• BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,57% 0,32
  • EURO

    34,77% 0,18
  • GRAM ALTIN

    2507,45% 0,94
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22

Kiraz Güven Tazeledi.

Özkoç’tan Sert Eleştiriler: “Bu İktidarı Artık Bitirin..” Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Örgüü’nün 37.Olağan Genel Kurulu’nda mevcut il başkanı Enver Kiraz, tek listeyle girdiği seçimde güven tazeledi. Kiraz, 307 oyun

SİYASET 8.02.2020 19:57:12 36673 0
Kiraz Güven Tazeledi.
CHP’nin olağan genel kurulu, Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Cumhuriyet Halk Partisi Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, açılış konuşması yaparak, olağan genel kurula katılan herkese teşekkür etti.

37.Olağan Genel Kurulda divan başkanlığına CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç seçildi. Özkoç, genel kurula geçmeden önce partililere seslendi. 

15 Temmuz hain darbe girişiminde meclise ilk olarak Cumhuriyet Halk Partili milletvekillerinin girdiğini ifade eden Özkoç, “Sen bu ülkeyi 18 yıldan beri yöneteceksin, ‘bu ülkenin ben sahibiyim’ diyeceksin; Amerika’ya, Rusya’ya kafa tutacaksın ama kendi evlatlarına sahip çıkamayacaksın. Çığ düşecek, uçak düşecek, madende fabrikada insanın ölecek, kadın cinayetlerinde kadınların ölecek, evlatların ölecek, sen ‘kaderdir bu, onların fıtratında bu varmış’ diyeceksin. Ben senin fıtratındakileri söyleyeyim. Sen bu ülkeye başkan olduğun günden beri Fetullahçı Terör Örgütü’ne yardım ve yataklık yaptın, bu ülkede Genelkurmay Başkanı başta olmak üzere bu ülkenin evlatları; subay ve astsubaylarını görevden aldın ve bu ülkede bir teröristin gizli tanıklığıyla bu ülkenin Genelkurmay Başkanı’nı, aydınlarını, subaylarını, yazarlarını hücreye attın. Ondan sonrada darbeyi gerçekleştiren Fetullahçı general ve subayları göreve getirdin. Onlarda darbe gerçekleştirdiler. Sende bir telefonun arkasına geçtin, ‘bu bir darbedir, bunu engelleyin, sokağa çıkın’ dedin. Millette sokağa çıktı. Sana, ‘bu bizim liderimiz, eğer darbe olduysa bizde bu vatan, millet için ölürüz’ dediler. Sen neredeydin? O telefon konuşmasını yaptıktan sonra korumalarınla beraber yok oldun. Bir kişi daha uçaktaydı adı Cumhuriyet Halk Partisi’nin lideri Kemal Kılıçdaroğlu’ydu. Yanında AKP’nin genel başkan yardımcısı oturuyordu. Darbeyi duyunca elini tutup, ona dedi ki ‘Cumhuriyet Halk Partisi yüz yıldan beri darbelere karşıdır, bu darbe nereden geldiyse gelsin bizde karşı olacağız.’ Uçaktan iner inmez milletvekillerini aradı. Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) ilk giren Cumhuriyet Halk Partili milletvekilleriydi” diye konuştu. 

Özkoç genel kuruldaki konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Şimdi sen, O Kemal Kılıçdaroğlu’na ‘Fetullahçı’ deyip de Devlet Bahçeli’yi konuşturuyorsun. Bir gizli teröristin gizli tanıklığıyla Genelkurmay Başkanı’nı hapse attırıp, ondan sonra Fetullahçı generalleri getirip, darbe olmasına neden olan kişi olarak mı Kemal Kılıçdaroğlu’na ‘Fetullahçı’ deme cesaretini gösteriyorsun? Sen değil misin Silivri’de cezaevi kurdururken, Silivri cezaevinin başsavcısı olan ‘Zekeriya Öz’ün arkasında ben dimdik duruyorum’ diyen? Sen değil misin Adil Öksüz yakalanınca, eli kolu bağlı, çırılçıplak diğerleriyle beraber otururken onu ayağa dikip, elini kolunu çözüp, evraklarını verip kaçırtan? Sen değil misin Türkiye’de masumu ve mağduru, yazarı ve okuru, kadını ve genci hapsedip, Fetullahçıları serbest bırakıp, kadrolaşmalarını sağlayan?”

“Mustafa Kemal Atatürk var olduğu günden beri Cumhuriyet Halk Partisi olarak biz varız” diyen Özkoç, şunları ifade etti:

“Sen, başkomutan mı görmek istiyorsun, al sana başkomutan Mustafa Kemal Atatürk, İsmet İnönü. Meydanda savaşarak başkomutan olmuş. Sen, kendi evlatların postal yüzü görmezken, milletin evladını şehit düşürmek kolayken, bağırıp çağırıp millete ‘bu bir kaderdir’ dersen, onlar meydanlarda kendileri en önde savaşarak başkomutan oldular, senden olsa olsa AKP’ye genel başkan olur. O yüzden bir ve beraber olmak lazım. Bu vatanı sevmek için sadece CHP’li olmaya gerek yok; MHP’li, İYİ Partili, Saadet Partili, başka diğer siyasi partilerden de olabilirsin ama içinde önce vatan, millet, bayrak sevgisi olacak. Eğer evin gibi vatanını, ailen gibi milletini görmezsen bir gün Suriyelilerin düştüğü yola düşersin. Vatan aramaya çıkarsın. O yüzden Türkiye Cumhuriyeti’nde olan bütün vatandaşlarımıza Malatya’dan sesleniyorum; bu iktidarı artık bitirin. Artık vatanına ve milletine bağlı, dış politikada itibarı olan bir Türkiye yaratan, Türkiye’de emekten, üretimden yana olan bir iktidarın önünü açın. Bunun için sağcısı, solcusu, milliyetçisi hep birlikte ele ele, kol kola vererek tekrar demokratik parlamenter sistemin geldiği güne kadar mücadele etmeye devam edeceğiz. Çünkü bizi yukarıdan izleyen bir Allah, yattığı yerde bize emanet olarak bıraktığı bu ülkeyi oradan da takip eden Mustafa Kemal Atatürk var. Bir deprem geçirdik, ölenlerimiz oldu. Şehit düşenlerimiz oldu. Çığ altında kalanlarımız oldu. Uçak kazasında ölenlerimiz oldu. Maden kazasında ölenlerimiz var. Kadınlarımız her gün bir cinayete kurban gidiyor. Tüm bunları durduracak olan itibarlı bir Türkiye’dir. Bunun için yola çıktık, hayırlı uğurlu olsun. Hep beraber güçlü bir Türkiye için yola çıkıyoruz.” 

Divan başkanlığını CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç’un yaptığı olağan genel kurulda daha sonra saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu. 

Genel kurulun sonraki bölümünde çalışma raporu okunup oylandı. Çalışma raporunda yönetimin yaptığı çalışmalar slayt eşliğinde sunuldu. Rapor, oy birliğiyle kabul edildi. 

BLOK LİSTE TARTIŞMASI..

Divana seçimin blok listeyle yapılması önergesi verildi. Önerge, oy çokluğuyla kabul edildi.

Avukat Yusuf Sürücü, blok liste hakkında konuşmak için söz istedi ancak divan başkanı Özkoç, ‘oylamanın yapıldığını’ ifade ederek, kabul etmedi. Özkoç, Sürücü’ye delege olup olmadığını sordu, Sürücü ise delege kartını gösterdi. 

Daha sonra hesap raporu okundu. Hesap raporu oy birliğiyle kabul edildi. 

Özkoç daha sonra Avukat Yusuf Sürücü, divana gidip delege kartını gösterdi. Özkoç, Sürücü’ye söz hakkı verdi. Sürücü de divanı selamladıktan sonra yaptığı konuşmada, “Blok liste bizim tüzüğümüze sonradan girmiştir. Geçmişte çarşaf liste ile seçimlere gidildiği zaman başkan adayları parti içerisindeki farklı kanatları kendi seçim listesinde temsil etsin diye anahtar liste yaparlardı. Şimdi blok liste ile bunu tamamen ortadan kaldırdık. Parti içerisinde belirli bir grubun hakimiyeti yanında, partiye emek veren diğer kesimlerin, diğer grupların parti yönetiminde söz sahibi olma imkanı ortadan kaldırılıyor. Buda parti içerisinde ister isteme bir ayrışmaya, ötekileştirilmeye, parçalanmaya ve parti içerisindeki birlik ruhu havasının zayıflamasına sebep olmaktadır. Blok liste delegenin özgür iradesine de aykırıdır. Blok listeyi istemiyorum. Partim için yararlı olduğunu düşünmüyorum” dedi. 

Özkoç, Sürücü’nün konuşmasının ardından blok liste, çalışma ve hesap raporunu tekrar oylamaya sundu. Blok liste, çalışma ve hesap raporu kabul edildi. 

Genel kurulda daha sonra siyasi konuşmalara geçildi. Siyasi konuşmalarda ilk sözü Hekimhan Belediye Başkanı Turan Karadağ aldı. 

Hekimhan Belediye Bakanı Turan Karadağ, konuşmasında, “Öncelikle 2020 yılına iyi başlamadığımız hep birlikte görüyoruz. Malatya’ da Van’da Elazığ’da idlib’te ölen canlarımıza rahmetle anıyor kalan canlarımıza sağlık ve saat diliyorum. İnşallah bir daha böyle günler görmeyiz. Kongremizin Malatya’mıza partimize ve Türkiye’mize hayırlı olmasını temenni ediyorum.   Ben partimin iktidar olacağına inanıyorum biz kimseyi ötekileştirmeden kimseye ayrım yapmadan kimseyi ayrıştırmadan birlik beraberlik kardeşlik içinde herkesi kucaklayacağız. Bunu başaran CHP il başkanımız Enver Kiraz’a çok teşekkür ediyoruz.  Seçim ne zaman yapılırsa yapılsın biz iktidar olacağız.  Ben inanıyorum sizde inanın. Kongremizin tekrar hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu ise “Yapılması gereken çok net, birbirimize güveneceğiz, iç barışı sağlayacağız, birbirimizle olan küslüklerimizi izole edeceğiz. İktidar bundan sonra gelir. Yerelde iktidar olamayan, gönülde iktidar olamayan asla iktidar olmaya muktedir alamıyorlar. Kavga bizim işimiz değil. Bizim kültürümüzde gönül evinde olmak önemli. Kamu kaynağı kulluk hakkıdır. Kim ki bundan nemalanır, kim ki bunu istismar ederse evine ateş götürür. İlan ediyoruz buradan, dürüst bir kadro ile iş başındayız ve biz kamuyu kulluk hakkı olarak yönetmek istiyoruz” şeklinde konuşu.

CHP Malatya eski Milletvekili Muharrem Kılınç da “Artık AKP’nin yaptıklarını anlatmaya gerek yok. Fakat AKP de hızla erime noktasında, anketler bunu gösteriyor. Ancak bu süreçte Cumhuriyet Halk Partililer olarak ne yapacağız?  Bir önceki yıl yapılan delege seçimlerinde büyük başarılar gösterdik bu bizim için çok iyi bir başlangıç, bu başlangıcı çok iyi devam ettirebilmemiz gerekiyor” diye konuştu. 

CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere ise konuşmasında şunları kaydetti: “Türkiye’de demokrasi mücadelesi vermek bizim için büyük bir gurur, onur. Bu onuru Cumhuriyet Halk Partililer olarak sizlerle Türkiye’nin bütün kesimleriyle birlikte yaşıyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi, iktidara adım adım hazırlanıyor. 31 Mart’tan sonra Türkiye’de siyaset değişti. Cumhuriyet Halk Partisi Türkiye’de artık sadece CHP’lilerin değil ezilmişlerin, adalet arayanların, demokrasi arayanların umudu olmuştur onun için sorumluluğumuz ve görevimiz büyük.” 

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır da 24 Ocak’ta Ağbaba’nın Mersin’de olduğunu, deprem haberini alır almaz Doğanyol ilçesine geçtiklerini söyledi. 

Başarır, Cumhuriyet Halk Partisi’nin devleti kuran parti olduğunu ifade ederek, “Terörle de mücadele ederiz, FETÖ gibi örgütlerle de mücadele ederiz. Eğer 17 yıldır biz bu ülkede iktidar olsaydık FETÖ’nün bırakın Genelkurmay’ı, askeriyeyi ele geçirmesini, bir tane öğretmen ataması yapmadan onun başını balyoz gibi ezmiştik. Ama sen devleti teslim ettin” dedi.

“DEPREM BİRÇOK ACI ŞEYİ GÖSTERDİ”

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ise 24 Ocak’ta Elazığ’ın Sivrice ilçesinde yaşanan depreme değinerek, “Deprem birçok acı şeyi gösterdi. O depremde bir şeyler söyleyebiliyorsak bunu kendi şahsıma değil Cumhuriyet Halk Partili belediyelere borçluyuz. Oradaki insanlara vermiş olduğumuz söz, bizim kazanmış olduğumuz 11 büyükşehir belediye başkanından geliyor. Tabi ki Türkiye’deki birçok belediye başkanımızın katkılarından geliyor” dedi. 

Ağbaba, 31 Mart yerel seçimlerinde elde ettikleri başarının temellerinin 16 Nisan’daki referandumda atıldığını kaydederek, “16 Nisan referandumunda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, farklı farklı görüşleri sandıkta buluşturdu. Herkes parti kimliğini bir kenara bıraktı ve çalıştı. 16 Nisan’da bir gerçeği gördük. Hemen çalışmalar başlatıldı. İYİ Parti’nin seçime girmemesi için kurulan tezgahı, bu partinin lideri Kemal Kılıçdaroğlu bozdu. İYİ Parti’ye 15 milletvekilini göndererek bozdu. Daha sonra ittifak kurduk. O ittifak sayesinde 15 ilde milletvekili çıkarttık. Bu ittifakın mimarı Kemal Kılıçdaroğlu’dur. 24 Haziran’dan sonra iç muhasebesini kendi içimizde yaptık. Bu seçimlerin kerameti Kemal Kılıçdaroğlu’na ait. Onu alkışlayın. İstanbul’da aday arıyoruz, genel başkan gözüne birini kestirdi. Ekrem İmamoğlu aday gösterildiğinde çoğu kişi tanımıyordu. İstanbul’da tanınma oranı yüzde 14 idi. İttifakı kurduk, bazı illerde verip, bazı illerde aldık. İttifakla doğru bir politika izledik. İstanbul’da seçimleri aldık. Hiç uyumadan görev verdiler, milletvekili, genel başkan yardımcısı olduğumuza bakmadan sandıklarda nöbet tuttuk” şeklinde konuştu. 

“ÇOK BÜYÜK, KÖKLÜ BİR AİLEDE SİYASET YAPIYORUZ..”

CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz ise gerçekleştirilen kongrenin kendisi için iki önemli anlamının olduğunu ifade ederek, “Bunlardan birincisi bu yıl aktif siyaset hayatımda 20 yılı doldurmuş bulunuyorum. Bundan 20 yıl önce siyasete girmemde bugünlere kadar yaptığım bütün görevlerde en önemli katkı sahibi olan o zaman ki İl başkanı değerli ağabeyim Veli Ağbaba’nın çağrısıyla il gençlik kolları başkanı oldum. Daha sonra gençlik kolları genel merkez yöneticiliği, çok genç yaşta kurultay delegeliği, 2 dönem il yöneticiliği, il başkan yardımcılığı gibi görevler üstlendim. Yani bütün gençliğimi bir fiil CHP’ye vermiş bu ailenin bir ferdi, bir kardeşiniz olarak sizlerle birlikteyim. Siz bana görevler verdiniz bende bütün gençliğimi CHP’ye verdim. Şunu bilmenizi isterim ki bir bu kadar gençliğim daha olsa o da CHP’ye seve seve feda olsun derim. Benim için bir diğer önemi ise bu kongrede il başkanlığımda 8. yılımı doldurmuş bulunuyorum. Yine çok genç yaşta ömrüm boyunca gururla taşıyacağım bu onurlu görevi bana vererek bu partiyi bana emanet ettiniz. Bende emanetinize namusum gibi sahip çıktım. Her şeyden, ailemden, işimden, gençliğimden, arkadaşlarımdan fedakârlık yaptım. Ama çocuklarımızın geleceği olarak gördüğüm partim, sevdam CHP’ye karşılıksız bir şekilde bu kutsal emanete namusum gibi sahip çıktım. Çok genç yaşta bu onurlu görevleri bana layık gören bu partinin her üyesine, sizlere sonsuz şükranlarımı sunuyorum. İyi ki varsınız” dedi. 

CHP’nin önemli bir parti olduğunu dile getiren Kiraz, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Çok büyük, köklü bir ailede siyaset yapıyoruz.  Ulusal Kurtuluş Savaşı’nın adı bilinen bilinmeyen bütün kahramanları bu ailenin bir parçasıdır. Demokrasi için en büyük adımı atan hemşerimiz İsmet Paşa bu ailenin bir parçasıdır. Ne ezen, ne ezilen, insanca halkça bir düzen diye Karaoğlan Ecevit’te bu ailenin bir parçasıdır. Siyasete mütevazı anlayışı getiren Erdal İnönü, idam sehpasını tekmeleme cesareti gösteren Deniz Gezmişler, sürgün edilen Nazım Hikmetler, demokrasi şehitleri Uğur Mumcular, yar göğsüne baş koymadan vurulup düşen Gezi’de kaybettiğimiz güzel gözlü çocuklar, Barış Güvercinlerimiz canlarımız 10 Ekim Gar Katliamında kaybettiğimiz kardeşlerimiz daha niceleri bu ailenin bir parçasıydı. Ve bu büyük ailenin başında bir kişi var o da Benim İki Büyük Eserim Var Bunlardan Birincisi Türkiye Cumhuriyeti, Diğeri Cumhuriyet Halk Partisidir” diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’tür. Bu partinin altı oklu amblemi sıradan bir partinin amblemi değildir. Bu 6 ok Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş ilkeleridir. Bu amblem Cumhuriyettir, Halktır, Devlettir, Millettir. Herkesin inancını özgürce yaşamasının adıdır, Laikliktir. Her zaman ileri yönde gelişimin adı da Devrimciliktir, Devrimciliktir. Bu partinin kongreleri de sıradan bir partinin kongreleri değildir. Partimizin ilk kongresi Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı Sivas Kongresi’dir. Yine, ülkenin içinde bulunduğu durumlara göre günlerce süren kongreleri vardır. Bu partinin bu yüzden kongrelerimizde sadece yöneticileri seçmeyiz, ülkeye, geleceğimize yön veririz. İşte bu yüzden bu parti dünün, bugünün ve yarının partisidir. Kuruluşun ve kurtuluşun partisidir. Devrimin partisidir Cumhuriyet Halk Partisi.

Arkamızda koca bir tarih geliyor. Bu yüzden umut olmaya devam ediyoruz.” 

Başkan Kiraz Yeniden Seçildi..

Gerçekleştirilen konuşmaların ardından seçime geçildi. Mevcut il başkanı Enver Kiraz (yandaki fotoğrafta), 37.Olağan Genel Kurul’a tek listeyle girdi.  Delegenin oy kullandığı seçimde delegenin oyunu alan Kiraz, yeniden il başkanlığına seçildi. 

413 delegesi bulunan Cumhuriyet Halk Partisi’nde 312 üye oy kullandı. 307 oy geçerli, 5 oy ise geçersiz sayıldı. Tek listeyle seçime giren mevcut başkan Enver Kiraz, 306 oy alarak, CHP Malatya İl Başkanlığı’na yeniden seçildi. 

Enver Kiraz başkanlığındaki CHP İl Yönetimi şöyle oluştu:

“Niyazi Akıncı, Hakkı Akkoyun, Okan Aladağ, Zübeyde Aslan, Emine Aydıncak, Fatma Didem Barut, Mehmet Bayram, Ali Celiloğlu, İmam Çavuş, Avni Çiçek, Ali Rıza Fırat, İsmail Gündüz, Mazlum İlhan, Hayati İnce, İbrahim Karabıyık, Bahar Karataş, İbrahim Koç, Yakup Korkmaz, Übeyit Öksüz, Erkan Özgür, Mustafa Emre Şahin, Melisa Yavaşoğlu, Abuzer Yolcu, Barış Yıldız.”

İl Disiplin Kurulu ise şu isimlerden oluşuyor:

“Alirıza Mengüşoğlu, Hüseyin Kutlar, Onat Yılmaz, Zülfikar Yıldırım, Ali İhsan Uçar, Berna Karadaş, Ayten Demirtaş, Neriman Çelik, Ali Cücemen.” 

Kurultay delegeleri listesinde şu isimler yer aldı:

“Abdulvahap Ayzabar, Haluk Cömertoğlu, İbrahim Çakır, Turan Karadağ, Berna Karadaş, Mehmet Kızıldaş, Soysal Kekevi, Enver Kiraz, Hüseyin Mete, Erdoğan Türkyılmaz, Erdal Üstün, Barış Yıldız.”

Genel Kurula; CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç’un yanı sıra CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, milletvekilleri, belediye başkanları, siyasi partilerin temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının başkanları ile partililer katıldı.

Haber:malatayagundemozel.com







 

Diyarbakır’a hafta sonu 1 milyona yakın taraftar gelmesi bekleniyor

Malatya’da iş yerine silahlı saldırı: 1 yaralı

Büyükşehir Belediye Meclisi Nisan Toplantısı Sona Erdi

Mardin’de İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı yapıldı

“Deprem Sonrası Adıyaman Turizmi ve Sosyolojisi” konulu panel düzenlendi

Kadooğlu’ndan ihracatçılara uyarı

HKÜ’de ’Adölesan İdiopatik Skolyoz’ kongresi

Siirt’te silahlı yağma ve hırsızlık suçundan aranan zanlı yakalandı

’Konuş, sen nerelisin’ diyen DEM Partili Salğucak’a soruşturma

Hastanede kan bağış kampanyası düzenlendi

15 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan organize suç örgütü lideri yakalandı

Prof. Dr. Şahiner, Medical Point Gaziantep Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı

Otomobil şarampole yuvarlandı: 1 yaralı

GAÜN’lü minikler 23 Nisan’ı coşkuyla kutladı

Op. Dr. Demirbaş, hasta kabulüne başladı

Başkan Yılmaz, çocukların bayram sevinçlerine ortak oldu

Başkan Çıkmaz güven tazeledi

Batman’da Mart ayında 45 bin yolcu havayolunu kullandı

Hz. Ömer’in adaleti ve hoşgörüsü Kahta’da sahnelendi

UNCESCO Müzik şehri Şanlıurfa’da koro yarışmasında ödüller sahiplerini buldu

Batman’da kolu paketleme makinesine sıkıştıran 1 işçi saatler sonra kurtarıldı

Akçadağ Muhtarlar Derneği Başkanlığına Eyüp Gönültaş seçildi

23 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan şüpheli yakalandı

Narkotik uygulamasında 2 bin 679 şahıs incelendi

Kontrolden çıkan motosiklet refüje çarptı: 2 yaralı

Diyarbakır’da teknoloji semineri düzenlendi

Şahinbey’de 10 milyon fide dağıtımı başladı

GATHİB 2023 yılı olağan genel kurulu gerçekleştirildi

Göçük altında kalan işçi hayatını kaybetti

Siverek’te çok sayıda silah ve mühimmatı ele geçirildi

Yükleniyor

SONDAKİAK: Karabağ’da Yakıt Deposunda Patlama: Ölü Ve Yaralılar Var

Somali’de Bomba Yüklü Kamyon Patladı: 13 Ölü, 40 Yaralı

Fransa'daki Gösterilerin 4. Gecesinde Gözaltı Sayısı Bin 311'e Yükseldi

Biden: 'Ukrayna'nın NATO'ya Katılım Süreci Kolay Olmayacak'

F-18 Savaş Uçağı Otoyola Düştü

Kazanan Kim Olursa Olsun Onunla Çalışmayı Dört Gözle Bekliyor

Rusya: 'Ukrayna, İHA'larla Kremlin'i Hedef Aldı'

Baraj Çöktü: 7 Ölü

İklim Değişikliği Eylem Planı Oluşturulması İçin Çalışmalara Başladı

Tahıl Koridoru İçin Türkiye Stratejik Öneme Sahip

Diyarbakır’da teknoloji semineri düzenlendi

Dicle’de öğrenciler projelerini sergiledi

Güneydoğu’da çiftçilerin elektrik borcu 27 milyara ulaştı

Öğrenciler hazırladıkları Projeler İle bölge finallerine yükseldi

Dicle Elektrik seçim hazırlıklarını tamamladı, koordinasyon merkezi açılıyor

Mardin’de silah tasarımı ve üretimi yapan lise öğrencisinin hedefi tank ve top yapmak

Dicle Elektrik ekiplerinin zorlu mesaisi

Adıyaman Üniversitesi’nden sağlıkta yapay zeka adımı

Akyol Medya Şirketi yönetiminden domain ve patent açıklaması

Çermik Fen Lisesinde TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı açıldı

Diyarbakır’a hafta sonu 1 milyona yakın taraftar gelmesi bekleniyor

Diyarbakır stadyumunda şampiyonluk maçı hazırlıkları tamamlandı

Bismilli sporcular 7 altın, 3 gümüş madalya kazandı

Diyarbakır’da okullar arası boks il seçmeleri düzenlendi

Engelli Sporcular Yüzme Şampiyonasında performanslarıyla göz doldurdu

Alg Spor, Karagümrük’ü rahat geçti 2-0

Yaşar Işık: "Ne olursa olsun kazanmamız gereken bir maçtı"

Cihat Arslan: “Alınan her puan çok değerli”

Trendyol 1. Lig: Şanlıurfaspor: 1 - Bandırmaspor: 1

Şahinbeyli sporcu Batman’dan madalya ile döndü

Büyükşehir Belediye Meclisi Nisan Toplantısı Sona Erdi

Başkan Taşkın: “Kaybedecek Vaktimiz Yok”

Kayısı İhracatı Hız Kesmiyor

Engelsiz Yaşam Merkezi Öğrencileri Şehitliği Ziyaret Etti

21 Kişiye Mezar Olan Kırçuval Oteli'yle İlgili Savcılık İddianamesi Kabul Edildi

Malatya’da 4,3 Büyüklüğünde Deprem

Başkan Erayabakan’dan Ramazan Bayramı Mesajı

Başkan Yalçın’dan Ramazan Bayramı Mesajı

Başkan Dönmezer’den Ramazan Bayram Mesajı

Başkan Dağ'dan Ramazan Bayramı Mesajı

Siverek'te Karar Açıklandı ! Belediye Başkanı Belli Oldu!

AK Partili Taşkın: “Her Kesimle İstişare İçinde Olacağız”

Battalgazi İlçemiz Hizmet Etmek İçin Yola Çıktık

"Türkiye Bugüne Kadar Ne Çektiyse Zübük Siyasetçi Tiplerinden Çekmiştir”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Malatya Belediye Başkan Adaylarını Açıkladı

Bakan Özhaseki’den Muhalefete Tepki

ASRİAD Battalgazi’de Karakuş’u Destekleyecek

Emekliye Ek Zam Oranı Belli Oldu!

AK Parti’nin “Aday Tanıtım” Toplantısı 18 Ocak’ta

Bakan Yerlikaya, Kahramanmaraş’ta Ziyaret Ve Temaslarda Bulundu

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 32 28 1 3 53 87
2.Fenerbahçe 32 27 1 4 57 85
3.Trabzonspor 32 16 12 4 12 52
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.Rizespor 32 14 12 6 -4 48
6.İstanbul Başakşehir 32 13 12 7 4 46
7.Kasımpaşa 32 13 12 7 -2 46
8.Sivasspor 32 11 10 11 -5 44
9.Antalyaspor 32 10 10 12 -1 42
10.Alanyaspor 32 10 10 12 -5 42
11.Adana Demirspor 32 9 10 13 5 40
12.Samsunspor 32 10 14 8 -6 38
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 32 10 12 10 -9 37
15.Konyaspor 32 8 12 12 -11 36
16.Hatayspor 32 7 13 12 -8 33
17.Gazişehir Gaziantep 32 8 17 7 -15 31
18.Fatih Karagümrük 32 7 16 9 -6 30
19.Pendikspor 32 7 16 9 -28 30
20.İstanbulspor 32 4 21 7 -34 16