-
BIST 100
16193,56%0,17
-
DOLAR
44,08% 0,03
-
EURO
51,12% 0,26
-
GRAM ALTIN
7338,23% 0,03
-
Ç. ALTIN
11826,62% 0,00
Yeşilyurt’un Yolları, Taş Duvar Yatırımlarıyla Artık Daha Güvenli!
Yeşilyurt’un Yolları, Taş Duvar Yatırımlarıyla Artık Daha Güvenli!
Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, yol güzergâhlarında tahribata neden olan toprak kaymalarının meydana getirdiği olumsuzluğu önlemekle birlikte araç ve yaya trafiğini güvenli ve sağlıklı hale getirmek amacıyla Yeşilyurt Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından Şahnahan Mahallesi’nde yürütülen taş duvar çalışmalarını yerinde inceledi.

Yeşilyurt’un dört bir tarafını yeniden inşa ve ihya etmek adına yoğun bir mesai yapan Yeşilyurt Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, mahallelerdeki yol güvenliğini artırmak ve olası toprak kaymalarının önüne geçmek için taş duvar imalatlarına aralıksız devam ediyor.
Şahnahan Mahallesi’ndeki taş duvar örme çalışmaları, Yeşilyurt Belediyesi tarafından başlatılan altyapı iyileştirme projelerinin bir parçası olarak dikkat çekiyor. Taş duvar örme işlemi, özellikle mahalledeki yolların düzenlenmesi ve çevresel faktörlerin kontrol altına alınması için önemli bir adım olarak görülüyor. Yeşilyurt Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü yetkilileri, taş duvarların hem estetik açıdan ilçeye katkı sağladığını hem de dayanıklılık açısından uzun vadeli faydalar sunduğunu ifade ettiler. Yeşilyurt Belediyesinin bu tür yatırımları, hem çevre düzenlemesinde hem de güvenlik açısından mahalle sakinlerine büyük bir kolaylıklar sağlıyor.
Şahnahan Mahallesini ziyaret ederek taş duvar imalatlarını yerinde inceleyen Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, hayata geçen alt yapı ve üst yapı yatırımlarının hem can ve mal güvenliği hem de çevre düzenlemesi açısından büyük önem taşıdığını vurguladı.
“Kalıcı ve İşlevsel Çözümler Üretiyoruz”

Benzer risk taşıyan bölgelerde de gerekli önleyici çalışmaların süreceğini hatırlatan Başkan Geçit, taş duvar örme işlemleriyle mahallelerin yaşam seviyesini yükseltecek kalıcı ve işlevsel çözümler ürettiklerine vurgu yaptı.
Alt ve üst yapı yatırımlarını sürdürülebilir şehircilik modeline uygun bir bakış açısıyla hayata geçirdiklerini sözlerine ekleyen Başkan Geçit, ilçenin fiziksel dönüşümünün tüm hızıyla devam ettiğini söylerken, temel hedeflerinin daha sağlam, daha güvenli ve estetik bir ilçe inşa etmek olduğunu, altyapı ve çevre düzenlemesiyle birlikte mahalleleri daha yaşanabilir hale getirmekte kararlı olduklarına vurgu yaptı.
Vatandaşların can ve mal güvenliğini güvence altına alacak yatırımları öncelik haline getirdiklerine konuşmasında yer veren Başkan Geçit, taş duvar çalışmalarını diğer yaşam alanlarına yaygınlaştıracaklarını ve daha güvenli bir Yeşilyurt inşa etmek adına ortaya koydukları etkin ve kararlı adımları atmaya devam edeceklerini hatırlattı.

Başkan Geçit, Şahnahan mahallesinde yaşanan toprak kaymaları sonrası vatandaşların güvenliğini sağlamak için taş duvar çalışmalarına devam ettiklerini ifade ederken, bu tür yatırımlarla bir yandan olası tehlikelerin önüne geçtiklerini diğer taraftan mahallelerin altyapısını güçlendirdiklerini sözlerine eklerken, olası toprak kaymalarını engelleyerek estetik ve güzel bir görünüm sağlamak amacıyla tertip edilen taş duvar yapım çalışmalarının kısa bir zaman içerisinde tamamlanacağını dile getirdi.
Konuşmasının devamında, kırsal yaşam alanlarının yaşam seviyesini yükselten yatırımları teker teker gerçeğe dönüştürdüklerini, bu kapsamda Şahnahan’ında kimliğine, tarihine ve güzelliklerine değer katacak yatırımlarla bölgenin yaşam seviyesini artıracaklarına dikkat çeken Başkan Geçit’e mahalle sakinleri büyük ilgi gösterdi. Mahalle sakinlerinin taleplerini dinleyen Başkan Geçit, “Tüm ekiplerimizle vatandaşlarımızın emrindeyiz, diğer yaşam alanlarımızda olduğu gibi Şahnahan içinde ne gerekiyorsa yerine getireceğiz, bundan kimsenin şüphesi olmasın.” ifadelerini kullanırken, Mahalle Muhtarı Müslüm Akbulut ile mahalle sakinleri ise, yapılan yatırımlardan dolayı Başkan Geçit’e teşekkürlerini sundular.
Türkiye Genç Seçmen Endeksi Hayata Geçiyor
Malatya'da İki Otomobil Çarpıştı: 3 Yaralı
BBP Genel Başkanı Mustafa Destici’den Başkan Taşkın’a Ziyaret
O Vali Yardımcısı Görevden Uzaklaştırıldı
Türkiye Nükleer Enerji Vizyonunu Paris’te Anlattı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski İle Görüştü
Eskişehir’de Oto Hırsızlığı Operasyonu: 11 Gözaltı
İngiliz Savaş Gemisi Doğu Akdeniz'e Doğru Yola Çıktı
Dışişleri Bakanı Fidan, İranlı Mevkidaşı Arakçi İle Görüştü
Mardin’de Sopalı Kavga Kamerada: 1 Yaralı
'Kutsal Emanetler Ve Vakıf Eserleri Sergisi' Malatya'da İlk Defa Açıldı
Malatya'da Görevli Polis Memuru Kalbine Yenik Düştü
Dünya Kadınlar Günü Programında Uluslararası Katılım
Battalgazi’de Yol Çalışmaları Sürüyor
Duruşma Görüntülerini Paylaşanlar Hakkında Soruşturma
Antalya'da Göçmen Botunda Facia: 14 Ölü
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Türkiye, Savaşın Etkili Olduğu Bölgelerde Teyakkuzda
Niğde'de Doğal Gaz Patlamasında Yaralı Sayısı 16'ya Yükseldi
Çat Belediyesi’nden Kurtuluş Yıldönümünde Anlamlı İftar Programı
Kick Boksta Madalya Yağmuru
Türkiye, KKTC'ye 6 Adet F-16 Konuşlandıracak
Orta Doğu'da Devam Eden Riskler Nedeniyle Uçuş İptalleri Uzatıldı
Malatya Çarşı Merkezinde Altyapı Tamamlandı, Asfalt Çalışmaları Başladı
Malatya'da Babasını Öldüren Genç Gözaltına Alındı
Malatya'da Torbacı Operasyonunda 5 Tutuklama
Kadıköy’deki Polis Merkezi İddialarıyla İlgili İnceleme Başlatıldı
Bitlis’e Bu Sezon Yağan Kar Miktarı 8 Metreyi Buldu
Araç Plakalarıyla İlgili EGM’den Açıklama
Mardin-Diyarbakır Yolunda Yoğun Kar Nedeniyle Ulaşım Aksadı
Malatya'da 78 Yaşındaki Adam Evinde Ölü Bulundu
Yükleniyor






