Büyükşehir Belediyesi İş Sağlığı Ve Güvenliği Yönetim Sistemi Belgesini Almaya Hak Kazandı

TSE tarafından yapılan tetkik ve denetimler sonucunda, Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin TS ISO EN 45001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi Belgesini almaya hak kazandığı bildirildi.

MALATYA 19.07.2021 15:43:15 927 0
Büyükşehir Belediyesi İş Sağlığı Ve Güvenliği Yönetim Sistemi Belgesini Almaya Hak Kazandı
TSE tarafından yapılan tetkik ve denetimler sonucunda, Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin TS ISO EN 45001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi Belgesini almaya hak kazandığı bildirildi.

Belgenin Büyükşehir Belediyesine takdim edilecek olması nedeniyle bir tören düzenlendi. Düzenlenen törende konuşan Türk Standartları Enstitüsü Malatya İl Başkanı Eraslan Yılmaz, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ı ve ekibini başarılarından ötürü tebrik ettiğini söyledi. Yılmaz, “Özellikle eğitim sistem belgesinden bir tanesi olan 45001 uluslararası belgesinin Malatya Büyükşehir Belediyesine teslim edilmesi nedeniyle düzenlenen tören için burada bulunuyoruz. Daha önce Kalite Yönetim Sistemleri kapsamında TS ISO EN 9001 Kalite Yönetim Sistemi, TS ISO EN 14001 Çevre Yönetim Sistemi, TS ISO 10002 Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sistemi, TS ISO EN 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi gibi alanlarda hizmetlerimizi belediye olarak sürdürüyorduk. Şu anda da İş Sürekliliği yine uluslararası bir standardımız, Risk Yönetimi ve Enerji eğitimi ile ilgili çalışmalar tamamlandı. Onlarla ilgili uygulamalar yapıldı, belgelendirme süreçleri başlayacak. Bu söylediğim sistemlerden en önemlisi enerji yönetim sistemidir. 2023 yılında yönetmelik olarak belge alma zorunluluğu olarak gündeme geldi. Çalışkan bir ekibimiz var. Kendi emekleri ile bu duruma getirdiler. Ben buna öncülük ettikleri için başta başkanımıza ve ekibimize teşekkür ediyorum. Başarılarının devamını diliyorum” dedi.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, törendeki konuşmasında TSE belgelerinin gelişen dünya çerçevesi içerisinde artık her hizmetin bir standardının olması gerektiğini belirtti. Başkan Gürkan, Büyükşehir Belediyesi’nin başarılarının diğer kamu kurumlarına ve yerel yönetim kuruluşlarına da örnek olacağını ifade ederek, “Hizmette Her Zaman Daha İyiye” sloganı ile çıktığımız kalite yolculuğuna durmadan ve ara vermeden devam etmekteyiz.

Büyükşehir Belediyemiz, Kalite Yönetim Sistemleri kapsamında TS ISO EN 9001 Kalite Yönetim Sistemi, TS ISO EN 14001 Çevre Yönetim Sistemi, TS ISO 10002 Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sistemi, TS ISO EN 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi, TS ISO 45001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi ve TSE COVİD-19 Güvenli Hizmet Belgesi ile belgeli olup, hizmet kalitesini sürekli yükseltmektedir. Kurumumuzda uygulanan ve uygulanması planlanan tüm yönetim sistemleri Entegre Yönetim Sistemleri kapsamında birleştirilerek komplike bir yapı halinde başarılı bir şekilde yürütülmektedir.

Kurumumuz tarafından TS OHSAS 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemini uygulanmaktaydı. Bu standart TSE ve uluslararası standart kuruluşlar tarafından revize edilmesi ile uluslararası standart olan TS ISO EN 45001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemine geçilmesiyle kurum olarak bu standarda göre kendimizi uyarlamış ve TSE tarafından yapılan tetkik ve denetimler neticesinde TS ISO EN 45001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi belgesini almaya hak kazandık.

Malatya Büyükşehir Belediyesi olarak iş sağlığı ve güvenliği kurallarına yönelik tüm tedbirlerin alınması, personellerimizin bu konuda bilinçlendirilmesine yönelik eğitimlerin düzenlenmesi, çalışma ortamına ilişkin risklerin hesaplanması ve bu risklerin kısa sürede giderilmesi, kişisel koruyucu ve donanımların eksiksiz olarak temini noktasında büyük bir hassasiyet gösteriyoruz. Bu çalışmalarımızın belgelendirilmesi de bizleri mutlu etmiştir.

TSE COVID-19 Güvenli Hizmet Belgesini ülkemizde ilk alan belediyeyiz. COVID 19 salgının başladığı dönemden bugüne kadarki süreçte bu belgelendirmenin ne kadar önemli olduğu ortaya çıkmıştır. Bu salgın sürecinde birçok kamu kurum ve kuruluşu hizmetlerine ara verirken Malatya Büyükşehir Belediyesi olarak başta Temizlik, Maske ve Mesafe kurallarının uygulanması gibi Güvenli Hizmet Belgesinin gereklerini eksiksiz bir şekilde yerine getirdiğimizden kesintisiz bir şekilde hizmetlerimizi sunduk ve sunmaya devam ediyoruz. Malatya Büyükşehir Belediyesi olarak kaliteli hizmet anlayışıyla yolumuza devam ederken bilgi varlıklarımızın erişilebilir olmasının yanı sıra güvenliğinin sağlanmasını da temin etmek durumundayız. Bu sebeple TSE IEC 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim sistemini kurumumuzda hassas bir şekilde yürüterek gerek vatandaşlarımızın gerekse çalışanlarımızın bilgilerinin korunmasını en üst düzeyde sağlamaktayız.

Ayrıca 2021 yılı içerisinde TS ISO EN 50001 Enerji Yönetim Sistemi kurulum çalışmalarına da başladık. Malatya Büyükşehir Belediyesinin TSE ve Uluslararası Standartlarda hizmet sunma kapasitesinin artırılmasını ve bu durumun belgelendirilerek taçlandırılmasını gerçekleştireceğiz. Mevcut yönetim sistemleri ve planlanan yönetim sistemleri ile her geçen gün hizmet kalitesini artıran Malatya Büyükşehir Belediyesi, başarısı ile diğer kamu kurumlarına ve yerel yönetim kuruluşlarına örnek olacaktır. Bu başarıda emeği geçen Yönetim Sistemleri Koordinatörlüğüne, idarecilerimize, personellerimize ve bu süreçteki en önemli paydaşımız olan Türk Standartları Enstitüsüne de teşekkür ederim” diye konuştu.





 Bülten: malatyagundemozel.com

 

BM’de Duyurdu!

"Eşimin İnşa Ettiği Hareket Ölmeyecek"

Lübnan'da Askeri Depoda Patlama: 6 Asker Öldü

Pakistan'da Okul Servisine Bombalı Saldırı

Brooklyn Köprüsü'ne gemi çarptı: 2 ölü, 17 yaralı

UNICEF: Gazze'de son iki aydır durum daha da kötüleşti

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, yarın Sırbistan'a gidecek

Romanya'da cumhurbaşkanlığı ikinci turu başladı

Hırvatistan yerel seçimler için sandık başında

Somali'de askeri üs yakınında patlama

Şırnak’ta 116 öğrenci teknolojiyle buluştu

Başkan Er, 7. Malatya Yapı Dekorasyon Fuar Alanında İncelemelerde Bulundu

Türk Telekom, siber güvenlik ve bulut bilişim alanındaki çalışmalarını sürdürüyor

İnternet Abone Sayısı 94 Milyonu Geçti

Adıyaman’da Python yazılım yarışması düzenlendi

Devlet Hava Meydanları İşletmesi’nin (DHMİ) 91’inci yıl dönümü Malatya’da kutlandı

SANKO Okulları bölge elemelerinde iki birincilik kazandı

TÜİK’in çocuk portalı Malatya’da öğrencilerine tanıtıldı

Diyarbakır’da teknoloji semineri düzenlendi

Dicle’de öğrenciler projelerini sergiledi

Malatya’da Tekstil Atölyesinde Korkutan Yangın

Kuyumcu Soyguncular Yakalandı

Trafik Denetimlerinde 19 Araç Ve Sürücüsüne Ceza

Ortalık Savaş Alanına Döndü!

Gaziantep'te Feci Kaza: 2 Ölü, 8 Yaralı

Çorum’da 3 Katlı Bina Alev Alev Yandı

Demre’de Patlama! Ortalık Savaş Alanına Döndü!

Diyarbakır’da silah kaçakçılığı operasyonu: 6 tutuklama

Malatya’da Kayıp Otizmli Çocuk Bulundu

Malatya’da İki Ayrı Kazada: 4 Yaralı

Başkan Gök’ten Ahilik Haftası Mesajı

Başkan Kılıç ; Ahilik Kültürünün Devamı İçin Esnafın Desteklenmesi Şart

Başkan Özgül’den Ahilik Haftası Mesajı

Başkan Yalçın’dan ’Ahilik Haftası Mesajı

Yeşilyurt Belediyesinin ‘Aile Çadır Kampı’ Keyifli Anlara Sahne Oldu

Arıcılığın Önemli Merkezi Olan Malatya’da Bal Hasadı Başladı

Avrupa Hareketlilik Haftası Malatya’da Renkli Etkinliklerle Kutlandı

Malatya'da Kayıp Olan Otizmli Çocuk İçin Ekipler Seferber Oldu

Malatya’da Bir Evin Kirası En Fazla 16 Bin Lira Olmalı

Başkan Geçit, "İkinci Güneş Enerji Santralimizi İlçemize Kazandıracağız"

Cumhurbaşkanı Erdoğan: ''Filistin Devleti'ni Tanıyın''

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Özgür Özel’e Tepki

"Biz Aziz İhsanlara Yenilmeyeceğiz"

''Sokaklarımızın Karıştırılmasına İzin Vermeyiz''

CHP, İstanbul İl Başkanlığı Binasını Kapatma Kararı Aldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Çin'de Aliyev Ve Paşinyan İle Bir Araya Geldi

"Yönünü Ankara’ya Ve Şam’a Dönenler Kazanacak"

Başkan Kılıç, Mazbatasını Teslim Aldı

Erbakan: “Depremin üzerinden 2,5 yıl geçmesine rağmen Malatya’nın yaraları sarılmadı”

Burhan Kılıç, Mitinge Dönen Kongreyle Güven Tazeledi

Malatya’da Tekstil Atölyesinde Korkutan Yangın

Kuyumcu Soyguncular Yakalandı

BM'de Tarihi Filistin Zirvesi!

Trafik Denetimlerinde 19 Araç Ve Sürücüsüne Ceza

BM’de Duyurdu!

Zirvede Fark Açılıyor!

Ortalık Savaş Alanına Döndü!

Gaziantep'te Feci Kaza: 2 Ölü, 8 Yaralı

Çorum’da 3 Katlı Bina Alev Alev Yandı

Malatya Büyükşehir’den Öğrencilere Ücretsiz Destek Kursu

Başkan Gök’ten Ahilik Haftası Mesajı

Başkan Kılıç ; Ahilik Kültürünün Devamı İçin Esnafın Desteklenmesi Şart

Cumhurbaşkanı Erdoğan: ''Filistin Devleti'ni Tanıyın''

3 Padişah, 12 Cumhurbaşkanı Gördü

Başkan Özgül’den Ahilik Haftası Mesajı

Demre’de Patlama! Ortalık Savaş Alanına Döndü!

Diyarbakır’da silah kaçakçılığı operasyonu: 6 tutuklama

Ambulans Helikopter 87 Yaşındaki Hasta İçin Havalandı

Malatya’da Kayıp Otizmli Çocuk Bulundu

Malatya’da İki Ayrı Kazada: 4 Yaralı

Maaşlarını Alamayan İşçiler Binanın Tepesine Çıktı

Alacak Verecek Meselesi Kanlı Bitti!

Başkan Yalçın’dan ’Ahilik Haftası Mesajı

Yeşilyurt Belediyesinin ‘Aile Çadır Kampı’ Keyifli Anlara Sahne Oldu

Kalp Krizi Geçiren Sürücü 7 Araca Çarptı

Arıcılığın Önemli Merkezi Olan Malatya’da Bal Hasadı Başladı

Battalgazi Belediyesporlu Sporcu Zagreb’de Madalya Kazandı

Fenerbahçe'de Ali Koç Dönemi Sona Erdi!

Fenerbahçe'ye 10 Kişilik Kasımpaşa Darbesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkevi’ne Geldi

Yükleniyor