• BIST 100

    14155,46%0,76
  • DOLAR

    42,69% 0,23
  • EURO

    50,15% 0,06
  • GRAM ALTIN

    5897,70% 0,71
  • Ç. ALTIN

    9533,17% 2,62

"Türkiye, Sumud Filosu’ndaki Tüm Umut Yolcularının Yanındadır''

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Türkiye, Sumud Filosu’ndaki tüm umut yolcularının yanındadır''

GÜNDEM 2.10.2025 16:49:00 209 0

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Küresel Sumud Filosu’na yönelik haydutluğu lanetliyorum. Türkiye, insanlığın ortak vicdanına tercüman olan Sumud Filosu’ndaki tüm umut yolcularının yanındadır" dedi.

 

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda konuştu. Erdoğan, toplantının hayırlı olmasını dileyerek, "AK Parti’nin millete ve memlekete hizmet sancağını fedakârlık, samimiyet ve sadakatle 81 vilayetimizde ve 973 ilçemizde gururla dalgalandıran tüm kardeşlerime, bu davanın mümtaz neferlerine selam ediyor; emekleri, gayretleri için her birine ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum. Toplantımıza yapacağınız katkılar için şimdiden teşekkür ediyorum" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan:

 

"Sumud Flosu’na yönelik haydutluğu lanetliyorum"

 

Sözlerinin başında Gazze’de çocukların açlıktan öldüğü barbarlığa dikkati çekmek ve Filistinli mazlumlara insani yardım götürmek için yola çıkan Küresel Sumud Filosu’na yönelik haydutluğu lanetlediğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail yönetiminin uluslararası sularda seyreden sivillere yönelik düzenlediği bu saldırının soykırım kadrosunun Gazze’deki insanlık suçlarını gizlemek için nasıl bir cinnet halinde olduğunu bir kere daha ispat ettiğini kaydetti.

 

"Türkiye Sumud filosunda tüm umut yolcularının yanındadır"

 

Erdoğan, soykırımcı Netanyahu hükümetinin bırakın barışı tesis etmeye, böyle bir ihtimalin yeşermesine dahi tahammülünün olmadığının görüldüğünü söyledi. Erdoğan, "Sumud Filosu, Gazze’deki vahşetin ve İsrail’in katliamcı yüzünün bir kez daha tüm dünyada görülmesini sağlamıştır. Türkiye, insanlığın ortak vicdanına tercüman olan Sumud Filosu’ndaki tüm umut yolcularının yanındadır. İlgili birimlerimiz gelişmeleri sahada anbean takip etmekte, aktivistlerin ve vatandaşlarımızın kılına zarar gelmemesi için gerekli tedbirleri almaktadır. Devlet ve millet olarak önceliğimiz Gazze’de akan kanın durması, insani yardımların engelsiz bir şekilde mazlumlara ulaştırılmasıdır" dedi. Çok zor şartlarda hayat ve haysiyet mücadelesi veren Gazzelileri sahipsiz bırakmayacaklarını, ateşkesin tesisi ve sulhu sükunun hakim olması için tüm güçleriyle çalışmaya devam edeceklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Burada öncelikle bir konuyu vuzuha kavuşturmak istiyorum. AK Parti olarak Türkiye’ye hizmet yolunda 14 Ağustos itibarıyla 24’üncü yılımızı hamdolsun tamamladık. Yani sadece AK Parti olarak çeyrek asırlık birikimi, tecrübeyi, müktesebatı temsil ediyoruz. Öte yandan şunu da çok iyi biliyoruz. Partimizin kuruluşu 14 Ağustos 2001 tarihi olsa da biz kökleri itibarıyla, beslendiği kaynakları itibarıyla yüzyıllara sari bir hareketiz. Bu hareketin kökleri Malazgirt’tedir, Söğüt’tedir, Dumlupınar, Sakarya, Çanakkale’dedir" diye konuştu. Erdoğan, Selçuklu’nun, Osmanlı’nın mirasını, onların ufkunu, birikimini, tecrübesini tevarüs etmiş; dahası bunları cumhuriyetin kazanımlarıyla harmanlamış bir siyasi kadro olduklarını kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan:

 

"Bu yolculukta rotamızı tayin ve tespit eden hep aziz milletimiz olmuştur"

 

"Biz, aynı zamanda yüzünü geçmişe değil, geleceğe dönen, ilhamını maziden alıp atiye taşıyan bir partiyiz. Böyle bir tasavvur içindeyiz" diyen Erdoğan, "Altını çizerek söylüyorum: Bizim şu birlikteliğimiz tam anlamıyla bir gönül birlikteliğidir, inanç birlikteliğidir, mefkure birlikteliğidir. Biz, her şeyden önce dava ve yol arkadaşlarıyız. Unvanlarımızdan bağımsız olarak şahsım dahil hepimiz bu kutlu davada sadece birer neferiz. Bundan da büyük şeref duyuyoruz. Her birimiz aynı ufka bakıyor, aynı hedefe doğru beraberce yürüyoruz. 24 yıldır değişmeyen bir başka gerçek şudur: Bu yolculukta rotamızı tayin ve tespit eden hep aziz milletimiz olmuştur" açıklamasını yaptı. Erdoğan, her zaman milletin beklentilerine yönelik hareket ettiklerini belirterek, "Milletimiz nereyi işaret ettiyse yönümüzü oraya döndük. Milletin bizden beklentisi neyse, tüm imkanlarımızla onu gerçekleştirmeye çalıştık. Milletimizle bağımızı, irtibatımızı, gönülden gönüle giden o köprüyü daima sağlam tutmaya gayret ettik. Hepimiz aynı zamanda bu aziz milletin hizmetkarlarıyız. Milletimize hizmet vazifemizi ise bir emanet bilinciyle, bunun da ötesinde bir ’bayrak yarışı’ anlayışıyla yerine getiriyoruz" diye konuştu.

 

"AK Parti’ye şaşı bakanlarda halen hiçbir değişim emaresi göremiyoruz"

 

AK Parti’ye yapılan olumsuz öngörülerin boşa çıktığını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "AK Parti’nin nasıl bir hareket olduğunu bilmeden partimizle ilgili sürekli ahkam kesenler, bizi hiçbir zaman anlamadılar. 24 yıl boyunca bize dair dile getirdikleri olumsuz öngörüler boşa çıktı. Partimize attıkları iftira ve yalanlar her seferinde ellerinde patladı. Partimiz kadroları arasına nifak sokma girişimleri hüsranla neticelendi. Bizi anlamak yerine kendileriyle karıştırdılar ve her defasında yanıldılar. Bakınız, partimizin kuruluşunun üzerinden 24 yıldan fazla zaman geçti. İktidar olarak bir ay sonra 23 senemizi tamamlıyoruz. Fakat AK Parti’ye şaşı bakanlarda halen hiçbir değişim emaresi göremiyoruz. 24 senede defalarca çuvallamalarına rağmen bakıyorsunuz aynı hatalı analizler, aynı yanlış tahminler, aynı kalıplaşmış, köhnemiş yorumlar. Hatalarından ders alıp kendilerine çeki düzen vermek yerine hiçbir şey olmamış gibi operasyonlarına devam ediyorlar" değerlendirmesini yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan:

 

"Makamlar, mevkiler, rütbeler, payeler, koltuklar; hepsi gelip geçicidir"

AK Parti’nin bir dava ve kadro hareketi olduğunu kaydeden Erdoğan, "Şunu bir defa herkesin, özellikle de ahlaksız asparagasların üzerinden parti kültürümüzü yıpratmaya çalışan tetikçilerin çok iyi bilmesini isterim: AK Parti olarak biz bir dava ve kadro hareketiyiz. Bizi bir araya getiren çıkarlarımız değil değerlerimizdir; davamıza olan sadakatimizdir; milletimize olan hizmet sevdamızdır. Makamlar, mevkiler, rütbeler, payeler, koltuklar; hepsi gelip geçicidir" açıklamasını yaptı.

Malatya’da İçme Suyu Hattı Patladı, Sokaklar Sular Altında Kaldı

Huzur 44 Uygulaması İle Kent Genelinde Denetimler Artırıldı

“Sizin Laiklik Anlayışını Bu mu ?”

Salih Karademir Şire Pazarı’nda Konuştu: 800 Esnaf Ne Olacak?

İhtiyaç Sahiplerine Ulaşan Dijital Köprü: Yeşilyurt Sosyal Yardım Platformu

Büyükşehir Belediye Başkanı Er, Üniversite Öğrencileri İle Bir Araya Geldi

Narkotik Operasyonda Kokain Ve Sikke Ele Geçirildi

Geleceğin Mühendislerinden Kıyasıya Duvar Örme Yarışması

Altın, Ekim Ayından Bu Yana En Yüksek Seviyesine Çıktı

Yükseköğretim İçin Geldiler, Ülkeler Arası Köprüler Kuruyorlar

Dijital İkiz Atölyeleri Projesi İstanbul’da Resmen Başladı

"Bıçak Parası" Soruşturmasında Profesör Tutuklandı

Aslantaşlar Yerinde Kalacak: Taşıma Kararı İptal Edildi

Malatya’da Spor Tesislerinde Güvenlik ve Hizmet Standartları Masaya Yatırıldı

MHP’nin Emektar İsmi Mehmet Erdem Vefat Etti

Malatya’da Kaçak Silah Operasyonu: 2 Gözaltı

MHP ve Kamu-Sen’den Malatya İçin Diriliş Mesajı

Uyuşturucu Tacirlerine Operasyon: 29 İlde 345 Gözaltı

"Koyunoğlu ve Çukurdere Mahallelerinde Başkanlar Vatandaşların Taleplerini Dinledi"

Zor Kışa Karşı Tam Teçhizat: Çat Belediyesi Önlemleri Aldı

Jandarma, KADES İçin Sahada Bilgilendirme Çalışmalarını Sürdürüyor

Başkan Geçit, Hayırseverleri “Teşekkür Buluşmasında” Ağırladı

Malatya’da Yürek Isıtan Dayanışma: Hüseyin Amca’ya Seferberlik

Haber Alınamayınca Polis Eve Girdi, Cansız Bedeniyle Karşılaşıldı

Amatör Spor Kulüpleri Tesisi'nin Temel Atma Töreni Gerçekleştirildi

Öz Elif Sitesi Soruşturmasında Usulsüzlük Şüphesi: Mahkeme Islak İmzalı Raporları Yeniden İstedi

Başkan Er: "Malatya'mız Hızlı Bir Şekilde Ayağa Kalkıyor"

Ağılbaşı’ndaki Hak Sahipliği Sorunu Çözülüyor

“Hizmet Masa Başında Değil, Sahada Yapılır”

Malatya’da Şok İddia! Akran Zorbalığına Uğrayan Öğrenci İntihara Kalkıştı

Yükleniyor

İHA'sı Görev Sırasında Sarı Deniz'e Düştü

Trump, Pazartesi Günü Suriye Cumhurbaşkanı Şara İle Görüşecek

Suriye Devlet Başkanı Şara’dan Rusya'ya İlk Ziyaret

Trump Demokratları Suçlamıştı

ABD’nin 20 Maddelik Gazze Planı

Geri Adım Attı!

Tam 2 Bin 890 Metre Uzunluğunda

"Hiç Görmediğim Kadar İyi Niyet Ve Heyecan Var"

Trump’tan Flaş Karar!

BM’de Duyurdu!

Ceviz Kabuğundan Bilim Doğdu: Malatya Dünyaya Yeşil Yol Açtı

Şırnak’ta 116 öğrenci teknolojiyle buluştu

Başkan Er, 7. Malatya Yapı Dekorasyon Fuar Alanında İncelemelerde Bulundu

Türk Telekom, siber güvenlik ve bulut bilişim alanındaki çalışmalarını sürdürüyor

İnternet Abone Sayısı 94 Milyonu Geçti

Adıyaman’da Python yazılım yarışması düzenlendi

Devlet Hava Meydanları İşletmesi’nin (DHMİ) 91’inci yıl dönümü Malatya’da kutlandı

SANKO Okulları bölge elemelerinde iki birincilik kazandı

TÜİK’in çocuk portalı Malatya’da öğrencilerine tanıtıldı

Diyarbakır’da teknoloji semineri düzenlendi

Huzur 44 Uygulaması İle Kent Genelinde Denetimler Artırıldı

Narkotik Operasyonda Kokain Ve Sikke Ele Geçirildi

Malatya’da Kaçak Silah Operasyonu: 2 Gözaltı

Uyuşturucu Tacirlerine Operasyon: 29 İlde 345 Gözaltı

Haber Alınamayınca Polis Eve Girdi, Cansız Bedeniyle Karşılaşıldı

Yeşilyurt’ta Narkotik Operasyonu: Metamfetamin ve Sentetik Ecza Ele Geçirildi

Malatya’da Beş Ayrı Trafik Kazası KGYS Kameralarına Yansıdı

Malatya Dahil 22 İlde DEAŞ'a Darbe; 92 Şüpheli Yakalandı

TOKİ İnşaatında İş Kazası: Genç İşçi Çatıdan Düştü

Driftin Bedeli Ağır Oldu: Sürücüye Yüklü Ceza, Araca Men Cezası

Malatya’da İçme Suyu Hattı Patladı, Sokaklar Sular Altında Kaldı

Salih Karademir Şire Pazarı’nda Konuştu: 800 Esnaf Ne Olacak?

İhtiyaç Sahiplerine Ulaşan Dijital Köprü: Yeşilyurt Sosyal Yardım Platformu

Büyükşehir Belediye Başkanı Er, Üniversite Öğrencileri İle Bir Araya Geldi

Geleceğin Mühendislerinden Kıyasıya Duvar Örme Yarışması

MHP’nin Emektar İsmi Mehmet Erdem Vefat Etti

MHP ve Kamu-Sen’den Malatya İçin Diriliş Mesajı

"Koyunoğlu ve Çukurdere Mahallelerinde Başkanlar Vatandaşların Taleplerini Dinledi"

Başkan Geçit, Hayırseverleri “Teşekkür Buluşmasında” Ağırladı

Malatya’da Yürek Isıtan Dayanışma: Hüseyin Amca’ya Seferberlik

CHP’nin Yeni Dönemi Anıtkabir Ziyaretiyle Başladı

TBMM ve Özbek Meclisi Başkanlarından Dostluk Mesajları Buhara’da Verildi

BBP Yalova'da Gücünü Gösterdi: "Yalova, Marmara'nın Nefes Alan Şehri Olacak"

Bakan Bayraktar: Diyarbakır'ın Petrol Şehrine Dönüşeceği Sürece Doğru Giriyoruz

Erdoğan: “Ülkemizdeki Konteynerlerin Gazze’ye Sevki Sahada Ciddi Bir Rahatlama Sağlayacaktır”

Erdoğan, Erhürman'ı Tebrik Etti

CHP'den Gazeteciye Çirkin Saldırı!

Türkiye İle Güney Afrika Arasında 4 Anlaşma İmzalandı

CHP’de Demokrasi İsyanı

Bedelinin Ağır Olacağını Aslında İsrail De Biliyor"

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 15 11 1 3 21 36
2.TRABZONSPOR A.Ş. 15 10 1 4 14 34
3.FENERBAHÇE A.Ş. 15 9 0 6 18 33
4.GÖZTEPE A.Ş. 15 7 3 5 9 26
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 15 7 4 4 7 25
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 15 6 2 7 6 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 15 6 4 5 -1 23
8.KOCAELİSPOR 15 5 6 4 -3 19
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 15 4 6 5 3 17
10.CORENDON ALANYASPOR 15 3 4 8 -1 17
11.TÜMOSAN KONYASPOR 15 4 7 4 -4 16
12.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
13.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 15 3 6 6 -6 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 16 3 7 6 -7 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 15 4 8 3 -11 15
16.İKAS EYÜPSPOR 15 3 8 4 -8 13
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 15 2 6 7 -17 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 15 2 11 2 -16 8