Tarih: 30.01.2018 14:13

Van’da trafik kazası: 8 ölü

Facebook Twitter Linked-in



Alınan bilgilere göre kaza, sabah 07.00 sıralarında Van-Hakkari karayolu üzerindeki Hoşap Mahallesi yakınlarında meydana geldi. Sürücülerinin isimleri öğrenilemeyen 65 DH 165 plakalı tır ile 65 EN 541 plakalı minibüsün çarpışması sonucu 8 kişi hayatını kaybederken, Z.Ç. ile S.B. yaralandı. Ortalığı adeta savaş alanına çeviren kazada yaralananlar ambulansla Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesine, hayatını kaybedenlerin cenazeleri ise morga kaldırıldı. Soruşturmanın sürdürüldüğü belirtildi. 

Tırla minibüsün çarpıştığı kazada ölenlerin kimliği belirleniyor

Van’ın Gürpınar ilçesinde tırla minibüsün çarpıştığı kazada hayatını kaybeden 5 kişinin kimliği belirlendi.

Sabah 07.00 sıralarında Van-Hakkari karayolu üzerindeki Hoşap Mahallesi yakınlarında sürücülerinin isimleri öğrenilemeyen 65 DH 165 plakalı tır ile 65 EN 541 plakalı minibüsün çarpışması sonucu 8 kişi hayatını kaybederken, Z.Ç. ile S.B. de yaralanmıştı.

Kazada yaralananlar ambulansla Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılırken, hayatını kaybedenlerin kimlikleri ise belirleniyor. Kazada hayatını kaybedenlerin Muzaffer Korkmaz, Cevdet Genco, Cevat Toprak, Cengiz Kokmaz ve Zübeyde Çanak olduğu belirlenirken, 3 kişinin cenazesinin ise teşhis edilemediği ve morga nakledildiği bildirildi.

Kazaya karışan araçların yoldan kaldırılmasıyla trafik akışı da normale döndü. 

Kazada ölenlerin taziye için geldikleri ortaya çıktı

 Van’ın Gürpınar ilçesinde tırla minibüsün çarpıştığı kazada hayatını kaybedenlerin il merkezinde bir taziyeye katılmak için yola çıktıkları belirtildi. 

Sabah 07.00 sıralarında Van-Hakkari karayolu üzerindeki Hoşap Mahallesi yakınlarında sürücülerinin isimleri öğrenilemeyen 65 DH 165 plakalı tır ile 65 EN 541 plakalı minibüsün çarpışması sonucu 8 kişi hayatını kaybederken, Z.Ç. ile S.B. de yaralanmıştı. Kazada hayatını kaybedenlerin Başkale ilçesinin Esenyamaç Mahallesi’nde ikamet ettikleri ve bir taziye için il merkezine gelmek üzere yola çıktıkları ortaya belirtildi.

Kazada hayatını kaybedenlerin yapılacak otopsi işleminin ardından Esenyamaç Mahallesi’nde toprağa verileceği öğrenildi. 



Van Valiliğinden ‘trafik kazası’ açıklaması

Van Valiliği, 8 kişinin hayatını kaybettiği kazayla ilgili bir açıklama yayınladı.

Van-Hakkari karayolunun Gürpınar ilçesi Güzelsu Mahallesi Doğu Dinlenme Tesisleri bölgesinde bu sabah saat 07.00 sıralarında çift taraflı ölümlü ve yaralamalı trafik kazası meydana geldiği belirtilen açıklamada, “Sürücü M.K.’nin idaresinde seyir halinde bulunan 65 DH 165 plakalı kamyonun yolun kaygan olması nedeniyle şerit ihlali yaparak karşı istikametten gelen C.T. idaresindeki 65 EN 541 plaka sayılı yolcu minibüsüne çarpması şeklinde gerçekleşen kaza sonucu; araç sürücülerinin de aralarında bulunduğu 8 vatandaşımız olay yerinde hayatını kaybetmiş, yaralanan 2 vatandaşımız ise kaldırıldıkları hastanede tedavi altına alınmıştır. Olayla ilgili tahkikat devam etmekte olup, hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır ve başsağlığı, yaralılarımıza acil şifa dileriz” denildi. 



Engin Ertürk

 



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —