Tarih: 14.11.2018 15:55

Öğrencilerden Yaşlılara Anlamlı Ziyaret

Facebook Twitter Linked-in

Malatya-Kale İlçesi Bent Ortaokulu Öğrencileri ve öğretmenleri toplum hizmeti çalışması ve değerler eğitimi kapsamında Bent Köyü’nde ikamet eden yaşlıları ziyaret ederek, onlara çeşitli hediyeler sundular.

 Günün önem ve anlamını belirten konuşmayı yapan    Okul Müdürü Süleyman Banazılı:“Yaşlılarımız, torunları yaşındaki öğrencilerimizle sohbet ederek, adeta hasret giderdi. ' Yaşlılarımız asla yalnız değildir' sloganıyla ziyareti organize ettiklerini belirten okul Müdürü Süleyman Banazılı: yaşlılarımızı sadece belirli günlerde ziyaret etmekle kalmayıp, onları her zaman ziyaret edip, onlarla ilgilenmek gerekir. Geçmişimizi bilmeden geleceğe emin adımlar ile yürümenin mümkün olmadığı bilincindeyiz. Bu yönde çalışmalarımıza ve eğitimimize yön vermeye devam edeceğiz “dedi.

Yanı sıra okul öğretmeni, Bilgehan Ulutaş konuşmasında ise Ayrıca, yaşlılara yalnız olmadıklarını hissettirmek, yardımlaşma-dayanışma duygusunu yaygınlaştırmak, yaşlıların sorunlarını dinleyerek, ihtiyaçlarını gidermek, öğrencilerin daha etkin ve kapsamlı çalışmalar yaparak, geleceğe yönelik gelişimlerindeki yaşlıların rolü ve yardımseverlik alışkanlıklarının geliştirilmesi amaçlanandı Şeklinde konuştu.

Öğrenciler ise, yaptığımız bu ziyaretler, yaşlılarımızı mutlu ediyor. Onlar mutlu olunca, bizler de mutlu oluyoruz. Nineleriniz, dedeleriniz hayatta değil ise bu tür faaliyetlerle kendinize nine ve dede seçebilir, onlara torunlarıyız. Yaşlılarımıza sahip çıkarak, onları yalnız bırakmamalıyız' dediler.

Okul müdürü Süleyman Banazılı. yapılan çalışmaya destek veren köy muhtarı Selim Kızıltaş’a, teşekkür etti.

Kaynak :malatyagundemozel.com









 



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —