Tarih: 31.05.2017 17:19

TBMM’de

Facebook Twitter Linked-in

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı koleksiyonuna ait sanatçı Ahmet Efe’nin minyatürlerinden oluşan ’Osmanlı Padişahları Ebru ve Minyatür Sergisi’, Türkiye Büyük Millet Meclisinde (TBMM) açıldı.
Sergi açılışında konuşan TBMM Başkan Vekili Ahmet Aydın, 'Modern sanatların gölgesinde unutulmaya yüz tutan güzel sanatlarımız kimliğimizdir. Hat, ebru, minyatür, tezhip gibi sanatlar bizim köklerimizdir' dedi.
Aydın, 2017 yılının İstanbul’un fethinin 564. yıldönümü olduğunu hatırlatarak, 'Osmanlı Devleti’nin 470 yıllık başkenti olan İstanbul anısına Osmanlı Padişahları Ebru ve Minyatür Sergisi’ni açmaktan duyduğum gururu özellikle ifade etmek istiyorum. Serginin açılmasına büyük katkı sunan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Melih Gökçek’e de teşekkür etmek istiyorum’’ ifadelerini kullandı.
Sanatın hayat damarı olduğunu hatırlatan Aydın, 'Edebi ve estetik duygularımızı ifade etme aracıdır. Geleneksel sanatlar milli değerlerimize yabancılaştığımız günlerde terk edilmiş, yalnızlığa ve hiçliğe mahkum edilmek istenmiştir. Modern sanatların gölgesinde unutulmaya yüz tutan güzel sanatlarımız kimliğimizdir. Hat, ebru, minyatür, tezhip gibi sanatlar bizim köklerimizdir. Modern gelenekselin, geleneksel de modernin alternatifi değildir' dedi.
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de konuşmasında, Türkiye Büyük Millet Meclisinde ilk sergilerini açmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, 'Değerli sanatçı Ahmet Efe’nin eserlerini sergiliyoruz. Burada özellikle minyatür ve tezhip beraberliği var. Osmanlı sultanlarının değişik işlevleriyle birlikte yapılmış muhteşem eserler var' şeklinde konuştu.
Açılışa TBMM Başkan Vekili Ahmet Aydın ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in yanı sıra TBMM İdare Amiri Salim Uslu, milletvekilleri ve diğer yetkililer katıldı.
Kaynak:


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —