Tarih: 25.09.2020 19:01

Yeşil Gıda Market'e Bir Tepki de Bakkallar Odasından!

Facebook Twitter Linked-in

Yeşilyurt Belediyesi tarafından dün açılı gerçekleştirilen ve belediyenin asli görevi olmadığını;  esnaflarla rekabet etme hırsıyla Marketlerin Belediye tarafından açılmasına sessiz kalmayacaklarını belirten Malatya Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası Başkanı Aziz Hamamcı sert tepki göstererek yetkilileri duyarlı olmaya çağırdı.

        Herkesin kendi işine odaklanması gerektiğini belirten Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası başkanı Aziz Hamamcı yaptığı açıklamada Belediyelerimizin karşımızda değil yanımızda olmalarını istiyoruz ' dedi.

       Oda Başkanı Aziz Hamamcı; '

 Bakkal Amca Belediyeden Destek Beklerken

        Her Sabah,Akşam selamlaştığımız veresiye yazdırdığımız bazen borç bile istediğimiz acı ve tatlı günümüzde birlikte olup omuz omuza verdiğimiz  yerel  esnaflarımız malum pandemiden dolayı  zaten zor günler geçiriyorlar. Bakkal,Büfe,Şarküteri ve küçük esnaflarımız Marketler karşısında ayakta duramıyorken günden güne yok olurken büyük işletmelerin yüksek rekabet gücü karşısında Bakkal esnafımızın direnme gücü gün geçtikçe azalıyor. Küçük ve Orta ölçekli esnaflarımız ve bir çok sektör bu zincir marketlerin Satış politikalarından etkilenip zor günlerden geçiyorlar.

Birde bunun üstüne Yeşilyurt  belediyemizin  zincir ve ulusal marketler azmış gibi yeni Market açılışı yapmaları belediyelerimizden bizim beklentilerimiz küçük ve orta ölçekli esnaflarımıza sahip çıkması gerekirken rakip olmamasıdır bu sektördeki esnaflarımız vergisini veren kendi Bağkur'unu yatıran istihdama katkı sunan ve en önemlisi şehrimizin ve memleketimizin insanları

Bu amaçla bütün hemşerilerimizi yerel esnafa sahip çıkmaya ve alışverişini yerel esnaftan yapmaya  davet ediyorum.

       Malatya Bakkallar ve Bayiler esnaf odası olarak  buradan İl ve ilçe belediyelerimizden  yerel ve zincir marketlerin sayısının sınırlaması ve yeni şube açılmamasına izin verilmemesini tüm esnaflarım adına istiyoruz. Belediyelerimizin karşımızda değil yanımızda olmalarını istiyoruz' dedi.

Haber Merkezi

 



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —