-
BIST 100
16287,81%0,58
-
DOLAR
44,19% 0,16
-
EURO
50,91% 0,01
-
GRAM ALTIN
7219,90% 0,20
-
Ç. ALTIN
11762,72% 0,00
Türkiye’den Türkmenistan’a 50 Bin Fidan Desteği
FAO–Türkiye Ormancılık Ortaklık Programı kapsamında yürütülen FRIENDS Projesi çerçevesinde, Türkiye Cumhuriyeti Tarım ve Orman Bakanlığı ile Orman Genel Müdürlüğü iş birliğinde dost ve kardeş ülke Türkmenistan’a Malatya'da yetişti
FAO–Türkiye Ormancılık Ortaklık Programı kapsamında yürütülen FRIENDS Projesi çerçevesinde, Türkiye Cumhuriyeti Tarım ve Orman Bakanlığı ile Orman Genel Müdürlüğü iş birliğinde dost ve kardeş ülke Türkmenistan’a Malatya'da yetiştirilen 50 bin adet fidan gönderiliyor.

Türkiye’den Türkmenistan’a sevk edilecek fidanların, ülke genelinde yürütülen ulusal ağaçlandırma ve ekosistem restorasyonu çalışmalarında kullanılacağı bildirildi. Sevkiyatın, kurak ve yarı kurak koşullara uyumlu, kuraklığa dayanıklı başta ardıç, servi ve mazı türleri olmak üzere ağırlıklı olarak iğne yapraklı türlerden oluştuğu belirtildi. Tümü tüplü ve dikime hazır olan fidanların, zorlu iklim şartlarında yüksek tutma potansiyeline sahip olduğu vurgulandı.
Bu ayni katkının, Orta Asya ülkelerinde sürdürülebilir orman yönetimini desteklemek, çölleşme ile mücadele etmek ve iklim değişikliğine uyumu güçlendirmek amacıyla yürütülen FRIENDS Projesi’nin somut çıktılarından biri olduğu ifade edildi. Teknik bilgi ve uygulama deneyimlerinin paylaşılmasıyla FAO–Türkiye Ormancılık Ortaklık Programı’nın, Türkmenistan başta olmak üzere Orta Asya ülkelerinde peyzaj restorasyonu ve dirençli ormancılık uygulamalarının gelişimine katkı sunduğu kaydedildi.
“50 Bin Fidanı Türkmenistan’a Uğurluyoruz”

Malatya'daki Orman Fidanlık Şefliğindeki üretim merkezinde fidanların tırlara yüklenmesi sırasında konuşan Elazığ Orman Bölge Müdür Yardımcısı Osman Hasırcı, dost ve kardeş ülke Türkmenistan’ın talebi doğrultusunda Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 50 bin adet farklı fidan türünün bugün Türkmenistan’a uğurlandığını belirterek, bu çalışmanın bölgesel iş birliği açısından önemli olduğuna dikkat çekti.
Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) Orta Asya Alt Bölge Ofisi’nde görev yapan Ormancılık Uzmanı Burak Avcıoğlu ise yürütülen çalışmalar kapsamında Tarım ve Orman Bakanlığı ile gerçekleştirilen iş birliği çerçevesinde Türkiye’den Türkmenistan’a 50 bin adet fidan sevkiyatının gerçekleştirildiğini söyledi.
Avcıoğlu, “Bu fidanlar, Orta Asya’daki Türk Cumhuriyetlerinde yürütülen restorasyon ve orman rehabilitasyonu çalışmalarına katkı sağlamak amacıyla planlandı. Kuraklığa dayanıklılığıyla öne çıkan ardıç, mazı ve servi türleri, Türkmenistan’ın farklı bölgelerinde uygulanacak restorasyon projelerinde kullanılacak. Çalışma ile iklim değişikliğiyle mücadele, bozulmuş alanların yeniden kazandırılması ve bölgesel ekosistemlerin güçlendirilmesi hedefleniyor” dedi.
Yetkililer, uluslararası iş birliği temelinde yürütülen bu sürecin, ilgili ülkeler açısından uzun vadeli çevresel ve ekolojik faydalar üretmesinin öngörüldüğünü ifade etti.

Mersin'de Tarım İşçilerini Taşıyan Minibüs Devrildi: 3 Ölü, 11 Yaralı
Uluslararası Enerji Ajansı'ndan Petrol Kararı: 400 Milyon Varil Petrol Piyasaya Sürülecek
Antalya Merkezli 5 İlde Eş Zamanlı Operasyonda 84 Gözaltı
Adıyaman’ın Kâhta İlçesinde Füze Paniği
DMM, THY İle İlgili İddiaları Yalanladı
5.Uluslararası Göbeklitepe Kısa Film Festivali İçin Başvurular Başladı
Ülkü Ocakları Malatya İl Başkanlığı Basın Mensuplarıyla İftar Programında Bir Araya Geldi
Malatya Eğitiminde Bir Marka: Çamlıca Koleji Başarılarıyla Dikkat Çekiyor
Malatya Beydağ'ında Dağ Keçileri Görüntülendi
Malatya Büyükşehir Belediyesi'nden Üniversite Öğrencilerine Özel Etkinlik
Başkan Kılıç ; İstiklal Marşı Sarsılmaz İnancımızın Simgesidir.
İzmir’de Çöpe Atılan APP Plakalar Dikkat Çekti
Malatya'da Çatı Yangını
Malatya Meslek Lisesinin Yeniden İnşası İçin İmzalar Atıldı
Bitlis’te Yolcu Otobüsünde 4 Kilo Skunk Ele Geçirildi
Destici Malatya’da Konuştu: Göç Eden Nüfus Geri Kazandırılmalı
İstanbul'da 2 Katlı İş Yerinde Çıkan Yangın Söndürüldü
Türkiye Genç Seçmen Endeksi Hayata Geçiyor
Malatya'da İki Otomobil Çarpıştı: 3 Yaralı
BBP Genel Başkanı Mustafa Destici’den Başkan Taşkın’a Ziyaret
O Vali Yardımcısı Görevden Uzaklaştırıldı
Türkiye Nükleer Enerji Vizyonunu Paris’te Anlattı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski İle Görüştü
Eskişehir’de Oto Hırsızlığı Operasyonu: 11 Gözaltı
İngiliz Savaş Gemisi Doğu Akdeniz'e Doğru Yola Çıktı
Dışişleri Bakanı Fidan, İranlı Mevkidaşı Arakçi İle Görüştü
Mardin’de Sopalı Kavga Kamerada: 1 Yaralı
'Kutsal Emanetler Ve Vakıf Eserleri Sergisi' Malatya'da İlk Defa Açıldı
Malatya'da Görevli Polis Memuru Kalbine Yenik Düştü
Dünya Kadınlar Günü Programında Uluslararası Katılım
Yükleniyor






