Tarih: 23.04.2019 15:56

Vali Baruş Koltuğunu Nida Uvat’a Devretti

Facebook Twitter Linked-in

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Vali Aydın Baruş, koltuğunu Yeşilyurt ilçesi Sadiye Ünsalan İlkokulu öğrencisi Nida Uvat’a devretti. Uvat, Vali Baruş’un ‘Böyle bir görevde bulunsan hayallerin ne olurdu?’ sorusuna, “Kayısı ve işsizlik sorununu çözmeye çalışırdım” cevabını verdi.

Vali Aydın Baruş, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda İl Milli Eğitimi Müdürü Ali Tatlı ile birlikte Sadiye Ünsalan İlkokulu Müdürü Erhan Çolak, öğretmen Hacı Hüseyin Kılıç ve öğrenci Nida Uvat’ı kabul etti.

Vali Baruş, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle koltuğunu Yeşilyurt ilçesi Sadiye Ünsalan İlkokulu öğrencisi Nida Uvat’a devretti.

Vali Baruş, “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 99’uncu yıldönümü. Bugün aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de Türk ve dünya çocuklarına armağanı olan büyük bir gün. Bugünde seni misafir etmekten ve valilik makamını sana devretmekten büyük bir mutluluk duyuyorum. İnşallah ileride sende bu makamlara oturan ve milletimize, cumhuriyetimize hizmet eden çok önemli bir makam sahibi olursun” dedi.

Vali Aydın Baruş’tan koltuğu devralan Sadiye Ünsalan İlkokulu öğrencisi Nida Uvat, “Biraz heyecanlıydım ama oturunca heyecanımı yendim. Bence her çocuk için böyle bir şey yaşamak çok mutluluk verici” diye konuştu.

Vali Baruş’un sorunlarını da cevaplayan Uvat, “Böyle bir görevde bulunmuş olsaydım eğitime katkıda bulunurdum. Malatya’nın ekonomisine katkı sağlardım. Kayısı ve işsizlik sorununu çözmeye çalışırdım. Çocuklar içinde ilkokullara akıllı tahta alırdım. Çünkü bazı çocukların akıllı tahtaya ihtiyacı var. Özellikle göz problemi olan çocuklar için. Birde dikkat eksikliği olan çocuklar için bir okul açardım ve ücretsiz yapardım” dedi.

Vali Aydın Baruş’tan görevi devralan Nida Uvat, Sağlık İl Müdürü ile İl Emniyet Müdürü’nü telefonla arayarak, çalışmaları hakkında bilgiler aldı.

Uvat, görevi devraldığı Vali Aydın Baruş’a çiçek takdim ederken, Vali Baruş ise günün anlam ve önemine binaen Nida Uvat’a hediye takdim etti.

Haber:malatyagundemozel.com











Orjinal Habere Git
— HABER SONU —