz. Bu dostlarımızla beraber 100 günlük ve 1 yıllık İstanbul acil eylem planımızı hazırlıyoruz. Hazırlıklarımıza devam ediyoruz. Çok yakında inşallah proje tanıtım toplantımızla birlikte müjdelerimizi de sevgili İstanbullulara vereceğiz” dedi.

 

 


Çocuk Kütüphanesi sayesinde 4 yılda 400 kitap okudu

Siirt Üniversitesinden deney hayvanları kullanım kursu

Şanlıurfa’da halk oyunları yarışması renkli görüntülere sahne oldu

Kızıl şahin besleyen kişiye 30 bin TL para cezası kesildi

Diyarbakır’da temizlik kampanyası devam ediyor

Diyarbakır’da Kaybolan Gencin Cesedi Bulundu

Gaziantep’te 65 yıl hapis cezasıyla aranan şahıs Ankara’da yakalandı

Kasık ağrısı şikayetiyle hastaneye başvurdu, 60 binde bir görülen gebelik yaşadığını öğrendi

Gazeteci ve Araştırmacı Yazar Gül Kaçar’ın Acı Günü

"Ahmet Bereket Yeni Parti Kuruyor" İddiası!

Başkan Tahmazoğlu: "1 ayda beton fiyatları Türkiye standartlarına gerilemezse beton santralleri kuracağız"

İlk kazayı atlatan kadın ile çocuk, saniyeler sonra ikinci kazada ağır yaralandı

İsias Otel Davası’nda yeni bilirkişi raporu istenmesine karar verildi

Fiziksel engelli genç girdiği gölette boğuldu

İpekyolu’nda mısır yüklü tır devrildi: 2 yaralı

Gaziantep’te boşanma davası sonrası kavga: 1 polis hafif yaralı

Başkan Bayram, Doğanşehir Belediyesi’nin borcunu açıkladı

Arslantepe Höyüğü’nde yeni dönem kazı çalışmaları başlıyor

Jandarmadan traktör sürücülerine trafik güvenliği eğitimi

Kâhta’da 2 otomobil çarpıştı: 5 yaralı

Diyarbakır’da ’ters laleler’ doğayı renklendiriyor

23 Nisan Çocuk Şenliğinde son iki gün

Sınırda karbon düzenleme mekanizması ve doğrulamanın önemi GSO’da konuşuldu

Toz taşınımında 2,5 mikronun altındaki partiküller kana karışıp çeşitli sağlık risklerine neden oluyor

Geçici konteyner iş merkezinde yaşanan 180 bin liralık hırsızlık esnafı bezdirdi

Başkan Taşkın: “Doğalgazsız mahalle bırakmayacağız”

MAGİNDER, kentteki çalışmaların hızlandırılmasını istiyor

Yeşilyurt’ta sanatsal ve kültürel kurslara yoğun ilgi

İsias Otel duruşmasına ara verildi

Türkiye’nin Uzay Vizyonu GİBTÜ’de konuşuldu

Yükleniyor

SONDAKİAK: Karabağ’da Yakıt Deposunda Patlama: Ölü Ve Yaralılar Var

Somali’de Bomba Yüklü Kamyon Patladı: 13 Ölü, 40 Yaralı

Fransa'daki Gösterilerin 4. Gecesinde Gözaltı Sayısı Bin 311'e Yükseldi

Biden: 'Ukrayna'nın NATO'ya Katılım Süreci Kolay Olmayacak'

F-18 Savaş Uçağı Otoyola Düştü

Kazanan Kim Olursa Olsun Onunla Çalışmayı Dört Gözle Bekliyor

Rusya: 'Ukrayna, İHA'larla Kremlin'i Hedef Aldı'

Baraj Çöktü: 7 Ölü

İklim Değişikliği Eylem Planı Oluşturulması İçin Çalışmalara Başladı

Tahıl Koridoru İçin Türkiye Stratejik Öneme Sahip

TÜİK’in çocuk portalı Malatya’da öğrencilerine tanıtıldı

Diyarbakır’da teknoloji semineri düzenlendi

Dicle’de öğrenciler projelerini sergiledi

Güneydoğu’da çiftçilerin elektrik borcu 27 milyara ulaştı

Öğrenciler hazırladıkları Projeler İle bölge finallerine yükseldi

Dicle Elektrik seçim hazırlıklarını tamamladı, koordinasyon merkezi açılıyor

Mardin’de silah tasarımı ve üretimi yapan lise öğrencisinin hedefi tank ve top yapmak

Dicle Elektrik ekiplerinin zorlu mesaisi

Adıyaman Üniversitesi’nden sağlıkta yapay zeka adımı

Akyol Medya Şirketi yönetiminden domain ve patent açıklaması

SANKO Okulları öğrencilerinin Fırst Lego başarısı

Okul Sporları Basketbol 2. Küme Mahalli Müsabakaları başladı

Şırnak U18 ve Süper Amatör Ligi Şampiyonu Cizre Diclespor, Play Off’a yükseldi

Diyarbakır takımları haftayı puansız kapattı

Haliliye Belediyesi Futbol Okulu ile genç yetenekler yetişiyor

Türkiye KİCK BOKS Top Ten Euro Cup’ta Yine Tarih Yazdı

Göztepeli Torbjörn Blomdahl 3 Bant Bilardo Ferdi Erkekler Avrupa Şampiyonu Oldu

İller Arası Kick Boks Şampiyonası Tamamlandı

Trendyol Süper Lig: Gaziantep FK: 2 - Kasımpaşa: 0 (İlk yarı)

Atılan kulaçlar ve yapılan hamlelerde bayram coşkusu vardı

Geçit: “Temiz Ve Güzel Bir Yeşilyurt İçin 7/24 Görev Başındayız”

Başkan Geçit Koltuğunu Fatma Nazlı’ya Devretti

Battalgazi Devlet Hastanesi'nde 23 Nisan Coşkusu

Başkan Yalçın'dan 23 Nisan Kutlama Mesajı

Başkan Taşkın’dan 23 Nisan Mesajı

Başkan Er'den 23 Nisan Mesajı

Keskin, “Haklı Gururunu Yaşıyor, Coşkuyla Kutluyoruz”

Başkan Er Dilek Mahallesi Esnaflarını Ziyaret Etti

Ağbaba “23 Nisan Esaretin Asla Kabul Edilmeyeceğinin Tüm Dünyaya Gösterildiği Tarihtir”

Büyükşehir Belediye Meclisi Nisan Toplantısı Sona Erdi

Siverek'te Karar Açıklandı ! Belediye Başkanı Belli Oldu!

AK Partili Taşkın: “Her Kesimle İstişare İçinde Olacağız”

Battalgazi İlçemiz Hizmet Etmek İçin Yola Çıktık

"Türkiye Bugüne Kadar Ne Çektiyse Zübük Siyasetçi Tiplerinden Çekmiştir”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Malatya Belediye Başkan Adaylarını Açıkladı

Bakan Özhaseki’den Muhalefete Tepki

ASRİAD Battalgazi’de Karakuş’u Destekleyecek

Emekliye Ek Zam Oranı Belli Oldu!

AK Parti’nin “Aday Tanıtım” Toplantısı 18 Ocak’ta

Bakan Yerlikaya, Kahramanmaraş’ta Ziyaret Ve Temaslarda Bulundu

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16