Tarih: 25.06.2019 18:59

Yeşilyurt Kiraz Festivali 28-30 Haziran’da

Facebook Twitter Linked-in

Yeşilyurt Kaymakamlığı, Yeşilyurt Belediyesi ve İstanbul Yeşilyurtlular Derneği’nin ortaklaşa organizasyonuyla düzenlenen geleneksel Yeşilyurt Kiraz, Kültür ve Spor Festivali’nin 25’incisi bu hafta sonu gerçekleştirilecek. 28 Haziran Cuma günü saat 18.00’de Kapalı Çarşı’dan AVM’ye kadar yapılacak kortej yürüyüşü ve kiraz dağıtımı ile başlayacak olan festivalde,  güreş müsabakaları, en iyi kiraz ve en iyi bahçe yarışması, fotoğraf ve el sanatları sergileri, yöresel yemek tanıtımı ile konserler gerçekleştirilecek.

Yeşilyurt Kaymakamı Turgay Gülenç ile birlikte Gedik Sosyal Tesislerinde basın toplantısı düzenleyen Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, festivalin ayrıntılarına ilişkin bilgi verdi. Bu yıl katılımın daha yoğun olması ve tüm Malatyalıların dolu dolu bir festival geçirmesi için sosyal ve kültürel etkinlikleri Yeşilyurt ilçe merkezi yerine ilçenin tümüne yaydıklarını söyledi.

Festivalin 28 Haziran Cuma günü saat 18.00’de İnönü Kapalı Çarşısı’ndan AVM’ye kadar yapılacak kortej yürüyüşü ile başlayacağını söyleyen Başkan Çınar, aynı gün saat 19.30 da Yeşilyurt Atılgan Parkı’nda  ‘En İyi Bahçe ve En İyi Kiraz’ yarışmasının gerçekleştirileceğini ve saat 20.00’de ise Çırmıktı Meydanı’nda Selahattin Yalçınkaya konserinin başlayacağını söyledi.

29 Haziran Cumartesi günü saat 10.30’da resmi açılış töreninin yapılacağını kaydeden Başkan Çınar, Malatya dışında bulanan tüm Malatyalıları festivale davet etti.

30 Haziran Pazar akşamı sona erecek olan festival programı şöyle:

25. Kültür Kiraz ve Spor Festivali Etkinlikleri Şöyle;  29 Haziran Cumartesi: 10.30 Açılış töreni ve Protokol konuşmaları  11.30 Yeşilkonaklar El Sanatları Sergisi (Çırmıktı Atılgan Parkı) 13.00 Yemek İkramı (Çırmıktı Mahmut Şahin Balarası İlkokulu Bahçesi) 15.00  Yeşilyurt Çiçek Açı Fotoğraf Sergisi (Malatya Park) 18.00  Yöresel Yemek Tanıtımı (Yeşilyurt Nikah Sarayı Yanı Beylerderesi Muhsin Yazıcıoğlu Parkı) 20.00 Cemal Öztaş Konseri (Yeşiltepe Koşu Mahallesi Pazar Alanı Özel Harekat Binası Arkası) 30 Haziran Pazar 12.00 Güreş Müsabakaları 13.00 Yemek İkramı (Çırmıktı Mahmut Şahin Balarası İlkokulu Bahçesi) 18.00 Ödül töreni  (Çırmıktı Güreş Sahası) 20.00 İlyas Yalçıntaş Konseri (Büyükşehir Belediyesi Yanı)

Başkan Çınar, Şark Odasında Dalbastı Kirazı İkram Etti

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, toplantının sonunda restorasyonu tamamlanan ve bölgenin sosyal ve sanatsal hayatına önemli kazanımlar sağlayacak alanları bünyesinde barındıran GedikKültür Merkezini basın mensuplarına tanıttı. Kültür Merkezindeki 2.Millet Kıraathanesi başta olmak üzere restorasyonu tamamlanan mekânlar hakkında bilgiler paylaşan Başkan Çınar, yöresel motiflerle süslenen Şark Odasında ağırladığı basın mensuplarına dalbastı kirazı ikram etti.

Haber:malatyagundemozel.com

 



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —