FERAH USLU


Adını Siz Koyun

Yaşadığımız şu günlerde doğal afetler, savaşlar,kuraklık, yoksulluk hayatımızın bir parçası oldu.


Yaşadığımız şu günlerde doğal afetler, savaşlar,kuraklık, yoksulluk hayatımızın bir parçası oldu.

 

İnsanların hayatta kabilmeleri için bir çok felaketle karşılaşmış ve mücadele etmek zorunda kalmıştır.Bu gibi olaylara bazen hazırlıklı , bazan de hazırlıksız yakalanabiliyoruz. Yıkımların ve ölümlerin boyutu çok olsa bile aza indirgeye biliyoruz. Bu kural insanların eliyle yapmış olduğu felaketler içinde geçerlidir.

 

İklimler değişmesi mevsimlerin hızla değişeceğini ve kuraklığın artacağı dönemlere doğru yol alıyoruz.Bu sebeplerden dolayı oluşacak kıtlık  ve savaşlar karşısında ne kadar maddi açıdan güçlü olursan ol unu o gücünle alabilecekmiyiz.Sahip olduğumuz lüks evler, eşyalar  ile yiyeceğini alabilecekmiyiz ?

 

Aklımıza gelebilecek her mücevher, esya ile gözümüzü kırpmada feda edebilecekmiyiz. Değilmi ki biz sahip olduğumuz  eşyalarımızın çoğunu yabancılar üretiyor dolaysıyla paralarımız su gibi onlara gidiyor .

 

Bizler öyle coğrafyada yaşıyoruz ki tarım ve hayvancılığa elverişli.Bu anlamda çok şanslıyız.Sahip olduğumuz topraklar tarımlı ilgili konuları aşarak başarabiliriz. Hayvancılık için elverişli  meralarımız ve yaylalarımız  bulunmakta. Su konusunda da çok şanslıyız.Elimizdeki su kaynakların kıymetini biliyormuyuz ve kullanmasını biliyormuyuz ? Bu kaynakları  daha verimli hale getirebilmek için çalışmalar yapılıyor mu? 

 

Ürettiğimiz ürünleri yeterince depolama alanımız bulunmakta mı? Bu kaynaklarımızı modern mi yoksa herkes kafasına göre geleneksel yöntem mi yapıyor? Devletin verdiği krediler yerinde kullanılıyor mu?Bunlar ciddi anlamda değerlendirilmesi gereken sorunlar.

 

Ülkece deprem bölgesinde bulunduğumuz  için felaket durumuna ne kadar hazırız? Aklımızdan çıkmasın  asla unutulmaması gereken tarih  6 Şubat 2023 depremi. Allah ,bir daha yaşatmasın diyorum ama tekrasr olmayacak diye bir kural koyamayız.Her an, her zaman karşılaşabiliriz. Son akıllı model eşyan olmayabilir ama inşahatı sağlam betonu, demiri yerinde kullanlmış ise depreme karşı seni güven içinde hissettirir.Bireysel tedbirler yanında toplumsal tedbirler almakta fayda var. Çok iyi organize edilmiş ve eğitilmiş toplumlar bu gibi doğal felaketlerde çok az zararla  çıkabilir.Her bireyin bilinçlendirilmesi, eğitim birinci önceliğimizolmalı.

 

 

Topçu ; İsrail,ruh ikizi Firavun’un akıbetini yaşayacaktır

Yalçın Topçu ; "İnsanoğlu Yoruldu Gitti"

Kıbrıs Gazisi Hasan Hüseyin İncesu, askeri törenle son yolculuğuna uğurlandı

Uyuşturucu Sağlama Suçundan 10 Yıl Cezası Bulunan Şahıs Yakalandı

Mersin Şehir Hastanesi’nden 4 Doktor Sağlık Bakanlığı’na Atandı

Şırnak’ta günlük 15 bin varil petrol çıkacak yeni kuyu

Merkez Bankası faizi değiştirmedi, yüzde 8,5 düzeyinde sabit tuttu

Çorum’da kuvvetli sağanak hayatı felç etti

Dev kruvaziyerler Galataport'a demirledi

Ege Denizi'nde 5.1 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi.

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 15 11 1 3 21 36
2.TRABZONSPOR A.Ş. 15 10 1 4 14 34
3.FENERBAHÇE A.Ş. 15 9 0 6 18 33
4.GÖZTEPE A.Ş. 15 7 3 5 9 26
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 15 7 4 4 7 25
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 15 6 2 7 6 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 15 6 4 5 -1 23
8.KOCAELİSPOR 15 5 6 4 -3 19
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 15 4 6 5 3 17
10.CORENDON ALANYASPOR 15 3 4 8 -1 17
11.TÜMOSAN KONYASPOR 15 4 7 4 -4 16
12.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
13.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 15 3 6 6 -6 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 16 3 7 6 -7 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 15 4 8 3 -11 15
16.İKAS EYÜPSPOR 15 3 8 4 -8 13
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 15 2 6 7 -17 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 15 2 11 2 -16 8