• BIST 100

    11007,37%0,81
  • DOLAR

    42,52% 0,08
  • EURO

    49,54% -0,07
  • GRAM ALTIN

    5754,85% 0,05
  • Ç. ALTIN

    9322,75% 0,27

Yeşilyurt Belediyesi Aralık Ayı Mesaisine Başladı: 17 Madde Karara Bağlandı

Yeşilyurt Belediye Meclisi, Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit Başkanlığında gerçekleştirdiği toplantı ile Aralık Ayı çalışmalarına başladı. 1.Olağan Birleşiminde toplam 17 madde karara bağlandı.

MALATYA 3.12.2025 16:44:00 191 0
Yeşilyurt Belediyesi Aralık Ayı Mesaisine Başladı: 17 Madde Karara Bağlandı

Yeşilyurt Belediye Meclisi, Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit Başkanlığında gerçekleştirdiği toplantı ile Aralık Ayı çalışmalarına başladı. 1.Olağan Birleşiminde toplam 17 madde karara bağlandı. 

                                

Meclisin açılışında konuşan Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, 3 Aralık Dünya Engelliler Gününü tebrik edip kutlarken, seçim vaatlerinden ‘Otistik Çocuklar Merkezi’ projesini iki veya üç hafta içinde hizmete sunacaklarını, yaşlı, engelli ve dezavantajlı büyüklerin yararlanacağı ‘Yaşlı Bakım Merkezi’ projesinin temelini ise 2026 yılının Mart ayında atacaklarını söyledi. Başkan Geçit ayrıca Çilesiz Mahallesine Engelsiz Kafe kurmak içinde çalışmaların devam ettiğini hatırlattı.

 

Yeşilyurt Belediye Hizmet Binası Meclis Salonunda gerçekleşen toplantı, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Mazeretli meclis üyelerinin dilekçelerinin okunup kabul edilmesinden sonra 05 Kasım 2025 Tarihli Kasım Ayı Toplantısına ait toplantı karar özetini oybirliğiyle kabul edildi. 

Gündem maddelerinin görüşülmesine geçmeden önce “3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ dolayısıyla bir konuşma yapan Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, “Engelli bireylerimizin toplumsal yaşamın her alanına eşit, özgür ve güvenli bir şekilde katılabilmesi; güçlü bir dayanışma ruhu ve yüksek bir farkındalıkla mümkündür. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü, bu bilinci canlı tutmak, engelleri ortadan kaldırmak ve daha kapsayıcı bir toplum inşa etmek adına önemli bir hatırlatmadır. Belediye olarak; şehrimizde yaşayan tüm engelli hemşehrilerimizin yaşam kalitesini yükseltmek, erişilebilir bir şehir hedefiyle hizmetlerimizi geliştirmek ve her türlü desteği sağlamak için var gücümüzle çalışıyoruz. Çünkü biliyoruz ki gerçek medeniyet, en dezavantajlı bireylerine sunduğu imkânlarla ölçülür. Tüm engelli bireylerimizin 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü en içten dileklerimle kutluyor, hep birlikte engelsiz bir yaşamı inşa edeceğimize yürekten inanıyorum.” şeklinde konuştu.

 

Başkan Geçit konuşmasından sonra CHP’nin Görme Engelli Meclis Üyesi Ali Ercan’a Meclis çalışmalarına sağladığı katkılardan dolayı teşekkür edip, günün anısına hediye takdim etti. 

CHP Meclis Grubu Başkan Vekili Cemal Gürsel Akgün ise yaptığı konuşmada; “ 3 Aralık Dünya Engelliler Günü, farkındalığı artırmak, engelli birlikte kaldırmak ve erişilebilir bir dünya için hepimizin sorumluluk aldığını hatırlatan önemli bir gündür. Çünkü herkes için erişilebilir sosyal yaşam, kent planlaması, eğitim ve istihdam güçlü bir toplumun temelini oluşturur. Engelli bireylerin hayata tam ve bağımsız katılımının bir lutüf değil, bir hak olduğunu unutmadan; her bireyin eşit fırsatlara sahip olmasının insan onuruna duyduğumuz saygının bir göstergesi olduğunu hatırlamalıyız. Unutmayalım ki bir toplum, en kırılgan bireylerine sunduğu imkanlar ölçüsünde gerçek anlamda gelişmiştir.Bu nedenle hepimizi, engelli bireylerimizin günlük yaşama tam ve özgürce katılabilmesi için daha fazla duyarlılık göstermeye ve sorumluluk almaya davet ediyoruz.” diye konuştu.

 

CHP Meclis Grubu Başkan Vekili Cemal Gürsel Akgün konuşmasının sonunda Belediye Meclisi Engelliler Komisyonunun; belediye bünyesinde engelliler biriminin kurulması, engelliler gündüz bakım evinin kurulması ve Çilesiz Mahallesindeki Engelsiz Parkın içine Engelsiz Kafe kurulmasına yönelik taleplerini hatırlattı. 

 

“Belediyede Engelli Birimi Kurmak İçin Çalışmalarımız Sürüyor”

 

Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit ise, Yeşilyurt Belediyesinin engelli vatandaşlara yönelik yatırımlarından bahsederken, belediye bünyesinde engelliler biriminin kurulmasına yönelik gerekli çalışmaları başlattıklarını, 2026 yılı içerisinde bu birimi faaliyete geçirmeyi planladıklarını dile getirdi. 

 

“Yaşlı Bakım Evimizin Temelini Mart Ayında Atacağız”

 

Engelliler Gündüz Bakım Evi talebine ilişkin bilgiler aktaran Başkan Geçit, “ Seçim vaatlerimizden olup, yaşlı, engelli ve dezavantajlı büyüklerimizin yararlanacağız Yaşlı Bakım Merkezimiz için büyük bir mesafe aldık, projemiz tamamlandı. Belediyemiz ile Malatyalı hayırsever bir iş insanımızın ortaklaşa bir çalışma yürütüyoruz, belediye olarak yer tahsisini yaptık. 2026 yılının Mart ayında bu projemizin temelini atacağız. Şehrimize prestij seviyesi yüksek modern bir Yaşlı Bakım Evi kazandıracağız.” dedi.

 

“Otistik Çocuklar Merkezimizi Yakında Hizmete Sunacağız”

 

Başkan Geçit ayrıca seçim vaatlerinden Otistik Çocuklar Merkezimizi yakın bir zamanda açılışını yapacaklarına değinirken, “ Bu merkezimizi Beylerderesi Şehir Parkı Millet Bahçemizin içerisinde daha önce Nikah Dairesi olarak kullandığımız binada faaliyete sunacağız. Çocuklarımızın güvenli, huzurlu ve güzel bir binada sosyal etkinliklere katılmaları için binamızda tadilat ve yenileme çalışmalarımızın önemli bir kısmını tamamladık. İki veya üç hafta içerisinde çalışmaları tamamlayarak açılışımızı gerçekleştireceğiz, şimdiden hayırlı olsun.” diye konuştu. 

 

“Çilesiz Mahallemize Engelsiz Kafe Kazandıracağız”

 

Başkan Geçit ayrıca Çilesiz Mahallesinde ki Engelsiz Parkın içerisine Engelsiz Kafe kurulmasına yönelik talebi de değerlendirmeye aldıklarını, Çilesiz Mahallesinde uygun bir noktaya bu kafeyi kurmak içinde çalışmalar başlattıklarını sözlerine ekledi.

 

Ağırlıkla imar maddelerinin görüşülüp, karara bağlandığı toplantıda, Yakınca mahallesinde mülkiyeti Yeşilyurt Belediyesine ait olan 60 metrekarelik alanın bölgedeki yeni enerji taleplerinin karşılanması için TEDAŞ Genel Müdürlüğüne 10 yıl süreyle tahsis edilmesine karar verildi.

 

“50 Belediye Arasında Başvurusu Kabul Edilen İlk Üç Belediye Arasında Yer Alıyoruz”

 

Hukuk İhtisas Komisyonu tarafından Meclis Başkanlığına sunulan; Yeşilyurt Belediye Meclisi tarafından ihdası yapılan Yeşilyurt Belediyesi Gelirler Müdürlüğünün yanı sıra Mali Hizmetler Müdürlüğü ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’ne ait Çalışma Yönetmeliğine dair gündem maddesinin kabul edilmesinden sonra konuya ilişkin bilgi veren Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, “Belediyemiz deprem sonrasında C-14 kategorisinden C-13 kategorisine indirilmişti. Belediye olarak yaptığımız çalışmalar ve girişimlerin ardından bu konuyu Bakanlığımıza tekrardan ilettik, diğer Bakanlıklardan olumlu görüşler geldi. 50’ye yakın belediye statü değişikliği için talepte bulundu, kabul edilen üç belediye arasında Yeşilyurt Belediyemizde bulunuyor. Belediyemizin statüsü C-13’ten C-14’e yükselmiş oldu.” ifadelerini kullandı.

 

Gündemindeki üç maddenin ertelenmesine, 6 maddenin de İmar Komisyonuna havale edilmesine karar verdikten sonra Aralık Ayı 1.Olağan Toplantısını tamamlayan Yeşilyurt Belediye Meclisi, 5 Aralık Cuma günü saat 14:00’de yeniden biraraya gelerek kalan gündem maddeleri karara bağlayacak.

Akçadağ Dayanışma Derneği’nden Engelsiz Gelecek İçin Güçlü Mesaj

Emekli Askeri Personel Çetin Apohan Askeri Törenle Defnedildi

Depresyonda ‘Acil Çıkış’ Mümkün Değil Ama Süreç Kontrol Altına Alınabilir!

33 İlde DEAŞ’a Yönelik Operasyonlar Başarıyla Tamamlandı

Park Halindeki Araca Çarpan Otomobil Ters Döndü: Sürücü Kaçtı

Engelli Park Alanlarında Trafik Ekiplerinden Yoğun Denetim

Doğanşehir’de ÖNEM Projesi Kapsamında Fidan Dikim Etkinliği Gerçekleştirildi

Malatya'da Gıda Güvenliği Denetiminde 20 Milyon Tl'nin Üzerinde Ceza

“İtfaiye Kahramanlarına Sami ER ‘den Teşekkür: ‘En Hassas Noktamız Sizsiniz’”

Araçta Gizli Çakar ve Megafon Sistemi Ele Geçirildi: Sürücüye Ceza, Araca 30 Gün Men

Evdeki Doğalgazı Açarak Canına Kıymak İstedi

Malatya’da 11 Ayda 2 Bin 422 Trafik Kazası

81 İlde Sahte Alkol Operasyonu

Çöşnük Kavşağı’nda İki Otomobil Çarpıştı: 6 Yaralı

Aracında 'Cinayet Mamo' Yazısı Bulunan Sürücü Cezalandırıldı

“Malatya Ekonomisi İçin Birlik Vurgusu: Ticaret Borsası’ndan İYİ Parti’ye Ziyaret”

Prof. Dr. Uluganyan: “Aşılar Kalp Krizini Artırdı” İddiası Bilimsel Temele Dayanmıyor

Tek Dil, Tek Arzu, Tek Din, Tek Yürek"

Polis Aracının Çarptığı Genç Kadın 30 Gün Sonra Hayatını Kaybetti

TBMM ve Özbek Meclisi Başkanlarından Dostluk Mesajları Buhara’da Verildi

Yeşilyurt Belediyesi Aralık Ayı Mesaisine Başladı: 17 Madde Karara Bağlandı

Ampute Malatya Belediyespor Kadrosunu Güçlendirdi: Dört Milli Oyuncu Transfer Edildi

Doğanşehir’de 3 Aralık İçin Anlamlı Ziyaretler: Engelli Bireylere Destek Mesajı

Büyükşehir’den Dev Altyapı Yatırımı

Engelsiz Yaşam İçin Birlik: Malatya’da 3 Aralık Özel Programı Düzenlendi

Battalgazi Belediyesi’nden 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ne Özel Farkındalık Programı

Malatya Takımları Muğla’da Salon Hokeyi 2. Lig Play-Off’ta Mücadele Edecek

Avrupa’nın Zirvesinde, Dünyada İkinci: Turgut Özal Tıp Merkezi Karaciğer Naklinde Rekor Kırıyor

Taştepe 3. Etap TOKİ Konutları Hızla Yükseliyor

23 İlde Yasa Dışı Bahis Yapılanmasına Eş Zamanlı Operasyon: 42 Şüpheli Yakalandı

Yükleniyor

İHA'sı Görev Sırasında Sarı Deniz'e Düştü

Trump, Pazartesi Günü Suriye Cumhurbaşkanı Şara İle Görüşecek

Suriye Devlet Başkanı Şara’dan Rusya'ya İlk Ziyaret

Trump Demokratları Suçlamıştı

ABD’nin 20 Maddelik Gazze Planı

Geri Adım Attı!

Tam 2 Bin 890 Metre Uzunluğunda

"Hiç Görmediğim Kadar İyi Niyet Ve Heyecan Var"

Trump’tan Flaş Karar!

BM’de Duyurdu!

Ceviz Kabuğundan Bilim Doğdu: Malatya Dünyaya Yeşil Yol Açtı

Şırnak’ta 116 öğrenci teknolojiyle buluştu

Başkan Er, 7. Malatya Yapı Dekorasyon Fuar Alanında İncelemelerde Bulundu

Türk Telekom, siber güvenlik ve bulut bilişim alanındaki çalışmalarını sürdürüyor

İnternet Abone Sayısı 94 Milyonu Geçti

Adıyaman’da Python yazılım yarışması düzenlendi

Devlet Hava Meydanları İşletmesi’nin (DHMİ) 91’inci yıl dönümü Malatya’da kutlandı

SANKO Okulları bölge elemelerinde iki birincilik kazandı

TÜİK’in çocuk portalı Malatya’da öğrencilerine tanıtıldı

Diyarbakır’da teknoloji semineri düzenlendi

33 İlde DEAŞ’a Yönelik Operasyonlar Başarıyla Tamamlandı

Park Halindeki Araca Çarpan Otomobil Ters Döndü: Sürücü Kaçtı

Engelli Park Alanlarında Trafik Ekiplerinden Yoğun Denetim

Araçta Gizli Çakar ve Megafon Sistemi Ele Geçirildi: Sürücüye Ceza, Araca 30 Gün Men

Evdeki Doğalgazı Açarak Canına Kıymak İstedi

Malatya’da 11 Ayda 2 Bin 422 Trafik Kazası

81 İlde Sahte Alkol Operasyonu

Çöşnük Kavşağı’nda İki Otomobil Çarpıştı: 6 Yaralı

Aracında 'Cinayet Mamo' Yazısı Bulunan Sürücü Cezalandırıldı

23 İlde Yasa Dışı Bahis Yapılanmasına Eş Zamanlı Operasyon: 42 Şüpheli Yakalandı

Akçadağ Dayanışma Derneği’nden Engelsiz Gelecek İçin Güçlü Mesaj

Emekli Askeri Personel Çetin Apohan Askeri Törenle Defnedildi

Doğanşehir’de ÖNEM Projesi Kapsamında Fidan Dikim Etkinliği Gerçekleştirildi

Malatya'da Gıda Güvenliği Denetiminde 20 Milyon Tl'nin Üzerinde Ceza

“İtfaiye Kahramanlarına Sami ER ‘den Teşekkür: ‘En Hassas Noktamız Sizsiniz’”

“Malatya Ekonomisi İçin Birlik Vurgusu: Ticaret Borsası’ndan İYİ Parti’ye Ziyaret”

Yeşilyurt Belediyesi Aralık Ayı Mesaisine Başladı: 17 Madde Karara Bağlandı

Doğanşehir’de 3 Aralık İçin Anlamlı Ziyaretler: Engelli Bireylere Destek Mesajı

Büyükşehir’den Dev Altyapı Yatırımı

Engelsiz Yaşam İçin Birlik: Malatya’da 3 Aralık Özel Programı Düzenlendi

TBMM ve Özbek Meclisi Başkanlarından Dostluk Mesajları Buhara’da Verildi

BBP Yalova'da Gücünü Gösterdi: "Yalova, Marmara'nın Nefes Alan Şehri Olacak"

Bakan Bayraktar: Diyarbakır'ın Petrol Şehrine Dönüşeceği Sürece Doğru Giriyoruz

Erdoğan: “Ülkemizdeki Konteynerlerin Gazze’ye Sevki Sahada Ciddi Bir Rahatlama Sağlayacaktır”

Erdoğan, Erhürman'ı Tebrik Etti

CHP'den Gazeteciye Çirkin Saldırı!

Türkiye İle Güney Afrika Arasında 4 Anlaşma İmzalandı

CHP’de Demokrasi İsyanı

Bedelinin Ağır Olacağını Aslında İsrail De Biliyor"

Devlet Bahçeli "Askeri Hastaneler Açılmalı"

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 15 11 1 3 21 36
2.FENERBAHÇE A.Ş. 14 9 0 5 18 32
3.TRABZONSPOR A.Ş. 14 9 1 4 13 31
4.GÖZTEPE A.Ş. 14 7 2 5 10 26
5.SAMSUNSPOR A.Ş. 15 6 2 7 6 25
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 14 7 4 3 7 24
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 14 6 4 4 -1 22
8.KOCAELİSPOR 14 5 6 3 -3 18
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 14 4 6 4 3 16
10.CORENDON ALANYASPOR 14 3 4 7 -1 16
11.TÜMOSAN KONYASPOR 14 4 7 3 -4 15
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 14 3 6 5 -6 14
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 14 4 8 2 -11 14
14.KASIMPAŞA A.Ş. 14 3 7 4 -7 13
15.İKAS EYÜPSPOR 14 3 8 3 -8 12
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 14 2 6 6 -17 12
17.GENÇLERBİRLİĞİ 14 3 9 2 -7 11
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 14 2 10 2 -13 8